Hava Durumu

#Dünyaya

Yeni Marmara Gazetesi - Dünyaya haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Dünyaya haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

ANNE KARNINDA DEPREME YAKALANIP DÜNYAYA GELEN BEBEĞİN İLK HEDİYESİNİ ESENYURT BELEDİYESİ VERDİ Haber

ANNE KARNINDA DEPREME YAKALANIP DÜNYAYA GELEN BEBEĞİN İLK HEDİYESİNİ ESENYURT BELEDİYESİ VERDİ

Anne karnında depreme yakalanan ve ardından Esenyurt’ta dünyaya gelen bebeğin Mehdi İlyas’a ilk hediyesini Esenyurt Belediyesi verdi. Ekipler, aileyi ziyaret ederek hem annelik deneyimini ilk kez yaşayan Dime Aktaş’a emzirme eğitimi verdi hem de yenidoğan paketi hediye etti.Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremden karnındaki bebeğiyle balkondan atlayarak kurtulan Dime Aktaş, oğlunu Esenyurt’ta dünyaya getirdi. 22 yaşındaki Dime Aktaş eşiyle birlikte Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesinde yaşadıkları evde depreme yakalandı. Deprem sırasında eşi, Dime Aktaş’ın bebeğiyle birlikte balkondan atlayarak kurtulmasını sağladı. Evleri yıkılan ve memleketlerinde kalacak yerleri olmayan aile İstanbul’da bir yakınının evine geldi. Balkondan atlaması sonucu bebeğini kaybettiğini düşünen ve yolların tıkalı olması nedeniyle hiçbir hastaneye gidemeyen Dime Aktaş, 6 gün önce geldiği Esenyurt’a bebeğini dünyaya getirdi. Bebeğe Mehdi İlyas ismi verildi. Esenyurt Belediyesi ekipleri de anne karnında yaşama tutunan ve hastanedekilerin minik Mehdi İlyas’ı kaldıkları evde ziyaret etti. Mehdi İlyas’a yenidoğan paketi hediye eden ekipler, anneye de emzirme eğitimi verdi. Ziyaretlerinde ailenin ve bebeğin ihtiyaçlarını da not alan ekipler, yardımların devam edeceğini bildirdi.

Lavrov canlı yayında tüm dünyaya açıkladı! Rusya, nükleer güç kullanacak mı? Haber

Lavrov canlı yayında tüm dünyaya açıkladı! Rusya, nükleer güç kullanacak mı?

Ukrayna - Rusya savaşının sekizinci gününde Rusya'yı temsilen kameralar karşısına geçen Lavrov, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Medya üzerinden Batı'da bir propaganda yapıldığını belirten Lavrov, Ukrayna için Neo-Naziler ifadesini kullandı. Lavrov ayrıca nükleer savaş ihtimaliyle ilgili Zelenskiy ve NATO Başkanı Jens Stoltenberg'i suçladı. 'PUTİN, ANAYASAL HAKKINI KULLANIYOR' 'Krize çözüm bulunacağından şüphem yok. Başkan Putin'in nasıl hareket ettiğini tanımlamak... Bu konuda Batı propagandası mevcut. Başkan Putin son haftalarda detaylı yorumlar yaptı. Anayasal güçlerle tam uyumlu şekilde ilerliyor. Putin, anayasaya dayanan yetkilerini kullanıyor. Her hafta düzenli toplantılar yapıyoruz. Karar alma mekanizması tam olarak böyle işliyor.' 'RUSYA, NÜKLEER SAVAŞI BAŞLATACAK MI?' Rusya ve ABD istikrarı sağladılar. Rusya'nın nükleer silahları kullanmayacağına ilişkin bir güvenlik veriyor musunuz? 'Bizim biz doktrinimiz var. Ne gibi koşullarda nükleer silahlar kullanacağımız yazılı. Gerilimin artmaması lazım. Nükleer savaş konusunda lütfen dikkatli olun ve yapılan açıklamalara bakın. NATO Başkanı bu konuyla ilgili konuştu, Belçika propagandası yaptı. Radikal güçler de açıklama yapıyor. Dolayısıyla burada zaten Başkan Selenzkiy de açıklama yaptı. Nükleer dışı yükümlülüklerimizden çıkıyoruz dedi. Cenevre'de neler konuşuldu? Lütfen bunları hatırlayın. Dengeleri değiştirmek istemiyoruz ama bize karşı bir savaş olursa her şey değişebilir. Bize karşı savaşa hazırlananlara bu soruları sormanız gerekiyor.'

Deriden yüzlerce yıllık savaşçı zırhı yapıp dünyaya satıyor Haber

Deriden yüzlerce yıllık savaşçı zırhı yapıp dünyaya satıyor

Uzun yıllar Gürsu Belediyesinde memur olarak çalışan Recep Erol, emekli olduktan sonra hiç eğitim almadan kendi çabalarıyla yüzlerce yıllık savaşçı kıyafetleri imâl etmeye başladı. Son yıllarda tarihî savaş dizilerinin etkisiyle Türk savaşçı zırhı ve kıyafetlerine rağbet arttı. Erol, tabaklanmış dana derisini atölyesinde işleyerek, asırlar önce Osmanlı ve Selçuklu askerlerinin giydiği deriden yapılma zırh, kemer, çizme ve börkler yaparak meraklılarına satıyor. Son yıllarda televizyonlarda Osmanlı ve Selçuklu tarihini anlatan dizilerin yayımlanmasıyla bu kıyafetler büyük rağbet görüyor. Deri savaşçı zırhları bin ila 3 bin lira arasında değişen fiyatlarla satılırken, tam takım savaşçı kıyafeti ise 8 bin lirayı buluyor. Ustanın yaptığı bu zırhlar dünyanın bir çok ülkesinde büyük rağbet görüyor. Bu zırhları alanlar dekor maksatlı mankenlere giydirerek evlerinde ve iş yerlerinde teşhir ediyor. Bazıları ise giymek için alıyor. Savaş zırhları imâl eden Recep Erol, "Uzun yıllar belediyede çalıştıktan sonra 5 sene evvel emekli oldum. Meraktan zırh yapmaya başladım. İlk başta tamiriyle başladım, sonra üretim yapmaya başladım. Bu zırh ve savaşçı kıyafetlerini dana derisinden yapıyorum. Komple bir savaşçı kıyafetini yapmak 5 gün sürüyor. Bir savaşçı kıyafetinin toplam fiyatı 8 bin lirayı buluyor. Son yıllarda artan tarihî dizilerden sonra talep oldukça arttı. Yurt içi ve yurt dışından talep var. Bunları alanlar mankene giydirip dekor amaçlı kullanıyor. Giymek için alanlar da oluyor. Arap ülkelerinden talep çok fazla" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.