Hava Durumu

#Emin

Yeni Marmara Gazetesi - Emin haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Emin haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

BUÜ, “Engelsiz Üniversite” yolunda emin adımlarla ilerliyor Haber

BUÜ, “Engelsiz Üniversite” yolunda emin adımlarla ilerliyor

Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından 2018 yılında hayata geçirilen ‘Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülleri’ne başvuran BUÜ Yönetimi, 3 fakülte binası ve 1 bölüm binası ile bu alanda Turuncu Bayrak ödülüne layık görüldü. YÖK, Üniversitenin 5 farklı binasının daha ödüllere aday olabilmesinin önünü açtı. Yapılan incelemeler sonucunda Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlık Binası, Sağlık Bilimleri Fakültesi Binası, İlahiyat Fakültesi Binası ve Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Binası mekânda erişim alanında Turuncu Bayrak ödülünü aldı. Devlet Konservatuarı Binası, Fen Edebiyat Fakültesi Sosyal Bölümler Binası, Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Binası, Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Binası, Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksekokulu Binası, Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi ile Sabahattin Gazioğlu Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi de Turuncu Bayrak ödülü için aday gösterildi. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, değerlendirmeler sonucunda ödüle layık görülen kurumların yöneticilerine önceki gün yapılan Senato Toplantısında belgelerini ve turuncu bayraklarını takdim etti. Engelsiz Üniversite olma yolunda kararlı adımlarla ilerlediklerini vurgulayan Prof. Dr. A. Saim Kılavuz; “1975 yılında kurulmuş bir üniversiteyiz. Kurulduğumuz ilk günden itibaren de hedeflediğimiz her alanda en yüksek nitelik seviyesine ulaşmaya gayret ediyoruz. Köklü üniversitemizin arzu edilen niteliklere ulaşma hedefinin bir parçası da engelli öğrenci, personel ve diğer ziyaretçiler için erişilebilir ve ulaşılabilir bir iklim oluşturma çabasıdır. Ancak üniversitemize ait yapıların bazılarında istenilen modernizasyonunun henüz tamamlanamamış olması, erişilebilirlik açısından bir takım sorunlar yaşanabilmesine sebep oluyor” dedi. Yeni bayraklar yolda Bu anlamda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu’nunbaşkanlığında faaliyet gösteren ve Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Kurt’un Koordinatörlüğünü üstlendiği Engelli Öğrenci Birimi ile Yapı İşleri Daire Başkanlığı’nın ortak çalışmalarıyla Üniversitedekimekanların incelenmesi ve eksiklerin giderilmesi için yoğun çalışmalar yaptıklarını kaydeden Rektör Kılavuz; “Bu hedef doğrultusunda üniversitemizin kararlı çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. 2022 yılı çerçevesinde gerçekleştirilen değerlendirmeler sonucunda Üniversitemizdeki dört fakülte binamız Mekânda Erişilebilirlik Turuncu Bayrak ödülü almayı başardı. Yedi binamız da Mekânda Erişilebilirlik Turuncu Bayrak için aday statüsü kazandı. Bu konuda bizlere destek veren ve işbirliği yapan herkese gönülden teşekkür ediyorum. Çok daha iyisi için çalışmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu. Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülleri ve aday statüsü kazanan binaların sertifikalarıBursa Uludağ Üniversitesi Senato Toplantısı’nın ardından yapılan törende Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz tarafından ilgili birim yöneticilerine takdim edildi.

Yıldırım’da sokak hayvanları emin ellerde Haber

Yıldırım’da sokak hayvanları emin ellerde

 Can dostlarının beslenme, barınma ve tedavi gibi ihtiyaçlarını karşılayan Yıldırım Belediyesi, sahiplendirme çalışmalarıyla da sokak hayvanlarını sıcak yuvalara kavuşturuyor. Yıldırım Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü 2019 yılından bu yana toplamda 26 bin 599 hayvanı tedavi ederken, 2 bin 434 hayvanı da sahiplendirdi. Sokak hayvanlarını sağlığına kavuşturan Yıldırım Belediyesi, sahipsiz hayvanların beslenme faaliyetlerini de ihmal etmiyor. Ekipler, farklı noktalarda kurulan beslenme noktalarına her gün mama koyarak hayvanların beslenmesini sağlıyor. “Her canlıya değer veriyoruz” Köklü bir medeniyetin ruhunu taşıyan Yıldırım’da, her canlıya değer verildiğini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Dünya üzerinde milyonlarca sokak hayvanı açlıkla, barınmayla ve iklim koşullarıyla mücadele ediyor. Bu yüzden, hizmetlerimizi insanla sınırlı tutmuyoruz. Yaşamın içinde yer alan her canlıyı, güzelliği korumak ve yaşatmak bizim sorumluluğumuzdur. Ekiplerimiz her koşulda can dostlarımız için çalışıyorlar. Ekiplerimizin koordineli çalışmaları sonucunda, vatandaşların talep ve önerilerini de dikkate alarak hayvanlarımızın barınma, beslenme ve tedavi ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Can dostlarımızı sadece sağlığına kavuşturmuyor, onları sıcak yuvalarla da buluşturuyoruz. Dağdaki kurdu, kuşu düşünen ve dert edinen bir medeniyetin temsilcileri olarak, şehrimizin sessiz sakinlerine gönlümüzü açıyoruz. Onların bize, bizim de onlara ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Emin Adanur: “Vakit kulübümüzü ait olduğu yere taşıma vaktidir" Haber

Emin Adanur: “Vakit kulübümüzü ait olduğu yere taşıma vaktidir"

Adanur, “Haydi büyük Bursaspor taraftarı. Vakit birlik olma, vakit takımını destekleme, vakit kulübümüzü ait olduğu yere taşıma vaktidir” dedi. TFF 1. Lig ekiplerinden Bursaspor 2. Başkanı Emin Adanur, resmî internet sitesinden yazılı açıklama yayımladı. Adanur şu ifadeleri kullandı: “Büyük Bursaspor Camiası;Biz yönetim kurulu olarak göreve geldiğimiz günden bu yana,iyi niyetimiz ile çalışmalarımıza devam ediyoruz.Bu zorlu süreçlerde elbet hatalarımız oldu. Ancak hiçbir zamankulübümüz için art niyetli bir oluşumun içerisinde yer almadık. Şimdi önümüzde çok önemli bir süreç var.Takımımızın son haftalardaki mücadelesi camiamızı mutlu etmekte.Hem bizler hem de takımımız bu şanlı armayı layık olduğu yere çıkarmak için elimizden geleni yapıyoruz.Daha önce bu camianın birlik olduğunda neleri başardığını biliyoruz.Sahamızda ağırlayacağımız Keçiörengücü maçında; her zamankinden daha fazla kenetlenip,doksan dakika boyunca durmadan takımımıza hep birlikte destek olalım! Bizler gelip geçiciyiz.Tek isteğimiz hep birlikte kulübümüzün başarısı için mücadele etmektir.Daha önce yaşanan olumsuz durumları bir kenara bırakıp büyük-küçük, sen-ben demeden birlik olma zamanı. Haydi büyük Bursaspor taraftarı. Vakit birlik olma, vakit takımını destekleme, vakit kulübümüzü ait olduğu yere taşıma vaktidir.”

Yıldırım’da can dostları emin ellerde Haber

Yıldırım’da can dostları emin ellerde

Can dostlarının beslenme, barınma ve tedavi gibi ihtiyaçlarını karşılayan Yıldırım Belediyesi, sahiplendirme çalışmalarıyla da sokak hayvanlarını sıcak yuvalara kavuşturuyor. Yıldırım Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, 2020 yılından bu yana toplamda 13 bin 73 hayvanı tedavi ederken, 861 hayvanı da sahiplendirdi. Sokak hayvanlarını sağlığına kavuşturan Yıldırım Belediyesi, sahipsiz hayvanların beslenme faaliyetlerini de ihmal etmiyor. Ekipler, farklı noktalarda kurulan beslenme noktalarına her gün mama koyarak hayvanların beslenmesini sağlıyor. Köklü bir medeniyetin ruhunu taşıyan Yıldırım’da, her canlıya değer verildiğini vurgulayan Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Dünya üzerinde milyonlarca sokak hayvanı açlıkla, barınmayla ve iklim şartlarıyla mücadele ediyor. Bu yüzden, hizmetlerimizi insanla sınırlı tutmuyoruz. Hayatın içinde yer alan her canlıyı, güzelliği korumak ve yaşatmak bizim sorumluluğumuzdur. Ekiplerimiz can dostlarımız için fedakârane şekilde çalışıyor. Ekiplerimizin koordineli çalışmaları sonucunda, vatandaşların talepleri ve önerileri doğrultusunda hayvanlarımızın barınma, beslenme ve tedavi ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Can dostlarımızı sadece sağlığına kavuşturmuyor onları sıcak yuvalarla da buluşturuyoruz. Dağdaki kurdu, kuşu düşünen ve dert edinen bir medeniyetin temsilcileri olarak şehrimizin sessiz sâkinlerine gönlümüzü açıyoruz. Onların bize, bizim de onlara ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.