Hava Durumu

#Birliği

Yeni Marmara Gazetesi - Birliği haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Birliği haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

"Türkiye, AB'ye de AB'nin Türkiye'deki açık, gizli uzantılarına da muhtaç değildir" Haber

"Türkiye, AB'ye de AB'nin Türkiye'deki açık, gizli uzantılarına da muhtaç değildir"

Büyükataman yaptığı açıklamada, “Türkiye, AB’ye de AB’nin Türkiye’deki açık, gizli uzantılarına da muhtaç değildir” ifadelerini kullandı. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, “Avrupa Birliği Komisyonu’nun 2023 Yılı Türkiye Raporu’nda önceki yıllarda olduğu gibi haksız eleştiriler, taraflı ve ön yargılı değerlendirmeler yer almış, raporda mesnetsiz iddialar sürdürülmüştür. İsrail’in Gazze’de işlediği savaş suçlarına ve insanlık katliamına herhangi bir yaptırım uygulamak yerine Türkiye’nin Hamas’a dair tutumuna eleştiriler yöneltilmiştir. Türkiye’nin en başından bu yana İsrail-Filistin arasında yaşanan çatışmaların durması ve bölgede istikrarın sağlanması için attığı olumlu adımlar karşısında haksız bir tutum sergilenmiştir. Türkiye’nin Filistin’de yaşanan katliama karşı aldığı doğru ve insani tutumunun bu şekilde eleştirilmesi, AB’yi insanlık vicdanında mutlaka mahkûm edecektir. Öte yandan AB’nin Filistin ile ilgili acziyeti ve bu acziyetin en somut ve acı örneği olan ‘karar alamama sarmalı’ ise gerek kurum ve üye yapısı gerekse son yıllarda iyice irtifa kaybeden itibarı bakımından da AB’nin varlığının ve işlevinin ne kadar anlamsız hâle geldiğinin son göstergesidir. Ayrıca bu raporun Doğu Akdeniz, Ege ve Kıbrıs ile ilgili kısımlarında tamamen fanatik bir yaklaşımla gayrihukuki Yunan ve Rum tezleri yansıtılmıştır. Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki, Ege’deki ve Kıbrıs’taki haklı politikaları karşısında AB’nin tamamen taraflı bu tezlerinin nazarımızda hiçbir kıymeti yoktur. Raporun ‘yargı ve temel haklar’ bölümündeki iddialar ise AB Komisyonu 2023 Raporu’nun çifte standartlı yaklaşımını ve samimi olmadığını, bir kez daha gözler önüne sermektedir. Haksız ve taraflı yaklaşımını sürdüren, ilişkilerini doğru zeminde yürütemeyen ve gerçeklerle örtüşmeyen sistematik tutumunu değiştirmeyen Avrupa Birliği şunu iyi bilmelidir ki Türkiye, AB’ye de AB’nin Türkiye’deki açık, gizli uzantılarına da muhtaç değildir” ifadelerine yer verdi.

Avrupa Birliği, Türkiye’de geliştirilen 3 mısır tohumunu daha tescilledi Haber

Avrupa Birliği, Türkiye’de geliştirilen 3 mısır tohumunu daha tescilledi

Türkiye Pazarında üreticiler tarafından beğeniyle ekilen şampiyon mısır çeşitleri 77MAY35, HİDO ve EVEREST’in Avrupa Birliği’nde tescili onaylandı. Türkiye topraklarında, 'Yerinde Islah' stratejisi doğrultusunda ıslah ettiği, verim gücü ve stres şartlarına toleransı yüksek yeni mısır çeşitleri ile her yıl portföyünü daha da güçlendiren MAY Tohum, 22 yıldır Ar-Ge deneyimi ile dünya standartlarında rekabetçi çeşitler sunmaya devam ediyor. İtalya Tarım Bakanlığı tarafından iki yıl boyunca deneme ekimleri yapılan, 77MAY35 dane grubunda, HİDO ve EVEREST çeşitleri de silaj grubunda yüksek verim sonuçları ve ürün kalitesiyle Avrupa Birliği ülkelerinde ticari olmaya hak kazandı. MAY Tohum’un Yerinde Islah stratejisi doğrultusunda, titiz Ar-Ge çalışmaları sonucunda geliştirdiği Mısır çeşitleri, yüksek ve stabil verim özelliği ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Ar-Ge konusuna gösterdiği önem neticesinde, uluslararası pazarda MAY markası altında tescil edilerek ticari olmaya hak kazanan 200’ün üzerinde ürünü bulunan MAY Tohum, ıslahını gerçekleştirdiği ve yurtdışında tescili onaylanan çeşitlere her yıl yenilerini ekliyor. MAY Tohum Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yusuf Yormazoğlu, "Firma olarak Ar-Ge faaliyetlerimizin odağına aldığımız hibrit mısır, hibrit ayçiçeği, pamuk, fasulye ve tatlı mısır türlerinde, dünya ölçeğinde rekabetçi çeşitler geliştiriyoruz. Şu anda uluslararası piyasada tescili onaylanmış 200’ün üzerinde çeşidimiz bulunmaktadır. Bu çeşitlere yakın zamanda üç çeşit daha eklendi. Türkiye pazarında mısır üreticisi tarafından oldukça beğenilen 77MAY35, HİDO ve EVEREST çeşitlerimiz, Avrupa Birliği’nde de tescillenerek ticari olarak satışa başlandı. Ar-Ge çalışmalarımızda odaklandığımız tüm türlerde geliştirdiğimiz rekabetçi çeşitleri, Avrupa Birliği, Orta Doğu, Karadeniz Kuşağı, Afrika ve Orta Asya’ya kadar olan coğrafyada en etkili şekilde tanıtıp, satış, pazarlama, üretim çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz” dedi.

Teknoloji üssünde dijital iş birliği Haber

Teknoloji üssünde dijital iş birliği

Teknoloji geliştirme bölgelerinin sektörel kalkınmada önemli bir rol üstlendiğini belirten PenDC Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ünal, “Sektörümüzün Bursa’daki buluşma noktası ULUTEK Teknopark, firmalara verdiği eğitimler ve organize ettiği etkinlikleriyle kentimize uluslararası anlamda hizmetler sunuyor. Üniversite-sanayi iş birliği modelinde PenDC olarak biz de Bursa’mızda ve ülkemizde bilişim sektörüne katkı sağlamak istiyoruz. Ülkelerin küresel ölçekteki yerini bilim ve teknolojinin belirlediği günümüzde, girişimcilik ekosisteminin canlandırılması noktasında çalışmalarımızı artırmayı hedefliyoruz. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek üç lokasyondan beslenen kuruluşumuz ile son teknolojilere uygun olarak müşterilerimize kesintisiz hizmet sunmaya devam ediyoruz. Bu noktada firmalara çeşitli avantajlar sunarak bilişim sektörünün geleceğine odaklanan ve inovasyon merkezi konumunda bulunan ULUTEK’e sektörümüz adına teşekkür ederiz” diye konuştu. Bursa’daki bilişim firmalarının sektörel rekabet ortamını desteklediğini söyleyen Prof. Dr. İrfan Karagöz de “Kentimizde, teknolojiye dayalı üretim altyapılarını sağlamlaştıracak firmaların yer alması, bizi çok mutlu ediyor. Veri merkezi olma özelliği taşımasıyla Bursa’da önemli bir ihtiyacı karşılayan PenDC’nin çalışmalarını yakından takip ediyoruz. ‘Gelecek İçin İnovasyon’ düşüncesinden hareketle yola çıkan firmalara, iş birlikleri noktasında destek sağlamaya devam edeceğiz. Veri güvenliği ve veri sürekliliği konusunda ‘yedekliliğin yedekliliği’ sistemini oluşturan ve üniversitelere sektörel eğitim anlamında destek veren PenDC’yi çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.