Hava Durumu

#Burdur

Yeni Marmara Gazetesi - Burdur haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Burdur haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Eskişehir’den Salda Gölü’ne sandıklı  kızıl sürprizleri Haber

Eskişehir’den Salda Gölü’ne sandıklı kızıl sürprizleri

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) tarafından "Nesli Tehlike Altında Olan Türlerin Tekrar Eski Yaşam Alanlarına Geri Kazandırılması Projesi" Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Burdur’da yürütülen çalışmalar ile devam ediyor. Bu çerçevede Tarım ve Orman Bakanlığı ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Burdur’da bulunan Salda Gölü çevresine getirilen kızıl geyikler doğaya salınıyor. Daha önce Bursa’dan getirilen 6 kızıl geyiğin salındığı Burdur’un Yeşilova ilçesinde bulunan Salda Gölü çevresine dün gece de Eskişehir'in Mihalıççık ilçesindeki Çatacık Geyik Üretme İstasyonu'ndan getirilen 6 dişi kızıl geyik salındı. 3’ü erkek 9’u dişi olmak üzere toplamda 12 kızıl geyiğin bırakıldığı bölgeye 20 kızıl geyik bırakılması hedefleniyor. Yapılan bu proje hakkında açıklama yapan DKMP 6. Bölge Müdürü Mahmut Temel, "Doğa Koruma ve Milli Parkla Genel Müdürlüğü olarak yaban hayvanlarının korunması ile ilgili çalışmalar yürüttüğümüz gibi aynı zamanda Türkiye’nin muhtelif yerlerinde bulunan üretme istasyonlarımızda yaban hayvanları üretiyoruz ve daha önce yaşadığı bölgelere, doğaya yerleştirme çalışmaları yapıyoruz. Bugün de bu çerçevede Burdur DKMP 6. Bölge sınırları içerisinde Salda Gölü Tabiat parkının hemen üst tarafında bulunuyoruz. Bu alana kızıl geyikler bıraktık az önce. Bunları sabah yakalamıştık. Hiç beklemeden sandıklara yerleştirdik, yol çıkardık. Geldiğinde de yine hiç beklemeden doğaya bırakmayı tercih ediyoruz. Böylece hiç zayiat olmadan doğaya yerleştirme çalışmasını yapmış oluyoruz" şeklinde konuştu. "AMACIMIZ NESLİ TÜKENEN HAYVANLARIN TEKRAR O BÖLGEDE ÇOĞALMASI" DKMP olarak belirli bölgelerde nesli tükenen hayvanların tekrar çoğalması için çalışmalar yaptıklarını dile getiren 6. Bölge Müdürü Mahmut Temel, “Bu bölge daha önce kızıl geyiklerin yaşadığı bir bölgeydi. Ama maalesef uzun yıllar önce bu bölgede nesli tükenmişti. Biz tekrar bir çalışma yaparak daha önce 2 kez Bursa’dan toplam 6 tane kızıl geyik getirmiştik. Bugün de Eskişehir’den 6 kızıl geyik daha getirdik. Toplam bu bölgede 3’ü erkek, 6’sı dişi olmak üzere toplam 12 kızıl geyiği doğaya yerleştirdik. Önümüzdeki günlerde Bursa’dan tekrar bir parti daha getireceğiz ve burada ciddi bir popülasyon oluşturacağız. Amacımız buradaki bu popülasyonun çoğalması, üremesi ve bu bölgede kızıl geyiklerin tekrar koşturmaya başlaması. DKMP Burdur 6. Bölge Müdürlüğü olarak bu sene hem kızıl geyik yerleştirme çalışması yaptık, hem alageyik yerleştirmesi yaptık, hem de yaban keçisi yerleştirmesi yaptık. Buradaki amacımız nesli tükenen hayvanların tekrar o bölgelerde neslinin çoğalması ve yaban hayatının ülkemizde tekrar zenginleşmesi” dedi. Bölgeye getirildikleri sandıkların kapaklarının açılmasıyla birlikte ürkek bir şekilde dışarıya çıkan kızıl geyikler seke seke ormanlık alana koşarak yeni yaşam bölgelerine doğru gözden kayboldu.

Evden ayrılan eşinin babasının evini silahla basmak istemişti Haber

Evden ayrılan eşinin babasının evini silahla basmak istemişti

Burdur’un Bucak ilçesinde evden ayrılan eşinin kaldığı babasının evini silahla basmaya giden ve polislerin havaya ateş açarak son anda engellediği şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.  Olay, 19 Kasım günü saat 16.30 sıralarında Bucak ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Karacaören köyünde ikamet eden Fatmanur E. (23), eşi Selman E. (26) ile 10 gün önce tartışarak evden ayrılıp babasına ait Mehmet Akif Mahallesi'ndeki eve gitti. Boşanma aşamasında olduğu eşi ile dün gündüz saatlerinde telefonla konuşurken çıkan tartışmanın ardından Selman E., evde bulunan av tüfeğini alarak babasına ait 15 PH 985 plakalı otomobili gasp ederek Karacaören köyünden kayınpederinin evine doğru yola çıktı. Olayı görenler tarafından 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbar üzerine jandarma ve polis ekipleri teyakkuza geçti. Selman E.'nin otomobilini takibe alan ekipler, evin bulunduğu sokakta av tüfeğiyle araçtan inen şahsın etrafını sararak "teslim ol" çağrısında bulundu. Havaya ateş açan polisleri karşısında gören Selman E., uzun süren ikna çabaları sonucunda tüfeği bırakarak ekiplere teslim oldu. Böylelikle emniyet ve jandarma ekipleri yaşanabilecek bir kadın cinayetini daha önlemiş oldu. Polis ekipleri tarafından el konulan av tüfeğinde 12 adet kartuş ele geçirildi. Selman E. gözaltına alınarak ekip aracına götürüldüğü esnada kadının akrabaları saldırdı. Polis ekipleri öfkeli şahısları uzaklaştırıp, Selman E.'yi ekip arabasına bindirerek emniyete götürdü. İşlemlerinin ardından Selman E., Kocaaliler Jandarma Karakolu görevlilerine teslim edildi. Karakoldaki işlemlerinin ardından Bucak Adliyesine sevk edilen Selman E., "silahlı yağma" suçundan tutuklanarak Burdur E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.