Hava Durumu

#Çözüm

Yeni Marmara Gazetesi - Çözüm haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Çözüm haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Semt pazarına 'Yıldırım' hızıyla  modern çözüm Haber

Semt pazarına 'Yıldırım' hızıyla modern çözüm

Yıldırım Belediyesi, Değirmenönü Mahallesi’ndeki semt pazarının yerini değiştiriyor. Mevcut pazar alanının ihtiyaçları karşılama noktasında yetersiz kalmasından dolayı mahalleye yeni bir pazar alanı kazandırıyor. Bölge sakinlerinin daha güvenli ve konforlu alışveriş yapabilmesi için 2 bin 500 metrekarelik alanda hizmet verecek pazar alanında 104 tezgâh faaliyet gösterecek olup pazarın kurulmadığı günlerde otopark olarak kullanılacak. Mevcut pazar alanı ise parka dönüştürülecek. 7 KAPALI PAZAR ALANI Yıldırım’ın temel önceliğinin kentsel dönüşüm olduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Ancak, kentsel dönüşümü sadece binaların yenilenmesi olarak görmüyor, aynı zamanda sosyal ve ekonomik dönüşüm yapıyoruz. İlçemizdeki yeşil alanların, ortak kullanım alanlarının sayısını artıyor, yeni ulaşım arterleri oluşturuyoruz. Yine, insanlarımızın yaşam konforunu arttırmak, güvenli ve hijyenik alışveriş yapabilmelerini sağlamak için modern pazar alanlarını ilçemize kazandırıyoruz. Bu minvalde, Millet, Piremir, Güllük- Mimarsinan kapalı pazar alanlarını hizmete açtık. Gökdere, Bağlaraltı ve Büyükşehir Belediyemizin desteği ile yapacağımız Arabayatağı pazar alanında çalışmalarımız devam ediyor  Yavuzselim Kapalı Pazar Alanı’nın projelendirme çalışmalarını tamamladık. Değirmenönü Mahallemizdeki pazar alanını kısa süre içeresinde tamamlayarak hizmete açacağız” dedi.

Arazi yollarında 'kalıcı çözüm, konforlu ulaşım' Haber

Arazi yollarında 'kalıcı çözüm, konforlu ulaşım'

Arazi yollarında kalıcı çözüm üreterek düzenleme çalışmaları devam ederken, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban beraberinde ki heyet ile birlikte sahaya inerek çalışmaları yerinde inceledi. İnceleme sonrası açıklama yapan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, "Şipali mahallemizin sınırları içerisindeyiz. Çok ciddi bir ekonomik değer var. Biliyorsunuz İnegöl 1065 km’lik bir alanda çok ciddi anlamda ekim alanına sahip. Sanayi yönümüzle öne çıksak da tarım İnegöl de çok kıymetli. İnegöl Belediyesi olarak özellikle arazi yollarında her yıl çiftçimizin bizden araziye giremiyoruz, girmekte zorlanıyoruz gibi taleplerini dikkate alarak, kalıcı iş yapmak için bir takım yeni planlamalara başladık" dedi. Başkan Alper Taban konuşmasının devamında, ‘’Bu planlamalar neticesinde de burada kalıcı iş yapmak adına öncelikle daha çok insanı ilgilendiren ova alanlarda ve daha çok insanın kullanabileceği noktaları tespit ederek buraları kalıcı yollar haline getirmeye başladık. Şu anda bulunduğumuz yolda bunu ifade ediyor. Çalışmamızı tamamladığımızda burada büyük araçtan küçük araca ve traktörüne kadar arazi yolları ile iç yolların kullanımı rahatlıkla yapılacak" şeklinde konuştu. Son olarak 25 kilometrelik hedefte 10 kilometrelik yolda çalışmaların tamamlandığını ileten İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, ‘’Bu sene 10 kilometre yolu tamamladık. Allah’ın izniyle, hedef 25 kilometre. İlk serimini yapıyor sonra sıkılaştırmasını yapıyor. Bu yollar ara yol olarak uzun süre kullanılacak. Çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Çalışmamızın herkese hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kapıdaki gıda krizi için çözüm üretimden geçiyor Haber

Kapıdaki gıda krizi için çözüm üretimden geçiyor

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, büyük miktarlarda tahıl ve diğer temel malların depolarda kalmasıyla yaklaşan küresel gıda krizini tetikledi ve hızlandırdı. Avrupa’nın en büyük tahıl ihracatçısı olan Ukrayna savaş şartları sebebiyle tahıl sağlayamazken zaten küresel olarak zorlanan ekonomiler daha zorlu şartlar yaşamaya başladı. Buna eklenen iklim kriziyle birlikte ülkeler ekonomileri ve gıda tedariki için çareler aramaya başladı. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevinç Başay da, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda şu cümlelere yer verdi; “Bugün tüm dünya gıda kriziyle karşı karşıya gelmiş durumda. Pandemi, iklim değişikliği, kuraklık, Rusya-Ukrayna savaşı tüm dünyayı gıda krizi noktasına getirmiştir. Hepimizin bildiği gibi Hindistan gıda ihracatını yasaklamış durumda. Gıda güvenliği dünyada şu anda ön planda yer alıyor. Gıda krizinden daha az etkilenmek için hepimizin üretime yönelmesi gerekiyor. Ekim ve dikim yaptığımız arazi miktarını artırmaya ihtiyacımız var. Ekilmeyen tarımsal alanları tekrar üretime kazandırmak zorundayız.” Uludağ Üniversitesi olarak toprak seçimi, tohum ekim, bitki çoğaltım, bitki bakımı, hasat, depolama konuları ile ilgili, bugün kadar birçok öğrenci yetiştirdiklerini belirten Başay, öğrencilerini özellikle sonra yıllarda sektörde üretim yapan kişiler olmaya yönlendirdiğini sözlerine ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.