Hava Durumu

#Dönemi̇

Yeni Marmara Gazetesi - Dönemi̇ haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Dönemi̇ haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

YENİDEN REFAH İSTANBUL’DA MUSTAFA DOĞAN DÖNEMİ Haber

YENİDEN REFAH İSTANBUL’DA MUSTAFA DOĞAN DÖNEMİ

Doğan’ın uzun süre Türk Hava Yolları’nda üst düzey yöneticilik yaptığı kamuoyunda biliniyor. Mustafa Doğan Kimdir? 1978 yılında Almanya’da doğan ve orta öğrenimini Develi İmam Hatip Lisesi'nde tamamlayan Doğan, siyasetle ilk gençlik yıllarında, Refah Partisi'nde aktif olarak yer alarak tanıştı. Doğan, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde  Fen Edebiyat Fakültesi'nde Kimya bölümü üzerine üniversite de eğitim görürken Milli Gençlik Vakfı'nda (MGV) üniversite teşkilatında faaliyet gösterdi. Aachen Üniversitesi’nde kimya bölümünde Almanca ve kimya üzerine eğitim aldı. Münster Üniversitesi’nde “ Nano Teknoloji “ üzerine yüksek lisansını tamamlayan Doğan, o yıllarda da Milli Görüş organizasyonlarında de çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı. Almanya’da ilaç sanayinde önde gelen firmalardan Bayer firması’nda Leverkusen’de Ar-Ge bölümünde çalışmalar gerçekleştiren Doğan, sonrasında  Türk Hava Yolların’da satış biriminde çeşitli kademelerde görev yaptıktan sonra Satış Başkan Yardımcılığı Amerika Kıtası görevini 7 yıl sürdürdükten sonra görevinden ayrıldı. Doğan , evli ve 3 çocuk babası olup İngilizce, Almanca , İspanyolca ve Arapça bilmektedir. STK ÇALIŞMALARI Mustafa Doğan’ın 2002’den günümüze kadar yer aldığı STK’lar arasında Avrupa Milli Görüş Teşkilatı olan IGMG Aachen’de yöneticilik, Anadolu Gençlik Derneği Başakşehir ilçe yönetim kurulu üyeliği , İnternational Youth Forum (İYFO) , İlim Yayma Cemiyeti, Tekder gibi kuruluşlar bulunuyor.

İKİNCİ EL CEP TELEFONU VE TABLETLERDE GARANTİLİ SATIŞ DÖNEMİ Haber

İKİNCİ EL CEP TELEFONU VE TABLETLERDE GARANTİLİ SATIŞ DÖNEMİ

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Cep telefonu ve tablet gibi ikinci el piyasada sıklıkla alışverişe konu olan teknolojik ürünlerin belirli bir standartta yenilenmesi, sertifikalı ve garantili bir şekilde tekrar satışa sunulmasına yönelik uygulama usul ve esaslarını düzenlemek üzere bakanlık tarafından hazırlanan 'Yenilenmiş Ürünlerin Satışı Hakkında Yönetmelik' Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yapılan düzenlemeye göre; kullanılmış cep telefonları ve tabletler, Ticaret Bakanlığı'nca onaylı yenileme merkezleri tarafından yenilenebilecek. Yenileme merkezlerinin ve yenileme işlemlerinin standartlarını Bakanlık ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) belirleyecek. Bakanlıktan 'yenileme yetki belgesi' alarak faaliyette bulunacak olan yenileme merkezleri, tüketicilerden kullanılmış ürünleri almak ve yenilenmiş ürünleri satmak üzere kendilerine bağlı çalışan 'yetkili alıcı' ve 'yetkili satıcı' kanalları oluşturabilecek.  'BELGENİN GEÇERLİLİĞİ 5 YIL' 'Yenileme yetki belgesinin geçerlilik süresi 5 yıl olacak ve yönetmeliğe aykırı faaliyette bulunan merkezlerin yetki belgeleri iptal edilebilecek. Cep telefonlarının yenilenebilmesi için en az 1 yıllık kullanım şartı aranacak. Tüketiciler kullanılmış cihazlarını, yenileme merkezlerinin yetkilendirdiği alıcılara bedeli karşılığında satabilecek ve bu cihazlar yenilenmek üzere yenileme merkezlerine iletilecek. Yenilenen ürünler, sertifikalı ve ambalajlı bir şekilde 'yenilenmiş ürün' ibaresine yer verilerek tekrar satışa sunulabilecek. Üretici onaylı yapılan yenilemelerde ise 'üretici onaylı parçalar kullanılarak yenilenmiş ürün' ibaresine yer verilecek. Yenileme işlemi yapılırken Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanuna uygun hareket edilecek. '12 AY GARANTİ VERİLECEK' Yenilenmiş ürünlere en az 12 ay garanti verilecek. Üreticinin kendisinin yaptığı veya muvafakat verdiği yenilemelerde ürüne daha önce sağlanmış olan 'üretici garantisi' geçerliliğini korumaya devam edecek. Yenilenmiş ürünün Türkçe tanıtma ve kullanma kılavuzuyla satılması zorunlu olacak. Yenilenmiş ürün tüketiciye satılırken, tüketici, üründe yapılan işlemler, değiştirilen parçalar ve garantiler hakkında satıcı tarafından bilgilendirilecek. Yeni düzenleme ülkemizde 'yenilenmiş ürün' sisteminin yasal altyapısını oluşturması bakımından önem arz ediyor. Diğer yandan; tüketici artık, kullanılmış cihazını satarken veya düşük maliyetle ikinci el cihaz alırken güvenli bir şekilde hareket edebilecek, satın aldığı ürünle ilgili sorun yaşadığında garantiden kaynaklı haklarını kullanabilecek. Bu alanda oluşacak yeni piyasa yapısının israfın azalmasına ve ülke ekonomisine olumlu katkı sağlayacağı değerlendiriliyor.

YILDIRIM’DA ‘E ONAY’ DÖNEMİ Haber

YILDIRIM’DA ‘E ONAY’ DÖNEMİ

Yıldırım Belediyesi, gelişen teknoloji ile zaman kaybını ve kağıt israfını önlüyor.Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa’daki belediyeler arasında ilk olarak hayata geçirilen ‘e-imar dijital onay sistemini mimar ve mühendislere tanıttı. Arsa metrekare değeri öğrenme ve sorgulama, aşınma payı indirim oranları, bina maliyetleri, borç sorgulama ve ödeme, istek, şikayet başvurusu ve sorgulama, emlak vergisi sabitleri, çevre temizlik vergisi tarifeleri, sicil numarası öğrenme, belge doğrulama hizmetlerinin de sağlandığı ‘E-İmar Dijital Onay Sistemi’ ile şeffaf bir hizmet sunulurken zaman kaybı ve kağıt israfının da önüne geçiliyor.Hayata geçirilençalışma ile Bursa’daki belediyeler arasında bir ilke imza atacaklarını vurgulayan Başkan Yılmaz, 'Bursa’daki belediyeler arasında bir ilk olacak E-İmar Dijital Onay Sistemi ile mimari ve mühendislik projelerde zaman kaybının önüne geçeceğiz. Mimarlarımız ve mühendislerimiz belediyemize gelmeden dijital ortamda işlemlerini gerçekleştirebilecek. Böylece hem şeffaflık olacak, imar durumu görülebilecek, hem zaman kaybı önlenecek, hem de hata riski asgariye ineceğinden kağıt israfı da önlenmiş olacak' dedi.Yılmaz, 'Şehir yönetimini bir bütün olarak kabul ediyoruz. Bu anlamda katılımcı bir yönetimi önemsiyoruz. Şehir sadece kamu kurumlarının yanında sivil toplum kuruluşlarıyla, meslek gruplarıyla, kadınıyla, genciyle, çocuğuyla ve tüm unsurlarıyla bir bütündür. Gerçekleştireceğimiz icraatlarda da tüm kesimlerin fikirlerini, eleştirilerini dikkate alarak yol almaya gayret ediyoruz. Bu anlamda sivil toplum kuruluşları ve meslek gruplarından müspet ve menfi anlamda eleştiri beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Bu anlamda da vereceğiniz katkılar için şimdiden teşekkür ediyorum' diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.