Hava Durumu

#Düzenlemesi

Yeni Marmara Gazetesi - Düzenlemesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Düzenlemesi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

KYK kredi borcu düzenlemesi için tüm gözler Kabine Toplantısı'nda Haber

KYK kredi borcu düzenlemesi için tüm gözler Kabine Toplantısı'nda

Milyonlarca genç, KYK kredi borçları için yeni bir düzenleme bekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu beklentiye, "biz gençlerimizi faize de enflasyona da kurban etmeyiz" açıklamasıyla karşılık verdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, konuyla ilgili kapsamlı bir çalışma yaptı. KYK kredi borçları ile ilgili Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi'nden kaynaklı faiz artışları detaylı bir şekilde ele alındı. 2022-2023 akademik yılı Güz dönemine yetişecek şekilde çalışma tamamlandı. TÜM GÖZLER YARINKİ KABİNE TOPLANTISI'NDA KYK kredi borcunda faiz silinmesi veya ödemeleri kolaylaştıracak yeni bir yapılandırma beklentisi için gözler yarın yapılacak olan kabine toplantısına çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu toplantıda KYK kredi düzenlemesinin detaylarını açıklaması bekleniyor. CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KABİNEDE AÇIKLAYACAĞIZ DEMİŞTİ Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz'da Saraçhane'de yaptığı konuşmada KYK faizlerine ilişkin "Biz gençlerimizi faize kurban etmeyiz. İlk Kabine toplantımızda bu konuyla ilgili açıklamamızı yapacağız" demişti. BAKAN KASAPOĞLU: MÜJDELERİ CUMHURBAŞKANIMIZ AÇIKLAYACAK Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da CNN TÜRK yayınında "Biz hiçbir konjektöre öğrencilerimizi feda etmeyiz. Her şey hazır, Kabine toplantısı sonrası gençlerimizle ilgili müjdeleri cumhurbaşkanımız açıklayacak. Gençlerimizi fırsatçılığın malzemesi haline getirmeyiz. Gençlerimizin ve ailelerin mutluluğu önemli" demişti.

Seydi Nasır Camii’nde çevre düzenlemesi tamamlandı Haber

Seydi Nasır Camii’nde çevre düzenlemesi tamamlandı

Tarihi ve kültürel mirasın yanında manevi mirasın da korunup yaşatılması için önemli çalışmalar gerçekleştiren Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Mollafenari Mahallesi’ndeki Seydi Nasır Camii’nde abdestlik, tuvalet, avlu ve çevre düzenleme çalışmalarını tamamlayarak vatandaşların hizmetine sundu. Uludağ yamaçlarında bulunan ve kaynaklara göre 15’inci yüzyılda Buharalı bir tüccar tarafından yapıldığı bilinen Seyid Nasır Camii ve Türbesi, yenileme çalışmaları ile yepyeni bir görünüme kavuştu. Bursa’nın tarihi ve kültürel mirasının yanında manevi mirasının korunup yaşatılması adına da çok önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Burası Bursa’nın en eski camilerinden birisi. Seydi Nasır Hazretleri, Emir Sultan ve Seyyid Usul ile birlikte Buhara’dan Bursa’ya göç ediyor. Buradaki cami ve türbe, 2. Murad döneminde bir hayırsever tarafından yaptırılıyor. Abdülhamid döneminde de cami ve türbede bir tadilat yapılıyor. Bizler de camimizin abdesthanelerini yenileyerek çevre düzenlemesini gerçekleştirdik. Ayrıca cami ve türbenin çevresinde zamanla oluşan bir takım yıpranmalar, tahribatlar vardı. Bu eksiklikleri gidermek için çalışma başlattık. İlerleyen günlerde de camimizin eksikliklerinin giderilmesi noktasında çalışmalar yapacağız. Tarihi mirasımıza bakmak lazım ki, eserler ayakta kalsın ve ileriye doğru yürüsün. Bu camimiz 15’inci yüzyıllardan günümüze kadar geliyorsa, burada hayır duaları vardır. Bizler de bu hayır dualarından nasiplenebiliyorsak ne mutlu bize” dedi. Mollafenari Mahallesi’nin Bursa’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu belirten Başkan Mustafa Dündar, “Bizler, vatandaşlarımızın talep ve önerileri doğrultusunda Osmangazi’nin 136 mahallesinin tamamına hizmet götürüyoruz. Mollafenari Mahallemizde de, göreve geldiğimiz günden itibaren vatandaşlarımızın talebi ve mahallemizin ihtiyacı doğrultusunda, yol, asfalt, otopark, pazar yeri, muhtarlık ve çok amaçlı salon gibi pek çok hizmet gerçekleştirdik. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Osmangazi’mizin tamamı için hizmet üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu. Başkan Dündar, cuma namazının ardından Seydi Nasır Türbesi’nde dua etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.