Hava Durumu

#Bilgin

Yeni Marmara Gazetesi - Bilgin haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Bilgin haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bakan Bilgin: Alternatif modellerimiz var Haber

Bakan Bilgin: Alternatif modellerimiz var

Bakan Bilgin'in açıklamaları şu şekilde: Yani emekliğini işine, ülkesin, toprağına, üretimine katmış insan demektir. Emekli insan daha ne yapsın her şeyi yapmış. Bu süre içerisinde onun mutlu olması lazım.  Türkiye pandemiden sonra uluslararası düzeyde yaşanan ekonomik dalgalanmalar, ABD dahil belli başlı ekonomilerdeki kriz Türkiye'ye de yansıdı.  EYT uygulamasında yaklaşık yüzde 60'ından fazlasının eski şekli ile çıkmış olsaydı 3 bin lira ile 5 bin lira arasında aylık bağlanacak olan EYT'lilerin de maaşlarını 5 bin 500'ün üzerinde çıkardık.  'ALTERNATİF MODELLERİMİZ VAR' 5 bin 500 liraya yükselttiğimiz en düşük emekli aylığının yetersiz kaldığnı birlikte gördük. Alternatif çalışmaları yani en düşük emekli maaşını yükselteceğimiz alternatif modellerimiz var. Ayrıca bayram ikramiyeleri var bunları değerlendiren bir alternatif çalışmamız var. Enflasyon tahrip edici etkisini sürdürüyor, düşme eğilimi var. Bu eğilim devam edecek. Fakat yüzde 80'lerden yüzde 50'lere düştü.   Genel Başkan, yönetimlerinin dile getirdikleri, dosya da da ayrıntılı bir şekilde önerdiklerini tahmin ettiğim konular önemli.  'EMEKLİLERE NEFES ALDIRACAK ÇALIŞMAYI CUMHURBAŞKANIMIZA ARZ EDECEĞİM' Emeklilere rahat nefes aldıracak, hiç olmazsa bu yıkıcı enflasyon şartlarını ortadan kaldıracak düzenlemeyi ayrıntılı şekilde zaten ben çalıştım. Depremin etkisi ve çalışmalarından dolayı ertelenmiş oldu. Bu hafta içerisinde en geç haftaya Cumhurbaşkanımıza arz edeceğim. Bugün 5 bin 500 liraya yükselttiğimiz en düşük emekli aylığının bugünkü şartlar içerisinde yetersiz kaldığını gördük. Ben de aynı fikirdeyim."

Bakan Bilgin bir bir yanıtladı! Emekliye bayram ikramiyesi, asgari ücrete zam, EYT, 3600 ek gösterge... Haber

Bakan Bilgin bir bir yanıtladı! Emekliye bayram ikramiyesi, asgari ücrete zam, EYT, 3600 ek gösterge...

Bakan Bilgin milyonlarca emeklinin beklediği bayram ikramiyeleriyle ilgili , 'Bu konuda henüz bir kararımız yok. İkramiye bin 100 lira olarak 28 veya 29 Nisan'da ödenecek. İki bayramda maliyeti 25 milyar lira' dedi. Bakan Bilgin'in konuşmasından satır başları şöyle: Geçtiğimiz hafta lansmanını yaptığımız üretim sürecine katılım programımızın adını istihdama verdiğimiz önemden yola çıkarak o şekilde belirledik. Gaziantep'te başlattık ve sanayi illerini seçerek ilerleyeceğiz. Amacımız işsiz sayısını azaltmak. Türkiye büyümesini gerçekleştiren bir ülke. Ekonomide dalgalanma var ama yolumuza devam ediyoruz. Bu bir kurs, eğitim v.s. değil doğrudan istihdam yaratan bir proje. Bazı şartlar var merak edenler İŞKUR'un sitesinden takip edebilir. Bu proje bir yıl istihdam garantisini kapsayan bir proje. İşveren elemanını kendi yetiştirecek, biz destekleyeceğiz. BAYRAM İKRAMİYESİ ARTACAK MI? Emekliye bayram ikramiyesi bin 100 lira olarak 28 veya 29 Nisan'da ödenecek. İki bayramda bunun maliyeti 25 milyar lira. Bu konu her zaman değerlendirilebilir ama ben şu an mevcut durumu söylüyorum. ASGARİ ÜCRETTE ARTIŞ OLACAK MI? Asgari ücrette enflasyona uygun güncelleme gündemde yok. Popülist taleplere kaymamamız lazım, biz gerçekçiyiz. 3600 EK GÖSTERGE 3600 ek göstergede yasal düzenleme bu yıl Meclis'e gelir. Bu yılın sonunda Meclis'ten çıkar diye düşünüyorum. 3600 EK GÖSTERGE MALİ HAKLARI NASIL ETKİLEYECEK? Mevcut maaşa çok yansımıyor ama emeklilikte çok yararlı. EYT ÇALIŞMASINDA SON DURUM Şu anda bizim gündemimizde bu yok. 530 BİN GEÇİCİ SÖZLEŞMELİ İLE İLGİLİ ÇALIŞMA 3600 ek göstergeden sonra ilk gündemimiz o olacak. Geçici işçilerle ilgili sorunları bu sene içinde çözeriz. 1 MAYIS AÇIKLAMASI 1 Mayıs demokrasinin olduğu yerde bayramdır. Bazı gruplar kendi politik amaçları için kullanıyorlar. Bu sene 1 Mayıs'ı farklı şekilde kutlayarak bir sürpriz de yapacağız.  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.