Hava Durumu

#Gençlik Ve Spor

Yeni Marmara Gazetesi - Gençlik Ve Spor haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Gençlik Ve Spor haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Karacabey'de yüzme havuzları kapılarını açtı Haber

Karacabey'de yüzme havuzları kapılarını açtı

Karacabey Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl vatandaşların hizmetine sunulan ve yoğun ilgi gören Yüzme Havuzu, 2026 yaz sezonuyla birlikte yeniden kapılarını açtı. Atatürk Kültür Parkı içerisinde yer alan tesis, yaz aylarında serinlemek, spor yapmak ve kaliteli vakit geçirmek isteyen vatandaşlara modern ve güvenli bir ortam sunmaya devam edecek. Karacabey Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler İşletmesi bünyesinde hizmet veren yüzme havuzu, yaz sezonu boyunca belirlenen program çerçevesinde vatandaşları ağırlayacak. Havuz kullanım saatleri 10.00 ile 20.00 arasında uygulanırken, tesis her pazartesi günü genel bakım ve temizlik çalışmaları nedeniyle kapalı olacak. Salı ve perşembe günleri kadınlara, çarşamba günleri erkeklere hizmet verilecek tesiste, cuma, cumartesi ve pazar günleri ise tüm vatandaşlar havuzdan faydalanabilecek. Günlük giriş ve aylık abonelik sistemiyle hizmet sunulan yüzme havuzunda, 0-3 yaş arası çocukların havuza girmesine izin verilmeyecek. Yaklaşık 2 metre derinliğe sahip olan tesis, yüzme bilen vatandaşların güvenli şekilde kullanabileceği nitelikte hizmet veriyor. Güvenlik amacıyla yüzme bilmeyen vatandaşların, yanlarında eğitmen olmadan havuza girişine izin verilmiyor. Yüzme eğitimi almak isteyen vatandaşlar ise Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından açılan yüzme kurslarına yönlendiriliyor. Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, yaz sezonunun başlamasıyla birlikte yüzme havuzunun yeniden hizmete açılmasının önemine dikkat çekerek, "Geçtiğimiz yıl hemşehrilerimizin yoğun ilgisiyle karşılanan yüzme havuzumuzu, yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte yeniden vatandaşlarımızın hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Karacabey’de sosyal yaşamı zenginleştirecek, her yaştan vatandaşımızın sağlıklı ve güvenli bir ortamda spor yapmasına imkân sağlayacak projeleri önemsiyoruz" diye konuştu. Başkan Karabatı, tesisin güvenli kullanım kurallarına dikkat çekerek, "Yüzme havuzumuz, yüzme bilen vatandaşlarımızın güvenle faydalanabileceği şekilde hizmet vermektedir. Tesisimizde cankurtaranlarımız görev yapıyor olsa da vatandaşlarımızın güvenliği bizim için her şeyden önce geliyor. Bu nedenle yüzme bilmeyen vatandaşlarımızı, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğümüz tarafından açılan yüzme kurslarına katılmaya davet ediyoruz. Sporun ve sağlıklı yaşamın her zaman destekçisi olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Öte yandan Karacabey Belediyesi, yaz sezonu boyunca vatandaşlara kaliteli, hijyenik ve güvenli hizmet sunabilmek adına tesis içerisindeki bakım ve hazırlık çalışmalarını tamamlayarak yüzme havuzunu yeni sezona hazır hale getirdi. Yetkililer, havuz kullanımı ve abonelik işlemlerine ilişkin detaylı bilgilere belediyenin iletişim kanalları üzerinden ulaşılabileceğini belirtti.

Kestel Belediyesi’nden genç sporculara çifte destek Haber

Kestel Belediyesi’nden genç sporculara çifte destek

Kestel Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü iş birliğinde ilçede spor kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla önemli organizasyonlara imza attı. Bu kapsamda ilkokul, ortaokul ve liseler arasında 10 farklı branşta, 40 ayrı kategoride Okul Sporları İlçe Birinciliği müsabakaları gerçekleştirildi. Kestel İlçe Spor Salonu’nda düzenlenen programa Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol’un yanı sıra Kestel İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Emel Dede, Kestel Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Turan Yavuz, okul yöneticileri, öğretmenler, antrenörler, öğrenciler ve veliler katıldı. Program kapsamında okul sporları müsabakalarında derece elde eden öğrencilere ödülleri verilirken, Kestel Belediyesi tarafından temin edilen formalar da okullara teslim edildi. Başkan Erol genç sporcuların heyecanına ortak oldu Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, ödül ve forma takdiminde bulunarak öğrencileri başarılarından dolayı tebrik etti. Tören boyunca sporcularla yakından ilgilenen Başkan Erol, öğretmenler ve antrenörlerle de bir araya gelerek yürütülen sportif çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Öğrencilerle yakından ilgilenen Başkan Erol, genç sporcularla sohbet ederek onların heyecan ve mutluluğuna ortak oldu. Programda konuşan Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, sporun çocukların ve gençlerin gelişimindeki önemine dikkat çekerek, Kestel Belediyesi olarak spora yapılan her yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğuna inandıklarını söyledi. Başkan Erol, "Spor; çocuklarımızın yalnızca fiziksel gelişimine değil, karakter gelişimine de katkı sunan önemli bir alandır. Disiplini, mücadeleyi, takım ruhunu ve dayanışmayı öğretir. Bu anlayışla ilçemizde ilkokul, ortaokul ve liselerimiz arasında 10 farklı branşta, 40 ayrı kategoride okul sporları müsabakaları gerçekleştirdik. Kestel Belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çocuklarımızın ve gençlerimizin yanında olmaya, spora ve sporcuya destek vermeye devam edeceğiz" dedi. Ödül alan öğrencileri kutlayan Başkan Erol, sahaya çıkarak mücadele eden tüm öğrencilerin gösterdikleri gayret ve azimle takdiri hak ettiğini ifade etti. Program, dereceye giren öğrencilere ödüllerinin ve formalarının takdim edilmesinin ardından çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.

Sağlıklı hayat için pedal çevirdiler Haber

Sağlıklı hayat için pedal çevirdiler

Bursa'da yüzlerce bisiklet tutkunu, FSM Hastane Alanı'nda bir araya geldi. Yeşilay tarafından organize edilen etkinlik için kayıtlarını yaptıran yüzlerce vatandaş, güzel ve güneşli havanın da tadını çıkardı. Bursa İl Gençlik ve Spor Müdürü Rahmi Aksoy tarafından startı verilen tur, 12 kilometre sonra, Tarihi Hanlar Bölgesi'nde son buldu. Her yaştan vatandaşın katıldığı etkinlikte, bağımlılıklardan uzak sağlıklı hayatın önemine dikkat çekilirken, bisiklet severler hem spor yaptı hem de çevre dostu ulaşım konusunda farkındalık oluşturdu. Tarihi Hanlar Bölgesi'nde çekilişle 7 kişiye, bisiklet, 3 kişiye akıllı saat, 3 kişiye ise termos hediye edildi.2011 yılından bugüne kadar aralıksız sürdürülen Yeşilay Bisiklet Turu, bu yılda toplumun farklı kesimlerini aynı hedef doğrultusunda bir araya getirdiğini belirten Yeşilay Bursa Şube Başkanı Feyza Oğraş, "Her yaştan bisiklet sever, sağlıklı hayat ve bağımlılıklardan uzak bir gelecek için pedal çevirdi. Spor sağlık hayatta ve bağımlılıklarla mücadelede en büyük unsurlardan biridir. Bisiklet ulaşım aracı değil, hareketli hayatın, çevre bilincinin, dayanışmanın sembolüdür. Alkol, tütün, uyuşturucu, kumar ve teknoloji bağımlılıklarıyla mücadelemizi sürdürürken, sporun, sanatın, kültürel faliletlerin gençlerimizi koruyan en önemli güçlerden biri olduğuna inanıyoruz. Bugün Bursa sokaklarında çevrilen her pedal, sağlıklı hayat için verilen bir söz, bağımlılıklara karşı yükselen bir farkındalık ve geleceğe dair güçlü bir umut olmuştur" dedi. Bursa İl Gençlik ve Spor Müdürü Rahmi Aksoy ise, "Yaklaşık 400 sporcunun katıldığı, herkesin kazandığı bir tur oldu. Çok keyifli ve güzel bir turdu. Bundan sonra inşallah bu katılımlar artarak devam edecek. Spor adına yapılan her şeye bizim görevimizdir" diye konuştu.

Bursa Büyükşehir'de yaz okulları başlıyor Haber

Bursa Büyükşehir'de yaz okulları başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklara spor sevgisi aşılamak, yaz tatillerini hem eğlenerek hem de öğrenerek geçirmelerini sağlamak için düzenlediği Yaz Spor Okulları, her dönemi 3’er hafta olmak üzere 3 dönem halinde gerçekleşecek. Kayıt sürecinin 15 Haziran Pazartesi günü başlayacağı Yaz Spor Okullarında ilk dönem 29 Haziran-17 Temmuz, ikinci dönem 20 Temmuz-8 Ağustos, üçüncü dönem ise 10 Ağustos-29 Ağustos arasında gerçekleşecek. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda Büyükşehir Belediyespor iş birliği ile hayata geçirilen Yaz Spor Okulları’nda 4-16 yaş arasındaki çocuklar; yüzme, taekwondo, voleybol, kort tenisi, satranç, masa tenisi, cimnastik, karete, güreş, basketbol, okçuluk ve judo alanlarında Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin modern tesislerinde spor yapma imkânı bulacak. Başvuru süreci ve eğitim merkezleri ile ilgili detaylı bilgi almak isteyenler https://www.bbbgenclikkulubu.com/etkinlik/yaz-spor-okullari-basliyor adresini ziyaret edebilir. Çocukların Yaz Spor Okulları’nda tatil süreçlerini hem eğlenerek hem de öğrenerek geçireceklerini belirten Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba, "Her yaştan insanın sporla buluştuğu, özellikle çocukların ve gençlerin sporla büyüdüğü bir şehir hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. Sağlıklı nesillerin sağlıklı geleceğin teminatı olacağını belirten Başkan Vekili Biba, ailelerin gönül rahatlığı ile çocuklarını Yaz Spor Okulları’na gönderebileceğini ifade etti.

Bursa'da gençler sokak sporlarında buluşuyor: Hedef kötü alışkanlıklardan uzak nesiller Haber

Bursa'da gençler sokak sporlarında buluşuyor: Hedef kötü alışkanlıklardan uzak nesiller

Bursa'da son yıllarda ilgi görmeye başlayan calisthenics sporu, gençleri bir araya getirirken sağlıklı yaşamın da kapılarını aralıyor. Sokak Antrenmanları Calisthenics Spor Kulübü üyeleri, sporun yaygınlaşması ve uluslararası standartlarda antrenman alanlarının oluşturulması için çağrıda bulundu. Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı personeli ve calisthenics sporcusu Selahattin Kaya, bu sporun gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırdığını belirterek, "Daha öncesinde Tekirdağ'da bu sporu yapıyorduk. Bu spor, insanları kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıp bir araya getiriyor. Yarışmalar düzenlediğimizde kazanan arkadaşlarımızın ödüllerini kendi cebimizden karşılıyoruz. Bazı gençler spor salonlarına gidecek maddi imkanı bulamıyor ve sokaklarda spor yapmak istiyor. Biz Türk gençliğini sokaklardaki kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıp sokak sporlarına yönlendirmek için emek veriyoruz" dedi. Tekirdağ'da geçmiş yıllarda bu sporla yaklaşık 200 kişiye ulaştıklarını ifade eden Kaya, Bursa'da ise yaklaşık 40 kişilik bir topluluğa ulaştıklarını söyledi. Belediyelerden beklentilerinin daha modern ve güvenli parklar yapılması olduğunu belirten Kaya, "Bu sporun dünya çapında çok büyük bir kitlesi var. Dünyanın birçok yerinde fuarlar ve organizasyonlar düzenleniyor. Ancak mevcut imkanlar yetersiz olduğu için sporcular kendilerini geliştirmekte zorlanıyor. İlerleyen süreçlerde Bursa'da yarışmalar düzenleyeceğiz. Bu sporun geleceği çok açık. Dünya çapında organizasyonlar bile Bursa'da yapılabilir. Biz sadece bu yarışmalara uygun standartlarda parklar istiyoruz" diye konuştu. Sokak Antrenmanları Calisthenics Spor Kulübü üyesi ve Bursa Uludağ Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Berkay Balcı ise, "Kulübümüz 2025 yılında kuruldu. Merkezimiz Ankara'da bulunuyor ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı faaliyet gösteriyoruz. Türkiye'de bu branşta resmi olarak faaliyet gösteren tek kulübüz. Şu an 20'den fazla ilde yapılanmamız bulunuyor. Amacımız insanları spora teşvik etmek, bu branşı milli bir spor haline getirebilmek ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak" ifadelerini kullandı. Kulüp olarak çeşitli belediyelere uygun park projeleri sunduklarını belirten Balcı, "Sporcuların sağlığını olumsuz etkilemeyecek parkların nasıl olması gerektiğine dair çalışmalar hazırladık. Bunları belediyelerle paylaşıyoruz. Bu sporu daha sağlıklı şartlarda yapmak ve büyütmek istiyoruz" dedi. 13 yaşındaki sporcu Efe ise sosyal medya üzerinden tanıştığı calisthenics sayesinde spora başladığını belirterek, "Bu spor bize daha özgüvenli, daha sağlıklı ve daha özel hissettiriyor. Herkesi sokak antrenmanlarına bekliyorum" şeklinde konuştu. 2000'li yıllardan bu yana Türkiye'de yapılmaya başlanan calisthenics sporu, 2025 yılında Sokak Antrenmanları Calisthenics Spor Kulübü'nün resmiyet kazanmasıyla birlikte daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor. Sporcular, Bursa'da kurulacak yeni antrenman alanları ve düzenlenecek organizasyonlarla branşın daha da büyüyeceğine inanıyor.

Dereceye giren sporcular, ödüllerine kavuştu Haber

Dereceye giren sporcular, ödüllerine kavuştu

Osmangazi Belediyesi'nin gençleri sporla buluşturmak amacıyla organize ettiği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Masa Tenisi Turnuvası'na, Bursa genelinden 14-29 yaş arası 48 erkek ve 16 kız sporcu katılım sağladı. Dikkaldırım Kapalı Spor Salonu'nda 18 Mayıs'ta eleme maçlarıyla başlayan organizasyon, 19 Mayıs'ta oynanan final karşılaşmalarıyla tamamlandı. Heyecan dolu karşılaşmalarda genç raketler, başarılı olabilmek için tüm hünerlerini sahaya yansıttı. Eleme maçlarını geçerek finale yükselen sporcular arasından birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü olan isimler, düzenlenen törenle kupa ve madalyalarını aldı. "19 Mayıs Haftası Boyunca Birçok Etkinlik Gerçekleştirdik" 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gençlere yönelik birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten Osmangazi Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Ersel Nallar, sözlerinde şu ifadelere yer verdi: "Dikkaldırım Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen ‘19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Masa Tenisi Turnuvası', 18 Mayıs'ta başlayan eleme maçlarının ardından 19 Mayıs'taki final müsabakalarıyla sona erdi. 19 Mayıs haftası boyunca birçok etkinlik gerçekleştirdik. Masa tenisi turnuvası da bunlardan biriydi. Bizlere bu imkanları sağlayan Belediye Başkanımız Erkan Aydın ve tüm yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum. Yaz boyunca etkinliklerimiz aralıksız devam edecek. Amacımız, sporla gelişen ve sporla büyüyen bir Osmangazi." Konuşmaların ardından Osmangazi Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Ersel Nallar, kızlar ve erkekler kategorilerinde dereceye giren sporculara kupa ile madalyalarını takdim etti.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.