Hava Durumu

#Divan

Yeni Marmara Gazetesi - Divan haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Divan haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder: “Hiç kimsenin arka bahçesi değiliz” Haber

Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder: “Hiç kimsenin arka bahçesi değiliz”

Bursaspor’un son durumu ve yaşanan önemli gelişmeler konusunda Divan Başkanlık Kurulu olarak düzenlenen basın toplantısında gündeme getirilen bu konunun yanlış anlaşıldığını ve bazı kesimler tarafından çarptırılarak kamuoyunun yanıltılmak istendiğini kaydeden Galip Sakder, zorunlu bir açıklama yapmak gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Bursaspor’un içinde bulunduğu vahim durum konusunda endişelerimiz giderek artmaktadır. Yaşanan olumsuzluklar ile ilgili olarak nelerin yapıldığını ve nelerin yapılabilmesi konusundaki çalışmalar ile ilgili açıklamalarım maalesef yanlış algılanmak istenmektedir. Divan Başkanlık Kurulu olarak hiçbir kimsenin ya da kurumun arka bahçesi değiliz ve hiçbir zaman da olmayacağız. Bursaspor’un menfaati konusundaki her konuda en iyisini ve en doğrusunu düşünüp hayata geçirmek zorundayız. Bunun aksi hiçbir zaman düşünülemez’’ “Bu durumda sessiz kalmamız mümkün olamaz” Divan Başkanlık Kurulu olarak göreve geldikleri andan itibaren mesailerinin önemli bölümünü Bursaspor için harcadıklarını her konunun ve çabalarının camia ve kamuoyu ile paylaşıldığını da açıklayan Sakder, “Bursaspor’un bugün içinde bulunduğu mali ve idari durumun hiç iç açıcı olmadığını herkes biliyor. Bu durumda sessiz kalmamız mümkün olamaz. Tabii ki Bursaspor bu kentin ve hepimizin en önemli ve ortak değeridir, vazgeçilmezidir. Her konuda şeffaf davranmaya gayret ediyoruz. Gelecek ile çeşitli çareler düşünmekte bizlerin en önemli görevidir’’ dedi. Bugün için Bursaspor açısından en önemli konunun içinde bulunduğu zor şartlardan kurtulup, düzlüğe çıkabilmesi ve ligde tutunabilmesi olduğunun da altını çizen Sakder, “Bursaspor’un bugünkü gündemi bellidir. Konuları saptırmak, başka yerlere çekerek kafaları karıştırmak Bursaspor’a bu kritik dönemde verilecek en büyük zarardır. Lütfen sağduyulu ve sakin olalım’’ şeklinde görüşlerini bildirdi.

Bursaspor Eski Başkanı Recep Günay, Divan Başkanlığı’na aday oldu Haber

Bursaspor Eski Başkanı Recep Günay, Divan Başkanlığı’na aday oldu

Bursaspor Divan Kurulu için seçim heyecanı yaşanıyor. Yeşil-beyazlı ekibin eski başkanlarından Recep Günay, adaylığını açıkladı. Günay, "Bursaspor Divan Kurulu'nun Bursaspor camiası içinde dengeleyici, uyarıcı, yol gösterici, tarafsız ve güç odaklarından uzak olması gerekmektedir. Bursaspor'un eski başkanı olarak arkadaşlarımla bu ulvi görevi yukarıda belirttiğim ilkeler doğrultusunda ve Bursaspor'a mümkün olan en büyük katkıyı sağlamak için ekip olarak Bursaspor Divan Başkanlık Kurulu'na aday olmaya karar verdik" dedi. "Divan kurulunun yapısını değiştireceğiz" Günay, şöyle devam etti: "Bursaspor Divan Kurulu'nun susan, karışmayan, emir alan yapısını değiştirmek istiyoruz. Divan Kurulumuzu konuşan, üreten, yol gösteren, Bursaspor'un her kuruşunu savunan, eğer usulsüzlükler varsa korkmadan sorgulayan bir yapıya kavuşturacağız. Divan Kurulu'nda seçme ve seçilme hakkı elde edebilmek için Divan Kurulu üyelerimizin her sene en az bir toplantıya katılmaları zorunludur." "Divan kurulu işlevsiz bırakılmıştır" Divan kurulu üyelerinin toplantılarda çözüm üretilmediği için toplantılara gelmediğini ifade eden Günay, "Üyelerimiz yılda bir kez bile katılmayarak seçme ve seçilme haklarını bile feda eden Divan Kurulu üyelerimizin yalnızca 268 kişi bu seçimde oy kullanacak olması bile Divan Kurulu'nun ne kadar işlevsiz bırakıldığının en acı göstergesidir" açıklamasını yaptı. Günay, "Divan Kurulu üyelerimize değerli olduklarını hissettirerek toplantılara katılımlarını sağlayıp öneriler, çözümler ve projeler üreterek Bursaspor'un yeniden diriliş hamlesine katkıda bulunmalıyız. Bu konuda yaptığımız istişareler neticesinde belli konularda kurullar oluşturarak konunun sahiplenilmesine olanak sağlayacağız" dedi. "Yanlışlara dur diyeceğiz" Recep Günay, "İlk olarak hukuk, mali konular ve istişare kurullarını işlevsel hale getirip sonuçlarını sizlerle paylaşmak ve neticelerini değerlendirmek istiyoruz. Bu kurullarda konularında uzman olan Divan Kurulu üyesi arkadaşlarımızın katılımını sağlayarak kulübümüze dolaylı yoldan katkılarını sağlamış olacağız. Bu bağlamda kenarda susarak olan bitene ses çıkarmayan değil yanlışa dur diyecek etkili ve aktif bir Divan kurulu için adaylığımızı açıklıyoruz" şeklinde konuştu. Recep Günay’ın listesi şu şekilde: Asil Liste: Ertuğrul Yavuz, Mehmet Şaylanoğlu, M.Cem Gençoğlu, Levent Kayahan Yedek Liste: Erdem Afacan, Şaban Kurt, Adnan Yazık, Rıdvan Yeşilkavak, Fatih Kapuçi  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.