Hava Durumu

#Borsalar

Yeni Marmara Gazetesi - Borsalar haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Borsalar haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

BORSA DA DALGALANMALAR! Haber

BORSA DA DALGALANMALAR!

HABER / NURCAN ŞENER Borsada bankacılık endeksi %1,83 artış kaydederken holding endeksi de % 1,44 artış kaydetti. Borsada sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran %2,73 ile ulaştırma, gerileyen tek hisse ise % 0,47 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu. Borsada neler olacak Haftanın son günü, satıcılı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne %1,77 değer kaybı ile başladı ve 8.113,30 puandan kapattı. Borsada küresel pay piyasası ise İsrail-Filistin çatışması ve Amerika ile Çin arasındaki gelişmelerden dolayı yeni haftaya negatif bir seyirle başlardı. Ayrıca bu hafta Amerika, bu hafta ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın perşembe günü yaptığı açıklama başta olmak üzere Fed üyelerinin sözle yönlendirmeleri yatırımcıların odağına yerleşmiş oldu. Dünya çapında artış jeopolitik risklerin varlık tutarlarına etkisi devam ederken, enflasyon ile mücadeleyi de sekteye uğratabileceğinden endişe edilmektedir. Para piyasasında yaşanan fiyatlandırmalarda ise Fed’in gelecek % 93 ihtimalle politika faizini sabit bırakacağı tahmin ediliyor ve bankanın Aralık ayında %67 ihtimalle politika faizini değiştirmesi bekleniyor. Analist günümüzde yurt içindeki yeni konutların konur satışları ve bütçe dengesi ile yurt dışında da NEX York Fed imalat endeksinin beraber İsrail – Filistin  savaşına ilişkin haber akışının takip edileceğini söyledi.

Eylül ayında en çok borsa kazandırdı Haber

Eylül ayında en çok borsa kazandırdı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Eylül ayı Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları'nı açıkladı. Buna göre, aylık en yüksek reel getiri, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 3,14, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 1,81 oranlarıyla BIST 100 endeksinde gerçekleşti. Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından mevduat faizi (brüt) yüzde 1,69, dolar yüzde 3,16, külçe altın yüzde 3,59, euro yüzde 5,18 ve Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) yüzde 11,45 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiğinde; mevduat faizi (brüt) yüzde 2,96, Amerikan Doları yüzde 4,41, külçe altın yüzde 4,83, Euro yüzde 6,41 ve DİBS yüzde 12,59 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi. BIST 100 endeksi, üç aylık değerlendirmede; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 26,01, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 19,35 oranlarında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu. Aynı dönemde DİBS, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 28,27, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 32,06 oranlarında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu. Altı aylık değerlendirmeye göre BIST 100 endeksi; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 23,06, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 18,33 oranlarında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olurken, aynı dönemde DİBS, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 39,75, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 42,06 oranlarında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu. Yıllık değerlendirmede en yüksek reel getiri BIST 100 endeksinde gerçekleşti Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde BIST 100 endeksi; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 65,47, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 51,04 oranlarında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu. Yıllık değerlendirmede, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından külçe altın yüzde 13,96 ve euro yüzde 7,83 oranlarında yatırımcısına reel getiri sağlarken; dolar yüzde 0,01, mevduat faizi (brüt) yüzde 21,57 ve DİBS yüzde 43,30 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiğinde külçe altın yüzde 4,02 oranında yatırımcısına reel getiri sağlarken; euro yüzde 1,57, doları yüzde 8,73, mevduat faizi (brüt) yüzde 28,42 ve DİBS yüzde 48,24 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.