Hava Durumu

#Dündar

Yeni Marmara Gazetesi - Dündar haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Dündar haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Başkan Dündar, Sofya’dan barış mesajı verdi Haber

Başkan Dündar, Sofya’dan barış mesajı verdi

Sofya’daki soydaşlarla mübarek geceyi idrak eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajı vererek Ukrayna’daki savaşın son bulmasını temenni etti. Peygamber efendimizin Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan da ilahi huzura yükseldiği Miraç Gecesi, Bulgaristan’da büyük bir huşu içinde idrak edildi. Sofya Bölge Müftülüğü’nün Osmanlı mirası Kadı Seyfullah Efendi Camii’nde Osmangazi Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği Miraç Kandili Özel Programı’na; Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın yanı sıra Bulgaristan Başmüftüsü Dr. Mustafa Hacı Aliş, Bulgaristan Başmüftülüğü Yüksek İslam Şura Başkanı Vedat Ahmet, Sofya Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet, Osmangazi İlçe Müftüsü Mehmet Uzun, Ulucami Baş İmam Hatibi Tahsin Karanfil ve Bursa’dan hafızlar katıldı. “Barış, Sevgi ve Hoşgörü Ortamı Çoğalsın” Sofya’daki soydaşların büyük ilgi gösterdiği programda tüm İslam aleminin kandilini tebrik eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yaptığı konuşmada barış ve kardeşliğe vurgu yaptı. Daha önceki yıllarda kandil programlarını Haskova, Gümülcine ve Üsküp’te de düzenlediklerini hatırlatan Başkan Dündar, “Bu mübarek gecelerin güzelliğini ve bereketini hep birlikte yaşayıp idrak ediyoruz. Bu programları Türkiye’de çok fazla yapıyoruz ama bu topraklardaki programların ayrı bir güzelliği, ayrı bir anlamı var. Sizlere, Bursa’daki, Türkiye’deki kardeşlerinizin selamını getirdik. Dostluk ve kardeşliğimizin daha ileri gitmesi için sürekli birlikte olmaya gayret gösteriyoruz. Böyle güzel bir gecede, güzel insanlarla bir arada olduğumuz için Allah’a şükrediyoruz. Bu güzellikler, kandil vesilesiyle ileriye doğru artarak devam etsin. Barış, sevgi ve hoşgörü ortamı daha da çoğalsın. Miraç Kandili’nin manasına uygun şekilde yükselsin. Bu mübarek gecede hemen yanımızda devam eden savaşın da bir an önce bitmesi için dua ediyoruz” dedi. Bulgaristan Başmüftüsü Mustafa Hacı Aliş de yaptığı konuşmada, Sofya’da yıllar sonra ilk defa böylesine coşkulu ve kalabalık bir kandil programı yaşandığını belirterek, “Sofya, sadece Hristiyanların şehri değil aynı zamanda Müslümanların da yaşadığı bir şehirdir. Sofya’da İslam da var, ezan da var. Miraç gecesini de hep birlikte idrak edebiliyoruz. Bu güzel gecede Yeşil Bursa’dan buraya kadar gelen Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar başta olmak üzere tüm ekibe çok teşekkür ediyorum” diyerek tüm Bursa’ya selamlarını gönderdi. Sofya Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet de bu güzel programı organize edip değerli imam hatip ve hafızlarla Sofya’ya gelerek kendileriyle birlikte oldukları için Başkan Dündar ve beraberindeki heyete teşekkürlerini sundu. İlahilerle başlayan programda Bursa’dan gelen imam hatiplerin Kur’an-ı Kerim tilaveti huşu içinde dinlendi. Mevlid-i Şerif ve duaların edilmesinin ardından program ikramlarla sona erdi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Sofya programı kapsamında Bulgaristan Başmüftüsü Dr. Mustafa Hacı Aliş’i makamında ziyaret etti.

Başkan Dündar, soydaşlara oy kullanma çağrısında bulundu Haber

Başkan Dündar, soydaşlara oy kullanma çağrısında bulundu

Başkan Dündar; “Oy kullanma hakkı bulunan vatandaşlarımızın, oylarını kullanarak tercihlerini sandığa yansıtmaları büyük önem arz ediyor. Bursa’da yaşayan tüm soydaşlarımızı oylarını kullanmaya davet ediyorum” dedi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 14 Kasım Pazar günü yapılacak Bulgaristan seçimleri öncesinde, Bursa’da oy kullanacak soydaşlar için kurulan sandık merkezlerini ziyaret etti. Millet Mahallesindeki Kaşgarlı Mahmud Anadolu Lisesine giderek, sandık görevlilerinden çalışmalarla ilgili bilgi alan Başkan Mustafa Dündar, Bulgaristan seçimlerinde oy kullanma hakkına sahip soydaşlardan mutlaka sandığa giderek oylarını kullanmalarını istedi. Seçimlerde, her şeyden önemlisinin de, demokratik katılımın sağlanması olduğuna dikkat çeken Başkan Dündar, “14 Kasım 2021 Pazar günü Bulgaristan’da hem parlamento, hem de Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılıyor. Bursa’da da oy kullanma hakkına sahip vatandaşlarımız için sandıklar kuruluyor. Bizler de, Bursa’daki soydaşlarımızın oy kullanacağı sandıkları ziyaret ettik. Kurulan sandıklarda tüm alt yapı çalışmaları tamamlanmış. Her hangi bir sıkıntı yok. Ben, bu vesileyle, tüm soydaşlarımızı oylarını kullanmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı. Bursa’da, Bulgaristan seçimleri için kurulmuş 35 sandık bulunduğunu söyleyen Millet Mahallesi Yunusemre Mahalle Muhtarı Sevinç Mutlu da, “Sandıklarda herhangi bir seçmen limiti bulunmuyor. Vatandaşlarımız, herhangi bir sandığa gidip oylarını kullanabilirler. Vatandaşlarımızdan ricam, sandıklara gidip oylarını kullanmaları” dedi.

Dündar: “Fidelerin bir kısmını vatandaşa dağıtılacak” Haber

Dündar: “Fidelerin bir kısmını vatandaşa dağıtılacak”

Artan hibrit tohum kullanımı ile birlikteher geçen yıl ülkemizde üretilebilir yerli tohumların kaybolmaya yüz tuttuğu günümüzde, Osmangazi Belediyesi’nin başlattığı millî tohum geliştirme çalışmaları büyük önem taşıyor. İthâl tohumun önüne geçip, yerli ve millî tohumun yaygınlaştırılması hedefleniyor. Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi bünyesinde kurulan Ekolojik Yaşam Merkezi’ndeki serada yerli tohumlardan elde edilen fideler yetiştiriliyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ‘ata tohumu yetiştirme’ projesi ile geleneksel ata tohumlarını yeniden üretip çoğaltarak, sürdürülebilir üretime katkı sağlamak istediklerini söyledi. Geçen yıl başlattıkları projeden çok iyi sonuçlar elde ettiklerini ifade eden Başkan Dündar, Türk tarımının yerli ve millî tohum ile güçlenmesinin önemine dikkat çekti. Başkan Dündar, “Ekilen tohumların bir kısmı fide olarak topraktan çıktı. Bu çalışmadaki maksadımız halk tabiriyle tavan arasında kalmış diyebileceğimiz orijinal, ata tohumlarımızı bulup onların kalitesini bozmadan, genetiği ile oynanmadan üretilebilir yerli ve milli tohumlar elde etmek” diye konuştu. “21 tür ve 100 çeşit ata tohumu ürettik” Ekolojik Yaşam Merkezi’nde ata tohumları yetiştirmenin yanı sıra ekolojik hayat ve perma kültür eğitimleri de verdiklerini söyleyen Başkan Dündar; “Salgın nedeniyle 2 yıldır bu eğitimleri gerçekleştiremiyoruz. Ancak, ata tohumlarımızın üretilmesi noktasındaçalışmalarımızı sürdürüyorlar. Şu ana kadar yetiştirdiğimiz ata tohumları 21 tür ve 100 çeşit. Tohumlarımız toprakla buluştu. Fidelerimiz çıkmaya başladı. Ürettiğimiz tohumların bir kısmını Ekolojik Yaşam Merkezi’nde ekerken, bir kısmına da vatandaşlarımızla paylaşacağız. Dolayısıyla, ata tohumları ile vatandaşlarımıza evlerinin balkonlarında ve bahçelerinde, domates, biber gibi çeşitli sebzeleri yetiştirme fırsatı sunmuş olacağız. Böylece, ürettiğimiz tohumlarla da, ata tohumlarımızın devamını getirmiş olacağız” diye konuştu.

Dündar, Yetim Çocukların Yüzünü Güldürdü Haber

Dündar, Yetim Çocukların Yüzünü Güldürdü

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Ramazan ayının 15’inci günü kutlanan Dünya Yetimler Günü’nde ilçede tespit ettikleri yetim çocukları ziyaret ederek, evlerine konuk oldu. Her yıl Ramazan ayının 15’inci gününde kutlanan Dünya Yetimler Günü’nde düzenledikleri geleneksel yetim iftarını, bu yıl korona virüs salgını nedeniyle gerçekleştiremediklerini ifade eden Başkan Dündar, ziyaret ettikleri yetim çocuklara çeşitli hediyeler verdi. Çocuklara derslerini iyi çalışmaları ve annelerinin sözlerini dinlemeleri hususunda nasihatlerde bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “İslam İşbirliği Teşkilatı, 2014 yılında Ramazan ayının 15. gününü ‘Dünya Yetimler Günü’ olarak ilan etti. Bizler de o zamandan bu yana yetim çocuklarımızla iftar sofralarında bir araya geliyoruz. Ancak iki yıldır pandemi dolayısıyla iftar düzenleyemedik. Ayrıca, İnsani Yardım Vakfı (İHH) ile birlikte dünyanın pek çok yerine yıllardır yardım TIR’ları gönderiyoruz. Osmangazi Belediyesi olarak bu özel günde 621 ailemize iftarlık yemek dağıttık. 273 yetim çocuğumuza da bayramlıklar hediye ettik. Bu tür uygulamalarımız yıl boyunca devam edecek. Yetim yavrularımıza daha iyi şartlarda bakılması, maddi ve manevi ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ramazan ayımız mübarek olsun. Allah tuttuğumuz oruçları kabul etsin” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.