Hava Durumu

#Dönüşüyor

Yeni Marmara Gazetesi - Dönüşüyor haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Dönüşüyor haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Yıldırım’da eski kitaplar kırtasiye çekine dönüşüyor Haber

Yıldırım’da eski kitaplar kırtasiye çekine dönüşüyor

Yıldırım Belediyesi, gelecek kuşaklara daha temiz ve yeşil bir Yıldırım bırakmak için önemli projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Yıldırım Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından ‘Emektar Kitaplarınız Kırtasiye Çekine Dönüşüyor’ kampanyası başlatıldı. Çevre ile ilgili farkındalık oluşturmak ve gençleri geri dönüşüme teşvik etmek amacıyla düzenlenen kampanya doğrultusunda; ilçenin 6 noktasında kurulan sabit ve her gün 1 muhtarlık önünde kurulacak gezici noktalardaki stantlara kullanılmış test kitabı, defter, okul kitabı, dergi, gazete vb. atıkları getirenlere kilogram fiyatı 5 lira olmak üzere kırtasiye hediye çeki veriliyor. 11 Eylül’e kadar sürecek olan farkındalık kampanyasında verilen hediye çekleri Yıldırım’ın tüm kırtasiyelerinde geçerli olacak. Kazandıran dönüşüm Geçen yıl hayata geçirdikleri ‘Emektar kitaplarınız geri dönüşüyor’ kampanyasına vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, bu yıl ikincisini düzenledikleri ‘Emektar Kitaplarınız Kırtasiye Çekine Dönüşüyor’ kampanyasına tüm Yıldırımlıları davet etti. Gelecek nesillere temiz ve yeşil bir Yıldırım bırakmak için çalıştıklarını ifade eden Başkan Oktay Yılmaz, “Hayata geçirdiğimiz ‘Emektar Kitaplarınız Kırtasiye Çekine Dönüşüyor’ kampanyası ile artık kullanılması mümkün olmayan test kitaplarını ve defterleri geri dönüşüme kazanıyoruz. Kampanya ile hemşehrilerimizde farkındalık oluştururken yeni eğitim öğretim döneminde öğrenim görecek evlatlarımızın kırtasiye alışverişlerine katkı sağlıyoruz. Böylece hem doğa kazanmış oluyor hem Yıldırımlılar” dedi. Vatandaşlar ‘Emektar Kitaplarınız Kırtasiye Çekine Dönüşüyor’ kampanyası çerçevesinde kullanılmış kitaplarını sabit toplama noktaları olan Barış Manço Kültür Merkezi, Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi, Setbaşı Meydanı, Yıldırım Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Mesken Meydanı ve İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’ne getirebilir yahut 6 Eylül’de Karapınar, 7 Eylül’de Yunusemre, 8 Eylül’de Bağlaraltı, 9 Eylül’de Musababa, 10 Eylül’de Teferrüç, 11Eylül’de ise Yavuz Selim Mahalle Muhtarlığı’nda kurulacak gezici toplama noktalarına verebilecek.

Yıldırım’da fikirler projeye dönüşüyor Haber

Yıldırım’da fikirler projeye dönüşüyor

Zengin bir içeriğe sahip olan eğitim serisi hakkında dönüşlerin oldukça olumlu olduğunu belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Proje hazırlama ve yönetimi eğitimi ile niyetimiz, bu alana ilgisi olan hemşehrilerimizin, proje hazırlama yöntemlerine vâkıf olmalarına yardımcı olarak tasarlayacakları projeleri daha verimli bir şekilde oluşturmaları için zemin hazırlamak. Zira her şey bir fikirle başlar ve projeye dönüşmeyen fikirler sadece hayâldir. Projeden ürüne uzanan yolculukta, fikirlerin ancak gerçeğe dönüşmesi ile ekonomik ve toplumsal değer oluşturmak mümkündür” dedi. Eğitime katılanların bir kurum veya kuruluşa rahatlıkla proje yazabilecek seviyeye geleceklerinin altını çizen Başkan Yılmaz, “Proje hazırlama ve yönetimi eğitimi ile katılımcıları, ulusal ve uluslararası hibe projesi veren kurumlara başvuru yapabilecek seviyeye getirerek proje yazma kabiliyeti kazandırmayı hedefliyoruz. Bir projenin nasıl hazırlanacağını verdiğimiz eğitimde adım adım anlatacağız ve akabinde ulusal ve uluslararası hibe veren kurumların projelerine başvuru ne şekilde yapılır, nelere dikkat edilmeli gibi püf noktalar hakkında bilgi vereceğiz. Eğer ilerleyen süreçte bu alanda uzmanlaşmak isterlerse proje danışmanlığı, proje yürütücülüğü, proje yönetimi konularında kendilerini geliştirip bu alanda hizmet veren işletmelerde istihdam edilebilirler” diye konuştu. 7 Şubat’ta başlayan eğitimin 8 hafta süreceğini belirten Yılmaz, “İlk dersimizi geride bıraktık. Öncelikli hedefimiz derslerin genel gidişatı ile alakalı katılımcılarımızın zihinlerinde bir yol haritası oluşturmaktır. İlerleyen haftalarda ‘fikrin projeye dönüşme süreci’ , ‘proje türleri ve fon kaynaklarına genel bir bakış’ , ‘proje döngüsü yönetimi’ , ‘mantıksal çerçeve yaklaşımı’, ‘analiz aşamaları’, ‘planlama aşamaları’, ‘projede mali esaslar ve finansman yönetimi’ konularını katılımcılarımız ile konuşacağız” dedi.

El emeği ürünler kazanca dönüşüyor! Haber

El emeği ürünler kazanca dönüşüyor!

İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İNESMEK) bünyesinde, bu el emeği göz nuru ürünlerin satılarak kazanç elde edilmesine imkân sağlanıyor. İNESMEK Butik hizmet vermeye başladı. Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi’nin giriş kısmında hazırlanan ve adeta modern bir mağaza havasında olan İNESMEK Butik, emeğin sanata dönüştüğü yerde şimdi de bu el emeği göz nuru ürünlerin kazanca dönüşmesini sağlayacak. Ayrıca e-ticaret üzerinden satışın da yapılacak İNESMEK Butik hakkında açıklama yapan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl Belediyesi’nin her alanıyla yenilendiğini ve güncellendiğini ifade etti. Daha önce Hanımlar El Emeği Çarşısı adıyla benzer bir uygulamanın yapıldığını kaydeden Taban, “Bizler bu uygulamayı güncelleyerek daha modern, günümüz şartlarında online ticareti de sisteme dâhil ederek bir mağaza havasında sürdürmek istedik. Burada İNESMEK Butik adı altında Beşinci Mevsim Kültür Merkezimizin giriş kısmında güzel bir mağaza hazırladık. İNESMEK Butik mağazamızı açmamızın başlıca sebebi, bayanların hobi olarak yaptıkları işlerle aile bütçelerine katkı sağlamalarına yardımcı olmak. Bayanlarımıza istihdam oluşturmak, emeklerinin ve hayallerinin hayat bulmasını sağlamak. El işlerini ekonomik bir kaynağa dönüştürmek isteyen hanımların emeklerini değerlendirmelerine yön vermeye çalışıyoruz burada. İNESMEK Butik mağazamıza isteyen tüm bayanlar el emeği olmak şartıyla evlerinde ürettikleri ürünleri getirerek mağazamızda satılmasını sağlayabilir. Ayrıca alınan ürünler e-ticaret sistemimiz üzerinden de satışa sunulacak” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.