Hava Durumu

#Elazığ

Yeni Marmara Gazetesi - Elazığ haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Elazığ haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Hırsızlığın Bu Kadarına Pes Haber

Hırsızlığın Bu Kadarına Pes

Elazığ’da gece yarısı bir mağazaya giren hırsızların pişkin hareketleri ve rahatlığı pes dedirtti. Alışveriş yapar gibi ürün seçen hırsızlar, ardından poşete doldurarak elini kolunu sallayarak çıktı. O anlar güvenlik kameraların saniye saniye yansıdı.   Olay, Sürsürü Mahallesi Mustafa Cemiloğlu Caddesi’nde bulunan bir mağazada meydana geldi. Gece 01.30 sıralarında mağaza giren 3 hırsızının hareketleri pes dedirtti. İlk olarak kasayı açan ve içerisindekileri alan hırsızlar ardından adeta birer müşteri gibi davrandı. Tek tek kıyafet seçen ve bazılarını üzerlerine giyen hırsızların rahat tavırları dikkat çekti. Daha sonra denemekten sıkılan hırsızlar, kıyafetleri poşete doldurdu ve elini kolunu sallayarak mağazadan çıktı. Sabah komşusunun haber vermesi üzerine gelen mağaza sahibi Hülya Değirmenci adeta şok geçirdi. 400 bin liralık zarara uğrayan Değirmenci, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen ve güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, hırsızların yakalanması için çalışma başlattı.  Olayı anlatan Hülya Değirmenci, “Olayın iki gün önce gece saatlerinde gerçekleşti. Önce kapıyı yokluyorlar ve sonra içeri giriyorlar. İlk önce mağazadan alışveriş yapar gibi deneme yapıyorlar. Bende sadece ihtiyaçları vardır diye düşündüm. Kamera ilerleyince ürünleri yumak yumak aldıkları ortaya çıktı. Sabah esnaf komşumuz kapıyı aralık görüyor ve içeri giriyor. Ortalığında dağınık olduğu görünce haber veriyor. Daha sonra polise haber verdik. Olay yeri inceleme ekipleri geldi ve parmak izleri alındı. Ürünler, bilgisayar, değerli eşyalar, saatler, gözlükler, kemerler gitti” dedi.  “Mağazadan alışveriş yapar gibi deniyorlar, çıkarıyorlar”  400 bin liraya yakın kaybının olduğunu vurgulayan Değirmenci, “Mağazacılık programının içinde veresiye defterimiz vardı. Sistem gidince bunlarda gitmiş oldu. Emniyet güçlerimizin gerekeni yapacağını inanıyorum. Allah yardımcımız olsun inşallah böyle olayların tekrarı yaşanmaz. Mağazadan alışveriş yapar gibi deniyorlar, çıkarıyorlar. Pantolonları üzerine tutuyorlar ve tişörtleri giyiyorlar. Çok rahat davranıyorlar” diye konuştu.  (CK-BA-Y) 

7 Saattir Polise Direniyor Haber

7 Saattir Polise Direniyor

Elazığ’da dur ihtarına uymayan ve polis aracına çarpan şahıs, sanayi sitesinde bir dükkana girerek başına silah dayadı. Girdiği oto tamirhanede 48 bin liralık zarara neden olan ve 7 saattir direnen şahsın yakalanması için çalışmalar devam ediyor.  Olay, merkeze bağlı Salıbaba Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, asayiş kontrolü yapan polis ekipleri, 23 AJ 670 plakalı otomobile dur ihtarı yaptı. İhtara uymayan kimliği belirsiz şahıs aracıyla kaçmaya başladı. Polis ekiplerinin kovaladığı otomobil, sanayi sitesinde bir polis otosuna çarparak durabildi. Kazanın ardından belinden çıkardığı silahı başına dayayan şüpheli, sanayi sitesindeki bir iş yerine girerek kendini kilitledi. Ekiplerin ihbarı üzerine olay yerine Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Özel Harekat ve Yunus ekipleri ile ambulans sevk edildi. Polis ekipleri, olay yeri şerit geçerek çevre güvenliği aldı. Ancak, şüpheli daha sonra olay yerindeki bir oto tamirhanesine sığınarak radyatörlerle barikat kurdu. İkna çalışmaları halen devam ederken, şahsın bu eylemi sırasında 2 radyatörü parçalayarak 48 bin liralık zarara neden olduğu belirlendi. Son olarak tüp ile saç çatıyı delerek başka bir iş yerine geçtiği belirlenen şahsın yakalanması için polis ekipleri titizlikle çalışmalarını sürdürüyor.  İş yeri sahibi Lütfü Küçükyurt, "Eski ve yeni radyatörleri parçalamış. Polisler girmesin diye radyatörlerden barikat kurmuş. Radyatörlerin tanesi 24 bin lira, iki tane radyatör gitti. Tahminimce tüpü kullanarak, çatıyı parçalamış ve buradan kaçmış” dedi. 

İki kardeş sırt sırta verdi, ‘balık’ teknesi açtı Haber

İki kardeş sırt sırta verdi, ‘balık’ teknesi açtı

Elazığ’da yaklaşık 10 yıldır tarihi kapalı çarşıda balıkçılık yapan Enes ve Ümit Ayvalı kardeşler, kentte fazla yaygın olmamasından dolayı yaklaşık bir ay önce balık ekmek üzerine işletme açtı. Mahalle arasında tavada balık, balık ekmek hizmeti veren iki kardeşin işletmesi, yoğun talep görüyor. Özellikle kentte balık ekmek ve balık işletmesinin çok fazla olmamasından dolayı taleplere yetişemediklerini aktaran genç kardeşler, fiyatları uygun el lezzetlerinin de fazla olmasından dolayı vatandaşlar tarafından yoğun talep gördüklerini ifade etti. Ümit Ayvalı, “Ağabeyim ile beraber yaklaşık 10 yıldır balıkçılık yapıyoruz. Daha öncesinde kapalı çarşıda esnaflık yapıyorduk ama şimdi mahalle arasında tezgah açtık. Elazığ, balık pişirme konusunda biraz iyi değildi. Bu kültür biraz gelişmemiş ve biz de bu hizmeti vermeye başladık. Bu şekilde balığı pişirip müşterilerimize servis ediyoruz. Elazığ’da bunu ilk yapan biziz, inşallah bundan sonra da yapan arkadaşlarımız olur. Elazığ’ın da buna ihtiyacı vardı. Ağabeyimle sırt sırta verip burayı açtık. İnşallah daha iyi olacak. Çok talep var. Akşam saatlerinde çok yoğun olduğu için çoğu müşterilerimizi geri göndermek zorunda kalıyoruz. İki kişilik porsiyonu 60 liradan, istavriti de 70 liradan veriyoruz. Fiyat olarak da çok uygun” dedi. Ağabeyi ile birlikte yaklaşık 10 yıldır balık sektöründe olduklarını aktaran Ümit Ayvalı, “Daha önceden kapalı çarşıda çiğ balık üzerine esnaflık yapıyorduk. Elazığımızda da balık pişirme ve hizmet verme yeri olmadığını fark ettik. İkimiz de sırt sırta verdik ve bir dükkan açtık. Burada müşterilerimize balık pişirip veriyoruz. Şuan çok talep var. Akşam saat 17.00’dan sonra siparişlere yetişemiyoruz. Ekmeği ve salatasıyla beraber bir porsiyonu 60 liradan veriyoruz. Elimizden geldiğinde ucuz vermeye çalışıyoruz. Bu sene istavrit de hamsi de hem bol hem ucuz. İnşallah, Elazığ da balığı sevecek” ifadelerini kullandı. Müşterilerden Mehmet Dağaşan ise “Balıkçı Enes'in özellikle damak tadını duyduk. Arkadaşların da tavsiyesi üzerine buraya geldik. İki kardeşin böyle bir yer açması Elazığımız için tabii ki değerlidir. Balık yapıp da halka hizmet eden böyle bir işletme yoktu. Kendilerini tebrik ediyorum. Güzel de yapmışlar ellerine sağlık. İnşallah, kazançları bol olur. İki kardeş halka iyi hizmet olsun diye fiyatları da bayağı bir uygundan veriyorlar” diye konuştu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.