Hava Durumu

#Deprem

Yeni Marmara Gazetesi - Deprem haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Deprem haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Tokat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespit Çalışmaları Bugün Sona Erecek Haber

Tokat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespit Çalışmaları Bugün Sona Erecek

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, depremlerde hasar gören cami minarelerinin gün içerisinde yıkılacağını ifade ederek, “Sahadaki tüm çalışmalarımızı bugün akşam bitirmiş olacağız” dedi.   Vali Numan Hatipoğlu, depremlerin merkez üssü Sulusaray ilçesinde incelemelerde bulundu. İlçe meydanında kurulan mobil aşevi ve ikram araçlarını ziyaret eden Vali Hatipoğlu, kurum yetkililerinden bilgiler aldı. Depremin ilk anından itibaren bölgeye intikal eden AFAD ekiplerinin sahada olduğunu vurgulayan Vali Hatipoğlu, “Saat 18.11 sularında yaşanan deprem sonrası kerpiç evlerde hasarlar var. Vatandaşlarımız haklı olarak evleriyle ilgili olarak tedirginler” dedi.  "Hasarlı minareler gün içerisinde yıkılacak" Ülkenin çeşitli bölgelerinden 740 kamu görevlisinin sahada çalıştığını söyleyen Vali Hatipoğlu, “İhtiyaçların her türlü şekilde giderilmesi hususunda gerekli çalışmayı yapıyoruz. Genel olarak vatandaşlarımız kendi bölgelerinde kalmak istediler. Bu doğrultuda da bin civarında çadırı şu an itibarıyla vatandaşlarımıza dağıtmış durumdayız. Bölgeyle ilgili olarak gerekli lojistik her türlü çalışmayı yaptık. İçme suyunun riskli olabileceğini düşünerek bölgeye içme suyu sağladık. Yaklaşık 5 bin kumanyayı bu bölgeye getirdik, ihtiyaç doğrultusunda dağıtıyoruz. Depremin ilk anından itibaren bize sürekli olarak destek mesajları geldi. Bu anlamda da teşekkür ediyorum. Halkımızın hizmetinde tüm kurumlarımızla buradayız. 740 kamu görevlisi üç ilçemizde görev yapmakta. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan da bize gönderilen teknik elemanlar vasıtasıyla sahadaki tüm çalışmalarımızı bugün akşam bitirmiş olacağız inşallah. Minare yıkıntılarımız var, kısmi olarak yıkılmış minareler var. Onları da bugün gün içinde tamamını yıkacağız. Bölgedeki yapı stoğumuz genelde kerpiç evler şeklinde. Yani betonarme olmayan ve son dönem yapısı olmayan eski yapılar. Dolayısıyla da bunlarda genelde duvar çökmesi şeklinde gerçekleşmiş olan hasarlar var. Bu hasarlarla ilgili olarak da gerekli çalışmayı yapacağız” şeklinde konuştu. 

Depremzede Öğrenciler Beton Sahadan Madalyaya Uzandı Haber

Depremzede Öğrenciler Beton Sahadan Madalyaya Uzandı

Depremin vurduğu Hatay’da ortaokul öğrencileri, okullarının bahçesindeki beton sahada hazırlanarak katıldıkları voleybol turnuvasında tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye 4.'sü oldu ve evlerine madalyayla döndü.  Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’da, birçok bina yerle bir olmuş ve yaklaşık 25 bin insan vefat etmişti. Asrın felaketi, her yaştan bireyin hayatını olumsuz etkiledi. Hatay’ın Defne ilçesi Toygarlı Mahallesi’nde bulunan Koçören Cemalettin Tınaztepe Ortaokulu öğrencileri, deprem sonrasındaki süreci voleybolla aştı. Depremzede öğrenciler, okullarının bahçesindeki beton sahada azimle başladıkları voleybolda umutlarını Türkiye Şampiyonası’na taşıdı. Turnuvada başarı elde etmek isteyen afetzede öğrenciler, haftanın 4 günü yağmur çamur demeden çalıştılar ve Sivas’ta düzenlenen Voleybol Okul Sporları Türkiye Birinciliği turnuvasına katıldılar. Azimle yola çıkan depremzede öğrenciler; psikolojik şartlara, zemin koşullarına aldırış etmeden turnuvada başarı göstererek Türkiye 4’üncüsü oldu. Depremzede öğrencilerin başarısı okul arkadaşlarına ve bölge halkına moral oldu.   “Yağmurlu günlerde çocuklar ellerinde paspas ve çek pas ile sahayı temizleyerek çalıştı"  Deprem sonrası süreci sporla aşmaya çalıştıklarını belirten Beden Eğitimi Öğretmeni Derya Bahan, “Bu çocuklar deprem görmüş çocuklardır. Kısıtlı malzemelerle çalıştılar. Toplarımızın bazıları yamuk ve patlaktı. Saha ve koşullara rağmen çocuklarımız yılmadı. Depremzede çocuklarımız, hiç yılmadan çalışarak Türkiye 4.'lüğü getirdi. Haftanın 4 günü çalıştık. Yağmurlu günlerde çocuklar ellerinde paspasla ve çekpas ile sahayı temizleyerek çalıştılar. Ellerinden geleni yaptılar ve bize Türkiye 4.'lüğünü getirerek bu gururu yaşattılar” dedi.  “Bizim beton sahaya karşın onlar spor salonlarında oynuyorlardı”  Emek vererek hak ettikleri başarıya ulaştıklarını ifade eden 13 yaşındaki voleybolcu Kadir Çalıcı, “Daha iyi olabilirdik ama olamadık. Biraz şansızdık. Bizden uzun rakiplerimiz vardı. Bizden daha avantajlı ve antremanlılardı. Bizim beton sahaya karşın onlar spor salonlarında oynuyorlardı. Ama biz ne şansımız varsa oynadık ve hak ettiğimizi aldık” şeklinde konuştu.  “Depremi unutmak ve deprem psikolojisinden kurtulmak için voleybol oynuyorum”  Depremi unutmak ve psikolojiden kurtulmak için voleybol oynadığını dile getiren 13 yaşındaki voleybolcu Feyzi Çalıcı, “Rakiplerimizin hepsi 1.80 ve 1.90 boylarındaydı ve bizimkilerin de hepsi 1.60 boylarındaydı. Ona rağmen bu başarıyı elde ettik. Depremi unutmak ve deprem psikolojisinden kurtulmak için voleybol oynuyorum” ifadelerini kullandı. 

Konteyner kentlerde buruk bayram yaşanıyor! Haber

Konteyner kentlerde buruk bayram yaşanıyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremler sonrası binlerce depremzede oluşturulan konteyner kentlere yerleştirildi.  Depremin birinci yıl dönümünü konteynerlerde yaşayan vatandaşlar bayramı buruk yaşıyor. Yaklaşık 7 bin kişinin yaşadığı Dulkadiroğlu İlçesi Karacasu Konteyner Kent’te yaşayan depremzedeler bayramın bir gün öncesinde bayram telaşı yaşadı. Konteynerlerde yaşayan depremzede kadınlar yemek ve tatlı telaşına girdi. Yapılan yiyecekler konteyner kentlerdeki komşularla paylaşıldı.  Ramazan Bayramı nedeniyle yüzlerce depremzede vatandaş konteyner kentteki mescitte bayram namazını kıldı. Tekbir ve dualarla namazı eda eden müminler namaz sonrası hep birlikte bayramlaştı.  Depremzede Hatice Çokyiğit, “Burası çok güzel bir birimize ikramlarda bulunduk. Bayramı idrak edeceğiz. Büyüklerimizin ellerini öpeceğiz. Bayramda pek gezeceğimiz yer yok buralardaki komşularımız ile bayramı geçireceğiz” dedi.  Depremzede kadın, “Orucumuzu tuttuk Ramazan güzel geçti. Çocuklarımız ile bayramı burada geçireceğiz” dedi.  Depremzede Ramazan Arıkcan, “Enkazda kaldım belim kırıldı bayrama çıktık Allah razı olsun” diye konuştu.  Depremzede Erkan Parlak, “Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Bir yıl geçti konteyner kentteyiz” ifadesini kullandı.  Depremzede Galip Yılmaz, “Bir yıldır konteyner kentte kalıyoruz bir an önce evlerimizin yapılmasını ve yerleşmeyi istiyoruz” diye konuştu.

Depremzedelerin Aylardır Aşamadığı Travma Haber

Depremzedelerin Aylardır Aşamadığı Travma

Asrın felaketi sonrası deprem bölgesinde afetzede vatandaşlarda sıklıkla görülen uyku bozukluğuna karşı Psikolog Cansu Güler Aksoy, vatandaşlara sadece uykunuz geldiğinde 'yatağa girin' diyerek tavsiyede bulundu.   Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük yıkım Hatay’da yaşanmış ve 25 bine yakın insan vefat etmişti. Asrın felaketi sonrası afet bölgesinde binlerce insanın hayatı olumsuz etkilenmişti. Depremi yaşayan vatandaşlar, yaşadıkları acı ve üzüntüden dolayı psikolojik sorunlarla karşı karşıya kalıyor. Bu sorunlarla başa çıkmak isteyen afetzedeler, bölgede hizmet veren psikologlardan destek alıyorlar. Psikolog Cansu Güler Aksoy, afetzede vatandaşlara dağınık ve parça parça uyumamaları gerektiklerini belirterek, uyku geldiğinde yatağa girilmesi gerektiğini söyledi.  “Deprem sonrası en çok görülen rahatsızlık uykuda yaşanan bozukluklardır”  Asrın felaketi sonrası insanların yeniden deprem olacağı psikolojisiyle yaşadıklarını ve bu yüzden uyku bozuklukları yaşadıklarını belirten Psikolog Aksoy, “Çaresizlikle dolu bir gündü. Deprem sonrası başvurulan en çok şikayetlerden biri de uykuda yaşanan bozukluklardır. Deprem gece yaşandığı için sanki aynı depremi tekrardan yaşayacakmışız gibi aynı yoğun kaygıyla hayatına devam etmeye çalışıyor. Bu durum kişinin uyku kalitesini bozduğu gibi günlük hayatını da kötü etkiliyor. Bu durum için en büyük önerimiz bunlarla baş etme konusunda sorunlar yaşıyorsa uzman doktorlardan destek alınmalıdır” dedi.  “Sadece uykunuz geldiğinde yatağa girin”  Dağınık ve parça parça uyumanın uyku kalitesini bozduğunu söyleyen Psikolog Aksoy, “Bu sorunları uzman doktorlar dışında çözmek için birçok yöntem var. Mutlaka kendinize uyku rutinleri oluşturmalısınız. Gece yapabileceğiz duş ve fiziksel aktiviteler gibi uykunuz gelmeden hiçbir şekilde yatağa girmemenizi öneriyorum. Örneğin yatağa girdiniz ve yarım saat sonra uykunuz kaçtı. Yataktan çıkıp bir kitap okuyabilirsiniz. Erken işiniz olmasa dahi yatağınızdan erken kalkın ve gün içinde uyumamaya özen gösterin. Gün içinde yapacağınız tempo çok önemli. Bunları deneyebilirsiniz. Beyin aslında kendini şartlıyor. Uyku, yatağa girildiğinde olabilecek bir şey. Dağınık ve parça parça uyumak, uyku kalitesini bozan bir yöntemdir. Sadece uykunuz geldiğinde yatağa girin” şeklinde konuştu.  “Depremi yaşayan herkes geceleri uyuyamıyor ve uyku problemi yaşıyoruz”  6 Şubat gecesi yaşadıklarının ardından uyumakta zorluk çektiğini dile getiren Medine Alkan, “Eşim uyandırdı, deprem şiddetini artırdı. Çocuklarımıza kimse yerinden kalkmasın dedim. Uykuya daldığımda çok uyanıyoruz. Ses çok korkutuyor. Herhangi bir sese çok duyarlıyız. Depremi yaşayan herkes geceleri uyuyamıyor. Uyku problemi yaşıyoruz. Deprem gecesi uykudan uyandığımız için aynı şeyleri yaşayacağımız hissi hiç geçmiyor. Uzun yıllarda geçse bu hissin değişeceğini zannetmiyorum” ifadelerini kullandı.   

Depremzedeler Teslim Aldıkları Köy Evlerinden Oldukça Memnun Haber

Depremzedeler Teslim Aldıkları Köy Evlerinden Oldukça Memnun

6 Şubat depremleri sonrası yapılan ve teslim edilen köy evlerine yerleşen depremzedeler deprem olduğu zaman herkesin dışarıya kendilerinin de ev içerisine kaçacaklarını vurgulayarak evlerin sağlamlığını dile getirdi.  6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan iller arasında bulunan Adıyaman’da, 8 Şubat tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı program ile kura çekimleri yapılan 2 bin 798 konut hak sahiplerine teslim edildi. Bu çerçevede, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Akpınar Köyü kırsalında inşa edilen iki etaplı köy konutlar tamamlandı. Evlerine yerleşen ve evlerinin oldukça lüks bir şekilde yapıldığını dile getiren vatandaşlar, evlerinde depreme karşı oldukça güvenli olduğundan bahsetti. 3+1 Olarak yapılan ve teslim edilen köy evlerine yerleşen depremzedeler, emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini vurguladı.  Evlerinin depreme karşı oldukça güvenli olarak yapıldığını vurgulayan depremzedelerden Nuh şahin ise, “Evler oldukça güzel bu konuda devletimize minnettarız. İki katlı evim vardı ve yıkıldı, yıkımdan sonra çadırlarda kaldık ve şimdi de böyle güzel bir yerde kalıyoruz. Hatta o kadar sağlam yapmışlar ki deprem olsa bizler içeriye kaçacağız. Bu evler oldukça güzel, sağlam ve lüks” ifadelerine yer verdi.  Depremzedelerden Hanife Şahin ise, “Çok şükür evimiz iyi ve güzel. Komşularım iyi, güzel hepsinden Allah razı olsun” diye konuştu.  Evlerinden oldukça memnun kaldığını söyleyen depremzedelerden Cemil Şahin, “Devletimizden Allah razı olsun bizi buraya getirip yerleştirdiler. Evlerimiz depremde yıkılmıştı, çok şükür devletimiz yardımcı oldu. Şuan konutlarına yerleşen herkes oldukça memnun, 3+1 olarak yapılmış evler. Herkes şuan çok mutlu, devletimizin yaptığı bu konutlardan herkes çok memnun, evet çok beğendim ve çok güzel” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Önümüzdeki 5 Yıl Gündemimiz Deprem' Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Önümüzdeki 5 Yıl Gündemimiz Deprem'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kocaeli mitinginde vatandaşlara seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Uğruna bedel ödediğimiz bu kazanımların elimizden kayıp gitmesine izin veremeyiz. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir, gönül verdiğimiz partiler, kökenimiz, meşrebimiz farklı olabilir ama Türkiye bizlerin ortak yurdu, ortak çatısı, ortak yuvasıdır. Sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir.   Kocaeli sahilde bulunan miting alanında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı dinlemek için yaklaşık 85 bir kişi alanı doldurdu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Tahir Büyükakın, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Kocaeli ilçe Belediye Başkan adayları, MHP Kocaeli İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş, Büyük Birlik Partisi Kocaeli Bölge Koordinatörü Metehan Küpçü’de alanda hazır bulundu.  Alanda kendisini dinleyenlere konuşan Erdoğan, “Burada 31 Mart gecesi kazanılacak zaferin müjdesini görüyorum. İnanıyorum ki Kocaeli, bir kez daha 'Eser ve hizmet' diyecek. Büyükşehirde ve ilçelerde bir yol kazasına mahal vermeyeceğinize inanıyorum. Yatırım ve kalkınma hamlelerimizi kesintiye uğratmadan sürdüreceğiz. İşte bizi asla yalnız bırakmayan vefa abidesi Kocaeli bu. Rabbim sizlerden razı olsun. Tabii içeri girerken emniyete dedim ki, 'Sorun bakalım şu anda meydanda katılım ne kadar?' Hadi ben söyleyeyim. 85 bin. İyi değil mi? Şuraya bak. CHP nereden bilsin? Hiç seçim kazanmamış ki... Biliyorsunuz artık 2 gün kaldı. Hayatta pek çok şeyin telafisi olur ama sandığın telafisi olmaz. Pazar günü hep birlikte, sabah erkenden sandıklara koşacağız. Tercihimizi bize hizmet edecek, verdiği sözleri unutmayacak, göreve geldiğinde vaatlerinin arkasında duracak isimlerden yana kullanacağız. AK Parti ve Cumhur İttifakına kaybettirerek, CHP’ye kazandırmak için mesai harcayanlara karşı yakınlarımıza uyaracağız" diye konuştu.  “Son il mitingimizi burada yapıyoruz”  Efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldiklerini ifade eden Erdoğan, “Kocaeli halkının en doğru kararı vereceğine yürekten inanıyorum. 2 ay önce başladığımız mahalli idareler seçim maratonumuzda doğudan batıya, kuzeyden güneye 52 farklı şehrimize gittim. Son il mitingimizi burada yapıyoruz, final. Bu 2 aylık dönemde Diyarbakır'dan Trabzon'a, Hatay'dan Samsun'a, Muğla'dan Çorum'a kadar ülkemizin dört bir ucundaki vatandaşlarımızla kucaklaştık, gençlerimizle selamlaştık, yaşlılarımızın hayır duasını aldık. Hanım kardeşlerimizle hasbihâl ettik, üreticilerimizle bir araya geldik. Emeklilerin, emekçilerimizin sesine kulak verdik. Yeni yuvasına kavuşan depremzedelerimizin sevincini paylaştık. Hiçbir ayrım yapmadan, milletimizin tamamıyla dertleştik, hasret giderdik. Gittiğimiz yerlerde gördüğümüz manzara şudur; bizler tüm farklılıklarımızla, 85 milyonu burada gördüğünüz gibi büyük bir aileyiz. Görüş farklılıklarımıza rağmen hepimiz kardeşiz. Biriz, beraberiz” şeklinde konuştu.  “Sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir”  “Kardeşliğimize ne kadar sıkı yapışırsak, sorunların üstesinden o derece rahat geliriz” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye'nin en büyük gücü, vatandaşlarının birliği, beraberliği ve sarsılmaz bağıdır. Bu bağı hem korumamız, hem de perçinlememiz gerekiyor. Seçim döneminde yükselen siyasi tansiyonu, farklı yerlere yönlendirmek isteyen odaklara karşı dikkatli olmalıyız. Türkiye olgun bir demokrasiye sahiptir. Seçim sistemimiz dünyaya örnek olacak seviyededir. Uğruna bedel ödediğimiz bu kazanımların elimizden kayıp gitmesine izin veremeyiz. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir, gönül verdiğimiz partiler, kökenimiz, meşrebimiz farklı olabilir ama Türkiye bizlerin ortak yurdu, ortak çatısı, ortak yuvasıdır. Sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir. Sandığın itibarın korunmasında siyasetçisi, kamu görevlisi ve seçmeniyle hepimize sorumluluklar düşüyor. Hem sandığa gidip oy kullanarak, hem de oyumuza sahip çıkarak demokrasimize karşı mesuliyetimizi yerine getireceğiz. Bu konuda adaylarla birlikte tüm vatandaşlarımın gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.  “Kazanımlarımızın hiçbiri bize altın tepside sunulmadı”  Türkiye olarak bugünlere, büyük mücadeleler neticesinde ulaştıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kazanımlarımızın hiçbiri bize altın tepside sunulmadı. Demokraside, ekonomide, hak ve özgürlüklerde sahip olduğumuz hiçbir imkan bize lütuf olarak verilmedi. Son 21 yılda milletçe pek çok kez kazandık. Nice zorlukla karşılaştık. Nice sabotaja maruz kaldık. Bir başka ülkenin milletin başına gelse bir daha yeniden ayağa kakamayacağı büyü felaketler yaşadık. Son olarak 6 Şubat'ta bir gecede 53 binden fazla canımızı toprağa verdiğimiz, 104 milyar dolarlık hasara yol açan asrın felaketi depremle imtihan olduk. Allah'a sonsuz şükürler olsun. Tüm bu badirelerin üzerinden alnımızın akıyla çıkmayı başardık. Geçtiğimiz 21 yıl boyunca darbecileri püskürttük, terör örgütlerine tarihlerinin en ağır bedellerini indirdik, çevresindeki savaşlara rağmen Türkiye'yi bölgesinin istikrar ve güven adası haline dönüştürdük. Depremin üzerinden 1 sene geçmeden şehirlerimizi ayağa kaldıracak çalışmaları tamamlamaya başladık. Şimdiye kadar 80 bine yakın konutu ve köy evini hak sahiplerine teslim ettik. İnşallah yıl sonuna kadar bu rakamı 200 bine çıkaracağız. Deprem bölgesinin imarı yanında, Marmara'dan başlayarak riskli yerleşim yerlerini de depreme hazırlıklı haline getireceğiz. Bu bizim İstanbul ve Kocaeli'nin de içinde yer aldığı Marmara Bölgesine karşı öncelikli görevimizdir. TOKİ vasıtasıyla bugüne kadar attığımız adımların hayat kurtardığını 6 Şubat depreminde bir kez daha gördük. Yıkılan yapıların yüzde 90'dan fazlası 1999 öncesi inşa edilenlerdi. Burada şu gerçeği tüm samimiyetimle ifade etmek isterim; tarihin tekerrür etmesini istemiyorsak, hangi siyasi partiye gönül verirsek verelim, deprem meselesini beka sorunu olarak görmek zorundayız. Bunu sadece kendimiz için değil, gözümüzden sakındığımız evlatlarımız için yapmalıyız. Önümüzdeki 5 yıl boyunca gündemimizin ilk sırasında depreme hazırlık başlığı olması bizim açımızdan hayati önemdedir. Biz tüm planlarımızı bu gerçeklerin ışığında yapıyoruz. Seçim sürecinin neticelendirilmesiyle kentsel dönüşüm projelerine hız vereceğiz. Bilim insanlarının uyardığı deprem, kapımızı aniden çalmadan mümkün olan en üst seviyede hazırlıklarımızı tamamlayacağız” dedi.  "Her seçim öncesi petrol buluyorlar' diyerek bizimle alay edenler, bugün Gabar'daki günlük 37 bin varil üretimimizi takdir etmek zorunda kalıyorlar"  Hiçbir zaman tribünlere oynayanlardan olmadıklarını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kısa vadeli kazanımlar uğruna, milletimize ve devletimize bedel ödetecek adımlar atmadık. Türkiye'nin bugünüyle birlikte, geleceğini de kurtarmaya inşa etmeye çalıştık. Hep ileriye baktık. Gözümüzü ufuktan hiçbir zaman ayırmadık. Bundan 15-20 yıl önce savunma sanayinde projelerimizi başlatırken bizi hayalperestlikle suçlayanlar, bugün başarımızı gıptayla takip ediyor. Doğu Akdeniz ve Karadeniz'deki sondaj faaliyetlerine 'israf' diyenler, tarihimizin en büyük keşfi karşısında mahcubiyet yaşıyorlar. 'Her seçim öncesi petrol buluyorlar' diyerek bizimle alay edenler, bugün Gabar'daki günlük 37 bin varil üretimimizi takdir etmek zorunda kalıyorlar. Yerli ve milli markamız TOGG'dan, 5. nesil savaş uçağımız KAAN'a, şehir hastanelerinden köprülere, yollara tren hatlarına, havalimanlarına kadar, her konuda aynı durumla karşılaşıyoruz. Geriye baktığımızda şunu çok net görebiliyoruz; şayet Türkiye son 20 yıldır muhalefetin takoz siyasetine teslim olsaydı bugün bunların hiçbiri olmaz, ülkemiz yerinde saymaya devam ederdi. Ne savunma sanayisinde yerli ve milli üretimin payı yüzde 80'e çıkardı, ne ihracatta 256 milyar doları yakalayabilirdik. Ne turizmde 54,5 milyar dolarla rekor kırabilirdik, ne istihdamı artırabilir, ne de milli gelirimizi 1,1 trilyon doların üzerine taşıyabilirdik. Bunların ve daha saymaya kalksak saatler sürecek hamlelerimizin hiçbirini gerçekleştiremezdik. Biz ne yaptıysak CHP’nin sabotaj siyasetine rağmen yaptık. Neyi başardıysak bu zihniyetin çelmelerine rağmen başardık. Engelleri tek tek aşarak, zincirleri parçalayarak, zorlukları göğüsleyerek Allah'a hamd olsun bugünlere geldik” şeklinde konuştu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.