Hava Durumu

#Gününde

Yeni Marmara Gazetesi - Gününde haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Gününde haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

NÂZIM HİKMET DOĞUM GÜNÜNDE BESTELENMİŞ ESERLERİYLE ANILDI Haber

NÂZIM HİKMET DOĞUM GÜNÜNDE BESTELENMİŞ ESERLERİYLE ANILDI

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği konserde, doğumunun 121. yılında usta şair Nâzım Hikmet, şiirlerinden bestelenmiş eserlerle anıldı. Nâzım Hikmet’in eşsiz mısralarından notalara dökülmüş ezgileri, büyüleyici sesiyle Serenad Bağcan seslendirdi.Usta şair Nâzım Hikmet, 121. doğum yılında Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği konserde, eserleriyle anıldı. Nâzım Hikmet Kültürevi’nde gerçekleşen konserde Serenad Bağcan sahne aldı. Biletleri günler öncesinden tükenen konseri, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de eşi Zeynep Terzioğlu Erdem ile birlikte izledi. Nâzım Hikmet’in dillere pelesenk olmuş eserleri, bu özel gecede yankılandı. Selda Bağcan, Zülfü Livaneli, Onur Akın, Fazıl Say gibi değerli sanatçıların Nâzım Hikmet’in şiirlerinden bestelediği 'Sen Memleketimsin', 'Vapur', 'Karlı Kayın', 'Seviyorum Seni', 'Güzel Günler Göreceğiz' eserlerini büyüleyici sesiyle yorumlayan Serenad Bağcan’a, salonu dolduran izleyenler de sık sık eşlik etti. Şarkı aralarında Nâzım Hikmet anıları da paylaşan Serenad Bağcan, 'Serenad' albümünde yer alan 'Bülbül ve Pamuk İpliği' parçalarını da söyledi. Serenad Bağcan, bu özel gecede bir de sürpriz yaparak, salondan gelen şarkı isteğini yerine getirdi. Bağcan, bir izleyenin 'Mağusa Limanı' isteğini seslendirdi.Gecenin sonunda Serenad Bağcan ve orkestrası, ayakta alkışlandı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de sahneye çıkarak, Serenad Bağcan ve orkestrasını performansından dolayı kutladı. Başkan Erdem, 'Nâzım Hikmet’in eşsiz mısralarından notalara dökülmüş o güzel ezgileri Serenad Bağcan’ın sesinden dinledik. İyi ki Nâzım Hikmet doğmuş. O’nu hep yaşatacağız. Ve çok yakında hep beraber güneşli günler göreceğiz' diye konuştu.Konserin sonunda salonu tıklım tıklım dolduran izleyenlerin yoğun isteğini kırmayan Serenad Bağcan, 'Karlı Kayın Ormanında' eserini seslendirerek bis yaptı. İzleyenler de, telefonlarının ışıklarını açarak, Serenad Bağcan’a eşlik etti.

Nâzım Hikmet 120. yaş gününde anıldı Haber

Nâzım Hikmet 120. yaş gününde anıldı

Türk şiirini dünyaya tanıtan, şiirleri elliden fazla dile çevrilen, sevdayı, özlemi, özgürlüğü ve memleket sevgisini şiirleriyle buluşturan, Nâzım Hikmet Ran, 120. doğum gününde Nilüfer’de, “Bir düş olurdu” isimli sergi ve “Hiç ölünmeyecekmiş gibi yaşanacak” isimli müzik dinletisi ile anıldı. İlginin yoğun olduğu iki etkinliğin de adresi Nilüfer Belediyesi Nâzım Hikmet Kültürevi oldu. Farklı şairler tarafından Nâzım Hikmet adına yazılan 14 şiirin yer aldığı “Bir düş olurdu” isimli sergide, Abidin Dino’nun Nâzım’ı betimlediği bir eseri de bütünleyici bir kompozisyon olarak yerini aldı. Nejat Biçen’in tasarımını yaptığı serginin açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de katıldı. “Hiç Ölünmeyecek Gibi Yaşanacak...” isimli müzikli dinletide de, dünya şairi Nâzım Hikmet’in çeşitli dönemlerde yazdığı otuz beş şiiri, sanatseverlerle buluştu. Hakan Gerçek, “Açların Gözbebekeri”, “Bahri Hazer”, “Güneşi İçenlerin Türküsü”, “Salkımsöğüt”, “Ceviz Ağacı”, “Karıma Mektup”, “Saat 21-22 Şiirleri'nden”, “Tahir’le Zühre Meselesi”, “Sıcaklarda”, “Yaz Yağmuru”, “Yaşamaya Dair”, “Masalların Masalı” gibi şiirleri seslendirirken, sahnede kendisine vokal ve gitarda Vedat Sakman ile Seda, klasik gitarda Koray Hatipoğlu, Bas gitar ve buzukide de Zafer Aslan eşlik etti. Şiir ile müziğin iç içe geçtiği ve bir “Dostlar sofrası” anlayışıyla gerçekleşen dinletide, Vedat Sakman, Nâzım Hikmet'in şiirlerini besteleyerek oluşturduğu “Masalların Masalı”, “Türküler”, “Odada İkimiz”, “Yine Sana Dair”, “Denize Dönmek İstiyorum” isimli şarkıları da seslendirdi. Nâzım Hikmet hayranları ve sanatseverlerin beğenisini kazanan müzikli dinleti sonunda sahneye çıkan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, metinleri düzenleyen ve sahneye uygulayan Atilla Birkiye ve sahnede gösterdikleri performans sonunda ayakta alkışlanan bütün sanatçıları tebrik etti.

Öğretmenler Gününde genç öğretmenler yemin etti Haber

Öğretmenler Gününde genç öğretmenler yemin etti

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen törende Atatürk anıtına çelenk sunuldu. 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Merinos AKKM'de devam eden törene Vali Yakup Canpolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş katıldı. 10 öğretmen göreve başlamak için yemin ederken, emekli olan öğretmenlere plaket takdim edildi. Şehit öğretmenlerin de anıldığı programda okullar tarafından müzik ve şiir dinletisi sunuldu. İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, yaptığı konuşmada, “ Kıymetli öğretmenlerimiz. Öğretmenler Günü vesilesiyle sizleri saygıyla selamlıyorum. Ülkemizi muasır medeniyetler üstü seviyeye taşıma hedefiyle hareket ederek, her günü bir diğerinden farklı olan, üreten ve üretim için ilham veren, her gün yeni bir şeyler öğrenmeye çabalayan öğretmenlerimiz, milletimizin geleceğini temin edeceklerdir. Öğretmenlerimiz yarınlarımızın ümidi evlatlarımızı, vatanını ve milletini seven, insan hakları ve demokrasiyi özümsemiş, millî ve manevî değerlerine sahip çıkan fertler olarak yetiştirme görevini fedakârca yerine getirmektedir. Atatürk, “Eserinin üzerinde imzası olmayan yegane sanatkâr öğretmendir” diyor. Öğretmenlik bir hayat tarzıdır. Zaman ve mekândan bağımsız, özünde en yüce duyguları barındıran akıl ve gönül işidir. Yerli, millî ve manevî değerlerine bağlı, bilimsel ve akademik çalışmalarında öne çıkan, yaptığı her işi en iyi şekilde yapan, ülkemizi 2023-2053 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla ilerletecek bir nesil öğretmenlerimizin eseri olacaktır” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.