Hava Durumu

#Hayvanlarina

Yeni Marmara Gazetesi - Hayvanlarina haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Hayvanlarina haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

16 yıldır ara vermeden sokak hayvanlarına yardım ediyor Haber

16 yıldır ara vermeden sokak hayvanlarına yardım ediyor

Bursa’nın Gölyazı İlçesinde bir grup gönüllü vatandaş sokak hayvanları için bir araya geldi. Toplam 16 kişiden oluşan hayvanseverler, kışın sahipsiz hayvanların başıboş gezmesini engellemek aynı zamanda sağlıklı beslenmelerini sağlamak maksadıyla 300 hayvan için barınak kurdu. Bulundukları Gölyazı Mahallesindeki neredeyse bütün sokak köpeklerinin bakımını üstlenen gönüllüler farklı bölgelerden gelen köpeklerle birlikte toplamda 800 hayvana bakmayı hedefliyor. 16 yıldır sokak hayvanları için gönüllü çalışan Timur Yılmaz,” Bulunduğumuz noktada yaklaşık 300’ün üzerinde hayvan var. Farklı 9 noktada 800 üzerinde sokak hayvanına bakıyoruz. Burada biz gönüllüler olarak elimizden geldiğince bu hayvanlara sahip çıkmak istiyoruz. 16 yıldır bu işi yapıyorum. Onların yalnız ve başıboş kalmasına izin veremeyiz. Umarım bir gün hak ettikleri hayatı sürdürürler” dedi. “Yardımseverlerden destek bekliyoruz Hayvanseverlerden destek bekleyen Yılmaz, “Buradaki hayvanların bağışıklığı korumamız için yemek artıklarını iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Bazı zamanlar burada 20 kişi civarında toplanıyoruz. Hafta sonları bazı arkadaşlarımız destek vermek maksadı ile burada yardım ediyor. Kendim ise haftanın 6 günü burada onları yalnız bırakmıyorum. Burada kış sert geçtiği için barınak kuruyoruz. Aynı zaman turizm bölgesi olduğu için bu hayvanların sokakta başıboş gezmesinin önüne geçmeye çalıyoruz. Bu masum canlar için yardımseverlerden destek bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Miniklerden sokak hayvanlarına anlamlı destek Haber

Miniklerden sokak hayvanlarına anlamlı destek

Öğrenciler, hayvan haklarına dikkat çekmek, hayvanlara karşı olan sevgi ve şefkat duygularını geliştirmek için barınağı ziyaret etti. Ziyarete, doğa kulübünün lideri öğretmen Saim Geze ile birlikte 35 kişilik öğrenci grubu katıldı. Mustafakemalpaşa Belediye Veterineri Deha Zeki Ergün nezaretinde barınağı gezen minikler, başıboş hayvanların toplanması, kısırlaştırılması, bakım, tedavi ve barınmaları için yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alırken merak ettikleri sorulara cevap buldu. Dönem boyunca bu ziyarete hazırlanan minikler, sevimli dostları için plastik kapak toplayıp, karşılığında aldıkları mamaları barınağa bağışlayarak anlamlı bir destekte bulundu. Öğrenciler barınakta geçirdikleri süre içinde hem eğlendi, hem de sevimli dostlarını sevme imkanı buldu. Doğa kulübünün lideri öğretmen Saim Geze, okul çapında kapak toplama kampanyası başlattıklarını ifade ederek toplanan kapakları barınak yetkililerine teslim ettiklerini ve karşılığında mama alınacağını söyledi. ‘Barınak doğa kulübünden tam not aldı’ İlgiyle karşılandıklarını sözlerine ekleyen öğretmen Saim Geze, tesisin fiziki şartları ve geçici olarak barındırılan sokak hayvanlarının yaşam koşullarının üst düzeyde olduğunu ifade ederek Mustafakemalpaşa Belediyesine teşekkür ediyorum dedi. Minik dostlarıyla buluşan öğrenciler hayvan figürlerinin yer aldığı oyun gruplarında güzel vakit geçirdiklerini belirterek barınağın herkesin gelip görmesi gereken bir yer olduğunu söylediler.

Sokak hayvanlarına özel ciğer kebap Haber

Sokak hayvanlarına özel ciğer kebap

25 yıldır Bursa’da yaşayan ve ciğercilik yapan Ali Koçak, pandeminin ilk günlerinde edindiği alışkanlığı sürdürüyor. Şehirden uzak noktalarda yaşayan ve yiyecek bulmakta zorlanan başta köpekler olmak üzere sokak hayvanlarını düzenli olarak kendi hazırladığı ciğer ile besleyen Koçak’ın aracını gören köpekler yolunu keserek aracının önüne atlıyor. Farklı noktalardan temin ettiği akciğerleri ve kemikleri önce kaynatan ve aracına dolduran Koçak, özellikle sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günleri seçerek hayvanların aç kalmaması için büyük gayret sarf ediyor. Sokak hayvanlarını beslemenin kendisine mutluluk verdiğini anlatan Ali Koçak, “Pandeminin ilk günlerinde sokağa çıkma kısıtlamalarında bir iki kez hayvanlara yiyecek verdik. Sonra bu bizde alışkanlık yaptı. Hayvanlarla aramızda bir bağ oluştu. Hayvanlara yiyecek vermek kadar güzel bir maneviyatın olmadığını düşünüyorum. Ben bunu herkese tavsiye ediyorum. İnsanlar strese girdiklerinde, bunaldıklarında bir parça yiyecek ile hayvanlara verebilirler. Ev artıklarını çöpe atmayarak hayvanları doyurabiliriz” dedi. Sokağa çıkma kısıtlamaları olduğu günleri özellikle tercih ettiklerinin altını çizen Koçak, “Kısıtlamalarda insanlar pikniğe gitmiyor ve şehirden uzak yaşayan hayvanlar aç kalıyor. Bizim anlaştığımız kasaplardan akciğerleri alıyoruz ve haşlayarak hayvanlara veriyoruz. Kesinlikle çiğ et vermeyin. Biz 5-6 noktada düzenli beslemeler yapıyoruz. Onların dışına çıkamıyoruz. Çıktığımız zaman yetişmemizin imkanı yok. Kısıtlamaların olduğu her gün beslemeleri yapıyoruz. Belirlenen noktalarda 600-700’e yakın beslediğimiz hayvanımız vardır” ifadelerini kullandı.

İnegöl Belediyesinden sokak hayvanlarına şefkat eli Haber

İnegöl Belediyesinden sokak hayvanlarına şefkat eli

Şehirde yaşayan bütün canlıları sahiplenen İnegöl Belediyesi, soğuk ve karlı günlerde sokak hayvanlarını da yalnız bırakmıyor. Kar yağışından dolayı yiyecek bulmakta güçlük çeken kuşlar için şehrin belirli bölgelerine buğdaylar serpilirken, ayrıca sokak hayvanları için yapılan beslenme noktalarına da yiyecek bırakılmaya devam ediyor. Belediye Başkanı Alper Taban, zorlu kış günlerinde sokaktaki can dostlarının da unutulmadığını söyledi. Bu durumun vatandaşlara da örnek olması adına kamuoyu ile paylaşıldığını kaydeden Taban, “Şehrimizin muhtelif noktalarında sokak hayvanları için beslenme yerleri oluşturmuştuk. Buralara belirli zamanlarda yiyecekler bırakılıyor. Ancak kar yağışının sürdüğü günlerde bu işe özellikle önem gösteriyoruz. Şehrimizde hiçbir canlının aç kalmasına müsaade edemeyiz. Hz. Ömer’in ‘Dağlara buğdaylar serpin, Müslüman ülkede kuşlar aç kaldı demesinler.’ Öğüdünden yola çıkarak şehrimizin belirli meydanlarına da buğdaylar serpiyoruz. Vatandaşlarımızdan da ricamız, herkes elinden geldiği kadar bu konuda hassasiyet gösterirse bizler de mutlu oluruz. Kurumuş bir tutam ekmek kırıntısı, belki de bir kuşun rızkıdır. Bizler yerel yönetimler olarak şehrimizdeki tüm canlılar için çalışmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızdan da bu anlamda destek beklediğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.