Hava Durumu

#Gaziantep

Yeni Marmara Gazetesi - Gaziantep haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Gaziantep haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

CİMER Sayesinde Evlendiler Haber

CİMER Sayesinde Evlendiler

Gaziantep'te yaşayan İbrahim Doğan, yaklaşık bir buçuk yıl ailesi vermediği için sevdiği kızla evlenemeyince CİMER'e şikayet başvurusu yaptı. Damat Doğan'ın yaptığı başvurudan bir gün sonra yetkililerin araya girmesiyle aile kızı vermeye ikna olunca genç çift mutlu sona ulaştı.  Gaziantep'te yaşayan İbrahim Doğan (24) - Esra Bağmacı (23) çifti, genç kızın ailesinin onay vermemesi nedeniyle evlenemeyince çareyi CİMER'de buldu. Yaklaşık bir buçuk yıl istediği kızı alamayan Damat Doğan'ın CİMER'e evlenemediklerine yönelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek şikayet başvurusu yapmasından bir gün sonra yetkiler konu ile ilgilenmeye başladı. Yetkililerin araya girmesiyle aile kızı vermeye ikna oldu. Genç çift, ailenin de onayının alınmasının ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in eşya destekleriyle dünyaevine girerek mutlu yuvalarını kurdu.  "Yaklaşık 1,5 yıl istedik ama ailesi vermedi, ben CİMER'e yazdım"  Genç çifti mutlu yuvalarında ziyaret eden Fatma Şahin, mutluluklar dileyerek hediye de takdim etti. Ziyaret sırasında evlilik hikayesini anlatan damat İbrahim Doğan, "Yaklaşık 1,5 yıl istedik ama ailesi vermedi. Ben de bu durumu CİMER'e yazdım. CİMER'de, 'Cumhurbaşkanım, ben 18 yaşından beri size destek veriyorum. Ben bu kızı istiyorum ama vermiyorlar. Gelin bana bu kızı isteyin' diye yazdım. Hemen ertesi gün beni kurumlardan aramaya başladılar ve İl Müftülüğü'ne davet ettiler. Gittim müftülüğe orada yetkililer ayaklanarak, 'sen Ankara'yı ayağa kaldırmışsın, her yerden bizi arayıp duruyorlar, hadi gidelim kızı isteyelim de sen de rahatla biz de rahatlayalım' dediler. Sonrasında da isteme falan oldu ve kabul etti ailesi. Biz de yuvamızı kurduk" dedi. 

85 yaşındaki usta, 65 yıldır işini aşkla yapıyor Haber

85 yaşındaki usta, 65 yıldır işini aşkla yapıyor

Gaziantep’te yaşayan 85 yaşındaki Mehmet Aydın Erkabalcı, 65 yıldır teneke ustalığı yapıyor. Mesleğine aşık olduğunu söyleyen Erkabalcı, işini yapmazsa huzur bulamadığını vurguladı.   Gaziantep’te yaşayan 85 yaşındaki Mehmet Aydın Erkabalcı, 65 yıldır kapı eşiğinde tenekecilik yaparak geçimini sağlıyor. Mesleğini tutkuyla ve geleneklere bağlı kalarak icra ettiğini belirten Erkabalcı, tarihi 15. yüzyıla dayanan tenekenin günümüzde pek çok nesnenin yapımında kullanıldığını ifade etti. Gaziantep’in son tenekecisi olduğunu söyleyen Erkabalcı, 3 metrekalik dükkanında kova, huni, soba, soba borusu, tatlı kalıpları, gaz ve yağ tenekeleri, konserve kutuları, kumbaralar ve daha pek çok gereç yaptığını ifade etti.  “1960 yılından beri ustalık yapıyorum”  Yıllara meydan okuyan son teneke ustası Erkabalcı, çocukluğundan beri bu mesleği aşkla yaptığını belirterek, “1960 yılından beri ustalık yapıyorum. Baba mesleği sayılır. Çocukluğumdan beri bu mesleği yapıyorum. Bunları kendim yapıyorum. Hazır hiçbir şey yok hepsi bana ait emekler. Siparişlerim var onları yapıyorum” dedi.  “Yurt dışına Amerika’ya bile yapıp satıyorum”  85 yaşında olmasına rağmen işini titizlikle yaptığını ve bu yüzden yurt içi ve yurt dışından talebin çok olduğunu söyleyen Erkabalcı, “Yurt dışına Amerika’ya bile yapıp satıyorum. Gücümün yettiği şeyleri yapıyorum. Bu işi sadece ben yapıyorum. Başka kişiler de yapıyor ama bizimki gibi yapamıyorlar. Kadayıf dökeceğini yurt dışında çalışanlar çok talep ediyor. Almanya, Fransa gibi ülkelerden çok talep oluyor” ifadelerini kullandı.  “Paranın azı çoğu yok iş görmek de sevaptır”  Ustasından aldığı nasihati unutamadığını ifade eden Erkabalcı, “ Ustam derdi ki, ‘paranın azı çoğu yok iş görmek de sevaptır’. Bunu unutamıyorum. Bu yüzden de yalnızca ben yapıyorum bu işi diye kimseden fazla ücret almıyorum” dedi.  “Mesleğin yüzüne bakan yok”  Erkabalcı, mesleği gelecek nesillere aktaramayacağını ve kendisinden sonra öğrenmek isteyen kimsenin olmadığını söyleyerek, “Mesleği devam ettirmek istiyorum. Ama öğrenmek isteyen kimse yok. Önceden okul tatillerinde özellikle çok çırak gelirdi. Şimdi bu mesleğin yüzüne bakan yok. Çocuklar aylak aylak geziyor. Meslek hevesi kimsede kalmadı” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.