Hava Durumu

#Destekler

Yeni Marmara Gazetesi - Destekler haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Destekler haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

ABD'den İsrail'e savaş gemileri ve uçak desteği iddiası Haber

ABD'den İsrail'e savaş gemileri ve uçak desteği iddiası

İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar sürerken, ABD basınında yeni bir iddia ortaya atıldı. Konuya aşina iki ABD'ki yetkiliye dayandırılan haberlerde, ABD hükümetinin destek amacıyla İsrail'e savaş gemileri ve uçakları göndereceği iddia edildi. Haberlerde ayrıca, ABD'nin muhtemel bir tahliye planı üzerinde de çalıştığı ifade edilerek, şu an için resmi olarak hiçbir kararın alınmadı ancak tüm seçeneklerin masada olduğu belirtildi. BIDEN'DAN İSRAİL'E EK DESTEK TALİMATI Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada ise, ABD Başkanı Joe Biden'ın Hamas'ın devam eden saldırıları karşısında İsrail'e "ek destek" talimatı verdiği belirtildi. Açıklamada, söz konusu desteğe ilişkin ayrıntı verilmedi. BIDEN DÜN AÇIKLAMA YAPMIŞTI ABD Başkanı Joe Biden, Hamas'ın İsrail'e yönelik operasyonlarının ardından yaptığı açıklamada, İsrail'in kendisini savunmaya devam edebilmesini sağlayacaklarını belirterek, "ABD, İsrail'in yanında" dedi. ABD Başkanı Joe Biden Hamas'ın İsrail'e yönelik operasyonlarına ilişkin açıklama yaptı. Biden açıklamasında, İsrail'i kollayacaklarını ve her zaman İsrail'in yanında olduklarını belirterek, "İsrail vatandaşlarının ihtiyaç duyduğu yardıma ulaşmalarını ve kendilerini savunmaya devam edebilmelerini sağlayacağız" ifadelerini kullandı. "Dünya birkaç saat içinde İsrail şehirlerine yağan binlerce roketin korkunç görüntülerini gördü" diyen Biden, "İsrail'in kendisini ve halkını sonuna kadar savunmaya hakkı var. Saldırıların hiçbir zaman gerekçesi olamaz. Yönetimimin İsrail'in güvenliğine olan desteği son derece sağlam ve sarsılmazdır" dedi. Masum insanların acı çekmesi ve ailelerin parçalanmasının insani düzeyde korkunç bir trajedi olduğunu söyleyen Biden, "Bu yürek parçalayıcı" ifadelerini kullandı. Biden ayrıca, ekibine Türkiye, Suudi Arabistan, Filistin yönetimi, Mısır, Katar, Umman, BAE ve Avrupa da dahil olmak üzere bölgedeki liderlerle sürekli temas halinde olmaları konusuna talimat verdiğini açıkladı.

Karacabey’de eğitime destekler sürüyor Haber

Karacabey’de eğitime destekler sürüyor

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Bakırköy Mahallesinde eğitim veren Özel Eğitim Meslek Okulunu ziyaret etti. Okul Müdürü Müslüm Karataş ve Bakırköy Mahalle Muhtarı Kazım Önen’in de yer aldığı ziyarette Özkan, öğretmen ve öğrencilerle birebir sohbet ederken, Karacabey Belediyesi tarafından okulda yapılan çalışmaları da yerinde inceledi. Okul Müdürü Karataş ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken,“Okulumuzun tesisatının yenilenmesi ve bahçemizin düzenlenmesinde Karacabey Belediyesi’ninçok ciddi anlamda katkıları oldu. Değerli katkılarından dolayı Başkanımız Ali Özkan’a teşekkür ediyoruz” dedi. Mahallemiz için çok güzel oldu Muhtar Kazım Önende yaptığı açıklamada,“Okulumuzun eski hali harabelikti. Çalışmalar ve katkıları için Başkanımız Ali Özkan’a teşekkür ediyoruz. Çocuklarımız ve mahallemiz için çok güzel oldu”dedi. Başkan Ali Özkan da yaptığı açıklamada,“Muhtarımızın ve müdürümüzün ifade ettiği gibi burası harabelik, eski bir okuldu,bu yüzden de böyle bir çalışma düşüncesi hasıl oldu. Gerçekten de güzel oldu. Karacabey Belediyesi olarak çevre düzenlemesini yaptık,okulun içinde ve dışında gerekli tadilat çalışmasını gerçekleştirdik, şirin bir eğitim yuvası ortaya çıktı. Çocuklarımız da burada cıvıl cıvıl maşallah.Onları görmek, onlarla bir arada olmak bizi gerçekten mutlu etti. Tabi öğretmenler okula severek gelirlerse, verimleri onlarca kat artar.Severek yapılacak bir iş olarak görülüp, idealist bir felsefe ile yürütüldüğünde, çocukların hayatına dokunulduğunda,eğitimciliğin gerçekten çok olumlu sonuçları oluyor.Bu okulda da gördük ki çocuklarımız, eğitimcileri ile kaynaşmış ve burada olmaktan da çok mutlular, hepsinin yüzü gülüyor. Bu anlamda desteklerimiz devam edecek” dedi.

DOSABSİAD BAŞKANI ÇEVİKEL: “FAİZ ARTIŞINA KARŞI İLAVE DESTEKLER ŞART” Haber

DOSABSİAD BAŞKANI ÇEVİKEL: “FAİZ ARTIŞINA KARŞI İLAVE DESTEKLER ŞART”

Merkez Bankası’nın sıkılaştırma politikaları kapsamında uygulamaya aldığı faiz artışının bazı riskleri de beraberinde getirdiğini vurgulayan DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel, “İlave adımlarla iş dünyasının üzerindeki yükler hafifletilmeli” dedi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun faiz oranını yüzde 17’den yüzde 19 seviyesine çıkarmasının finansman ihtiyacı olan firmalar açısından olumsuz etkileri olacağına dikkat çeken Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, iş dünyası için vergi indirimi gibi ek desteklerin sağlanması gerektiğini dile getirdi. ‘ENFLASYON BÜYÜK RİSK’ Ocak ayında faiz artırımı yapılmadığını hatırlatan DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel, “En son Aralık ayında 200 bazlık bir artış yapılmıştı. Şubat ayı TÜFE rakamlarının yıllık yüzde 15,61 çıkması sonrasında artış bekleniyordu. Fakat beklentilerin üzerinde bir artışla yüzde 17’den yüzde 19’a getirildi. Merkez Bankası’nın artışın enflasyonla ilgili olduğu açıklaması, faiz-enflasyon sarmalının ekonomimiz ve cari açık için risk olduğu gerçeğini gözler önüne sermiştir” diye konuştu. PİYASA FİYAT TAKİBİ YAPILMALI TL’nin değerinin korunması hedefiyle faiz artışlarına devam edilmesinin iç piyasayı ve yeni yatırımları olumsuz anlamda etkileme potansiyeli olduğunu da vurgulayan Çevikel, “İç piyasada pandemiden dolayı yaşanan sıkıntıları da göz önüne aldığımızda, daralma odaklı risklere dikkat etmemiz gerekir. Hem tüketici için hem de işletmeler açısından banka faizlerinin yükselmesi sıkıntılara yol açabilir. İşletmelerini kredi ile ayakta tutmaya çalışanlar için darboğaz riski göz önünde bulundurulmalıdır. Tüm bu risklere karşı vergi yükünün azaltılması gibi adımlarla iş dünyasının üzerindeki baskıların hafifletilmeli. Bir yandan ara mal sıkıntısı yaşanırken, bir yanda da yüksek emtia fiyatlarıyla mücadele edilirken yüksek faiz sonrası piyasa fiyat takibinin sağlanması gerekiyor. Burada da şeffaflık ve öngörülebilirlik politikasıyla hedefler gözden geçirilmelidir” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.