Hava Durumu

#Hazırlanan

Yeni Marmara Gazetesi - Hazırlanan haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Hazırlanan haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bilinçsiz hazırlanan çocuk kitapları travmaya yol açabilir Haber

Bilinçsiz hazırlanan çocuk kitapları travmaya yol açabilir

Çocuklarının küçük yaşta okuma alışkanlığı edinmesini isteyen ebeveynler ise çocuklarının yaş grubuna uygun kitapların arayışına giriyor. Bugüne kadar kaleme aldığı Çocuk Şehri, Şakacı Meyveler ve Sebzeler, Minik Deha, Kitap Adası ve Çocuk Oyunları Teknolojiye Karşı başlıklı çocuk kitaplarının yazarı Coşkun Bulut ise çocuğun bilinç seviyesine inemeyen kitapların çocukta travmaya yol açabileceğine dair ebeveynleri uyarıyor.   Bilinçli hazırlanmayan ve içinde olumsuz ögeler barındıran kitapların, çocukların uyku düzeninin bozulmasına, korkmalarına, dış dünya ile iletişimlerinin kesilmesine yol açabileceğini aktaran Eğitimci - Yazar Coşkun Bulut, “Çocukların dünyası, yetişkinlerinki gibi değil. Hem iyi ve kötüyü ayırt etme, hem de onları içselleştirme aşamasında yetişkinlerden çok farklı algıma yöntemleri var. Bu yüzden çocuk kitapları mutlaka çocuğun dünyasını yansıtmalı ve onun bulunduğu bilinç seviyesinde kaleme alınmalı. Aksi takdirde bu kitaplar, çocuklarda kalıcı travmalara neden olabilir” dedi.   “KİTAPLAR ÇOCUKLARIN HAYALLERİNİ YÖNLENDİRMEMELİ”  Çocuk kitaplarının çocukların hayal dünyasına hitap etmesi gerektiğini belirten Bulut, “Çocuk kitapları, çocukların hayal dünyasına hitap etmeli ancak hayallerini şekillendirmemeli. Onlara net yönlendirmeler yapmamalı. Yani kitaplar, yalnızca çocuğun istek ve hayallerine rehberlik etmeli. Ben de Çocuk Şehri, Şakacı Meyveler ve Sebzeler, Minik Deha, Kitap Adası ve Çocuk Oyunları Teknolojiye Karşı kitaplarımı bu anlayışla kaleme aldım. Kitaplarımda çocukların hayal dünyasına hitap etmeyi, içeriği oyunlarla zenginleştirmeyi ve konuyu ilgi çekici görsellerle pekiştirmeyi hedefledim. Ebeveynlerin çocukları için kitap seçerken bu gibi fiziksel ve psikososyal gelişimi destekleyen yapıcı kitapları tercih etmelerini tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.   “İLGİ ÇEKİCİ RESİMLER, ÇOCUKLARIN OKUMA MOTİVASYONUNA KATKIDA BULUNUYOR”  Kitap seçimi yapılırken çocuğun gerçeği olan oyun dünyasının unutulmaması gerektiğine dikkat çeken Coşkun Bulut, “Oyun, bir çocuk için her şeydir. Çocukları eğlendirir, ruhsal, bedensel ve zihinsel gelişimlerini destekler. Sosyalleşmelerini sağlar, olumlu davranışlar kazandırır. Bu yüzden çocuk için bu kadar önemli bir gerçeğe çocuk kitaplarında da yer verilmesi gerekiyor. Resimler bu noktada bir araç olarak kullanılabilir. Çünkü çocuk okurlar çoğunlukla somut öğrenmeye eğilimlidir. Onlar için çizimler, okumaktan çok daha etkilidir. Kitap resimleri, görsel okumayı desteklediği gibi, çocuğun hayal dünyasını da zenginleştirir. Konu ile uyumlu, ilgi çekici resimler içeren kitaplar, kitabı çocuklar için daha dikkat çekici hale getirir ve okuma motivasyonlarına katkıda bulunur. Dolayısıyla kitap seçerken yalnızca metin değil, görsel zenginliği de göz önünde bulundurmak kritik bir önem taşıyor” şeklinde konuştu.  Sizin İçin Seçtiklerimiz

Mustafakemalpaşa Belediyesinden YGS'ye hazırlanan öğrencilere destek Haber

Mustafakemalpaşa Belediyesinden YGS'ye hazırlanan öğrencilere destek

Sınava az bir süre kala sınav maratonunu en başarılı şekilde tamamlamaları için Mustafakemalpaşa Belediyesi öğrencilere ölçme ve değerlendirme yapabilmeleri adına deneme kitapçığı dağıttı. İlçedeki ve kırsaldaki tüm okulların maddi manevi yanında olan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar kış ayında 8. ve 12. sınıf öğrencilerine toplam 2 binden fazla kitapçık dağıtarak öğrencilerin yanında oldu. Okumanın önemi üzerinde duran Belediye Başkanı Mehmet Kanar ilçede ve kırsalda olmak üzere tüm okullara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Dünya Klasikleri kitapları dağıtarak, öğrencilerin yarıyıl tatillerini verimli geçirmelerini sağlayarak, Mustafakemalpaşa'nın okuma oranını arttıran bir etkinliğe imza atmıştı. Mustafakemalpaşa Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğünün temin etmiş olduğu deneme kitapçıkları İbrahim Önal Fen Lisesi öğrencilere dağıtılarak, bir kere daha kendini ölçme ve eksiklerini tamamlama fırsatı buldular. Sınav öncesi moral olması adına Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ersin Ekici öğrencileri ziyarette bulunarak öğrencilere başarılar diledi. Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, "Çalışkan bir gençlik, çalışkan bir nesil geliyor, bu gençlere bir nebze destek sağlayabiliyorsak ne mutlu. Geçtiğimiz seneden bu yana daha okur bir Mustafakemalpaşa için maddi manevi desteklerimizi esirgemiyor ve yarıyıl tatillerinde kitap desteği ve dönem içinde deneme sınavı destekleri ile gençlerimizin okul hayatlarına dokunmaya çalışıyoruz. Tabii sadece bununla kalmıyor, sene sonunda gençlerimizi öyle bir merkez bekliyor ki, içerisinde kütüphanesinden, sinemasına, kendilerini geliştirebilmeleri adına her şey Gençlik Merkezi onları bekliyor. Ben deneme sınavına girecek tüm evlatlarıma başarılar diliyorum. Dualarım onlarla, deneme sınavlarda gösterdikleri başarıyı gerçek sınavda tatmaları dileğiyle. Hepsini kalbi duygularımla selamlıyorum" dedi.

Belediyeden sınava hazırlanan öğrencilere destek Haber

Belediyeden sınava hazırlanan öğrencilere destek

LGS ve TYT sınavlarına hazırlanan 8. ve 12. sınıf öğrenciler için ilçe genelinde deneme sınavı yapıldı. Tüm deneme sınav kitapçıklarını Mustafakemalpaşa Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü temin etti. ‘Öğrencilere moral ziyareti’ Deneme sınavı öncesi öğrencilere moral ziyaretinde bulunan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, 8. Sınıf öğrencilerine deneme sınavı öncesi başarılar diledi, deneme sınav kitapçıklarını inceledi, heyecanlarına ortak oldu. Okullara maddi manevi destek verdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Kanar, 8. ve 12. Sınıflar için toplam 2000’den fazla kitapçık dağıtıldığını söyledi. Başkan Kanar’a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe ve Belediye Başkan yardımcısı Ersin Ekici eşlik etti. Hızlı bir maratonun içinde olan öğrenciler, hayallerine ulaşmak için gün sayıyor. Düzenli aralıklarla deneme sınavı yapılan öğrenciler, Belediye Başkanı Mehmet Kanar’a teşekkürlerini iletti. Sınıfları tek tek dolaşarak öğrencilerle sınav öncesi vakit geçirdi. Öğrencilerin sınavlarında en yüksek başarıya ulaşabilmeleri için destekleyen Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar öğrencilere desteğimiz sürecek dedi. Kırsaldan başlayarak tüm ortaokul öğrencilerini ziyaret edip, deneme kitapçıklarını kendi elleriyle öğrencilere teslim eden Belediye Başkanı Mehmet Kanar ‘’ Öğrenciler bizim geleceğimiz. İlçemizin ismini birincilik listelerinde görmek için sabırsızlanıyorum. Emekleriniz boşa çıkmasın evlatlarım, dualarım hep sizinle başarılarınız daim olsun.’’ dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.