Hava Durumu

#Esnaf

Yeni Marmara Gazetesi - Esnaf haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Esnaf haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Esnafın kabusu silahlı çete çökertildi: Evden çelik yelek ve tabancalar çıktı Haber

Esnafın kabusu silahlı çete çökertildi: Evden çelik yelek ve tabancalar çıktı

Evlerinde yapılan aramalarda ise bazanın altından çelik yelek, masa çekmecesinden ise 2 adet tabanca ile çok sayıda Hint keneviri tohumu ele geçirildi. Operasyon anı kameralara yansırken, gözaltına alınan 5 şüpheliden 1’i tutuklandı. Şişli Gülbahar Mahallesi’nde geçtiğimiz Perşembe günü saat 20.45 sıralarında meydana gelen olayda, otomobille cadde üzerinde seyreden saldırganlardan biri taksi durağına ateş açmıştı. Saldırı anı kameralara yansırken, ölen ya da yaralananın olmadığı olayla ilgili Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü polisleri çalışma başlattı. Çalışmalar kapsamında görgü şahitlerinin ifadelerine başvuran polis, çevredeki güvenlik kamera görüntülerini de incelemeye aldı. Şişli polisi kısa sürede plakasını tespit ettikleri aracı bir süre takibe aldı. Araç park halinde olduğu esnada ise polis operasyon için düğmeye bastı. Araca yaklaşan polis içerisindeki Hacı Bayram A.‘yı kıskıvrak yakaladı. Şişli polisi çeteyi çökertti Şahsın üst aramasında ise ruhsatsız tabanca ile 13 adet mermi ele geçirildi. Şahsın yapılan sorgusunda taksi durağına ateş açan şüpheli olduğu tespit edilince gözaltına alındı. Ayrıca şahsın “kasten yaralama” suçundan da 11 ay kesilmiş hapis cezasının olduğu ortaya çıktı. Çalışmalara devam eden Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü polisleri, olaya karışmış olabilen ile M.A., K.A, N.S. ve M.S. isimli şahısları da aynı sokak içerisinde durdurdu. Evden silahlar ve çelik yelek çıktı Şahısların şüpheli hareketlerine devam etmeleri ve aynı adreste kaldıklarını belirtmeleri üzerine evde arama yapıldı. Şahısların ikametinde yapılan aramalarda, bazanın altından çelik yelek, masanın çekmecesinden ise 2 adet ruhsatsız tabanca, 9 adet mermi, çok sayıda kenevir tohumu ele geçirildi. Aramaları ardından bulunan silahlara ve diğer malzemelere el konulurken, 5 şüpheli ise emniyete götürüldü. Esnafın kabusu çete üyesi tutuklandı Emniyette ifadesi alınan M.A., K.A, N.S. ve M.S. isimli şahıslara, “6136 SKM” ve “uyuşturucu madde kullanmak” suçlarından adli işlem yapıldı. Şahıslar ardından savcılık talimatıyla emniyetten serbest bırakıldı. Taksi durağına kurşun yağdıran Hacı Bayram A. ise ifadesi alınması sonrasında “Kasten Öldürmeye Teşebbüs”, “Kasten Yaralama”, “Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması” suçlarından adli işlem yapıldı. Emniyette işlemleri tamamlanan şahıs, sevk edildiği adliyede çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Depremin merkezi Bursa! İnsanlar sokaklara döküldü Haber

Depremin merkezi Bursa! İnsanlar sokaklara döküldü

Bir marketin raflarındaki ürünler yerlere saçılırken, bazı binalarda çatlaklar meydana geldi. Vatandaşlar Gemlik ve Mudanya'da bakanlık ve yerel yönetimlerin adım atması gerektiğini kaydettiler. Bursa’nın Mudanya ilçesi Gemlik Körfezi açıklarında sabah 10.42 civarında 5.1 şiddetinde deprem meydana geldi. Bu depremden yaklaşık 3 dakika sonra 4.5 şiddetinde bir sarsıntı daha meydana geldi. Deprem sadece Bursa’da değil, İstanbul başta olmak üzere, Kocaeli, Yalova, Balıkesir ve civar şehirlerde de hissedildi. Depremin ardından en büyüğü 3.8 olmak üzere bir dizi arttı deprem de meydana geldi. Deprem anı işyerleri ve evlerin güvenlik kamerasına da yansırken, yaklaşık 10 saniye sürdü. Güvenlik kameralarında vatandaşların dükkanlarından kaçışma anı da görüntülere yansıdı. Mudanya Güzelyalı Mahallesi’nde bir apartmanın balkonunda çatlak oluşurken, bir başka apartmanın ise sarsıntıdan bacasının çatladığı öğrenildi. Ayrıca Mudanya’dan çıkmak isteyen vatandaşlar da ilçe merkezinde yoğun bir trafik oluşturdu. Mudanya’da hediyelik eşya satan bir esnaf Kozan Yıldırım ise, depremde raflarında bir takım ürünlerin düşüp kırıldığını belirterek, “2-3 bin lira hasarım var. O da bir şey değil. Sonuçta bu Allah’tan gelen bir şey. Hepimiz can taşıyoruz elbette korktuk” dedi. Bir başka esnaf Emre Bilen ise, “Çok büyük bir panik yaşadık, fena sallandı. Malımızda bir zarar yok. Panikle birlikte çocuklarımıza, ailemize koştuk. İnsanlar sokaklara döküldü, trafikte de bir yoğunluk oluştu” diye konuştu. Bir diğer esnaf ise, “Kimse beklemiyordu, herkes koşturmaya başladı. En büyük sorun kimse ne yapacağını bilmiyordu. Nereye kaçacağını bilmiyor. Aşağısı deniz, yukarısı evlerle dolu. Şu köşedeki bina deprem dayanıklılık testinden geçemedi. Bir ay içinde yıkılacak denildi, bekliyoruz. Herkes çok korktu” ifadelerini kullandı. Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür de sosyal medya hesabından Bursa depremini şu sözlerle değerlendirdi; “Arkadaşlar, Bursa, Mudanya Kumyaka’nın biraz açıklarında 5,1 deprem oldu. Bu deprem belli ki çok insanı telaşlandırmış. Deprem muhtemelen Zeytinbağı Fayının Gemlik Körfezi içindeki kısmında. Bu fay KAF’ın güney kolunun bir parçası. Güney kol yavaş hareket eden ama stres biriktiren bir fay zonu. 1999 depremlerinde tahmin ediyorum stres kaybına uğradı. Biz şimdi depremi kuzey kolda bekliyoruz. Şu an bir sıkıntı görmüyorum ama Gemlik’te önlem alınarak bu yerleşim alanı deprem dirençli hale dönüştürülmelidir. Bu kentimizin yeri çok tehlikelidir ve doğrudan Gemlik fayının üzerindedir. Geçmiş olsun.”

Az hasarlı iş yerinde hayata tutunmaya çalışan esnafın çalınan eşyaları bulundu Haber

Az hasarlı iş yerinde hayata tutunmaya çalışan esnafın çalınan eşyaları bulundu

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası bir çok ev ve iş yeri yıkılmıştı. Antakya ilçesi Ürgenpaşa Mahallesi’nde esnaf olan Mehmet Şirin’in iş yerinin bulunduğu apartmanda depremden az hasarlı çıktı. İş yerinde tekrar hayata tutunmaya çalışan Şirin, hırsızlık şokuyla karşılaştı. Eşyalarının çalındığını polis ekiplerinden gelen telefonla öğrenen Şirin, karakola giderek eşyalarının bir kısmını teslim aldı. Hırsızların binanın bodrum katındaki pencereyi sökerek girdikleri iş yerini soydukları ardında binanın elektrik tesisatını çaldıkları anlaşıldı. Bulunamayan eşyalarından dolayı ve apartmanın elektrik tesisatından dolayı yaklaşık 150 bin TL’lik zarara uğrayan Şirin’in en büyük tesellisi ise polis ekiplerinin eşyaların bir kısmını bulması. “Kahraman polisimiz, sağ olsunlar bulmuşlar” Asrın felaketini az hasarlı olarak atlatan iş yerinde hayat tutunmaya çalıştığını ifade ede Şirin, “İş yerimiz az hasarlı, devletimiz bize izin verdi. Bizde depomuzu taşıdık, eşyamızı taşıdık. Gördüğünüz gibi penceremiz kırıldı, kapımız kırıldı. Hırsızlar, iş yerimize girdi. Jeneratörüm, klimam ve depomdaki bütün malzemem bir araba dolusu eşyam çalındı. Kahraman polisimiz, sağ olsunlar bulmuşlar. Bizi aradılar, iş yerimizi kontrol ettiğimizde hırsızlık olayıyla karşılaştık. Eşyalarımız hırsızlık esnasında kırılmış ve paramparça olmuş. Şuan için bulunamayan birkaç parçam var. Maskelerim bulunamadı, ilaçlama makinam. Kombim yine yok. Elektrik sistemleriyle ilgili bir çok şeyi bulamadık. 2 araba taşıdılar muhtemelen, biri bulundu, biri bulunamadı. Yaklaşık 150 bin TL zararım var. Bütün binanın aksamı çalınmış, onların maliyetini herkes biliyor” şeklinde konuştu.

Esnafın zararı büyük: Bir kısmı hala iş yerlerini açamadı Haber

Esnafın zararı büyük: Bir kısmı hala iş yerlerini açamadı

İzmir'de, denizin taşmasıyla oluşan su baskınlarından en çok etkilenen yerlerden Konak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde esnaf, normale dönmek için çalışmaları sürdürüyor. Zararın büyük olduğu bölgede esnafın bir kısmı, bugünde iş yerini açamadı.  İzmir ve çevresinde etkili olan şiddetli yağış ve fırtınanın ardından Konak ve Karşıyaka'da deniz taşmış, binin üzerinde iş yeri ve ev su baskınlarından etkilenmişti. Su baskınlarının en çok etkilendiği yerlerden Konak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde esnaf, normale dönmek için iş yerlerinde oluşan hasarı temizlemeye çalışıyor. Bölgedeki temizlik çalışmalarından ötürü iş yerleri kapalı kalırken, çalışmalarını bitiren esnaf ise satışına başladı.  Binlerce lira zarara uğrayan esnaf, yetkililerden ise yardım bekliyor. Dükkanındaki birçok ürünün zarar gördüğünü belirten kırtasiye esnafı Halil Tekin Çerkeş, "30-40 bin TL civarında zararımız olabilir. Bütün diğer esnaf arkadaşlar gibi mağduruz. Mağduriyetimizin biran önce giderilmesini istiyoruz. Bayağı bir malzememiz zarar gördü" dedi.  “1 milyon TL’nin üzerinde zararımız olduğunu düşünüyorum”  Dükkanına giren suyun 45 cm’ye kadar yükseldiğini söyleyen esnaf Levent Salıcı da, “Dükkanımıza beklediğimizin çok üzerine su girdi. Cumartesi akşamdan önlemimizi almıştık, su baskını olma riskini biliyorduk. Dükkanımıza giren su 45 cm'ye kadar yükselmiş. Alt raflardaki bütün kitaplarımız ne yazık ki su almış. 1 hafta içinde anca toparlanacağız gibi gözüküyor. 1 milyon TL’nin üzerinde zararımız olduğunu düşünüyorum. Bugün tekrar bir yağış bekleniyor. Ne olacak bilmiyoruz" ifadelerine yer verdi.  “Felaketten sonra aracımı yerinden kıpırdatamadım”  Öte yandan, yağmur nedeniyle hasar gören araçların çekiciler vasıtasıyla bölgeden kaldırılma işlemi de devam ediyor. Park halindeyken su alıp hasar gören aracın sahibi Hasan Kaplan ise "Gece bir fırtına oldu. Deniz taşmış. Evden çıkamadık. Dün sabah erken saatten beri hala bazı yerlerdeki suları boşaltmaya çalışıyorlar; ama henüz bitmedi. Aracım su almış. Şimdi de çalışmadığı için çekiyoruz. Felaketten sonra aracımı yerinden kıpırdatamadım" şeklinde konuştu.  Su içinde kalan ürünlerinin hala ıslak olduğunu belirten Ayhan Aydın, "Bizim bütün ürünlerimiz sırılsıklam. Oyuncak kedi miyavlıyordu, su aldığı için çalışmıyor. Bunun fiyatı 350 TL idi. Bunun gibi yüzlerce ürün zarar gördü. Sıkıntımız büyük. Herkesin başına gelen bizim de başımıza geldi. Gözükmeyen her ürün su içinde kaldı. Bizim gördüğümüz 150 bin TL zararımız var. Gözükmeyen zararı bilmiyoruz. Çoraplar da su içinde kaldı ve hala ıslak. Her esnafın ve bizim zararımız büyük. Doğal afet, yapacak bir şey yok. Satış yapamıyoruz. Müşterilere el feneri ile malları gösteriyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Başkan Dündar’dan o mahalleye kapalı pazar alanı müjdesi! 4 mevsim konforlu alışveriş Haber

Başkan Dündar’dan o mahalleye kapalı pazar alanı müjdesi! 4 mevsim konforlu alışveriş

İlçede yaşayan vatandaşların talep ve önerilerine her zaman önem veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bağlarbaşı Mahallesi sakinlerinin talep ettiği kapalı pazar alanını yerinde inceledi. Pazarcı esnafı ve vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Dündar, talepler doğrultusunda bölgeye kapalı pazar yeri yapılması konusunda talimat verdi. Bağlarbaşı kapalı pazar alanının inşası için harekete geçen belediye yetkilileri, pazarın bulunduğu alanın sit bölgesi olmasından dolayı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Korumu Kurulu’ndan da onay alarak bu alanı projelendirdi. Resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından Bağlarbaşı Kapalı Pazar Alanı için inşat çalışmalarına başlanarak kısa sürede hizmet açılacak. 4 MEVSİM KONFORLU ALIŞVERİŞ Osmangazi’de yaşayan vatandaşların hayatını kolaylaştıracak projeleri büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Dündar, “Osmangazi’de 56 adet farklı pazar kuruluyor. Kurulan 56 pazaryerinden 49’u sebze meyve, 7’si ise giyim pazarı olarak hizmet veriyor. Cadde ve sokakta kurulan pazar yerlerini modern kapalı Pazar alanlarına dönüştürüyoruz. Bağlarbaşı Mahallemizdeki pazar alanının da kapalı olması için çalışmalarımıza başladık. İnşallah, esnaf ve vatandaşlarımızın 4 mevsim rahat bir şekilde alışveriş yapabileceği modern kapalı pazar alanını bu bölgemize kazandıracağız. Vatandaşlarımız kışın yağmur ve kardan, yazın ise yakıcı güneşten korunarak konforlu şekilde alışverişlerini yapacaklar. Yeni pazar alanımız, Bağlarbaşı ve Hamitler Mahallemiz ile Osmangazi ilçemize hayırlı olsun.” dedi. “BAŞKAN DÜNDAR VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU” Bağlarbaşı Mahallesi’ne yaptığı hizmetlerden dolayı Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür eden Bağlarbaşı Mahalle Muhtarı Hüseyin Gümüşsoy da, “Başkanımız Mustafa Dündar, yapılacak özverili çalışmayla Bağlarbaşı pazar alanını üstünün kapanacağı sözünü vermişti. Başkanımız verdiği sözü tuttu ve çalışmalar başladı. Anıtlar kurulu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan onay yazıları geldi. Osmangazi Belediyemiz kapalı pazar alanı çalışmalarına başlıyor. Ben, mahalle sakinlerimiz adına Başkanımız Mustafa Dündar’a çok teşekkür ederim” diye konuştu. “BAŞKAN DÜNDAR TALEPLERİMİZİ DİKKATE ALIYOR” Bursa’da açık pazar yerlerinin sayısının fazla olduğunu belirten Bursa Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Refik Aksu da, “Biz oda olarak açık pazar yerlerinin kapanması noktasında taleplerimizi dile getiriyoruz. Başkanımız Mustafa Dündar, bizim talebimizi dikkate alarak çalışmalara hemen başladı. Şuan açık olan Bağlarbaşı pazar alanının üstü Osmangazi Belediyemizin çalışmasıyla kapanacak. Başkanımız talimat verdi. Çalışmalar en kısa sürede başlayacak. Burada vatandaşlarımız ve pazarcı esnafımız yağmur, kar ve güneşten korunarak alışveriş yapabilecek. Bu güzel hizmetten dolayı esnaf arkadaşlarım adına Başkanımız Mustafa Dündar’a teşekkür ediyorum” dedi.

Emeklilik sistemi değişiyor! Haber

Emeklilik sistemi değişiyor!

Son yıllarda çalışma hayatında ve emeklilik sisteminde yapılan reformlara yenileri de eklenecek. Milyonlarca vatandaşın beklediği iki önemli konuda yenilik 12. Kalkınma Planı ile hayata geçecek. Emeklilik aylık bağlama sistemi değişecek. Emeklilik için yeni bir reform yapılarak emekli olma kriterleri yeniden belirlenecek. Böylece çalışma hayatındaki denge yeniden kurulacak. Ayrıca evde engelli bireylere bakanlar sosyal güvenceye kavuşacak. AYLIK BAĞLAMA ORANLARI DEĞİŞİYOR Kalkınma Planı çerçevesinde emeklilerin maaşlarıyla ilgili değişiklikler öngörülüyor. Şu anda uygulanan sistemde üçlü bir aylık hesaplama yöntemi kullanılıyor. 2000 öncesi dönem için ayrı hesaplama yapılırken aylık bağlama oranı yüksek tutuluyor. 2000-2008 arasındaki dönem için daha düşük aylık bağlama oranı ve farklı katsayılar devreye giriyor. 2008 sonrası için ise yine daha düşük aylık bağlama oranı kullanılırken enflasyon ve büyüme de hesaba katılıyor. Plana göre emeklilik aylık bağlama sistemi yeniden düzenlenecek. Burada öncelik kişilerin daha çok prim ödeyerek daha çok maaş almalarında olacak. Yani gün sayısı arttıkça aylık da artmış olacak. Böylece istihdamda kalma süreleri artıyor olacak. Şimdiki sistemde daha çok gün değil daha çok kazanç emekli aylıklarını artırıcı etki yapıyor. YENİ EMEKLİ OLMA DÖNEMİ Sabah'tan Faruk Erdem'in haberine göre, yapılacak bir başka reform ile birlikte emekli olma kriterleri de yeniden belirlenirken burada yaşam süreleri de dikkate alınacak. Adaletli ve aktif pasif dengesini gözeten bir emeklilik sistemi ve aylık bağlama yöntemi ortaya çıkmış olacak. Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında toplanan Bağ-Kur, Emekli Sandığı ve SSK kurumları arasında norm birliği sağlanacak. Bu noktada Bağ-Kur prim şartının 9 bin günden 7200 güne indirilerek SSK ile eşitlenmesi ilk adım olarak gündeme gelmiş olacak. Özellikle EYT sonrasında sigortalı olanlar yani 8 Eylül 1999 sonrasında çalışma hayatına katılanlar bu yeni reform sürecine dahil edilecek ve emekli olma sistemi değişmiş olacak. ESNAFA, ÇİFTÇİYE ÖZEL SİGORTA PROGRAMI Yine sosyal güvenlik sisteminin güçlendirilmesi sağlanarak hem çalışanların hem de emeklilerin refahı önceliklendirilecek. Kayıtsız çalışma yerine kayıtlı çalışma özendirilerek teşvik edilecek. Sosyal güvenlik sistemine giriş kolaylaşacak. Bu amaçla farklı meslek ve gelir gruplarına yönelik yeni uygulamalar geliştirilecek, kolay işverenlik uygulaması yaygınlaştırılacak. Düşük gelirli esnaf, sanatkar, çiftçiler ve mevsimlik çalışanlar gibi gruplara özel sosyal sigorta programları oluşturulacak. TAMAMLAYICI EMEKLİLİK İLE ÇİFTE EMEKLİ MAAŞI Emeklilik sistemindeki bir diğer reform ise tamamlayıcı emeklilik ile gelecek. Orta Vadeli Programda yer alan Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TSS) ile çalışanlar SGK dışında bir emekli maaşına daha kavuşacak. Böylece çalışırken elde edilen refah düzeyinin emekli olunca düşmesi önlenecek. Çalışanların tamamlayıcı emeklilik sistemine girmesiyle üçlü bir destek de uygulanacak. Burada çalışandan kesilen primin dışında zişveren katkısı da sağlanırken devlet desteği de gelecek. Şu anda uygulanan Otomatik Katılımlı BES sisteminde devlet desteği yüzde 30 olarak uygulanıyor. Burada tasarruflar da çeşitli fonlarda değerlenecek. Ayrıca belirli mazeretler ile kısmi para çekme imkanı da getirilecek.

Balık fiyatları artıyor! Haber

Balık fiyatları artıyor!

Balık Fiyatları Ne Kadar Oldu? Zonguldak’ta balık tezgahlarında ki fiyatlar kimseyi memnun etmedi. Mezgit 150 TL iken hamsinin satış fiyatı ise 100 TL oldu. Bu durum karşısında vatandaşların yüzü hiç gülmedi. Balık tezgahlarında beklenilen ilgi yaşanmadı. Denizden yeteri miktarda balık tutulmadığı için Zonguldak balık tezgahlarındaki balıkların fiyatları cep yaktı. Mezgit 150 TL hamsi ise 100 TL fiyatlara satıldı. Balık fiyatlarının aşırı derecede yüksek olması sebebi ile balık sevenler tezgahlara yeterince ilgi göstermedi. Esnaftan açıklama geldi! Esnaflar durumu şu şekilde açıkladı; “ Bu yıl çok fazla balık avlanmadı. Palamut beklenilen miktarın altında tutuldu. 22-23 derece sıcak olması sebebi ile balıklar hala ortada yok. Balık tutmak için denize çıkmak istemeyen gırgırlar oluyor. Sebebi ise mazotun çok yüksek fiyatlara satılıyor olması. Denize çıkamayan gırgırlar sebebi ile balıklar da çok az tutulmuş oluyor. Az miktarda olan balık ise çok değerli oluyor. Toplanmış olan bir kasa balığın toplam fiyatı 1.000 TL. Bu sebeple mezgit 150, hamsi ise 100 TL ile satışa sunulmak zorunda kalınıyor. Balıklarda bir bolluk söz konusu değil. Balıkçı olan kardeşlerimiz balığa çıkıp çok sayıda balık yakalarlarsa anca o zaman tezgahlarda bol bol balık görebiliriz. Bu sayede balık fiyatlarında da düşüş yaşanabilir. Şuan hamsi için 80 ila 100 TL demek bizleri de vatandaşa karşı utandırıyor” dediler. HABER:NURCAN ŞENER

BURSA’NIN ULAŞIM AĞINA 56 OTOBÜS DAHA ENTEGRE EDİLDİ Haber

BURSA’NIN ULAŞIM AĞINA 56 OTOBÜS DAHA ENTEGRE EDİLDİ

Türkiye’nin en genç araç filosu ile beş büyükşehir arasındaki en ucuz ulaşım hizmeti sunan Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım ağına 56 adet otobüs daha entegre edildi. Bursa’da daha rahat ve konforlu ulaşım amacıyla birçok yatırımı sürdüren Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma kullanımının daha cazip hale getirilmesi için de gerekli adımları atıyor. Toplu taşıma kullanımında tam entegrasyonu sağlamak amacıyla tüm ilçelerde Bursakart’ın kullanımına imkan sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en genç araç filosuna katılan yeni otobüsleri de sisteme dahil ediyor. İNULAŞ tarafından İnegöl ilçesine kazandırılan 56 adet yeni otobüs de düzenlenen törenle hizmete alındı. 18 oturan, 14 ayakta, toplam 32 kişi kapasiteli ve engelli rampası mevcut yönetmeliğe uygun, klimalı araçlar 6 metre mikrobüs olarak tabir ediliyor. Filodaki araç sayısı yeni araçların eklenmesiyle birlikte 170’e çıkmış oldu. İnegöl Şehirlerarası Terminali’nde düzenlenen tören öncesinde terminal esnafını ziyaret ederek sohbet eden Başkan Alinur Aktaş, vatandaşların taleplerini de büyük dikkatle dinledi. Törene, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, BURULAŞ Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar, İNULAŞ Başkanı İbrahim Bayram, esnaf ve vatandaşlar katıldı. Tek tip kartla tüm ilçelerde ulaşım Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın ve İnegöl’ün hızla büyüyen yerleşim yerleri olduğunu söyledi. Bursa nüfusunun geçen sene 45 bin civarında arttığını hatırlatan Başkan Alinur Aktaş, şehri ve ilçeleri daha iyi getirebilmek için sürekli çalıştıklarını belirtti. 2 milyar dolar civarında dış ticaret hacmi olan İnegöl’ün mobilya başta olmak üzere birçok alanda altyapısı olan bir şehir olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, yoğun hareket ve sirkülasyonun olduğu şehirde ulaşım konusunda büyük önem taşıdığını dile getirdi. 2017 yılında BURULAŞ’daki araç sayısının 1087 iken şuan araç sayısının 2418’e ulaştığını anlatan Başkan Aktaş, 'Türkiye’deki en genç filolarından birine sahibiz. 5 büyükşehirde en ucuz ulaşım Bursa’da. Bizden yüzde 50-60 daha pahalı olan yerler de var. Bizler her ay BURULAŞ’ı fonluyoruz. Bursalıların rahat bir şekilde ulaşımdan yararlanmasını istiyoruz. İnegöl’de Bursakart’tan önce Kentkart kullanılmaktaydı. İnegöl’de Bursakart kullanımına 15 Temmuz 2021’den itibaren başlandı. Tek tip kartla şehrin tamamında bütün toplu taşımalar kullanılabiliyor. Toplu taşımada sunulan menfaatler neyse 17 ilçede de yararlanılıyor. 120 TL’ye öğrenci ay içerisinde istediği kadar binebiliyor. Geçen Meclis’te söyledim Nilüfer Belediye Başkanı’na. Öğrencilere alıp kart veriyorlar. Bu paranın sadece 10’unu veriyorlar. Kişi başı biniş maliyeti yaklaşık 8 buçuk lira. Böyle biniş maliyeti ise 160 binişte 0.7 liraya bile gelmiyor. Bu işin maliyetinin yüzde 90’ını karşılayan ve sübvanse eden Büyükşehir Belediyesi’dir. Yeter ki çocuklarımız okullarına rahat gidip gelsin. İlçelerimiz de istifade etsin' dedi. Toplu ulaşım kullanımına davet Bursakart kullanımına geçişle İnegöl’deki vatandaşların Bursakart mobil ve Bursakart web uygulamalarını kullanabilmeye başladığını da hatırlatan Başkan Aktaş, düzenlenen törenle de İNULAŞ’ın filosunun genişletildiğini söyledi. Seferlerin arttırılması noktasında 116 aracın üzerine gelen 56 araçla daha rahat adımlar atılacağını anlatan Başkan Aktaş, 'Şoför arkadaşlarımızın yolculara karşı daha duyarlı davranmasını bekliyorum. Kişi başı biniş maliyetine sübvanse yapıyoruz. Geçen ay özel halk otobüslerine 44 milyon civarında para verdik. Sizler iyi hizmet verin ve işler aksamasın diye sübvanse ediyoruz. Bu millete bir tebessümü çok görmemeliyiz. Güzel örnekleri duymak istiyoruz. Bütün Bursa’daki kooperatiflerde hâlihazırda 789 araç yenilenmişti, yeni araçlarla birlikte bu sayı 845’e yükseldi. Emeği geçen İnegöl Belediyesi’ni ve İNULAŞ’ı tebrik ederim. İnşallah İnegöl’ün ulaşımında rahatlamaya vesile olacaktır. Tüm vatandaşlarımızı da toplu taşıma kullanamaya davet ediyorum. İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, hızla büyüyen İnegöl’ün ulaşımdaki hizmet kalitesini arttıracak yatırımın hayırlı olmasını diledi. Modern şehirlerde konforlu yaşamın toplu taşımayla sağlanabildiğini ifade eden Arslan, yatırımda emeği geçenlere teşekkür etti. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl’ün pek çok şehirle mukayese edilebilecek verilere sahip olduğunu dile getirdi. Geçen sene nüfusun 7500 kişi daha arttığını anlatan Taban, dinamik şehirlerde ulaşım başta olmak üzere birçok kalemde ihtiyaçların hızla doğduğunu söyledi. Sisteme dahil edilen 55 yeni otobüsün İnegöl vatandaşlarına konfor sağlayacağını belirten Taban, 'Şehir hepimizin. Herkes birbirine saygılı ve hoşgörülü olacaktır. Ulaşım konusunda bazı sıkıntılar yaşanıyor olabilir ama hepsini aşabiliriz. Seferlerin daha sağlıklı ve hızlı yapılabilmesi adına 56 araç devreye alınmış oluyor. İlçemize her zaman destek olan Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın istek ve taleplerini can kulağıyla dinlemeye ve çözüm üretmeye devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Otobüsler de halkımıza hayırlı olsun' dedi. İNULAŞ Başkanı İbrahim Bayram, bünyelerindeki 116 toplu taşıma aracına yaklaşık 100 milyon yatırımla 56 adet yeni aracı daha dahil ettiklerini söyledi. İlçe halkına daha sağlıklı ve konforlu hizmet etmeyi hedeflediklerini belirten Bayram, tüm esnafın bundan önce olduğu gibi bundan sonra da özverili bir şekilde çalışacağını ifade etti. Konuşmaların ardından Başkan Alinur Aktaş ve protokol tarafından kurdele kesilmesiyle yeni otobüsler hizmete alındı. Başkan Aktaş daha sonra şoför koltuğuna oturarak deneme sürüşü gerçekleştirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.