Hava Durumu

#Hırsız

Yeni Marmara Gazetesi - Hırsız haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Hırsız haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Köpeği Önce Sevdi Sonra Çaldı! O Anlar Kamerada Haber

Köpeği Önce Sevdi Sonra Çaldı! O Anlar Kamerada

Bursa’da bir kadın, hava alsın diye dükkanın önüne bağlanan köpeği önce sevdi sonra çaldı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.   Olay, Kestel ilçesi Bursa Caddesi üzerinde bulunan bir hırdavat dükkanının önünde meydana geldi.  Edinilen bilgiye göre, Şaban Alper’e arkadaşı Jack Roussel Terrier cinsi Zeyna isimli köpeği hediye etti. Zeyna ile arkadaş olan Alper, işe giderken köpeğini de yanına aldı. Öğle saatlerinde hava alması için köpeğini dışarı bağlayan Alper, bir süre sonra hayatının şokunu yaşadı. Köpeği yerinde göremeyen Alper, hemen güvenlik kameralarını inceledi. Kameralarda, bir çocuk ile kadının köpeğin yanına geldiği, sonrasında kadının köpeği severken tasmasını söküp götürdüğü anlaşıldı. Durum üzerine Şaban Alper, polis ekiplerine haber verdi. Kestel İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, çalınan Zeyna isimli köpeği bulmak için çalışma başlattı.  Öte yandan Şaban Alper, “Öğle saatlerinde bir müşteri içeri girerek yapıştırıcı sordu. Fiyat verdik, dışarıya çıkıp bir daha dükkana girdi. O esnada çalışanımız, ‘Abi köpek yok’ dedi. Çalışanım öyle deyince hemen dışarı çıktım, ancak bir şey göremedim. Kamera kayıtlarını aldım. Kameralarda bir kadın ile çocuğun köpeğin yanına geldiğini gördüm. Kadın köpeği severken, tasmasını çıkarıp kaçırıyor. Bu durum beni çok üzdü. Çünkü ben onu dükkanımın önüne bağlıyordum, herkes çok seviyordu. Onu sevmeleri benim daha çok hoşuma gidiyordu. Ama maalesef, öğle yemeğini yedirdim ve çalındı. Köpek benim için çok değerli. Maddi değeri önemli değil, bir can değeri var. O benim canımdı” dedi.  Kestel İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kamera kayıtlarını alarak çalışma başlattı.  O görüntüler için aşağıdaki linke tıklayarak devam edin... https://www.yenimarmaragazetesi.com/videolar/video-haber-18/dukkan-onunde-duran-kopegi-once-sevdi-sonra-caldi-o-anlar-kamerada-47879

Taksi Bulamayınca, Cip Çaldılar! Haber

Taksi Bulamayınca, Cip Çaldılar!

Adana’da 2 arkadaş park halindeki bir otomobili “Eve gidecek taksi bulamadık, ne güzel araba” diyerek çaldı. Şüpheliler çaldıkları araçla iki farklı otomobile de çarparken kısa sürede polis tarafından yakalandı.   Olay, 3 Nisan günü Seyhan ilçesine bağlı Reşatbey Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre, birlikte alkol alan Alican U. (32) ve Fatih A. (23) daha sonra sokak aralarında gezmeye başladı. Gezdikleri sırada Hakan K.’a ait cipi görünce çalmaya karar verdiler. Şüpheliler aracın kapısını açıp bindikten sonra koltuğun altında bulunan anahtar ile çalıştırdılar.  Şüpheliler aracı çalıştırdıktan sonra kaçarken park halindeki bir otomobile ve başka bölgede yine park halindeki farklı otomobile çarptı. Bu anlar anbean güvenlik kameralarına yansıdı.  Aracı çalınan Hakan K.’ın ihbarı üzerine bölgeye Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri sevk edildi. Bölgeye gelen ekipler güvenlik kameralarını incelediğinde hırsızlığı Alican U. ve Fatih A.’ın yaptığını tespit etti. Şüpheliler olaydan birkaç saat sonra evlerinde kıskıvrak yakalandı.  Şüphelilerden Alican U.. ifadesinde,” Fatih ile birlikte alkol aldık. Eve gidecek taksi bulamadık. Tesadüfen yolda park halindeki aracı gördük. Alican, ‘Arabaya bak. Ne güzel araba’ dedi. Sonrasında kapısını açıp içeriye girdi. Anahtarı da üzerindeydi. Alican arabayı çalıştırdı; yola çıktık ama kaza yapınca da korkup kaçtık” dediği öğrenildi.  Diğer şüpheli ise Fatih A. ise, ”Alican ile birlikte alkol aldık. Eve gidecek taksi bulamadık. Yolda giderken, park halindeki araba dikkatimi çekti. Hoşuma gitti. Kapısı açık, anahtarı da üzerindeydi” ifadesini verdiği bildirildi.  Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.  Öte yandan, Araç sahibi Hakan K. ise otomobilinde teknik bir arıza olduğunu, bu yüzden de sol ön kapı ve bagajının kilitlenmediğini, olay günü de aracının bu kusuru görünmeyecek şekilde park edip, kontak anahtarını da sürücü koltuğunun altına gizlediğini söylediği bilgisine ulaşıldı. 

Klima Ünitesi Çalan Hırsızların Sonu Haber

Klima Ünitesi Çalan Hırsızların Sonu

Bursa’da otoparkta bulunan güvenlik kulübesinden klima ünitesi çalan hırsızlar yakalanıp cezaevine gönderildi. Hırsızlık anı ise güvenlik kamerasına yansıdı.   Olay, merkez Osmangazi ilçesi Pınarbaşı Mahallesi 2. Kavaklı caddesi üzerinde bulunan otoparkta meydana geldi. Otoparkın güvenlik kulübesinin dışında bulunan klima ünitesini gözüne kestiren 2 şüpheli; çekçek araba ile cihazın yanına geldi. Üniteyi söken hırsızlar, cihazı arabaya yükleyerek kaçtı. Klima ünitesinin yerinde olmadığını fark eden K.Ç., durumu polis ekiplerine bildirdi.  Ekipler çok sayıda güvenlik kamerası inceledi  İhbar üzerine olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, çok sayıda güvenlik kamerası inceleyerek şüphelilerin T.Y. (42) ile İ.U. (46) olduğunu tespit etti. Görüntülerde, T.Y. ve İ.U.’nun ellerinde bulunan çekçek araba ile güvenlik kulübesine yaklaşıp cihazı yüklediği görüldü. Çekçek arabaya klima ünitesini yükleyen T.Y. (42), İ.U. (46) ve kimliği belirlenemeyen kişi, daha sonrasında taksiye binerek uzaklaştı. T.Y. ile İ.U. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekiplerince yakalandı.  ‘Tanımadığımız biri bize ıslık çaldı, yardım etmemizi istedi’  Yakalanan şüphelilerin ifadeleri alındı. İ.U., verdiği ifadesinde, “Ben evden çıktığımda T. ile karşılaştık. T.’ın elinde çekçek araba vardı. Cadde üzerinde yürürken, tanımadığımız birisi bize ıslık çalıp çağırdı. ‘Ben bu üniteyi satın aldım, yardım eder misiniz’ dedi. Biz de yardım ettik, sonra tanımadığımız kişi taksiye binerek uzaklaştı” dedi.  Öte yandan, T.Y.’nin 25, İ.U.’nun ise 6 suç kaydı olduğu öğrenildi.  İfadeleri alınan şüpheliler, sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

3.5 milyonluk vurgun!  Bursa polisi o çeteyi çökertti Haber

3.5 milyonluk vurgun! Bursa polisi o çeteyi çökertti

Şüphelilerden 3’ü İstanbul’da teknik takip sırasında hırsızlık yaparken, suçüstü yakalandı. Kocaeli’den Bursa’nın Gemlik ilçesine gelen 15 şüpheli farklı farklı girdiği evlerden yaklaşık 3.5 milyon lira değerindeki ziynet ve para çaldı. Hırsızlık sonrası farklı illere dağılan şüpheliler Bursa polisinin radarına takıldı. İhbarlar üzerine düğmeye basan Asayiş Şube Müdürlüğü, Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, çok sayıda güvenlik kamerasını inceleyerek şüphelilerin kimliklerini tespit etti. Aynı aileden olduğu öğrenilen 15 şüphelinin İstanbul, Kocaeli Gebze, Afyonkarahisar ve Gemlik'te toplam 11 evden hırsızlık yaptıkları belirledi. Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde teknik takibe alınan çete üyelerinden 3 kadın İstanbul’da suçüstü 3.5 milyon lirayla yakalarken, çetenin diğer üyelerini de yakalamak için teknik takibe devam etti. Şüphelilerin adreslerini belirleyen Hırsızlık ve Yankesicilik Büro ekipleri, Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan talimatın ardından geçen Cumartesi günü Osmaniye, Ankara, Kırıkkale ve Kocaeli'nde adreslerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Özel Harekat ekipleri tarafından kapıların kırıldığı operasyonda 12 çete üyesinden 10'i yakalandı. Bursa'ya getirilen şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.