Hava Durumu

#Coşkusu

Yeni Marmara Gazetesi - Coşkusu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Coşkusu haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Karacabey’de Yusuf Güney ile ‘Zafer Bayramı’ coşkusu Haber

Karacabey’de Yusuf Güney ile ‘Zafer Bayramı’ coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın bu yıl 100. yılını kutlamanın heyecanı ve mutluluğu ile kutlamalar erken başladı. Karacabey Belediyesi tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri çerçevesinde sevilen şarkıcı Yusuf Güney, Cumhuriyet Meydanı’nda sahne aldı. Öncesinde Dj Ali Toprak, Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran Karacabeylilere çaldığı şarkılar ile enerjiyi yükseltti. Ardından O Ses Türkiye yarışmasındaki performansıyla gönüllerde taht kuran Furkan Kesat, sahne performansıyla alanı dolduran insanlara müzik keyfi yaşattı. Gecede sahne alan sevilen şarkıcı Yusuf Güney, şarkılarıyla Zafer Bayramı coşkusunu zirveye çıkarttı. ‘Melekler Seni Bana Yazmış’ şarkısı ile konserine başlayan Güney, ‘Duydun mu?’, ‘İki Romantik Deli’, ‘Sualsiz’ şarkılarını seslendirdi. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan teşekkür konuşmasını yaparak ünlü şarkıcıya çiçek ve hediye takdim etti. Yusuf Güney, 10. Yıl Marşı’nı seslendirdiği esnada coşku tavan yaptı. Rafet El Roman ile yapmış oldukları ‘Aşk-ı Virane’ şarkısını seslendiren şarkıcı geçmişi yad etti. Sahneye davet ettiği roman çocuklar ile roman havası oynayan şarkıcı sahne performansıyla Karacabeylileri kendisine hayran bıraktı. Sık sık dinleyiciler ile sohbet eden Yusuf Güney, doğum günü olan bir dinleyicisine imzalı albüm CD’sini hediye etti. ‘Melekler Seni Bana Yazmış’ şarkısı ile konserini bitiren Güney, Bursalılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Osmangazi’den Bulgaristan’da sünnet coşkusu Haber

Osmangazi’den Bulgaristan’da sünnet coşkusu

Ecdat yadigarı topraklarda yaşayan soydaşlar ile kardeşlik ilişkilerini sürdüren Osmangazi Belediyesi, Bulgaristan’ın Haskovo şehrinde toplu sünnet şöleni düzenledi. Haskovo Bölge Müftülüğü işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şölenine katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, soydaşlar tarafından sıcak bir ilgiyle karşılandı. Toplu sünnet şölenine Başkan Dündar’ın yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosu Korhan Küngerü, Bulgaristan Başmüftüsü Mustafa Aliş Haci, Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Partisi milletvekilleri, Haskova Bölge Müftüsü Erhan Recep ile birlikte sünnet çocukları ve aileleri katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan şölende, 80 çocuk sünnet ettirildi. Soydaşların büyük ilgi gösterdiği programda konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Sınır tanımayan kardeşliğimizle her daim Balkanlar’daki dostlarımızın ve kardeşlerimizin yanında olmayı sürdürüyoruz. Balkanlar’daki soydaşlarımız bizlere Osmanlı’nın emanetidir. Bu topraklarda yaşayan soydaşlarımızla bir araya gelmekten çok mutluyuz. Geleneklerimize sahip çıkıp, kültürel mirasımızı geleceğe aktarıyoruz. Osmanlı mirası bu güzel topraklarda geleneksel olarak düzenlediğimiz sünnet şölenimiz ile 80 yavrumuzu sünnet ettirdik. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sünnet olan evlatlarımıza aileleriyle birlikte huzur ve mutluluklar diliyorum” dedi.

Karacabey’de Ramazan coşkusu doyasıya yaşanacak Haber

Karacabey’de Ramazan coşkusu doyasıya yaşanacak

Karacabey Belediyesi hazırladığı Ramazan programında, Karacabeylilere Ramazan coşkusunu yaşatmaya hazırlanıyor. Ramazan’a özel ışıklandırılan Cumhuriyet Alanında 8 gün sürecek etkinliklerde, her akşam iftar sonrası farklı aktiviteler Karacabeylilerle buluşacak. 17 Nisan Pazar akşamı başlayacak iftar sonrası programları çerçevesinde Sanatçı Aytek Önal’ın Karagöz oyunu, Grup Çelebi ilahi konseri, gölge oyunları, illüzyon gösterileri, meddah gösterileri, tiyatro, çocuklar için geleneksel yarışmalar ile İkizler’in ‘Ramazan özel konseri’ etkinliklerde yer alacak. 23 Nisan Çocuk Bayramı Cumhuriyet alanında Karacabey’de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri de bu yıl Ramazan’la birleştirilirken, çocuklar için coşkulu bir program hazırlanıyor. Bu çerçevede, 14 Eylül Orta Okulu Müzik Öğretmeni Irmak Erdoğan yönetimindeki ilçe okullarının da yer aldığı Çocuk Korosu, halk konseri gerçekleştirecek. Müziğe yetenekli çocuklardan oluşan koronun, ilçede büyük ses getirmesi bekleniyor. Hayati İnanç Karacabeylilerle buluşacak Öte yandan, katıldığı programlarda anlatımlarıyla büyük beğeni toplayan ünlü Yazar Hayati İnanç da Ramazan etkinlikleri çerçevesinde 19 Nisan Salı günü Karacabeylilerle buluşacak. ‘Can veren Pervaneler’ başlığı altında ‘Hayata Şiirden Bakmak’ programını Karacabey’de icra edecek olan İnanç, Ramazan programının gözde konukları arasında. Etkinlikler, İlçe Müftülüğü tarafından hazırlanan Ramazan sohbeti ilahi dinletisi ve kuran tilaveti ile 24 Nisan’da son bulacak. Çocuklara özel atölyeler Ayrıca Karacabey Belediyesi, 8 günlük program boyunca Ramazana özel açılacak platformlarda çocuklar için iki farklı atölye çalışması ile ücretsiz yiyecek ikramı vermeye hazırlanıyor. Atölye çalışmalarında yüz boyama, sokak oyunları, davul yapımı, ramazan feneri yapımı gibi birçok alanda çocukların becerilerini olumlu yönde geliştirmeye yönelik kurslar, öğreticiler eşliğinde çocuklarla buluşacak. Başkan Özkan’dan etkinliklere davet Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da yaptığı açıklamada tüm Karacabeylileri Ramazan coşkusuna ortak olmaya çağırırken, “Karacabey’de unutulmayacak bir Ramazan geleneğini başlatmayı düşünüyoruz. Bunun için Cumhuriyet Meydanını ışıklandırdık ve bu, halkımız tarafından çokça beğeni topladı. 17 Nisan’da başlayacak ve 24 Nisan’da bitecek etkinlikler, iftardan sonra Cumhuriyet Alanında vatandaşlarımızla buluşacak. Çocuklu ailelerin de özellikle bu eğlencelere katılmasını tavsiye ediyoruz. Sadece eğlence değil çeşitli yetenek geliştirme atölyeleri, eğlenceli ve öğretici oyunlar ve gösteriler de onlar için sahne alacak” dedi.

Uludağ Üniversitesi yemekhanesinde Çanakkale Zaferi coşkusu Haber

Uludağ Üniversitesi yemekhanesinde Çanakkale Zaferi coşkusu

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için özel bir video hazırladı. Konservatuvarda görev yapan akademisyenlerin altyapı müziklerini hazırladığı Çanakkale Türküsü, Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri tarafından yemekhanede seslendirildi. Kayda alınan o anlarda duygusal görüntüler ortaya çıktı. BUÜ Rektörlüğü, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü öncesinde farklı bir çalışmaya imza attı. Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri, Devlet Konservatuvarı akademisyenlerinin yeniden altyapı müziklerini hazırladığı Çanakkale Türküsü’nü öğrenci yemekhanesinde söyledi. Yüzlerce öğrencinin aynı anda yemek yediği salonda önce piyano sesi duyuldu. Hemen ardından keman ve farklı enstrümanlarıyla öğrenciler salona geldi. Son olarak türküyü okumak için öğrenciler ortaya çıktı. Yemek yiyen öğrenciler ise bu anları şaşkınlıkla izledi. Videoda kayıt yapmak için telefonlarını çıkaran ve türküye eşlik eden öğrenciler de dikkat çekti. Videonun hazırlanma aşamasında emeği bulunan herkese gönülden teşekkür eden BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, “Üniversitemiz, bu cennet vatanı bizlere miras bırakan herkese minnettardır. Büyük imkansızlıklar içinde Türk milletinin bağımsızlığını, onurunu ve vatanını korumak uğruna yapılan fedakarlıkların şanlı bir destanla taçlandırıldığı 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 107. yılı anısına böyle bir çalışma hazırlamak istedik. Bizim için çok özel bir anı olarak kalacak. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan savunmasında yer alan ecdadımızı saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.