Hava Durumu

#Denizli

Yeni Marmara Gazetesi - Denizli haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Denizli haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Çarpıp Ölüme Terk Etti! Haber

Çarpıp Ölüme Terk Etti!

Denizli'de alkollü olduğu ve hatalı sollama yaptığı iddia edilen kadın sürücünün çarpıp ölüme terk ettiği motokurye kurtarılmadı. Çarpmanın etkisiyle otomobilin camını kıran kuryenin param parça olan motosikleti ise çevreye saçıldı.  Kaza, gece saatlerinde Denizli'nin Pamukkale ilçesine bağlı Kınıklı Mahallesi Üniversite Caddesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Kınıklı Mahallesi'nde faaliyet gösteren bir dönercide çalışan 25 yaşındaki motokurye Aziz Soysaç, saat 01.00 sıralarında gelen paket siparişini yerine ulaştırmak için 20 ALJ 110 plakalı motosikletiyle yola çıktı. Aziz Soysaç, kullandığı motosikletle seyir halindeyken Müftü Ahmet Hulusi Efendi Külliye Camisi yakınlarında karşı yönden gelen ve hatalı sollama yaptığı ileri sürülen Nevin G.'nin kullandığı 34 CNM 885 plakalı Opel marka otomobille kafa kafaya çarpıştı.  Çarpmanın şiddetiyle savrularak otomobilin ön camını parçalayan Aziz Soysaç, ağır yaralanırken; paramparça olan motosikletinin parçaları ise 50 metrelik bir bölgeye saçıldı. Kazanın ihbar edilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Durumu ağır olan Aziz Soysaç, sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Pamukkale Üniversite Hastanesi'ne kaldırıldı. Moto kurye, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.  Yaya olarak kaçtı  Ekmek parası için çalışan motokurye Aziz Soysaç'ın ölümüne neden olan ve kaza anında alkollü olduğu öne sürülen kadın sürücü Nevin G., çarpışmanın ardından aracını terk ederek yaya olarak bölgeden uzaklaştı. Araçta telefon ve ruhsat bulundu. Sürücü, ekiplerin çevrede yaptığı araştırma sonucu yakalanarak, ifade işlemleri için karakola götürüldü.  Kazada hayatını kaybeden Aziz Soysaç'ın cenazesi otopsi işlemleri için adli tıp morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

'Domuza çarptığımı sandım' dedi, mahkemede ifade değiştirdi Haber

'Domuza çarptığımı sandım' dedi, mahkemede ifade değiştirdi

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde iki öğrenciye çarparak ölümlerine sebep olan alkollü sürücü, "kasten öldürme" suçundan dolayı müebbet hapis cezası ile yargılandığı ilk duruşmasında "Neye çarptığımı hatırlamıyorum. Domuza çarptığımı sandım" şeklindeki ifadesini değiştirdi. Korktuğu için kaçtığını iddia eden sürücü, beraatini talep etti.  Edinilen bilgiye göre; 15 Ekim 2023 tarihinde Pamukkale ilçesine bağlı Bağbaşı Mahallesi Barbaros Bulvarı üzerinde meydana gelen olayda, Fatih A. idaresindeki yabancı plakalı lüks otomobil, biri kadın iki gence çarparak sürükledi. İki genci yaklaşık 100 metre sürükleyen araç, hızla olay yerinden kaçarak uzaklaştı. İhbar sonrası bölgeye gelen ekipler, İklim Göksu Dönmez (17) ve Emre Çakıl'ın (17) hayatını kaybettiğini belirledi. Yapılan incelemelerin ardından iki arkadaşın cenazesi Pamukkale Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Öte yandan araç ise 4125 Sokak üzerinde park halinde alınırken, 2,50 promil alkollü çıkan araç sürücüsü de ekiplerce gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından mahkemeye sevk edilen sürücü, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.  F.A. hakkında "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası istenirken, Denizli 1. Ağır Ceza Mahkemesinde davanın ilk duruşması görüldü. Davanın ilk duruşmasına iki tarafın avukatları, sanık Fatih A. ve aile yakınları katıldı. Yaklaşık 2 saat süren duruşmada sanık, ilk ifadesinde "Domuza çarptığımı sandım" diyerek yaptığı savunmasını değiştirdi. Olay günü yaşanan kazanın ardından geçen 1 saatlik sürede 2,50 promil çıktığını ve olay esnasında ise 2,70 promil alkollü olduğu tahmin edildiği göz önünde bulunduruldu. Çarptığı gençleri fark etmediğini, neye çarptığını hatırlamadığını ve korkudan duramadığını söyleyen Fatih A., evinin önüne gittiğince dakikalarca ağladığını anlattı. İstemeden olduğunu ve ailesinden de özür dilediğini sözlerine ekleyen Fatih A. beraatini talep etti. Aile yakınları ise sanığın olay esnasında fren yapmadığı ve kasten öldürdüğünü dile getirerek, sanığın tutuklanmasını istedi. Mahkeme heyeti, Fatih A.'nın tutukluluk halinin devamına karar vererek, olay günü için bilirkişi raporu ve Adlı Tıp raporu talep edilmesi ve dosyaya yeni gelecek belgelerin eklenmesi için duruşmayı erteleme kararını aldı. 

Denizli CHP teşkilatından Kılıçdaroğlu'na şok Haber

Denizli CHP teşkilatından Kılıçdaroğlu'na şok

Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaklaşan kurultay öncesi Denizli’ye gelen ve değişim isteyen CHP’lilerin adayı olan Özgür Özel, Denizli’deki 14 kurultay delegesinin imzasını aldı.  CHP Denizli İl ve İlçe Örgütleri, CHP Genel Başkan Adayı olduğunu açıklayan Özgür Özel’in adaylığına destek verdiklerini açıkladı. Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum tarafından yapılan açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin olumsuzlukları giderecek kadroları oluşturmaya ve taze kana ihtiyacı vardır. Cumhuriyet Halk Partisi sosyolojik gerçeklikle yüzleşmek ve kişilerin siyasi egemenliğini devam ettirme tutuculuğundan uzaklaşmak zorundadır. Tüm bu nedenlerden dolayı Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl ve İlçe Örgütleri ile Kurultay delegelerinin tamamı olarak aşağıda imzası olan bizler 38. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Genel Kurulunda, kişilerin değişiminden çok yönetim anlayışının değişmesini isteyen, örgütlü gücün Türkiye Cumhuriyetini ve Cumhuriyet Halk Partisini hak ettiği yere taşıyacağına inanan, bu doğrultuda oluşturduğu çalışma gruplarıyla geçmişteki hataların tekrarlanmasını engelleyeceğine inandığımız Cumhuriyet Halk Partisi TBMM Grup Başkanımız Özgür Özel’i destekleme kararı vermiş bulunuyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Örgütü, 19 İlçe Örgütü, kadın ve gençlik kolları ve Kurultay Delegeleri adınadır” denildi.  Denizli'de aldığı destek için teşekkür eden Özgür Özel ise "CHP’de bir şeyler değişiyor, kadrolar değişiyor, anlayış değişiyor, bu CHP bu işi başaracak’ dedirtebilirsek o zaman 31 Mart’ta, sizlerin belirlediği, örgütümüzün belirlediği isimlerle hep birlikte çalışarak, koşarak parti tarihinin en büyük başarısını elde edebiliriz. Çünkü bu örgüt artık kaybetmek istemiyor” diye konuştu.       

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.