Hava Durumu

#Hazirlaniyor

Yeni Marmara Gazetesi - Hazirlaniyor haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Hazirlaniyor haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

BKMKİTAP okula dönüşe Z kuşağı ile hazırlanıyor Haber

BKMKİTAP okula dönüşe Z kuşağı ile hazırlanıyor

Genç çalışanlarla sistemli, enerjik ve empatik bir çalışma ortamı oluşturuluyor. Okula dönüş kampanyalarıyla gerek mağazalarında gerekse de e-ticaret kanalında yenilikleriyle müşterilerine hizmet veren BKMKİTAP tüm süreçlerinde Z kuşağı istihdam hareketi başlatıyor. BKMKİTAP İnsan Kaynakları Direktörü Hikmet Gedik konuyla ilgili değerlendirmesinde, “BKMKİTAP olarak hali hazırda personel yaş ortalamamız 28, bu sezon ile birlikte 22 yaş ortalamasını yakalamayı hedefliyoruz. Özellikle e-ticaret operasyon tarafında aramıza katılan arkadaşlarımızla çok daha enerjik bir modele geçtik. Tüm Türkiye gençlerin elinden çıkan kitapları okuyor, bu da bize gurur veriyor” dedi. BKMKİTAP Yönetim Kurulu Başkanı Kutbettin Bingölbali, “BKMKİTAP olarak gençlerle hep bir aradayız. Yeni teknoloji yatırımlarımızla devam eden iş süreçlerimizde Z Kuşağına daha çok yer vererek şirket olarak kendimizi yeniliyor ve geliştiriyoruz. Özellikle teknolojiyle bağı çok kuvvetli olan bu yaş grubundaki fertlere kitapla uzaktan değil yakından buluşma fırsatı veriyoruz. Kitaba dokunan bir kuşak, var olan potansiyelini daha da iyi kullanacaktır. Ayrıca okula dönüş sezonunda aramıza katılan yüzlerce Z kuşağı çalışanımız, öğrencilerle çok daha etkili bir iletişim kuruyorlar, onları ve ihtiyaçlarını daha kolay anlıyorlar. Misyonumuzda yer aldığı üzere toplumu aydınlatma yolculuğumuza genç çalışanlarımızla birlikte kararlılıkla devam edeceğiz” diyerek görüşlerini aktardı.

TOGG 2022'de üretime hazırlanıyor Haber

TOGG 2022'de üretime hazırlanıyor

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'ndan (TOGG) yapılan açıklamaya göre, aynı çatı altında topladığı fonksiyonları, akıllı ve çevreci özellikleriyle "bir fabrikadan daha fazlası" olarak tanımlanan TOGG Gemlik Tesisi'nde inşaat çalışmaları birinci yılını doldurdu. Şirket, zemin iyileştirmeyle başladığı inşaat çalışmalarında bir yılın sonunda çatı kapama sürecine geçti. Eylül sonunda tüm tesisin çatı kapama işlemlerinin tamamlanması planlanıyor. Bir yıllık inşaat çalışmalarında arıtma, montaj, enerji, boya, gövde, giriş ve batarya birimlerinin temel güçlendirme çalışmaları tamamlanarak, üst yapı çalışmalarına geçildi. Uzun terminli ekipman siparişlerinin verildiği TOGG Gemlik Tesisi'nde üretim ve montaj hatlarının kurulmasıyla 2022'nin son çeyreğinde ilk seri otomobilin banttan indirilmesi hedefleniyor. Tesiste üretim kapasitesi yıllık 175 bin adede ulaştığında toplam 4 bin 300 kişiye istihdam sağlanacak. TOGG Gemlik Tesisi'nde bir yılda temel demir ve beton imalatının tamamı bitti. Çelik kolon imalatlarının yüzde 40'ı, yapısal çelik imalatının yüzde 17'si tamamlandı. Gövde tesisinde temel demir ve beton imaları tamamlanırken, prefabrik kolon imalatında yüzde 95, yapısal çelik imalatında yüzde 22 ilerleme sağlandı. Montaj tesisinde temel demir imalatının yüzde 97'si, temel beton imalatının yüzde 90'ı, prefabrik kolon imalatının yüzde 47'si, temel altı yalıtımın tümü tamamlandı. Enerji tesisinde ise temel demir ve beton imalatı bitti.

Tarihi yalı eğitime hazırlanıyor Haber

Tarihi yalı eğitime hazırlanıyor

Yeni neslin daha donanımlı bireyler olarak yetişmesi hedefiyle, lise ve üniversiteye hazırlık kursları, üniversite öğrencileri için gençlik merkezleri, gençleri kitap ve rahat bir çalışma ortamıyla buluşturan millet kıraathaneleri gibi projelere önem veren Büyükşehir Belediyesi, Ana Kucağı Eğitim Merkezleri halkasına Gemlik Ana Kucağını da ekliyor. Ana Kucağı ağının tüm kenti saracak şekilde genişlemesini hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde de ayrıcalıklı mekanları Ana Kucağı’na dönüştürüyor. Bu çalışmalar kapsamında Gemlik İlçesi’nde de 2017 yılında restore edilerek, ilk günkü orijinal görüntüsü ile gençlik merkezine dönüştürülen tarihi Yalı Konak, ikinci dönemin başlamasıyla birlikte Ana Kucağı olarak miniklere hizmet verecek. Tarihi konakta 6 eğitim sınıfı, 2 etkinlik sınıfı ve 2 yemekhane oluşturulurken gerekli tadilat çalışmaları tamamlandı. Sınıfların tefrişat çalışmaları da hızla devam ederken, bir taraftan da öğrenci kayıtları hızla devam ediyor. Tüm hazırlıkların tamamlanmasıyla birlikte eğitimlere ikinci dönemle birlikte başlanması hedefleniyor. Bugünün çocuklarına yapılan yatırımın aslında ülkenin geleceğine yapılan çok önemli bir yatırım olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Çocuk deyince bizim için akan sular durur. Onların geleceğe en iyi şekilde hazırlanması için ana kucaklarımızın sayısını artırıyoruz. Yılsonuna kadar 15 Ana Kucağı’nı Bursa’mıza kazandırmak istiyoruz. Bizim bütün gayemiz, iyi ahlaklı, vatanını, milletini, şehrini, devletini seven, büyüklerine saygı, küçüklerine sevgi gösteren bireyleri topluma kazandırmak. Bunun için bu merkezlerimize ana kucağı adını verdik. Hiçbir yer ana kucağının sıcaklığını ve samimiyetini veremez ama çocuklarımıza ana kucağını aratmayacak mekanlar hazırladık. Burada da 6 derslikte 130 çocuğumuz eğitim alacak. Sabahları kahvaltı, öğle gruplarına ise ikindi öğünü ücretsiz olarak veriyoruz. Çocukların çanta, kırtasiye ve eğitim seti ihtilaçlarını da Büyükşehir olarak karşılıyoruz. Milli Eğitim müfredatının yanında ‘Şehrim Bursa’ adlı kültürel modeli uyguluyoruz. Bunun yanında çocuklarımıza değerler eğitimi veriyoruz. Çocuklarımız geleceğe daha donanımlı hazırlansınlar diye tem imkanlarımızı seferber ediyoruz” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.