Hava Durumu

#Gemlik

Yeni Marmara Gazetesi - Gemlik haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Gemlik haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Gemlik'te Huzur ve Güven Operasyonları Sonuçlarını Veriyor Haber

Gemlik'te Huzur ve Güven Operasyonları Sonuçlarını Veriyor

Bursa'nın Gemlik ilçesinde huzur ve güven operasyonları sonuçlarını veriyor. Bir ayda hırsızlık ve benzeri çeşitli suçlardan gözaltına alınan 39 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çalışmalarda 14 tabanca ve 4500 paket kaçak sigara ele geçirildi.   Edinilen bilgiye göre, Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri çeşitli suçlardan aranan 241 şahsı yakaladı.  Bu şahıslardan S.S. isimli şahsın "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 15 yıl, E.C isimli şahsın "hırsızlık" suçundan 6 yıl, Ş.A. isimli şahsın "uyuşturucu madde kullanmak" suçundan 3 yıl, A.S. isimli şahsın "resmi belgede sahtecilik" suçundan 2 yıl, A.K. isimli şahsın "silahla tehdit" suçundan 2 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu öğrenildi. Bu kişilerden 29'unun tutuklandığı öğrenildi.  Bu arada Mart ayında yapılan şok uygulamalar, seyir halinde yapılan denetimler ve yol uygulamaları esnasında 14 adet ruhsatsız tabanca ve 345 adet fişek ele geçirildi.  Kaçakçılıkla mücadele kanunu çerçevesinde yapılan çalışmalarda daha önceden tespit edilen ve takibi yapılan işyerlerinde yapılan aramalarda, 4500 paket kaçak sigara ele geçirilirken iş yeri sahiplerine adli işlem yapıldı.  Öte yandan evden hırsızlık, iş yerinden hırsızlık, motosiklet hırsızlığı, hayvan hırsızlığı suçlarının şüphelileri olan 12 şahıs yakalanırken, yakalanan zanlılardan 10'u tutuklanarak cezaevine gönderildi.  Emniyet yetkilileri, Gemlik’in huzuru ve güvenliğinin sağlanması için yapılan çalışmaların kesintisiz olarak devam edeceğini ifade ettiler. 

Yeniden Refah İftarına Gemlik'te Yoğun İlgi Haber

Yeniden Refah İftarına Gemlik'te Yoğun İlgi

Pırıltı Düğün Salonları’nda düzenlenen iftar organizasyonunda, en büyük salon misafirlere yetmeyince tesisin diğer salonları da devreye alınarak misafirler ağırlandı. Yaklaşık 3 bin 500 kişinin iştirak ettiği iftar davetinde vatandaşlar salonlara sığmadı, salonlara giremeden geri dönenler oldu.   İftar davetine Yeniden Refah Partisi Bursa İl Başkanı Murat Kolancı, ilk yönetim kurulu üyeleri, Memleket Partisi Gemlik Belediye Başkan Adayı Nazan Bozan, mesleki kuruluşların temsilcileri, oda, borsa ve kooperatif başkan ve yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar, muhtar adayları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Salona meşaleler ve sloganlar eşliğinde kortej halinde yürüyerek gelen Yeniden Refah Partisi Gemlik Belediye Başkan Adayı Gencay Yılmaz, salon girişinde alkışlarla karşılandı.  İftar organizasyonu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Yeniden Refah Partisi Bursa İl Başkanı Murat Kolancı bir konuşma yaptı. Konuşmasında salondaki kalabalıktan, 31 Mart tarihine kadar Gencay Yılmaz için çalışmak için söz alan Kolancı, Gencay Yılmaz’ı 1 Nisan sabahının Gemlik Belediye Başkanı olarak ilan etti.  Programda daha sonra söz alan Gencay Yılmaz ise tüm salonları hınca hınç dolduran misafirlere ayrı ayrı teşekkür etti. Gemlik için proje ve hizmetlerinin hazır olduğunu kaydeden Yılmaz, tecrübe ve bilgi ile Gemlik’i tepeden bakmayan ve kibirli olmayan bir yönetim tarzı ile yönetmek için göreve geleceklerini söyledi.  İftar programında partiye yeni üye olan kişilere rozetleri İl Başkanı Murat Kolancı, İlçe Başkanı Murat Sel ve Belediye Başkan adayı Gencay Yılmaz tarafından törenle takıldı. Rozet takma töreni esnasında partiye üye olan Gemlik Giresunlular Derneği Başkanı Muhsin Deş’in rozetini Gencay Yılmaz taktı. Bu esnada salonda büyük coşku yaşandı.  İftar daveti yapılan duanın ardından sona erdi. 

Gemlik’te dört koldan yol atağı Haber

Gemlik’te dört koldan yol atağı

İlçenin Cumhuriyet Mahallesi 395. sokakta parke taş çalışmasını sürdüren ekipler, Eşref Dinçer Mahallesi 315 ve Orhaniye Mahallesi Alemdar Caddesi’nde asfalt yapımı için ön hazırlıklarını yapıyor. Hisartepe Mahalesi Kına Sokak’ta ise mevcut yolu genişletmek için duvar çalışması devam ederken, bu çalışmanın akabinde asfalt serim işlemi gerçekleşecek. Başkan Sertaslan, “İlçemizin ulaşım kalitesini artırmaya devam edeceğiz” Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik Belediyesi olarak 2023 yılında ilçe genelinde yaklaşık 100 bin metrekarelik parke taş serim işlemi gerçekleştirdiklerini ifade ederken, bu çalışmaların 2024 yılında da aralıksız süreceğini belirtti. Şu anda ilçenin dört farklı noktasında ulaşımın kalitesini arttırmak için çalışmaları hızlandırdıklarını belirten Başkan Sertaslan, “Yıl içerisinde ilçemizde onbinlerce metrekarelik parke taş ve binlerce ton asfalt çalışması yapıyoruz. İlçemizde sorun olan sokakları tespit edip gerekli çalışmaları ivedilikle yerine getiriyoruz. Altyapı sıkıntısı ve devam eden inşaatlar sebebiyle mağdur olan vatandaşlarımızın olduğunun farkındayız. İlgili kurumlar gerekli çalışmaları yapmasının akabinde bizlerde Gemlik Belediyesi olarak bu bölgelerde yol yapım işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Gemlik’in ulaşım kalitesini arttırmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Gemlik Belediyesi’nin yol yapım çalışmaları için mahalle sakinleri Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’a teşekkür etti.

Gemlik 100. Yıl Gençler Arası Ses Yarışması gerçekleştirildi. Haber

Gemlik 100. Yıl Gençler Arası Ses Yarışması gerçekleştirildi.

İlçemizde öğrenim gören 16-25 yaş arası gençlerin katıldığı yarışmada gençler göstermiş oldukları sahne performanslarıyla hem güzel rekabet ortamını, hem de izleyicilere müzik ziyafeti sundular. Tatlı rekabet içinde geçen yarışmada Özgün Müzik, Geleneksel Türk Müziği ve Popüler Türk Müziği Kategorilerinde yarışan gençlerimizi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenlerinden oluşan Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda dereceye giren belirlendi.   Özgün Müzik Kategorisi: 1.Karışık Kaset1 2. Düşünür Grup Geleneksel Türk Müziği Kategorisi: 1.Reyhan AĞDEMİR 2.Ahmet ÇADIRCI Popüler Türk Müziği Kategorisi: 1.Naz Eylül CAN 2.Ahmet Furkan YUVARLAK Yarışmaya katılan ve dereceye giren gençleri tebrik eden Gemlik Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Berkan ATASOY, gençlerin yarışmaya çok iyi hazırlandığının sahne performanslarında kendini açıkça gösterdiğini belirterek; düzenleyecek olduğumuz Gemlik 100. Yıl Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmalarının tamamlanmasının akabinde velilerinin ve Gemlik halkının katılımına açık olarak düzenleyeceğimiz ‘’Gemlik 100. Yıl Gençler Arası Kültür – Sanat Yarışmaları Gala Programı’’nda izleyicilere şiir ve müzik resitali yaşatacaklarından dolayı hiç bir tereddütünün olmadığını, Bakanlığımızca Türkiye geneli yapılacak olan yarışmalarda 2024 Yılında da Gemlik’ten birinci çıkartabileceğimizin altını çizerek gençlerin yetenek ve başarılarına olan güvenimiz tamdır diye konuştu.   Yarışma sonunda O ses Türkiye yarı finalisti Enes EKDİ tarafında verilen konser ile yarışma tamamlandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.