Hava Durumu

#Cumhuriyet

Yeni Marmara Gazetesi - Cumhuriyet haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Cumhuriyet haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Havacılık sektöründe iyi yetişmiş insan kaynağına ihtiyaç Haber

Havacılık sektöründe iyi yetişmiş insan kaynağına ihtiyaç

Atılım Üniversitesi tarafından “Cumhuriyetimizin 100’üncü Yılında Fotoğraflarla Havacılık Tarihimiz” konferansı Mühendislik Fakültesinde bulunan Kemal Zaim Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serkan Eryılmaz, havacılık sektörünün Türkiye’de çok ciddi bir ivme kazandığını ifade ederek, “Özellikle son 10-15 yılda Türk Hava Yollarının birçok başarıya imza attığını çok net bir şekilde gözlemleyebiliyoruz. Ekosistemin diğer boyutu da elbette mühendislik tarafı. Savunma Sanayimiz üretmiş olduğu İHA’larla, SİHA’larla ve helikopterlerle çok ciddi bir atılım içerisinde. İleride çok daha iyi seviyelere geleceğine inanıyoruz. Havacılık sektöründe iyi yetişmiş insan kaynağına ihtiyaç var. Biz de bu anlamda Atılım Üniversitesi olarak hem sivil havacılık alanında hem de mühendislik alanında bu ekosisteme insan kaynağı bakımında katkılar vermeye başladık” dedi.  “Türk havacılık tarihini fotoğraflarla anlatmaya çalıştık”  Konferansın ardından Orta Doğu Teknik Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Bülent Yılmazer’in arşivinden oluşturulan fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Sergi açılışında konuşan Orta Doğu Teknik Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Bülent Yılmazer, Türk havacılık tarihini görsel belgelerle ortaya çıkarmaya çalıştıklarını söyleyerek, şunları söyledi:  “Sergimizde yer alan fotoğrafları bir kısmı daha önce yayınlanmamış fotoğraflar. Hala arşivimde yayınlanmamış ama Türk havacılık tarihindeki olaylarla ilgili fotoğraflar var, görsel belgeler var. Benim en büyük amacım bunların hepsinin daha kurumsal çatı altında toplanması, daha kurumsal bir arşiv altında değerlendirilmesidir.”  Konferansa Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nafiz Alemdaroğlu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Uçuşa Elverişlilik Daire Başkan Vekili Musa Erdoğan, Atılım Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Alemdaroğlu ve Erdoğan konferansta birer konuşma gerçekleştirdi. 

Madalyalı okçuların hedefi 12 Haber

Madalyalı okçuların hedefi 12

Bursa’da amatör spor kulüplerine nakdi ve ayni destek sağlayan, mevcut sahaları yenileyen, sporun tabana yayılması için yaz ve kış spor okulları gibi projelerle her zaman sporcunun yanında olan Büyükşehir Belediyesi, geleneksel sporların yaşatılması adına da çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Bursa’yı ulusal ve uluslararası arenada temsil edecek madalyalı okçuların yetiştirilmesi adına okçuluk tesisini hizmete açan Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı anısına da Geleneksel Türk Okçuluğu 100. Yıl Bursa İl Şampiyonası’nı düzenledi. Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu işbirliğinde düzenlenen şampiyonaya, 38 kulüpten toplam 570 sporcu katılım sağladı. İki gün süren şampiyonada, sporcular minik, yıldız, genç ve büyük olmak üzere 4 ayrı kategoride yarıştı. 18 metreden 7 seride toplam 35 atış yapan sporcular, hedefi 12’den vurabilmek adına hünerlerini sergiledi. Şampiyonanın ödül törenine geleneksel okçuluk kıyafetlerini giyerek katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, turnuvaya katılan sporcularla sohbetti. Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu İl Temsilcisi Naşit Gündoğan ve AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Adnan Kurtuluş'un katıldığı ödül töreninde konuşan Başkan Aktaş, okçuluk sporunun Bursa’da eskiden olduğu gibi yeniden ilgi görmeye başladığını söyledi. Şehirde ‘Okçular Çarşısı’nın da bulunduğunu hatırlatarak okçuluk kültürünün geçmişten geldiğini belirten Başkan Aktaş, Büyükşehir Belediyesi’nin bu kültürü yeniden ortaya çıkarttığını ifade etti. Başkan Aktaş, “Bursa’da 38’i geleneksel ve 5’i olimpik olmak üzere toplam 43 kulübümüz ve bin 420 civarında lisanslı sporcumuz var. Türkiye’de bu manada bir altyapısı olan başka şehir yok. Futbolun bu denli ön planla tutulduğu bir ortamda geleneksel sporları önemsiyoruz. Çocuklarımız eğitimlerinin yanında sporla ilgilenmeyi sürdürüyor. Okçuluk, Türk Milletinin zaten ruhunda olan bir spor. Gençlerin bu konudaki yeteneklerini ortaya çıkarmak için yatırımlar yapıyoruz. Bu yarışmaları yapmaya devam edeceğiz. Çocuklarımızın rahat ortamlarda daha iyi imkanlarla spor yapmasını istiyoruz. Bu şampiyonayı da Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılı dolayısıyla düzenledik. Yarışmaya katılan tüm sporcularımızı ve kulüplerimizi tebrik ediyorum” dedi.

100. yılında Atatürk şarkılarla anıldı Haber

100. yılında Atatürk şarkılarla anıldı

Bursa’da 10 Kasım akşamı Merinos Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda Şef Özgür Arkun yönetimindeki 40 kişilik BPLAS Bursa Oda Orkestrası Solist Emirkan Yıldız’a eşlik ederek 85yıl önce ebediyete uğurlanan Mustafa Kemal Atatürk’ü şarkılarla andı. Eserler icra edilirken, Atatürk ve silah arkadaşlarının hayatları barkovizyonda eşzamanlı olarak yayınlandı. Konserde seyirci önüne çıkan eserler, bestelenmesinden aranjmanına, orkestra düzenlemelerine yapılan çalışmalar, BPLAS A.Ş tarafından desteklendi. Sözlerini Dr. Mevci Ergün’ün yazdığı, aranjörlüğünü Miraç Kutlu’nun bestelerini ve solistliğini ise Emirkan Yıldız’ın yaptığı, doğumundan ölümüne, Atatürk ‘ün on iki şarkı ile anlatıldığı konser yoğun ilgiyle takip edildi. Program sonrası açıklamalarda bulunan Bplas Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Celal Gökçen, “85’inci ölüm yıldönümünde, Cumhuriyetimizin de 100’üncü yıldönümünde değerli komutan Atamız Mustafa Kemal Atatürk’ü anıyoruz. Onun için bir çalışma yaptık. Dr. Mevci Ergün ve Emirkan Yıldız ile uzun süren bir çalışma sonucunda atamızı anmak için hem 100’üncü yılda, hem de onun vefatında ve bütün şehit, gazilerimizi anmak istedik. O günden bu güne ülkemize hizmet etmiş, sevgisiyle memleketimize destek olmuş ve hizmet etmeye devam edenleri de aynı zamanda anmış olduk” şeklinde konuştu.

Murat Daltaban’dan 'Yüz Yıllık Söz' performans Bursa'da Haber

Murat Daltaban’dan 'Yüz Yıllık Söz' performans Bursa'da

Nilüfer Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yıl kutlamalarına hız kesmeden devam ediyor. Nilüfer Kent Tiyatrosu, Genel Sanat Yönetmeni Murat Daltaban tarafından tasarlanan ve yönetilen “Yüz Yıllık Söz” isimli canlı okuma performansı, Cumhuriyet döneminde yazılmış romanlardan seçilen 100 romanın, Türkiye'nin tüm tiyatro okulları ve konservatuvarlarından davet edilen 100 tiyatro öğrencisi tarafından bir gün içinde, tek bir solukta okunmasıyla gerçekleşecek. Bu yüzüncü yıla özel tasarlanan etkileyici performans, 12 Kasım Pazar günü Balat Atatürk Ormanı'nda NKT'ye ait 'Ormandaki Kulübe'de gerçekleşecek. Performans saat 13.00'de tüm romanların aynı anda okunması ile başlayacak. Bu uzun soluklu performansı deneyimlemek isteyen herkes, başlangıç saatinden itibaren diledikleri zaman katılım gösterebilecek. Performansın tasarımcısı Murat Daltaban tarafından oluşturulan 100 romanlık seçki ile bir “Yüz Yıllık Söz' kütüphanesi oluşturuluyor. Bir araya getirilen 100 Romanlık seçkiden oluşan Yüz Yıllık Söz kütüphanesi, özellikle kadın yazarların sayısının fazla olmasıyla dikkat çekiyor. Cumhuriyetin 100.yılında, NKT bu kapsayıcı performans ile Türkiye'nin her yerindeki tiyatro okullarından 100 öğrenciyi buluşturuyor ve bir eserin parçası haline getiriyor. Yaklaşık 40 kişiden oluşan Nilüfer Kent Tiyatrosu performans yürütücü ekibinin ve izlemek için alanda bulunan seyircilerin o gün göstereceği yüksek kondisyon, direnç ve mücadelesine de bağlı olarak tüm kitapların tamamının okunması ile tamamlanacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.