Hava Durumu

#Güvenli

Yeni Marmara Gazetesi - Güvenli haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Güvenli haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Karacabey’de arazi yollarına rahat ve güvenli ulaşım için düzenlemeler sürüyor Haber

Karacabey’de arazi yollarına rahat ve güvenli ulaşım için düzenlemeler sürüyor

Ekipler, kırsal mahallelerde yürüttükleri çalışmalarla özellikle çiftçiler tarafından kullanılan ancak yağışlarda bozulan arazi yollarını kullanılabilir hale getiriyor. Karacabey Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, kırsal mahallelerde yürüttükleri çalışmalarla özellikle çiftçiler tarafından kullanılan ancak yağışlarda bozulan arazi yollarını kullanılabilir hale getiriyor. Karacabey Belediyesi’nin arazi yollarındaki düzenleme faaliyetleri, üreticilerin de yüzünü güldürüyor. Kararlı bir şekilde devam edecek Bu çerçevede ekiplerin sahada aktif bir şekilde çalıştığını ifade eden Belediye Başkanı Ali Özkan, “2022 yılında Yeşildere, Gölecik, Ovahamidiye, Arız, Muratlı, Doğla, Canbaz ve Karakoca mahallelerimizde, toplam 12 km arazi yolu tesviyesi yapılmış olup çalışmalarımız devam etmektedir. Tarım, ilçemizin en önemli başlıklarından birisidir. Üreticilerimiz için verimli topraklar ve onların ulaşabilir olması da ayrıca önemli. Bu noktada ekiplerimiz, kışın bozulan arazi yollarını düzenleyerek çiftçilerimizin kullanabilecekleri hale getirmeye gayret gösteriyor. Bu anlamda çalışmalarımız kararlı bir şekilde devam edecek” dedi. Yenilenen araç filosu ile daha güçlü Karacabey Belediyesi hem merkez hem kırsaldaki çalışmaları daha pratik hale getirmek için aldığı araçlarla da bu çalışmalara önemli katkı sağladı. Son 2 yılda alınan 19 yeni araçla birlikte 8 yıllık görev süresi boyunca toplamda 52 hizmet aracını ilçeye kazandırdıklarını belirten Özkan, “Bu dönemde, böylesine önemli bir yatırımı yapan ender belediyelerden birisiyiz. Nitekim hala alımlarımız da devam ediyor. 1-2 ay içerisinde 10’a yakın yeni araç daha filomuza dahil olacak. Ve bunlar özellikle merkez ve kırsalda halkımıza hizmeti kolaylaştıracak yatırımlar. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Bursa’nın ‘güvenli okul yolu’ projesine ödül Haber

Bursa’nın ‘güvenli okul yolu’ projesine ödül

Bursa’nın ödülünü Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in elinden alındı. Türkiye Belediyeler Birliği tarafından ödüle lâyık görülen ‘güvenli okul yolu’ projesi, Büyükşehir Belediyesi Akıllı Şehircilik Şube Müdürlüğü ve Kentsel Tasarım Şube Müdürlüğü işbirliğinde hazırlandı. Çocukların ve gençlerin sağlıklı ve güvenli bir şekilde okullarına gidip gelmelerini sağlamak maksadıyla hazırlanan proje için Osmangazi İlçesi Soğanlı Mahallesi’nde 2 ilkokul, 2 ortaokul ve 1 lisenin de içinde bulunduğu yaklaşık 500 bin metrekare alan pilot bölge olarak seçildi. Proje kapsamında çocukların ve gençlerin kendilerini güvensiz hissettiği alanların yine çocuklar ve gençlerin iştirâki ile belirlenerek iyileştirilmesi sağlanacak. Güvenli okul rotaları oluşturulacak ve belirlenen okul rotalarındaki kent mobilyaları çocuklar ve gençlere yönelik tasarlanacak. Yürüyen okul servisi uygulaması, proje alanındaki yaya yollarının ve otobüs duraklarının güvenli hale getirilmesi ve okula gidiş gelişlerde bisiklet ve skutır ile ulaşımı teşvik etmek maksadıyla sadakat kart uygulamasının yapılması ve çocukların ödüllendirilmesi de proje kapsamında yer alıyor. Yine okullara bisiklet ve bisiklet parkı teşviklerinin uygulanması ile kritik noktalara bisiklet yolu sinyalizasyon sisteminin kurulması da plânlanıyor. Proje ile sürdürülebilir hareketlilik ve yaşamın desteklenmesi beklenirken, çocukların ve ailelerinin kendilerini daha güvenli hissetmesine katkı sağlanması hedefleniyor. Karbon emisyonunun azalması ile iklim değişikliğine olumlu katkı sağlaması ön görülen projeye ekonomiye katkı sağlarken, çocukların ve gençlerin belediyenin kentsel hizmetlerine katılmaları da temin edilmiş olacak.

Karacabey Merinosu ırkının geleceği güvenli ellerde Haber

Karacabey Merinosu ırkının geleceği güvenli ellerde

Çiftlik Genel Müdürü Ümmet Buluç ile bir araya gelen Başkan Ali Özkan, Türkiye’de tek olan ve hayvancılıkta model olabilecek modern tesiste her şeyin düşünüldüğünü ifade ederek, tesisin hem çalışanlar, hem yöneticiler hem de üretimi yapılan hayvanlar için mükemmel bir yaşam alanı sunduğunu söyledi. Ali Özkan, “Karacabey’in daha da gelişip kalkınması için 3T vizyonumuz var; teknolojik, turizm ve ziraî yatırımlar. Bir de sloganımız vardı; ‘Karacabey tarım ve hayvancılığın başkenti’ şeklinde. Karacabey, küçük ve büyükbaş hayvancılıkta birinci sırada olan, nâdîde bir yer. Pega Hayvancılık Tesislerinde, 42 bin 500 metrekarelik alanda, patenti Karacabey’e ait yüzlerce Merinos ırkı koyunun yetiştirildiği çiftlikteyiz. Türkiye’de tek olan ve hayvancılıkta model olabilecek modern tesiste hiçbir şeyin geri kalmadığını, her şeyin a’dan z’ye düşünüldüğünü memnuniyetle görmekteyiz. Koyunların yaşadığı alanlar, onları havalandırmak için çıkarıldıkları bölümler, ayrı ayrı tasnif edilerek birlikte beslenmeleri; yine yemlerle ilgili ihtiyaçların giderileceği bölümler... Bunun haricinde akademisyenlerle, veterinerlerle, teknikerlerle yapılan bilimsel çalışmalar, toplantılar var. Aynı şekilde, eskiden çoban olarak tabir edilen ve şimdiki tabiriyle sürü yöneticisi dediğimiz çalışan personel için adeta 4 yıldızlı otel kıvamında konaklama alanları var. Bu personelin yeme, içme, barınma, sportif ve kültürel bütün ihtiyaçları tam anlamıyla düşünülmüş ve onlardan verimlilik için bu noktada hiçbir eksik bırakılmamış” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.