Hava Durumu

#Hayvanlari

Yeni Marmara Gazetesi - Hayvanlari haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Hayvanlari haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

KIRSALDAKİ SOKAK HAYVANLARI UNUTULMADI Haber

KIRSALDAKİ SOKAK HAYVANLARI UNUTULMADI

Nilüfer’in kırsal kesimlerinde kış şartlarında hayatta kalma mücadelesi veren can dostlara şefkat eli uzandı. Can dostların aç kalmaması için düzenli olarak hem kent merkezinde hem de kırsal bölgelerde mama dağıtan Nilüfer Belediyesi, firmalar veya çeşitli sivil toplum kuruluşları ile de iş birliği içinde çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalardan biri de Dnz Pativerse ile gerçekleştirildi. Düzenlenen kampanyada hayvanseverlerin desteğiyle toplanan 500 kilogram mama, Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, Nilüfer Kent Konseyi gönüllüleri ve Dnz Pativerse çalışanları ile birlikte kırsal mahallelere götürüldü. Mamalar, Atlas, Kadriye, İnegazi, Güngören, Unçukuru, Maskempınar ve Gölyazı Mahallelerinde, sahipsiz hayvanların yoğunlukta bulunduğu alanlara bırakıldı. Mamalarla karınlarını doyuran can dostlar, kendilerine şefkat eli uzatan hayvanseverlere sevgilerini göstermek için adeta çabaladı. Sokaktaki sahipsiz hayvanlar için mama desteğinin yanı sıra, tedavilerini de yaptıklarını belirten Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Sanem Çetiner, “Can dostlar için bizim yaptığımız çalışmaların yanı sıra, vatandaşlarımızın desteği de çok önemli. Onların desteğiyle her geçen gün daha fazla sokak hayvanına ulaşarak yaşam şartlarını kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Yıldırım’da sokak hayvanları emin ellerde Haber

Yıldırım’da sokak hayvanları emin ellerde

 Can dostlarının beslenme, barınma ve tedavi gibi ihtiyaçlarını karşılayan Yıldırım Belediyesi, sahiplendirme çalışmalarıyla da sokak hayvanlarını sıcak yuvalara kavuşturuyor. Yıldırım Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü 2019 yılından bu yana toplamda 26 bin 599 hayvanı tedavi ederken, 2 bin 434 hayvanı da sahiplendirdi. Sokak hayvanlarını sağlığına kavuşturan Yıldırım Belediyesi, sahipsiz hayvanların beslenme faaliyetlerini de ihmal etmiyor. Ekipler, farklı noktalarda kurulan beslenme noktalarına her gün mama koyarak hayvanların beslenmesini sağlıyor. “Her canlıya değer veriyoruz” Köklü bir medeniyetin ruhunu taşıyan Yıldırım’da, her canlıya değer verildiğini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Dünya üzerinde milyonlarca sokak hayvanı açlıkla, barınmayla ve iklim koşullarıyla mücadele ediyor. Bu yüzden, hizmetlerimizi insanla sınırlı tutmuyoruz. Yaşamın içinde yer alan her canlıyı, güzelliği korumak ve yaşatmak bizim sorumluluğumuzdur. Ekiplerimiz her koşulda can dostlarımız için çalışıyorlar. Ekiplerimizin koordineli çalışmaları sonucunda, vatandaşların talep ve önerilerini de dikkate alarak hayvanlarımızın barınma, beslenme ve tedavi ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Can dostlarımızı sadece sağlığına kavuşturmuyor, onları sıcak yuvalarla da buluşturuyoruz. Dağdaki kurdu, kuşu düşünen ve dert edinen bir medeniyetin temsilcileri olarak, şehrimizin sessiz sakinlerine gönlümüzü açıyoruz. Onların bize, bizim de onlara ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Minik öğrenciler sokak hayvanları için sokakta yürüyüp mama dağıttı Haber

Minik öğrenciler sokak hayvanları için sokakta yürüyüp mama dağıttı

Halil İnalcık Bilim ve Sanat Merkezi’nin, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Gençlik Projeleri Destek Programı 2019-1 Çağrısı kapsamında desteklenen “Sokaktaki Dostunu Unutma” projesinin "Sokaktaki Dostlar İçin Yürüyüş" etkinliği Nilüfer ilçesinde gerçekleşti. Sokak hayvanlarına olan duyarlılığı artırmak için öğrenciler, sokaktaki dostunu unutma, bir mama bir hayat, can dostunu unutma yazılı pankartlar ve sloganlar eşliğinde yürüdü. Vatandaşlara sokak hayvanlarına vermesi için mama dağıtan öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okundu. Proje Yürütücüsü Dr. Hasibe Özer “Yürüyüşümüz, çevre halkının alkışladığı, araçlardaki kişilerin klaksonlarla desteklediği, yürüyüşe eşlik eden velilerimizin duygulandığı ve öğrencilerimizin sevinçle coşkuyla içinde yer aldığı bir etkinlik oldu. Projemiz kapsamında öğrenciler 5 gün boyunca ücretsiz dağıtılan mamalarla sokak hayvanlarını besliyorlar. Bu davranışı yaygınlaştırmak için kendi okullarında başta sınıfları olmak üzere gönüllü arkadaşlarına proje kapsamında verilen mamaları ulaştırarak onların da aynı davranışı göstermeleri için liderlik ediyorlar. Sokak hayvanlarının bize gerçekten ihtiyacı olduğu unutmadan, kış aylarında sokak hayvanlarının yiyecek bulamadığı durumlarda hayatlarını kaybedebileceğini göz ardı etmeden “Sokaktaki Dostunu Unutma”, “Bir Mama Bir Hayat” fikrinin yaygınlaşması ve örnek davranışın daha fazla bireyde gösterilmesi dilekleriyle, tüm görevli öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyorum” dedi. Öğrencilerin yürüyüşüne öğretmenler ve vatandaşlar da destek verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.