Hava Durumu

#Hayırsever

Yeni Marmara Gazetesi - Hayırsever haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Hayırsever haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Para Geçmeyen Bakkal Haber

Para Geçmeyen Bakkal

Sivas’ta cami müştemilatında kurulan hayır bakkalında tüm ihtiyaç sahipleri, temel gıda ve hijyen malzemelerini ücretsiz olarak temin ediyor.  Sivas’ın Selçuklu Mahallesi'nde bulunan Akşemsettin Camii müştemilatına cami derneği başkanı ve hayırseverlerin desteğiyle hayır bakkalı kuruldu. Temel gıda ürünlerinden hijyen ürünlerine kadar birçok ürünün yer aldığı hayır bakkalı kurulduğu ilk günlerde on ihtiyaç sahibine ulaşırken, bu bağışlar ilerleyen zamanlarda adeta bir yardımlaşma çığına dönüştü. Her duyanın elini taşın altına koyarak yaptığı bağış ve yardımlarla hayır bakkalından günümüzde yaklaşık 400 kişi istifade ediyor.  “Ramazan ayı rahmet, bereketiyle adeta yağmur gibi geldi”  Cami Derneği Başkanı Mahmut Uçtu, bakkallarında para değil duanın geçerli olduğunu belirterek, “Pandemi ile birlikte bu işe başladık. Başladığımızda on kişi varken, şimdi aylık 400 kişiye yardım ettiğimiz oluyor. Burada verenlerle alanları buluşturuyoruz. İlk başta kendi ailelerimizin sadakaları, bağışlarıyla başladık. Onlar bize gönderiyorlardı, biz de onların adına dağıtıyorduk. Bu durumu duyan, görenler bizlere ulaştılar. Toptancılara adres, IBAN veriyor, onlar da erzakları getirip buraya koyuyor. Burası hayır bakkalı; burada para değil dua geçer. Zengin kardeşlerimiz ellerindeki ikramlarını, sadakalarını yaptıklarında buradaki ihtiyaç sahiplilerimizin de bayramı olmuş oluyor. Bu açıdan biz bu işi yaparken çok huzurlu oluyoruz. Ramazan ayı rahmet, bereketiyle adeta yağmur gibi geldi. Biz burada elimizden geldiğince hiç kimseyi boş çevirmiyoruz. Biz kimsenin adına da çalışmıyoruz. Herkese saygı duyarız ama hiçbir cemaat, vakfın adına çalışmıyoruz. Biz sadece veren el ve alan el adına çalışıyoruz. Allah’ın emrinde ve fakir fukaranın hizmetindeyiz” dedi.  Recep Kızılkaya, burada gönül köprüsü kurulduğunu ifade ederek, “İsimsiz bağışçılar ve mağdurlarla buradaki küçük bina arasında bir gönül köprüsü kurulmuş. Hiçbir dernek veya resmi sıfatı olmayan. tamamen durumu iyi ve kötü olan insanlarla bir köprü var. Vesile olan herkese teşekkür ederiz, Allah razı olsun” şeklinde konuştu. 

İnegöl'ün sembolü olacak o cami ibadete açıldı Haber

İnegöl'ün sembolü olacak o cami ibadete açıldı

Akbaşlar Mahallesinde Muhtarlık ve Ertuğrulgazi Cami Derneği iş birliğinde 2019 yılında yapımına başlanan Ertuğrulgazi Camisi, hayırseverler ve yerel idarenin de katkılarıyla tamamlanarak ibadete açıldı. Toplamda 3,5 milyon TL’ye mal olan Ertuğrulgazi Camisinin yapımında İnegöl Belediyesi de, 150 metre uzunluğundan 500 metrekare taş duvar yapımı, cami bahçesinde bin ton toprak kaldırılıp 550 ton dolgu serilerek zemin iyileştirmesi, caminin alt tarafına, çıkan malzemeler ile dolgu yapılarak otopark alanı oluşturulması ve cami bahçesinde bin 500 metrekare alanda parke taşı kaplaması yaptı. Toplamda 1 milyon 150 bin TL tutarındaki bu destekle İnegöl Belediyesi de cami yapımına ciddi bir katkı sunmuş oldu. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “Kim Allah rızasını dileyerek bir mescit inşa ederse, Allah’ta onun için cennette bir saray hazırlar buyruluyor. Nihayet itibariyle camilerimiz bizim buluştuğumuz, cemaat olduğumuz, bir ve beraber olduğumuz mekanlar. Burada da İnegöl’e namzet bir cami hayata geçirilmiş oldu. Emeği geçen herkesi kutluyorum” diye konuştu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da “Camiler bizim ruhumuzu, bedenimizi terbiye eden, olgunlaştıran, İslam kültürünün gönüllere işendiği ulvi mekanlardır. Biz camilerimize çok kıymet veririz Türk toplumu olarak. Camilerimizin tamiratına, tadilatına önem veririz. Camileri sadece dini vazifelerimizi yerine getirdiğimiz mekanlar olarak görmeyin. İnşallah bu güzel mekandan çocuklarımız istifade edecek kuran kurslarına gelerek, büyüklerimiz istifade edecekler, kadınlarımız istifade edecekler. Konum itibariyle de camimiz çok güzel bir yerde. Ne mutlu dünyada bu tip eserler bırakanlara. Emek ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Allah sayılarını arttırsın” ifadelerinde bulundu. Konuşmaların ardından dualar ve kurdele kesimiyle caminin açılışı gerçekleştirildi. Kalabalık cemaatle öğlen namazı kılındıktan sonra ise ikramlarla devam etti.

Hayırsever iş insanı Altan, memleketini unutmadı Haber

Hayırsever iş insanı Altan, memleketini unutmadı

Uzun yıllardır Avustralya’da yaşayan Orhangazi doğumlu iş insanı Devrim Reşat Altan, memleketini unutmadı. Ramazan öncesi Avustralya’da gerçekleştirdiği bir organizasyon ile toplanan bağış ve yardımlarla Orhangazi’de onlarca ihtiyaç sahibi aile için Ramazan Öncesi yardım yapılmasını sağlayan İş adamı Devrim Reşat Altan, daha önce de Avustralya’dan Orhangazi’ye birçok ihtiyaç sahibine ulaştırılması için yardımda bulunmuştu. Avustralya’da restoran işletmeciliği yapan Altan, gerçekleştirdiği organizasyonların devam edeceğinin altını çizerek; “Burada yaşayan Türk vatandaşlarımız hayır işleri konusunda çok duyarlılar. Bizler vasıtası ile böyle bir hayra vesile oldukları için kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. Avustralya’da bulunan Orhangazili bir hayırsever İş Adamı Devrim Reşat Altan’ın katkıları ile yardımlar Orhangazi’de 750 aileye dağıtımı hayır sever kurumlar tarafından gerçekleştirildi. Ramazan ayı boyunca Orhangazi’de ihtiyaç sahibi ailelere yönelik gıda yardımı çalışmalarına devam edeceklerini belirten yetkililer “Hayır sahibi kardeşlerimiz Avustralya’da hayırsever iş adamı Devrim Reşat Altan’ın öncülüğünde birlik olup Orhangazili ihtiyaç sahibi 750 aileye et  dağıtılması için 30 adet adaklık kurban bağışında bulundular. Ailelerimizin sevinci bizim sevincimizdir, ihtiyaçlarını gidermek öncelikli görevimizdir. Biz hayır sahipleri ile ihtiyaç sahibi aileler arasında köprü olmaya, hayırlarınızı yerlerine ulaştırmaya adadık kendimizi. Kapı komşusunu düşünen ve Avustralya’da olsa bile buradaki ihtiyaç sahibi aileleri dert edinen ve bu hayra vesile olan başta hayırsever iş adamı Devrim Reşat Altan olmak üzere tüm hemşehrilerimize ailelerimiz adına teşekkür ederiz” ifadelerini kullandılar.

Hayırsever iş insanı memleketini unutmadı Haber

Hayırsever iş insanı memleketini unutmadı

Uzun yıllardır Avustralya’da yaşayan Orhangazi doğumlu iş insanı Devrim Reşat Altan, memleketini unutmadı. Ramazan öncesi Avustralya’da gerçekleştirdiği bir organizasyon ile toplanan bağış ve yardımlarla Orhangazi’de onlarca ihtiyaç sahibi aile için kurban kesilmesini sağlayan İş adamı Devrim Reşat Altan, daha önce de Avustralya’dan Orhangazi’ye birçok ihtiyaç sahibine ulaştırılması için yardımda bulunmuştu. Avustralya’da restoran işletmeciliği yapan Altan, gerçekleştirdiği organizasyonların devam edeceğinin altını çizerek; “Burada yaşayan Türk vatandaşlarımız hayır işleri konusunda çok duyarlılar. Bizler vasıtası ile böyle bir hayra vesile oldukları için kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. Avustralya’da bulunan Orhangazili bir hayırsever İş Adamı Devrim Reşat Altan’ın katkıları ile kesilen kurbanlar İHH Orhangazi şubesi tarafından Orhangazi’de 150 aileye dağıtımı gerçekleştirildi. Kesilen çok sayıda kurban eti daha önceden belirlenen 150 farklı aileye ulaştırıldı. Ramazan ayı boyunca Orhangazi’de ihtiyaç sahibi ailelere yönelik gıda yardımı çalışmalarına devam edeceklerini belirten İHH Orhangazi Temsilcisi Faruk Uçan “Hayır sahibi kardeşlerimiz Avustralya’da hayırsever iş adamı Devrim Reşat Altan’ın öncülüğünde birlik olup Orhangazili ihtiyaç sahibi 150 aileye kurban eti dağıtılması için 30 adet adaklık kurban bağışında bulundular” dedi. Faruk Uçan, kurban etleri ile muhtelif yardım malzemesi 150 aileye İHH Orhangazi Gönüllüleri tarafından kapı kapı dolaşılarak ailelere teslim edildiğini belirterek, “Ailelerimizin sevinci bizim sevincimizdir, ihtiyaçlarını gidermek öncelikli görevimizdir. Biz hayır sahipleri ile ihtiyaç sahibi aileler arasında köprü olmaya, hayırlarınızı yerlerine ulaştırmaya adadık kendimizi. Kapı komşusunu düşünen ve Avustralya’da olsa bile buradaki ihtiyaç sahibi aileleri dert edinen ve bu hayra vesile olan başta hayırsever iş adamı Devrim Reşat Altan olmak üzere tüm hemşehrilerimize ailelerimiz adına teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.