Hava Durumu

#El

Yeni Marmara Gazetesi - El haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, El haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

İkinci el otomobil piyasasında telaş! Haber

İkinci el otomobil piyasasında telaş!

İkinci el otomobil piyasasında talep artışı devam ediyor. İkinci el otomobil piyasasında son 15 gün içerisinde yüzde 5 artış yaşandı. Ramazan Bayramı'nın yaklaşması ve seçim tarihinin 14 Mayıs olarak netleşmesi ile ikinci el otomobil piyasası hareketlendi.  "FİYATLAR DAHA DA YÜKSELİR TELAŞI" Oto galeri esnafı Gökhan Ardeşen, "Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla sıfır otomobil bulamayan vatandaş ikinci el otomobillere yöneldi. Cumhurbaşkanlığı seçiminin de erken tarihe çekilmesiyle seçim sonrası otomobil fiyatlarının artacağını düşünen vatandaşlar şimdiden ikinci el otomobil almak için bizleri arıyorlar. Fiyatlar yüksek olsa da bu dönemin araç almak için iyi bir dönem. Ayrıca, bu dönemde en çok talep yatırım kaynaklı binek araçlara oluyor. Piyasada ise genelde 350 bin TL ile 500 TL arasında araçlara talep var" dedi. "FİYATLARDA ARTIŞ" İkinci el otomobil piyasasının hareketlendiğini belirten Ardeşen, "Önümüz Ramazan Bayramı bu dönemlerde ikinci el otomobil fiyatlarında hep bir artış yaşanıyor. Ayrıca buna ek olarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de erkene çekilmesi ikinci el otomobil piyasasını hareketlendirdi. Vatandaş hem bayram öncesi araç almak istiyor hem de seçim sonrası otomobil fiyatlarının artacağını düşünerek şimdiden ihtiyaç için ya da yatırım yapmak için otomobil alıyorlar. Buda ikinci el otomobil piyasasını 15 gün içinde yüzde 5 arttırdı" diye konuştu. EN ÇOK O ARAÇLAR TALEP EDİLİYOR İkinci el otomobil piyasasında artışın devam ettiğini belirten galerici Ardeşen, "Bununla beraber satışlarda devam ediyor. Son 15 gün içerisinde ekstra bir hareketlilik başladı yüzde 5 civarında artış oldu. Aracı sattığımız fakat aynı fiyata alamadığımız dönemlere tekrar giriyoruz. Fiyat olarak en çok 350 bin ile 500 bin TL arasında araçlara daha çok talep var. Şu anda ticari araçlar yerine binek araçlara daha çok alınıyor. Seçimden sonra piyasanın yükseleceğini düşünüyorum. Şu an aslında bayram ve seçimden önce araç almanın tam zamanı diyebiliriz. İkinci el piyasasının yüzde 50'si yatırıma döndü. Diğer yüzde 50'si ise kullanmak için alıyor. Bu dönemde biraz sakin kalmamız gerekiyor. Çünkü fiyatlarda etkili oluyor bu durum. Bir iki seneye kadar sıfır araçların piyasaya girmesi ile fiyatların gerileyeceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.  

MHP YENİŞEHİR’DE ÇALINMADIK KAPI SIKILMADIK EL BIRAKMIYOR Haber

MHP YENİŞEHİR’DE ÇALINMADIK KAPI SIKILMADIK EL BIRAKMIYOR

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde çalmadık kapı, gidilmedik yer bırakmayan Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatları ve Belediye Başkanının ziyaretleri vatandaşlar tarafından memnuniyetler karşılanıyor.Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, 'Hizmetler yapılır, istekler giderilir. Bizim için en önemlisi gönüllerde yer almaktır' dedi.Belediye Başkanı Davut Aydın, ' Makamlar mevkiler gelip geçicidir. Bizlere inanarak bu göreve layık gören hemşehrilerimizin güven ve desteklerini boşa çıkarmamak için Milliyetçi Hareket Parti’mizin çok kıymetli teşkilatları ve İlçe Başkanımız Arif Eren ile birlikte çalmadık kapı gidilmedik yer bırakmıyoruz. Biz hiçbir zaman halkımızdan kopmadık. Onların gönüllerine girmek için çalışıyoruz. Hizmetler yapılır, istekler giderilir. Bizim için en önemlisi gönüllerde yer almaktır. Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçelinin belirttiği gibi ve bizlere talimatlarıyla, 'Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben' anlayışımız bu inanmışlığın tezahürüdür. Biz tutarlıyız, ilkeliyiz, dürüstüz ve ahlakın burcuyuz. Bu yönde ilçemize bağlı 71 mahallede halkımız ile gece gündüz demeden bir araya gelmeye devam edeceğiz' diye konuştu.Kendilerini çat kapı ziyaret eden Belediye Başkanı Davut Aydın’ın bu ziyaretlerinden dolayı memnun oldukları ifade eden Yenişehirliler kendisine başarılar dilediler.

TUTUKLANAN SAYISI 106’YA ULAŞTI...MAL VARLIKLARINA EL KONULDU Haber

TUTUKLANAN SAYISI 106’YA ULAŞTI...MAL VARLIKLARINA EL KONULDU

Bursa’da düzenlenen tarihin en büyük uyuşturucu operasyonunda tutuklananların sayısı 106’ya yükselirken, zanlıların uyuşturucu satışından elde ettikleri otomobilleri, daire ve nakit varlıklarına el konuldu.Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla, uyuşturucu tacirlerine yönelik 6 aydır devam operasyona 4 gün önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da katılımıyla start verildi. Özellikle Yıldırım ilçesi Hacivat Mahallesi’nde 66 farklı adreste yapılan operasyonda haklarında 48 ayrı dosyadan 132 kişi gözaltına alındı.Bursa Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorgulaması tamamlanan 132 kişi adliyeye sevk edildi. 2020 polis, 222 ekip otosu, 1 helikopter ve 3 İHA ile hava desteği, 16 narkotik dedektör köpeğinin katılımı ile yapılan eş zamanlı operasyon çerçevesinde 19 kilogram 122 gram esrar, 3 bin 786 gram sentetik kannabinoid bonzai, 1599 adet ecstasy, 125 gram metamfetamin, 39 adet kartuş, 5 adet tabanca, 5 adet av tüfeği, 96 adet fişek ve ele geçirilen 369 bin 650 liraya el konulurken; mahkemeye sevk edilen zanlılardan 106’sı tutuklandı. 16 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Suçtan kaynaklanan mal varlığına yönelik yapılan çalışmalarda ise 1 daire ve 10 araca da el konuldu.Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, uyuşturucu operasyonlarının aralıksız süreceğini, vatandaşların gördükleri şüpheli durumları 112 ihbar hattına bildirmeleri gerektiğini ifade ettiler.

İkinci el otomobil için son hafta! 60 bin lirayı geçti: Panikle ucuza araba satmaya başladılar... Haber

İkinci el otomobil için son hafta! 60 bin lirayı geçti: Panikle ucuza araba satmaya başladılar...

Ticaret Bakanlığı'nın geçtiğimiz ay yasal düzenleme yaptığı ve denetimlerine 15 Eylül’de başlanacak 6 ay ve 6 bin kilometre sınırlamasında son 1 haftaya girildi. Galericiler panik halde elindeki sıfır aracın yasal düzenlemeye takılmaması için çeşitli kampanya ve indirimlerle satmaya çalışıyor. Galeri, online satıcı ve kurumsal şirketlerin elinde sektör uzmanları tarafından 50 binden fazla sıfır ikinci el olduğu ifade ediliyor. Geçtiğimiz aylarda gündeme gelen online kurumsal araç alım satımı yapan firmaların elinde 28 binden fazla sıfır araç olduğu ortaya çıkarken, galerilerin elinde ise 18 binden fazla sıfır ikinci el araç olduğu biliniyor. Kazancını katlamak isteyen ve ana işi otomotiv olmamasına rağmen al-sat yapan şirketlerle birlikte rakamın daha da yükseldiği yetkili satıcılar tarafından vurgulanıyor. SADECE İNTERNETTE 5 BİN SIFIR KİLOMETRE ARAÇ SATIŞTA Birçok firmanın ve bireysel satıcının da yer aldığı 'sarı site' olarak tabir edilen online araç satış platformunda galerilerin son 30 günde verdiği ilanlar arasında halihazırda 5 bine yakın sıfır ikinci el otomobil satışa hazır şekilde bekliyor. Öte yandan Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Ağustos’ta 700 bine yakın aracın devri yapıldı. Devri yapılan araçların yüzde 68'ini otomobiller oluşturuyor. Temmuzda yapılan 650 bin adede oranla yüzde 7 artış gösteren devir işlemi galericinin paniğini de 50 bin araçlık farkla ortaya koydu. SATILMAYAN ARACIN MALİYETİ 60 BİN LİRANIN ÜZERİNE ÇIKACAK Düzenlemeyle elde kalacak sıfır ikinci el araçların galericiye maliyeti ise pahalıya patlayacak. Satılamayan her aracın aylık ortalama giderinin kiralar ve saklama koşullarının yanı sıra sermayeyi çevirememe riskinin en uygun fiyatlı otomobillerde bile 10 bin lirayı bulduğunu ifade eden otomotiv yetkilileri, günümüz koşullarında aracın 6 aylık maliyetinin 60 bin lirayı geçeceğini söyledi. Yüksek fiyatlı araçlarda ise maliyet aynı oranda katlanıyor. CEZA MİKTARI ARTIRILACAK Yenişafak Gazetesi’nde yer alan haberde resmi makamlardan edinilen bilgiye göre, 6 ay ve 6 bin kilometre şartına uymayan kurumsal satıcıların cezasının düşük kaldığı gerekçesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasının ardından yapılacak düzenlemeyle caydırıcı bir noktaya getirilmesi planlanıyor. Ticaret Bakanlığı'nın ceza miktarına dair açıklaması bulunmuyor. Ceza miktarının ise yüksek bir değere sahip otomobilde yüzdesel olarak caydırıcılığı hedefleniyor. Para cezasının yanı sıra işletmenin ticari faaliyetinin sınırlandırılması veya sonlandırılması da yaptırımlarda yer alması beklentiler arasında. NOTERLERDE ARAÇ SATIŞ MESAİSİ Son haftaya girilen 6 ay ve 6 bin kilometre düzenlemesinin noterlerde yoğunluk oluşturması da bekleniyor. Elindeki aracı şahsi alıcıya satmaya çalışan veya devretmek isteyen kurumsal satıcıların yasal düzenlemeye takılmamak ve kapsama girmemek için 1 haftada noter işlemlerini halletmesi gerekiyor.

YILDIRIM’DA EL EMEKLERİ FESTİVALİ GÖZ KAMAŞTIRDI Haber

YILDIRIM’DA EL EMEKLERİ FESTİVALİ GÖZ KAMAŞTIRDI

Kaplıkaya Cazibe Merkezi’nde düzenlenen ve 6 gün süren El Emekleri Festivali, vatandaşın yoğun ilgisiyle sona erdi. Kursiyerler, eğitim dönemi boyunca ortaya çıkardığı eserleri alıcısıyla buluştururken aile bütçelerine de katkı sağladı. Festival boyunca sık sık vatandaşla bir araya gelen ve stantları tek tek ziyaret edip kursiyerlerin yaptıkları ürünleri inceleyen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, el emeği göz nuru ürünler yapan kursiyerleri tebrik etti. Hizmet anlayışlarının merkezine insanı koyduklarını belirten Başkan Oktay Yılmaz, “Yapılan işler, üretilen hizmetler ancak ve ancak insanla buluşursa değer kazanır. Bu bilinçle, insanlarımızın yaşamına dokunacak, hemşehrilerimizin yaşam kalitesini yükseltecek hizmetler üretmeye gayret ediyoruz. YIL-MEK, Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezleri ile desteklediğimiz Kadın Kooperatiflerinin yeri bizde çok ayrı. Bu merkezlerde; Yıldırım Kaymakamlığımız, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Merkezimiz ile iş birliği içerisinde hayata geçirdiğimiz eğitim programlarıyla, insanlarımızın ekonomik, sosyal, kültürel ve mesleki gelişimlerine katkı sunuyoruz. Yıldırım Belediyesi olarak yıl sonunda düzenlediğimiz el emekleri festivali ile hemşehrilerimizin ürünlerini sergilemesine ve aile bütçelerine katkı sağlamasına aracı oluyoruz. Yine hemşehrilerimizin yaptıkları ürünlerin devamlı olarak satışını yapabilmeleri için Yıldırım Belediyesi olarak YIL-MEK Sepeti uygulamasını hayata geçiriyoruz. Uygulama ile birlikte internet ortamında tüm Türkiye'ye hatta tüm dünyaya ürünlerimizi pazarlayacağız” diye konuştu. El Emekleri Festivali’nin Yıldırım’a renk kattığını belirten Başkan Oktay Yılmaz, “Yıldırım El Emekleri Festivali ile birbirinden kıymetli sanatçılarımızı Yıldırımlılarla buluşturduk. Cazibe Kültür Merkezi’nde dolu dolu şenlik havasında bir hafta geçirdik. Ben kıymetli kursiyerlerimizi, merkezlerimizde görev yapan öğretmenlerimizi ve yöneticilerimizi tebrik ediyorum. Çalışmalarımızda bizlere her türlü desteği sağlayan Yıldırım Kaymakamlığımıza ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi. Öte yandan yıl boyunca eğitim görüp eserlerini alıcısıyla buluşturan kursiyerler Başkan Oktay Yılmaz’a teşekkür etti. Başkan Yılmaz’a teşekkür Yıl Boyunca sepet örücülüğü kursunda tasarladıkları ürünleri festivalde sergileme ve satışa sunma imkânı bulduklarını belirten Sepet Örücülüğü Eğitmeni Çiğdem Kayrak, kendi ve kursiyerleri adına Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’a teşekkür etti. Amigurumi Eğitmeni Şevkiye Ergin, stantlarını ziyaret eden Başkan Yılmaz’a kendisi için ördüğü oyuncağı hediye etti ve teşekkür etti. Öte yandan Ahşap Oyma Kursiyerlerinden Hasan Öztürk, “Ahşap Oymacılığı kursu ile gördüğümüz derslerde yıl boyunca yaptığımız ahşap ürünleri Yıldırımlı ziyaretçilerimizin beğenisine sunduk. Burada satışa sunulan ürünlerin tamamı el emeği, göz nuru. Belediyemiz çok güzel bir festival düzenledi. Her şey düşünülmüş. Belediyemize ve Başkanımız Oktay Yılmaz’a çok teşekkür ederiz” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.