Hava Durumu

#Eylül

Yeni Marmara Gazetesi - Eylül haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Eylül haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Otomobilde ‘15 Eylül’ telaşı: Sıfır araç alımını durdurdular! Fiyatlar 100 bin lira düştü ama… Haber

Otomobilde ‘15 Eylül’ telaşı: Sıfır araç alımını durdurdular! Fiyatlar 100 bin lira düştü ama…

Ticaret Bakanlığı tarafından, oto alım satım işi yapanlara sıfır otomobillerde 6 bin kilometre ve 6 ay yasağı getirilmişti. 15 Eylül itibariyle yürürlüğe girecek olan yönetmelik nedeniyle galericiler de sıfır otomobilleri satmak için harekete geçti. Sıfır araç satan galerilerde otomobil fiyatlarında da düşüş yaşandı. Galericilerin bazıları araçları satamazsa 6 bin kilometre yol yapacağını dile getirdi. Sıfır araba ilanını satış sitelerine koyan bazı galericilerin ilanlarında yaklaşık 100 bin TL’lik bir düşüş olduğu görüldü. Oto galericilerin 15 Eylül telaşı FİYATLAR 100 BİN LİRA DÜŞTÜ AMA TALEP YOK Oto galeri sahibi Esat Aydın, "Bizim elimizde şu an 2 tane sıfır araç var. Şu anda araçları satmaya çalışıyoruz. Piyasa durgun, genel bir durgunluk var. 15 Eylül’den sonra bu araçları satmamak gibi bir lüksümüz yok satmak zorundayız. Araca 6 bin kilometre binerek, yasaya uyup o aracı satmayı planlıyoruz. Aslında bu uygulamanın bayiden çıkarken yapılması lazım çünkü şahıslar bu aracı alıp satabiliyor. Şahıslardan bu araçları biz temin ediyoruz, bayiler zaten bize satış yapmıyor. Şahıslara bu yasa getirilmediği sürece bu olay devam edecek. Biz şu anda fiyatları 100 bin lira düşürdük ama talep yok" dedi. SIFIR ARAÇ ALIMINI DURDURDULAR Oto galeri sahibi Yusuf Efe ise, "Şu an bende sıfır araç yok. Sıfır araç gelecekti bana ama bu yasadan dolayı iptal ettirdim. Genel olarak bir durgunluk var piyasada. Fiyat olarak da yaklaşık yüzde 6-8 düşüş yaşandı. 15-20 gün sonra tekrar piyasa açılacak diye düşünüyoruz. Ben bir galerici olarak sıfır arabaların galeriden alınmasına karşıyım" diye konuştu. Oto galerici İrfan Çeçen, "Açıkçası bu yasanın çıkması galericiler açısından iyi oldu. Ben yasadan dolayı ikinci elde hareketlilik yaşanır diye düşünüyorum. Bayiler zaten galericilere sıfır araç vermiyordu" ifadelerini kullandı.    

19 Eylül Gaziler Günü törenlerle kutlandı Haber

19 Eylül Gaziler Günü törenlerle kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Mudanya’da düzenlenen törenler ile kutlandı. İskele Meydanı Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan törenlere Kaymakam Ayhan Terzi, Cumhuriyet Başsavcısı Okan Kurtalan, Mudanya Belediye Başkan vekili Ali Polat, Mudanya Jandarma Komutanı Binbaşı Ercan Yavuz, Güney Marmara Sahil Güvenlik Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş İbrahim Emre Yaşar, Mudanya Emniyet Müdürü Abdullah Tomar'ın yanı sıra siyasi parti temsilcileri, gaziler ve aileleri katılım sağladı. Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanlığından Kıdemli Başçavuş Ümit Soykenar, günün anlamını ifade eden konuşmasında, "Bugün Türkiye Cumhuriyetinin yanı sıra Kore Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin varoluş mücadelesinde ve İç Güvenlik Harekâtları sonucunda kazanılan başarılarla Gazilerimizi onurlandırdığımız gündür. Toprağımızın vatan haline dönüşmesindeki gazilerin yerini unutmadık ve unutmayacağız. Türk tarihine adını altın harflerle yazdıran siz değerli gazilerimizin, bu uğurda can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, sizlere minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek bizlerin en büyük görevidir" dedi. Tören protokolün Mudanya Muharip Gaziler Derneğini ziyaretiyle devam etti. Mudanya Kaymakamı Terzi, Dernek Başkanı Halil Yılmaz'a Türk bayrağı hediye ederek gaziler adına kendisini tebrik etti. Mudanya Tekke-i Cedid (Hal) ve Güzel yalı Merkez Camisinde ebediyete intikal etmiş gaziler ve şehitler için Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i şerif okutularak, dualar edildi.

Yüz binlerce vatandaş akın etti: Eylül ayında başladı! Haber

Yüz binlerce vatandaş akın etti: Eylül ayında başladı!

İçişleri Bakanlığı, "Hayat Kimliğinle Kolay" uygulamasından bugüne kadar 800 bin vatandaşın yararlandığını bildirdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından tanıtılmasının ardından 21 Eylül 2020'de hayata geçirilen "Hayat Kimliğinle Kolay" uygulaması yoğun ilgi görüyor. Yeni nesil sürücü belgelerindeki bilgilerin, çipli kimlik kartına ücretsiz entegre edildiği uygulamadan bugüne kadar 800 bin kişi yararlandı. UYGULAMAYA EN FAZLA TALEP İSTANBUL'DAN Vatandaşların, trafikte yanlarında ayrıca sürücü belgesi bulundurma zorunluluğunu ortadan kaldıran uygulamaya en yüksek talep 117 bin 898 kişi ile İstanbul'dan geldi. İstanbul'u Ankara, Antalya ve İzmir takip etti. Kullanılmaya başlanmasının üzerinden 3 ay geçmesine karşın 18-25 yaş grubundaki 111 bin 737 genç uygulamadan faydalandı. YAZILIMLAR TÜRK MÜHENDİSLERCE GELİŞTİRİLDİ Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartındaki işletim sisteminden kimlik kartı başvurusunun alınmasıyla kimlik kartının basımına kadar olan süreçteki bütün yazılımlar, İçişleri Bakanlığında görevli mühendisler tarafından yerli ve milli olarak geliştirildi. Sürücü belgesi bilgisini kimlik kartına entegre etmek isteyenler, nüfus müdürlüklerine "NVİ Çağrı Merkezi Alo 199" veya "https://randevu.nvi.gov.tr" adresinden randevu alarak başvurabiliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.