Hava Durumu

#Gazze Son Durum

Yeni Marmara Gazetesi - Gazze Son Durum haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Gazze Son Durum haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bakan Fidan: İsrail'e karşı bölge ülkeleri tek ses olmalı Haber

Bakan Fidan: İsrail'e karşı bölge ülkeleri tek ses olmalı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bakanlığının 2024 yılı bütçesi görüşmelerinde sunum yaptı. Bakan Fidan, açıklamalarında şunları kaydetti: Şu ana kadar İsrail saldırılarında yaklaşık 12 bin Filistinli hayatını kaybetmiştir. Camilerin bombalanmasını hiçbir şekilde kabul etmeyeceğiz. Kalıcı barış için hep birlikte çalışma için kararlıyız. Gazze'ye yönelik saldırıların durdurulmasını teminen İsrail üzerinde baskı oluşturmak için bölge ülkelerinin tek ses olması önem taşımaktadır. Çözümün tek yolu 1967 sınırlarında bir Filistin devletinin kurulmasıdır. Şimdiye kadar 11 uçak dolusu malzemeyi Mısır'a ulaştırdık. 983 vatandaşımızın tahliyesi için çalışmalarımız sürüyor. 170 vatandaşımızın Gazze'den çıkışı sağlanmıştır. "MAALESEF BAZI ÜLKELER PKK/YPG'YE DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR" (Suriye) Rejim ile angajman sürecini başlattık. Önceliğimiz terör tehditlerinin yok edilmesidir. Maalesef bazı ülkeler PKK/YPG'ye desteğini sürdürüyor. (Irak) Türkmen soydaşlarımızın haklarını engellenmemesi için mesajlarımızı muhataplarına iletiyoruz. Önümüzdeki dönemde İran Cumhurbaşkanı ülkemizi ziyaret edecek. Tek millet iki devlet şiarında Azerbaycan ile her anlamdaki dayanışmayı devam ettirdik. 30 yıllık işgali sona erdirerek Güney Kafkasya'da huzur sağlanmıştır. Ermenistan ile normalleşme sürecine Azerbaycan ile eşgüdüm içinde devam etmekteyiz. Türkiye AB üyeliği başlığını korumaktadır. Kıbrıs'ta bir müzakere olacaksa bu iki toplum arasında değil iki devlet arasında olacaktır. Müzakereye başlamadan önce iki devletin şartları eşitlenecektir. Yunanistan ile ilişkilerimiz olumlu yönde evrilmektedir. 7 Aralık 2023 tarihinde Yüksek Düzeyli İş Birliği Toplantısı için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz.

İsrail, Gazze’ye günde 2 tanker yakıt girişine izin verdi Haber

İsrail, Gazze’ye günde 2 tanker yakıt girişine izin verdi

İsrail-Filistin çatışmasının başladığı 7 Ekim'den bu yana ilk kez Gazze Şeridi’ne yakıt girişine izin verildi. İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi, savaş kabinesinin ABD'nin talebi üzerine Gazze Şeridi'ne her gün 2 tanker yakıt girmesine izin vermeyi kabul ettiğini açıkladı. Hanegbi, Gazze'de hastalığın yayılmasının bölgedeki Filistinli sivilleri ve sahada faaliyet gösteren binlerce İsrail askerini etkileyeceğini söyledi. Hanegbi, "Hastalık nedeniyle insani bir kriz patlak verirse askeri harekatımızı sürdüremeyiz" dedi. Yakıtın hastalığın önlenmesi ile telefon ve internet hizmetlerinin sağlanması amacıyla Gazze Şeridi'nin güneyindeki siviller için kullanılacağı, BM aracılığıyla Refah Sınır Kapısı üzerinden gönderileceğini aktardı. ABD hükümeti de yakıt anlaşmasının her iki günde bir 140 bin litre kadar yakıtın Gazze'ye girişine imkan sağlayacağını, bunun 120 bin litresinin yardım araçlarına ve diğer insani yardım çalışmalarına yakıt sağlamak için kullanılacağını, geri kalanının ise iletişim ağlarına güç sağlamak için kullanılacağını belirtti. "İsrail yakıt girişini 2 nedenden dolayı erteliyordu" ABD Dışişleri Bakanlığından bir yetkili, Washington'un yakıt anlaşmasını hayata geçirmesi için İsrail'e ciddi baskı uyguladığını söyledi. Yetkili, anlaşmanın prensipte haftalar önce kabul edildiğini, ancak İsrail tarafından iki nedenden dolayı anlaşmayı ertelendiğini vurguladı. İsrailli yetkililerin daha önce ABD'ye Gazze'nin güneyinde yakıtın henüz tükenmediğini söylediğini, ayrıca rehine anlaşması görmek istediklerini ifade etti. Belirlenen yakıt miktarı yetersiz Öte yandan, UNRWA son durum raporunda temel insani ihtiyaçların karşılanması için her gün 160 bin litre yakıta ihtiyaç duyulduğunu belirtmişti. Bu sayı, üzerinde anlaşmaya varılan miktarın 2 katından fazlasına denk geliyor. DSÖ Filistin Temsilcisi Richard Peeperkorn Gazze Şeridi'nden 70 binden fazla akut solunum yolu enfeksiyonu vakası ile 44 binden fazla ishal vakasının kaydedildiğini açıklamıştı. Gazze'deki tuzdan arındırma tesisini işletmek, evlere ve hastanelere elektrik sağlamak, temizlik, ulaşım ve iletişim altyapısı için yakıta ihtiyaç duyuluyor.

İsrailliler Erdoğan'a mektup yazdı! Haber

İsrailliler Erdoğan'a mektup yazdı!

İsrailli rehinelerin ailesinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup geldi. Mektuba CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk ulaştı. Mektupta "Korkunç bir acı altındayız. Sizin de bildiğiniz gibi zaman çok önemli. Her geçen saat rehinelerin durumunun kötüleştiğinden endişeleniyoruz. Bu yüzden sizlere tüm gücünüzle rehinelerin hayatta olup olmadığını öğrenmeniz, tıbbi ihtiyaçlarını karşılamak için aracı olmanız ve derhal salıverilmelerini sağlamak için sizden insani bir istekte bulunuyoruz" ifadeleri yer aldı. İsrailli rehinelerin aileleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazdı. CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, mektuba ulaştı. Fulya Öztürk, "Rehinelerin aileleri İsrail'e ve Netanyahu'ya güvenmiyorlar" dedi. "İNSANİ BİR MÜDAHALEDE BULUNMANIZI İSTİYORUZ" Mektupta şu ifadeler yer aldı: Ekselansları, 7 Ekim'de kaçırılan ve Hamas tarafından rehin tutulan rehinelerin ailesi olarak benzeri olmayan acı ve ızdıraba yol açan bu krize insani bir müdahalede bulunmanızı istiyoruz. Kaçırılmalarından beridir çocuklarımız, eşlerimiz ve yaşlı ebeveynlerimizle iletişim kuramıyoruz. Kendilerinden hiçbir haber alamadık. Bölgenin büyük güçlerinden birinin lideri ve Orta Doğu'da geniş etkisi olan biri olarak büyük destekte bulunabileceğiniz eşsiz bir konuma sahipsiniz. Çocuklarımızın, kardeşlerimizin ve ebeveynlerimizin nerede olduklarını bilmiyoruz. Sağlık durumlarından ve hayatta olup olmadıklarından haberimiz yok. Korkunç bir acı altındayız. Sizin de bildiğiniz gibi zaman çok önemli. Her geçen saat rehinelerin durumunun kötüleştiğinden endişeleniyoruz. Bu yüzden sizlere tüm gücünüzle rehinelerin hayatta olup olmadığını öğrenmeniz, tıbbi ihtiyaçlarını karşılamak için aracı olmanız ve derhal salıverilmelerini sağlamak için sizden insani bir istekte bulunuyoruz. Saygılarımızla, Rehineler ve kayıp aileler forumu adına Meirav Lesham Gonen - Romi'nin annesi Malki Shem-Tov, Ömer'in babası

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.