Hava Durumu

#Bisiklet

Yeni Marmara Gazetesi - Bisiklet haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Bisiklet haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bisiklete ters binen adam konuştu: “Nasrettin Hoca’dan ilham aldım” Haber

Bisiklete ters binen adam konuştu: “Nasrettin Hoca’dan ilham aldım”

Geçtiğimiz günlerde bisikletine ters binerek trafiğe çıkan Yusuf Güler’in görüntüsü, birçok sosyal medya hesabında paylaşılmıştı. Hayatındaki birçok şeyin ters gittiğini söyleyen Güler, Türk mizah ustası Nasrettin Hoca’dan ilham alarak bisiklete ters bindiğini söyledi. Hayatında birçok şeyin ters gitmesine rağmen dünyaya pozitif bakan Güler, “Madem her işim ters gidiyor, bisikletim de ters gitsin” şeklinde konuştu. “Eşeğe ters binme hikâyesi gözümde canlandı” Çocukluğunda Türk mizah ustası Nasrettin Hoca’nın eşeğe ters binme hikayesinden esinlenerek bisiklete ters binmeye başladığını söyleyen Güler, “Bisiklet sürmeyi 5 yaşında kuzenimin bisikletiyle öğrendim. 6 yaşımda da Nasrettin Hoca’nın eşeğe ters binme hikâyesi gözümün önünde canlandığı için acaba ben de ters sürebilir miyim diye düşündüm. 6 yaşımda da bisikleti ters sürmeyi öğrendim. İlham kaynağım Nasrettin Hoca oldu” şeklinde konuştu. “Hayatımda da her şey ters gitti” Bisikletini ters sürerek dikkat çekmek istediğini ifade eden Güler, “Hayata dair yaşamış olduğum olumsuzluklar, hayatımda her şeyin ters gitmesi, hiçbir işimin rast gitmemesi benim bu şekilde farkındalık hareketi başlatmama sebep oldu. Madem benim bisikleti ters sürebilme yeteneğim var, bundan sonra bisikleti ters süreceğim dedim. Madem her işim ters gidiyor, bisikletim de ters gitsin” şeklinde konuştu.

Sudaki yaşama pedal çevirdiler Haber

Sudaki yaşama pedal çevirdiler

Karbona karşı mücadelede etkin rol alan bisiklet tutkunları, karbon tutucu özelliğe sahip olan sulak alanların koruma altına alınması çağrısında bulundu. Bisiklet tutkunları pedallarını bu defa Uluabat Gölü’nün korunması için çevirdi. Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi’nin birlikte düzenlediği Uluabat Gölü Bisiklet Turu ile göldeki canlılığa dikkat çekildi. 'Sudaki hayata pedallıyoruz' sloganıyla düzenlenen bisiklet turu, bir anlamda iki iklim savunucusunu, karbona karşı mücadelesi ile bisikleti ve karbon tutucu özelliği ile sulak alanları bir araya getirdi. Bisiklet tutkunları, bisikletleriyle Uluabat Gölü’nün çevresinde tur atarak zengin tür çeşitliliğine sahip bir sulak alan olması sebebiyle,RAMSAR alanı olarak ilan edilen Uluabat Gölü’ndeki hayatın korunması ve geleceği taşınması gerekliliğine vurgu yapıldı. Uluabat Gölü’nün ve bisikletin ortak noktasının iklim kriziyle mücadele olduğunu söyleyen Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Emre Karagöz, “Bisiklet, doğa ile uyumlu, karbon salımı yapmayan bir ulaşım aracı. Uluabat Gölü de Türkiye’nin en önemli sulak alanlarından biri, karbon emici bir alan. Tropikal ormanlardan sonra dünyanın en önemli karbon tutucu alanları sulak alanlardır. O yüzden bu bisiklet turuyla Uluabat Gölü’nü tanıtmak ve korunması için çağrıda bulunmak istedik” dedi. Uluabat Gölü etrafından yaklaşık 6 saat süren tura 200’e yakın bisiklet tutkunu katıldı. Turu katılanlar bisikletin ne kadar çevreci bir ulaşım aracı olduğuna dikkat çekerken, sulak alanın korunmasının gerekliliğine de vurgu yaptı. Buradaki doğal yaşama, biyoçeşitliliğe, gölün iklimle olan mücadelesine dikkat çeken bisiklet grubuna, güzergah üzerindeki köy halkı da destek verdi. Bisiklet turunun ardından da Uluabat, Mysia Yolları, Çanakkale Bisiklet Platformu Söyleşisi ve bisiklet kültürüne ilişkin forum ve söyleşiler düzenlendi

Otopark kapısından girdiği apartmandan bisiklet çaldı Haber

Otopark kapısından girdiği apartmandan bisiklet çaldı

Hırsız, binanın ana giriş kapısından elini kolunu sallayarak çıktı. Olay Osmangazi'ye bağlı Hüdavendigâr Mahallesi Mete Caddesindeki bir apartmanda gerçekleşti. 2 bloklu bir sitenin otopark kapısının açık olduğunu gören hırsız, bunu fırsat bilerek içeri girdi. Sabah 9 sıralarında gerçekleşen olayda tekne römorkuna çelik kilitle bağlı olan bisikleti gözüne kestiren hırsız, kilidi keserek bisikleti aldı. Güvenlik kamerası görüntülerinde bisikletin kilidini keserek çalan hırsız, otoparkta bir süre çıkış kapısını aramak için dolaştı. Apartman sakinlerinin binadan çıkmasını bekleyen hırsız, bisikleti alarak elini kolunu sallayarak apartmanın giriş kapısından kaçtı. O esnada yoldan geçenlere ve diğer bloktan çıkan sakinlere aldırış etmeyen pişkin hırsız, bisiklete binerek olay yerinden uzaklaştı. Hırsızlık ânı ve hırsızın rahat tavırları sitenin güvenlik kameralarına yansıdı. Bisikleti çalınan sitenin 20 yıllık sakini Sedat Rengiiyiler, “20 yıldır bu apartmanda oturuyorum. Evimin altındaki garajda kilitli bulunan bisiklet çalındı. Hırsız elini kolunu sallayarak girip, aynı şekilde çıktı. Bu olayla ilgili kamera görüntüleri var. Suç duyurusunda bulundum. Bisikletin çalınması hırsızlık olaylarının ne boyutlara geldiğini gösteriyor. Bugün bisiklet çalan, yarın eve girip başka bir şey çalabilir” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.