Hava Durumu

#Gürsu

Yeni Marmara Gazetesi - Gürsu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Gürsu haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Cumhuriyetin 100. yıl koreografisi mest etti Haber

Cumhuriyetin 100. yıl koreografisi mest etti

Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl etkinlikleri çerçevesinde Gürsu'da özel ve anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Latif Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin 100. yıla özel hazırladıkları ve içinde 450 öğrencinin yer aldığı özel koreografiye Gürsu Belediye Başkanı Mustafa ışık da dahil oldu. Türk Bayrağı, 100. yıl yazısı, kalp oluşturulan gösteride, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dev posteri de açıldı. Okul öğrencilerinin günlerdir hazırlandıkları ve okul öğretmenlerinin verdikleri desteklerle gerçekleştirilen bu anlamlı gösteriye Gürsu Seyir Terası ev sahipliği yaptı. Gürsu Seyir Terası'nda yapımı biten dev Türk Bayrağı da yine bu gösteri sonrasında Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık tarafından liseli öğrencilerle göndere çekildi. Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, "Yaşadığımız duygu dolu bu günde Cumhuriyetin gençleri ile bu güzel gösteride yer almak benim için onur oldu. Gürsu'muzda açılışına gün saydığımız bu güzel terasımızda gençlerimizi ağırlamak onlarla Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak, şehitlerimizi anmak, Cumhuriyetimizi kutlamak büyük bir şeref. Geleceğe uzanan bu gençler Cumhuriyetimizi ileride de yaşatmak için çalışacaklar. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun. Sen çok yaşa Cumhuriyet" dedi. Etkinliğin sonunda hatıra fotoğrafı çektiren öğrenciler bu güzel ve anlamlı günde, Gürsu Belediye Başkanı ile beraber gösteri yapmaktan son derece mutlu olduklarını belirtti. Başkan Mustafa Işık ise, Latif Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetimine, öğrencilerine ve öğretmenlerine ayrıca teşekkürlerini sundu.

Gürsu'daki Ericek Adrenalin Park projesi dünya gündeminde Haber

Gürsu'daki Ericek Adrenalin Park projesi dünya gündeminde

 Zirvede özel sunum yapan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, geleceğin şehirlerinin ele alındığı zirvede en temel yaşam haklarından dahi mahrum bırakılarak ölüm karanlığına hapsedilen Gazze içinde çağrıda bulundu. Işık, “ Şimdi, masum ve mağdur Filistin halkının sesi olmak tarihi ve vicdani bir sorumluluk” dedi. Gürsu Belediyesi 2021 yılında düzenlenen şehirlerin inovasyon, teknoloji ve sürdürülebilirlik yolu ile dönüşümünü amaçlayan Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi Yarışması’nda Gürsu’nun ve Bursa’nın turizm markası haline gelen ve yılda yarım milyon misafiri ağırlayan Ericek Adrenalin Park’ın kırsal turizme kattığı değer ve Gürsu’ya kazandırdığı potansiyeli aktaran Gürsu Belediyesi yarışmada dereceye girerek, ikinci oldu. Pandemi nedeniyle ertelenen ve finalistlerin ağırlandığı Turizm İnovasyon Projesi İspanya’nın Sevilla kentinde 95 ülkeden 9 bin davetlinin katılımı ile düzenlendi. Zirvede Gürsu Belediyesi Türkiye’den yarışmaya katılan ve dereceye giren ilk ve tek belediye oldu. Belediye Başkanı Mustafa Işık, Sevilla Belediye Başkanı José Luis Sanz'ın onur konuğu olarak Gürsu’yu, Bursa’yı ve Türkiye’yi temsil etti. Danimarka, Hollanda ve İsviçre ile beraber finalist olan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, icraat döneminin en önemli projelerinden birisi olan Ericek Adrenalin Park projesi ile Sevilla’daki bu önemli turizm zirvesinde konuşmacı olarak da yer aldı. Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, dünya çapında 7.000 binden fazla turizm profesyoneline Gürsu ve Bursa turizmini anlattı. “Başkanlığını yaptığım Gürsu ilçesi, tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan, Antik Roma dönemine kadar uzanan tarihi ve kültürel mirası, coğrafi özellikleri, verimli toprakları ve gelişen sanayisi ile öne çıkmaktadır” diyerek konuşmasına başlayan Başkan Işık, “ İlçemiz dünyanın en verimli ovalarından birine sahiptir. İtalya’nın Po Ovası ile benzer özelliklere sahiptir. İlçemizde deveci armudu,santa maria armudu ve Bursa şeftalisi gibi coğrafi işareti alınmış çok önemli endemik meyveler yetişmektedir. Tüm bu zenginlik içinde kırsal turizmi kalkındırmak ve ilçemizin turizm potansiyelini ortaya koymak için tamamladığımız Ericek Adrenalin Parkımız ile Bursa Ovası’nın muhteşem zenginliğini Bursa’mızın Katırlı Dağlarının manzarasını izleyerek yaşayabiliyoruz” dedi. Üç etapta gerçekleşen zirvede Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi Yarışması final töreninde konuşmacı olarak, Akıllı Turizm Uygulamaları panelinde katılımcı olarak, özel gala gecesinde ise Sevilla Belediyesi’nin onur ve şeref konuğu olarak yer aldı. Etkinliklerden sonra Başkan Işık, Bursa ipeğinden yapılan özel tabloları Avrupa Komisyonu Turizm Politikası Yetkilisi Misa Labarile ve Turizm İnovasyon Zirvesi Organizatörü Silvia Aviles Giraud’a takdim etti. İkili görüşmeler gerçekleştiren Başkan Işık, akıllı turizm uygulamaları , turizmin geleceği ve uygulanma aşamaları ile ilgili de yüz yüze farklı ülkelerden temsilciler ile görüşmeler yaptı.  

11 Ekim ve 11 kız çocuğu ile görüştü! İşte o proje... Haber

11 Ekim ve 11 kız çocuğu ile görüştü! İşte o proje...

Gürsu Belediyesi kadına karşı şiddete yönelik farkındalık oluşturduğu “Gürsu’da Kadına El Kalkmaz, Bizim Elimiz Yalnızca Armut Toplamaya Kalkar” projesinden sonra bu kez yeni bir sosyal farkındalık projesi ile Ankara’ya gitti. Gürsu Belediyesi, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’ne özel, anlamlı bir etkinlik düzenleyerek TBMM’ye gitti. AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç’in düzenlediği basın toplantısına katılan Gürsulu kızlar, projenin mimarı Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, eşi Sümeyye Işık, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, AK Parti Gürsu İlçe Başkanı Erkan Şekeroğlu beraber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Belediye Başkanı Mustafa Işık’ın girişimleri ile ilçe genelinde 11 Ekim doğumlu olan 11 kız çocuğu, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde TBMM’ne bir araya geldi. AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç’in günün anlamını anlattığı basın toplantısına katılan Gürsulu kız çocukları ve Belediye Başkanı Mustafa Işık, akabinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a projelerini aktarma fırsatı buldu. Kız çocuklarını hediyeler ile karşılayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık’tan da konu hakkında bilgiler aldı. Cumhurbaşkanı’nı görüp sohbet etmek imkanı bulan kız çocukları mutluluklarını paylaşırken, bu özel anlar fotoğraf ve videolara da yansıdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten sonra TBMM’yi gezme imkanı da bulan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık’ın küçük misafirleri, Başkan Işık, eşi Sümeyye Işık, AK Parti Gürsu İlçe Başkanı Erkan Şekeroğlu ve Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ile beraber özel hazırlanan Gürsu armutlarını da ikram etti. İsim annesi Hatice Muazzez Kutlay olan Gürsu’nun kadına verdiği değerin aktarıldığı ziyaret herkesi tebessüm ettirdi. Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “İlçemizde kadına verdiğimiz değer ve önemi farklı çalışmalarla ortaya koyarken, bu kez de kız çocuklarımıza verdiğimiz kıymeti gündeme taşımak istedik. Kadına şiddete karşı tavır alan ve beraber hareket eden Gürsu’da kız çocuklarımızı da geleceğe güvenle hazırlıyoruz. Onların yanında oluyoruz” dedi.

Eşsiz doğa manzarası ve doğası ile vatandaşların hizmetinde Haber

Eşsiz doğa manzarası ve doğası ile vatandaşların hizmetinde

Eşsiz doğa manzarası ve harika doğası ile Gürsu’nun nefes alma durağında hafta sonu ilk misafirler ağırlandı. Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, ilçe tarihinin ilklerinden birini daha Gürsu’ya kazandırdı. İğdir Köyü’nde yapımı devam eden mesire alanının ilk etabı tamamlandı. İlk etapta arazi üzeri temizleme, arazi içi yol çalışması yapılan alanda su hattı ve foseptik da çalışmaları yapıldı. Orman masalarının yerleştirildiği alanda kır lokantasının temeli atıldı. Mesire Alanı son hazırlıkların da tamamlanması ile hafta sonu ilk misafirlerini ağırladı. Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Gürsuluların merakla beklediği ve bizim de büyük bir özveri ile gece gündüz çalışarak hazırladığımız mesire alanımızın ilk etabını tamamlamış bulunuyoruz. Bu hafta sonu ilk misafirlerimizi ağırladık. Öte yandan Araç ile Gürsu’dan beş dakika uzaklıkta olan alanımızda çok fonksiyonlu bir tesis oluşturuyoruz. Ve şimdiden çok merak edilen bir seyir terasımızın da yapımı sürüyor. Bundan sonraki yazlarda da burada keyifli zamanlarımızı hep beraber yaşayacağız” dedi. Mesire alanı projesinin ikinci etabında ise çocuk oyun alanları, yöresel ürün satış noktaları da yer alacak. Mesire alanında ayrıca kır lokantası, tuvalet, abdesthane, mescit binaları, otopark ve güvenlik de yer alacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.