Hava Durumu

#Bitcoin

Yeni Marmara Gazetesi - Bitcoin haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Bitcoin haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Kripto parada önümüzdeki 1 haftaya dikkat Haber

Kripto parada önümüzdeki 1 haftaya dikkat

Kripto para piyasası son zamanların en hareketli dönemini yaşıyor. Önce 35 bin dolar seviyesine yükselen Bitcoin ardından piyasadaki yeni gelişmelerin etkisiyle birlikte 37 bin dolar seviyesini görerek 1.5 yılın en yüksek seviyesini test etti. Bitcoin'de aylık bazda kazanç yüzde 30'u aşarken, yıl başından bu yana getiri ise yüzde 120'nin üzerinde. Bloomberg ETF analistleri ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) beklemedeki ETF başvurularını onaylaması için 8 günlük bir periyoda girildiğini belirterek "Onaylar bu ay gelmese bile 10 Ocak'a kadar onay ihtimalinin hala yüzde 90 olduğuna inanıyoruz." dediler. İŞTE PİYASADAKİ YÜKSELİŞİN ANA NEDENİ! Peki bu gelişme piyasayı nasıl etkiledi, bu hafta Bitcoin onayı bekleniyor mu? Yıl sonu tahmini ne? Piyasaya dair tüm merak edilenleri CoinTR CEO'su Ali Eşelioğlu tek tek anlattı. Eşelioğlu konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Bitcoin fiyatındaki yükselişin ana nedenleri olarak geçtiğimiz haftalardan beri devam eden ETF başvurularının onaylanmasına dair gelen haber akışı ve piyasada onaya dair gelişen beklentiler olduğunu söyleyebiliriz. Dün gece yaşanan yükselişin nedeni de aynı şekilde Bloomberg ETF analistleri, James Seifert ve Eric Balchunas tarafından ETF onayına dair sona yaklaşıldığı ve spot ETF başvurularının büyük ihtimalle 2024 Ocak'a kadar onaylanacağı şeklinde gelen açıklamalardan kaynaklanmaktadır. 'HABERLER ŞİMDİDEN FİYATLANDI' Bitcoin'in aylık bazda yüzde 30'un üzerinde yükseliş yaşadığını göz önünde bulundurduğumuzda, piyasanın ETF haberlerini şimdiden bir miktar fiyatladığını söyleyebiliriz. 'PİYASADA TERS YÖNLÜ HAREKET DE OLASI' Kısa vadede gelecek bir onay haberinin piyasayı daha da yukarı taşıması ve bir sonraki direnç seviyesinin test edilmesi mümkün görünmektedir. Fakat beklenen düzeyde olumlu bir haber gelmemesi durumunda piyasanın erken fiyatlamadan kaynaklı ters yönlü hareket etmesi de olası olduğundan yatırımcıların bu dönemlerde risk iştahlarını sınırlamalarını tavsiye ediyoruz. YÜKSELİŞ DEVAM EDER Mİ? Son haftalarda gelen olumlu ETF haberleri sonucunda kripto para piyasasında olumlu bir havanın oluştuğunu gözlemliyoruz. Beklenen ETF onaylarının ve piyasaya dair diğer olumlu haberlerin gelmesi durumunda yükselişin devamını beklememiz mümkün. BITCOIN'DE YIL SONU TAHMİNİ NE? Son yükselişler sonrası kar realizasyonu ve düzeltme hareketlerinin görülme ihtimali söz konusu. Bu durumda 34.000-39.800 arası dalgalanma yaşanma potansiyeli yüksek. Ancak önümüzdeki günlerde yaşanabilecek fiyat hareketlerinin, olumlu haberlerde gecikme olması veya bazı olumsuz haberlerin yer alması durumuna göre şekilleneceğini söyleyebiliriz."

Bitcoin Fiyatı 35 Bin Doları Aştı: Nedeni ve Spekülasyonlar Haber

Bitcoin Fiyatı 35 Bin Doları Aştı: Nedeni ve Spekülasyonlar

HABER / FATMA ÖZTÜRK - Bitcoin ETF Onayı Beklentisi: Bitcoin'in yükselişi, Amerika Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından borsada işlem gören Bitcoin fonlarının onaylanma beklentisiyle ilişkilendiriliyor. Bitcoin ETF, kripto para piyasasına sermaye akışını artırarak kripto para yatırımcılarına hisse senedi piyasası üzerinden erişim sağlayabilir. Bu, kripto para piyasasında likidite artışına neden olabilir. - Büyük Yatırımcıların İlgisi:MicroStrategy ve Coinbase Global gibi büyük kripto para bağlantılı şirketlerin hisse senetleri de yükseliş gösteriyor. Bu, kurumsal yatırımcıların kripto paraya olan ilgisinin arttığını gösteriyor. - BlackRock'un Beklentileri: Kripto paraların önde gelen yönetim firmalarından biri olan BlackRock, Bitcoin için onay bekleyen büyük Amerikan finans firmalarından biri olarak öne çıkıyor. BlackRock'unİSharesETF'sininDTCC'nin internet sitesine eklenmesi, Bitcoin ETF'nin onaylanma olasılığını artırabilir. - Yoğun Bitcoin İşlemi: Kripto paraların analiz sitesi Coinglass'a göre, son 24 saat içinde Bitcoin üzerinde yoğun işlem gerçekleştirildi. Bu, yatırımcıların aktif bir şekilde Bitcoin ticareti yaptığını gösteriyor. Bitcoin ve kripto para piyasası, haberler, spekülasyonlar ve büyük yatırımcıların ilgisi gibi faktörlerden etkilenebileceği için fiyatlar hızlı değişebilir. Yatırımcılar her zaman piyasa koşullarını dikkatle takip etmelidir.

Bitcoin son 1,5 yılın en yüksek seviyesine çıktı Haber

Bitcoin son 1,5 yılın en yüksek seviyesine çıktı

Kripto para birimi olan Bitcoin'in fiyatı, ABD'de ilk Bitcoin spot ETF'sinin onaylanacağı spekülasyonlarıyla yüzde 12'den fazla değer kazanarak son 1,5 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Analiz şirketi Coinmarketcap'in verilerine göre, Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri 24 saat içinde yaklaşık yüzde 8,8 artarak 1,27 trilyon doları aştı. En büyük kripto para birimi olan Bitcoin'in fiyatı, son 24 saatte ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) Bitcoin spot ETF'sini (borsa yatırım fonu) onaylayacağına ilişkin spekülasyonların kripto sektörüne yönelik talebi artırmasıyla yüzde 12,4 yükseliş kaydetti. Böylece 34 bin doların üzerine çıkan Bitcoin, TSİ 07.30 itibarıyla 34 bin 432 dolardan işlem görüyor. Bitcoin'in fiyatı art arda 6 gündür artarak son 1,5 yılın en yüksek seviyesine yükseldi.Bu arada, Bitcoin'in son 7 gündeki değer artışı yüzde 23'e yaklaşırken piyasa değeri ise 672 milyar doların üzerine çıktı. Kasım 2021'de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68 bin 990 dolarda bulunan Bitcoin, söz konusu tarihten bu yana yaklaşık yüzde 50 değer kaybetti. Bu arada, Coinbase Global, bitcoin yatırımcısı MicroStrategy gibi kripto ile ilgili şirketlerin hisselerinin de keskin bir şekilde yükselmesi dikkati çekti. Öte yandan, ABD'de ilk Bitcoin spot ETF'sinin piyasaya sürülmesiyle ilgili hala spekülasyonlar devam ediyor. Ülkede ilk Bitcoin spot ETF beklentisi, "SEC'in, mahkemenin Grayscale Investments'ın ETF başvurusunu reddetmesinin yanlış olduğu kararına itiraz etmeyeceği" yönündeki haberlerin ardından arttı. Analistler, Bitcoin'de spot ETF'nin kullanıma sunulmasını, dijital para biriminin daha fazla dağıtımına ve kabulüne yönelik önemli bir adım olarak görüyor. Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi Blackrock ile VanEck, WisdomTree (WT.N), Fidelity, Bitwise ve Invesco, SEC'e Bitcoin spot ETF'si için başvurmuştu. Analistler ayıca, son jeopolitik gerilimlerin, hem fiziksel altın hem de birçok yatırımcının dijital altın olarak gördüğü bitcoin dahil olmak üzere kıt varlıklara olan talebi artırdığını da belirtti. Öte yandan, piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum da son 24 saatte yüzde 7,54'ten fazla değer kazanarak 1820 dolar seviyesine çıktı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.