Hava Durumu

#Erdem

Yeni Marmara Gazetesi - Erdem haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Erdem haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Başarılarını Başkan Turgay Erdem ile paylaştılar Haber

Başarılarını Başkan Turgay Erdem ile paylaştılar

Nilüfer Gençlik Spor Kulübü, Türkiye Kick Boks Federasyonu Kütahya İl Temsilciliği’nin düzenlediği 100. Yıl Zafer Kupası Kick Boks Şampiyonası’nda Nilüfer’i başarıyla temsil etti. Nilüfer Gençlik Spor Kulübü, 17 ilden 54 kulüp ve toplam 750 sporcunun katıldığı şampiyonaya damga vurdu. 100. Yıl Zafer Kupası Kick Boks Şampiyonası’nda 5 birincilik, 6 ikincilik, 1 üçüncülük elde ederek gençler kategorisinde de takım halinde şampiyon olan Nilüfer Gençlik Spor Kulübü, başarısını Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile paylaştı. Ziyarette, Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi ve Nilüfer Amatör Spor Kulüpleri Derneği (NASK) Başkanı Osman Uçar ile Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Özer de yer aldı. Nilüfer Barış Meclisi’nde sporcularla bir araya gelen Başkan Turgay Erdem, başarılarından dolayı sporcuları kutladı. Spora ve sporcuya her zaman büyük destek olduklarını belirten Başkan Turgay Erdem, bunun sonucunu başarılarla aldıklarını söyledi. Başkan Turgay Erdem, 100. Yıl Zafer Kupası Kick Boks Şampiyonası’nda şampiyonluk elde eden Muhammed Sağır, Sahra Bektaş, Davut Akınbay, Hamza Korhan, İclal Ceren Aydın ile gümüş madalyanın sahibi olan Sabriye Musaoğlu, Samet Ceylen, Yağmur Kurta, Sema Kaygısız, Esila Esma Sağır, Ecrin Burhan ve üçüncülük kürsüsüne çıkan Emine Beren Gönüllü’yü kutlayarak, hediyeler verdi. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, yeni başarılar beklediklerini de sözlerine ekledi. başarı dileklerini de sporculara iletti.

Başkan Erdem, çocuklarla kütüphanede buluştu Haber

Başkan Erdem, çocuklarla kütüphanede buluştu

Nilüfer Belediyesi’nin çocukların, kitaplarla erken yaşta tanışmalarını sağlamak amacıyla 2011 yılından bu yana yaz aylarında düzenlediği “Biz Bu Yaz Kütüphanedeyiz” etkinlikleri devam ediyor. 26 Temmuz’da başlayan etkinliklere bu yıl, 150 ebeveyn ve çocuk katıldı. Üçevler Kütüphanesi, Demirci Kütüphanesi ve Misi’deki Çocuk Kütüphanesi’nde Salı-Çarşamba- Perşembe günleri düzenlenen etkinliklere Üçevler, Demirci, Gümüştepe, Fethiye, Barış ve Doğanköy mahallelerinden katılan 6 yaş grubu çocuklar ile ebeveynleri hem eğleniyor, hem de öğreniyor. Çocuklar, kendileri için özel olarak hazırlanmış etkinliklerin yanı sıra drama atölyesinde ‘Oyunla çizgisel hikaye’, sanat atölyesinde ‘Müzikten resme sanat’, çocuk yogası gibi organizasyonlarla keyifli vakit geçirirken, ebeveynler de psikolog eşliğinde gerçekleştirilen buluşmalarda değerli bilgiler ediniyor. Çocukların büyük ilgi gösterdiği “Biz Bu Yaz Kütüphanedeyiz” etkinliklerinin Misi Çocuk Kütüphanesi’ndeki oturumuna Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de katıldı. Çocuklarla sohbet ederek, eğlenceli oyunlarına ortak olan Başkan Erdem, etkinliklere gösterilen ilginin mutluluk verici olduğunu ifade etti. Çocuklar ve ailelerine teşekkür eden Başkan Erdem, çocukların erken yaşta kitapla buluşmasının önemine değindi. Etkinlikleri Misi Yazıevi’nde konuk olarak kalan İspanyol Yazar Candido Paniagua da Başkan Erdem ile birlikte izledi.

Başkan Erdem veteriner hekimlerin gününü kutladı Haber

Başkan Erdem veteriner hekimlerin gününü kutladı

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, her yıl nisan ayının son cumartesi günü kutlanan Veteriner Hekimler Günü sebebiyle Veteriner İşleri Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Başkan Erdem, müdürlükte çalışan veteriner hekimlerin bu özel gününü kutladı ve çalışmalarında kolaylıklar diledi. Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Sanem Çetiner de, “Üzerimize düşenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Nilüferliler’in bize olan desteği büyük. Şahane bir ekiple, şahane işler başaracağız” diye konuştu. Ziyarette Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’nde de incelemelerde bulunan Başkan Turgay Erdem, merkezde devam eden yenileme çalışmaları hakkında Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Sanem Çetiner’den bilgi aldı. Sokak hayvanlarıyla mücadele konusunun Türkiye’nin ve Nilüfer’in en büyük sorunlarından biri olduğuna dikkat çeken Başkan Turgay Erdem, bu konuda dayanışma içinde çalışmanın önemine değindi. Başkan Erdem, “Biz, Nilüfer Belediyesi olarak bu işi uzun yıllardan bu yana gerçekten iyi yapıyoruz. Bursa’da bu işi en iyi yapan kurumların başında geliyoruz. Bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ancak bizim de eksiklerimiz var. Bu canların hem sahiplenilmesi hem de yaşamlarını sürdürmesi konusunda bizim üzerimize düşen önemli görevler var. Popülâsyonun azalması için toplum olarak dayanışma içinde olmalıyız. Biz, bu alanlarla ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz” diye konuştu. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, sokak hayvanlarıyla ilgili bir yasanın da bir an önce çıkması gerektiğine dikkat çekti. Nilüfer Belediyesi’nin, can dostlar için hayata geçirmek istediği Doğal Yaşam Alanı projesi hakkında da bilgi veren Başkan Turgay Erdem, “Kuruçeşme Mahallesi’nde projeyi gerçekleştirmek için Orman Bölge Müdürlüğü’nden talep ettiğimiz 45 dönümlük bir alan vardı. Bu konuda imzaların atılması için son aşamaya gelindiğini öğrendik. İmza aşamasının ardından protokolümüzü yaptıktan sonra bu yıl içinde o alanı da Doğal Yaşam Alanı olarak can dostlarımızın kullanımına sunmak istiyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN ERDEM GÖRME ENGELLİLERİ UNUTMADI Haber

BAŞKAN ERDEM GÖRME ENGELLİLERİ UNUTMADI

Belediye Başkanı Turgay Erdem, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü’nde Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’ndeki görme engellilerle bir araya geldi. Nilüfer Belediyesi Kadın ve Çocuk Akademileri’nin görme engelliler için hazırladığı beyaz baston kılıflarını, engellilere dağıtan Turgay Erdem, engellilerin yaşadığı sıkıntılara da dikkat çekti. 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü’nün bir kutlama günü olmadığına vurgu yapan Başkan Turgay Erdem, “Böyle günlerde hem engellilerin meselelerine dikkat çekmeyi, hem de dayanışmayı büyütmeyi hedefliyoruz. Çünkü biz kişisel tedbirlerle ya da görme engellilerin kendilerini toplumdan soyutlamalarıyla sorunların çözülemeyeceğini biliyoruz. İçinden geçtiğimiz bu dönem bunu daha iyi anlamamızı sağladı. Dayanışmanın yaşattığını, paylaşmanın mutlu ettiğini ve tek başımıza çaresiz olduğumuzu, birbirimize ihtiyacımız olduğunu bu dönemde tekrar öğrendik. Bu anlamda herkes şunun farkında olmalıdır ki engelliler yardıma değil, her zaman hepimizin ihtiyacı olan dayanışmaya gereksinimleri vardır” dedi. Görme engellilerin koronavirüsle verdikleri mücadeleye katkı sunmak için dayanışma hareketi başlattıklarını ifade eden Başkan Erdem, Kadın ve Çocuk Akademisi katılımcılarının, destekleriyle görme engellilere beyaz bastonları için kılıflar hazırladıklarını ifade etti. Turgay Erdem, “Bu kılıfları yıl boyunca Bizim Ev aracılığıyla talep eden bütün görme engellilere ulaştıracağız. Böylece önlerindeki engelleri kaldırmaya çalıştığımız beyaz bastonların aynı zamanda hijyenle kullanılmasına da destek sunmuş olacağız. Görme engelli katılımcılarımızın öneri ve talepleri doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz bu çalışmayı bir dayanışma örneği olması bakımından da önemli buluyoruz. Bu anlamda Çalı Kadın ve Çocuk Akademisi katılımcısı kadınlara teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANI TURGAY ERDEM ÇALIŞAN KADINLARI UNUTMADI Haber

NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANI TURGAY ERDEM ÇALIŞAN KADINLARI UNUTMADI

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle fabrikalarda çalışan kadınlarla bir araya geldi. Başkan Erdem 'Üreten kadını destekliyoruz. Kadının hem sözü, hem de ekonomik gücü ve özgürlüğü olmalı' dedi.Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde (NOSAB) çalışan kadınlarla bir araya geldi. Kadın çalışanların yoğun olduğu TI Otomotiv Sanayi, Orau Orhan Otomotiv Kontrol Sistemleri ve Fıcosa İnternational Otomotiv Sanayi fabrikalarını ziyaret eden Turgay Erdem, 'Bütün kadınların ama özellikle de sizlerin, çalışan, üreten, ailesine ve ülke ekonomisine katkı sağlayan emekçi kadınların dünya kadınlar gününü yürekten kutluyorum. Üreten kadını destekliyoruz. Kadının hem sözü olmalı hem de gücü olmalı diyoruz. Bizler kadınların örgütlenmesini, dayanışma içinde hareket ederek, birlikten doğan güçle hayatın her alanında güçlenmelerini yükselmelerini istiyoruz. Çünkü hayat, birlikteyken güzel, omuz omuza dayanışma içinde yol almak güzel. Şiddete karşı, her tür eşitsizliğe karşı kadınların hak mücadelesine yürekten destek veriyoruz' diye konuştu.Erdem’e ziyaretlerde Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Sibel Özer ve Zafer Yıldız ile Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürü Mehmet Koçer de eşlik etti. Başkan Erdem, fabrikaların genel müdürlerini ve idari kadrolarını, işletmelerinde kadın istihdamına verdikleri önem nedeniyle kutlayarak, üreten kadınlarla birlikte pasta kesti ve günün anısına hediye verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.