Hava Durumu

#Hirsizlik

Yeni Marmara Gazetesi - Hirsizlik haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Hirsizlik haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Gelin-Kaynana El Ele Verdi, Evlere Girerek Hırsızlık Yaptılar Haber

Gelin-Kaynana El Ele Verdi, Evlere Girerek Hırsızlık Yaptılar

Bursa'da gelin ile kaynanasının yaptığı hırsızlık polisi harekete geçirdi. Özel ekip kuran Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri; 17 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan kaynanayı ve yaşının iki katı suç kaydı bulunan 15 yaşındaki gelinini suçüstü yakaladı.  Olay, merkez Yıldırım ilçesi Güllük Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ev sahibi eve girdiğinde bıraktığı 100 bin lira değerinde ziynet eşyasının yerinde olmadığını gördü. Bunun üzerine yapılan ihbar sonrası Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri harekete geçti.  Yakalamak için özel ekip kuruldu  Özel ekip kuran polis, bölgede tüm güvenlik kameralarını ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemi'ne (KGYS) ait kameraları titizlikle inceledi. Yapılan incelemelerde şüpheli iki kadının özellikle kör noktalarda ve güvenlik kamerasının bulunmadığı noktalarda hırsızlık yaptıkları tespit edildi.  Gelin-kaynana kılıktan kılığa girerek hırsızlık yapıyorlar  Kurulan özel ekip soruşturmayı derinleştirdikçe şaşırtan detaylar ortaya çıktı. Hırsızlık yapan şüphelilerin Meral A. (36) ve gelini 26 suç kaydı bulunan E.A. (15) olduğu belirlendi.  Cezaevinde 7 yıl kaldı, izinli çıkınca yine ilk işi hırsızlık oldu  Ayrıca şüpheli Meral A.'nın 19 adet hırsızlıktan suç kaydı olduğu ve 7 yıl boyunca kaldığı cezaevinden izinli çıktığını ve hakkında 17 yıl kesinleşmiş hapis cezasının da bulunduğu kaydedildi. Kurulan özel ekip şüphelileri yakalamak için düğmeye bastı.  Kılıktan kılığa giren gelin ve kaynana suç üstü yakalandı  Polis ekipleri, kılıktan kılığa giren ve güvenlik kameralarının bulunmadığı noktalarda evlere girerek hırsızlık yapan 15 yaşındaki gelin ve kaynanayı yine bir eve girdikten sonra kapıda suç üstü yakaladı. Yapılan üst aramalarında şüphelilerin üzerlerinde altın bileklik, zincir yüzük, bin 500 TL olmak üzere toplamda 100 bin TL değerinde malzeme ele geçirildi.  İfadesi alanın kaynana karıştığı olaylar ve 17 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu için tutuklandı. Yaşı küçük gelin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Hırsızlığın Bu Kadarına Pes Haber

Hırsızlığın Bu Kadarına Pes

Elazığ’da gece yarısı bir mağazaya giren hırsızların pişkin hareketleri ve rahatlığı pes dedirtti. Alışveriş yapar gibi ürün seçen hırsızlar, ardından poşete doldurarak elini kolunu sallayarak çıktı. O anlar güvenlik kameraların saniye saniye yansıdı.   Olay, Sürsürü Mahallesi Mustafa Cemiloğlu Caddesi’nde bulunan bir mağazada meydana geldi. Gece 01.30 sıralarında mağaza giren 3 hırsızının hareketleri pes dedirtti. İlk olarak kasayı açan ve içerisindekileri alan hırsızlar ardından adeta birer müşteri gibi davrandı. Tek tek kıyafet seçen ve bazılarını üzerlerine giyen hırsızların rahat tavırları dikkat çekti. Daha sonra denemekten sıkılan hırsızlar, kıyafetleri poşete doldurdu ve elini kolunu sallayarak mağazadan çıktı. Sabah komşusunun haber vermesi üzerine gelen mağaza sahibi Hülya Değirmenci adeta şok geçirdi. 400 bin liralık zarara uğrayan Değirmenci, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen ve güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, hırsızların yakalanması için çalışma başlattı.  Olayı anlatan Hülya Değirmenci, “Olayın iki gün önce gece saatlerinde gerçekleşti. Önce kapıyı yokluyorlar ve sonra içeri giriyorlar. İlk önce mağazadan alışveriş yapar gibi deneme yapıyorlar. Bende sadece ihtiyaçları vardır diye düşündüm. Kamera ilerleyince ürünleri yumak yumak aldıkları ortaya çıktı. Sabah esnaf komşumuz kapıyı aralık görüyor ve içeri giriyor. Ortalığında dağınık olduğu görünce haber veriyor. Daha sonra polise haber verdik. Olay yeri inceleme ekipleri geldi ve parmak izleri alındı. Ürünler, bilgisayar, değerli eşyalar, saatler, gözlükler, kemerler gitti” dedi.  “Mağazadan alışveriş yapar gibi deniyorlar, çıkarıyorlar”  400 bin liraya yakın kaybının olduğunu vurgulayan Değirmenci, “Mağazacılık programının içinde veresiye defterimiz vardı. Sistem gidince bunlarda gitmiş oldu. Emniyet güçlerimizin gerekeni yapacağını inanıyorum. Allah yardımcımız olsun inşallah böyle olayların tekrarı yaşanmaz. Mağazadan alışveriş yapar gibi deniyorlar, çıkarıyorlar. Pantolonları üzerine tutuyorlar ve tişörtleri giyiyorlar. Çok rahat davranıyorlar” diye konuştu.  (CK-BA-Y) 

Sevgililer Kamyonet Çaldı! Haber

Sevgililer Kamyonet Çaldı!

Adana’da bir kadın 8 yaşındaki çocuğu ve sevgilisiyle park halindeki kamyoneti çaldı. Olayın ardından kadın ve sevgilisi tutuklandı.   Olay, 21 Mart günü Seyhan ilçesine bağlı Tellidere Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Aykut T. (29), sevgilisi Arzu Y. (44) ve oğlu H.Y (8) ile birlikte dışarı çıktı. Bir süre sonra şüpheliler, park halindeki Raha H.’in kamyonetini çalmaya karar verdi.  “Kadın direksiyona geçti, oğlu ve sevgilisi aracı itti”  Arzu Y. kamyonetin camını kırıp kapısını açarak direksiyon başına geçerken oğlu H.Y ve sevgilisi Aykut T. aracı itmeye başladı. Çaldıkları yerden aracı uzaklaştırdıktan sonra Arzu Y. araca düz kontak yaptı. Şüpheliler çaldıkları kamyoneti daha sonra Mithatpaşa Mahallesi'nde bırakıp kaçtı. Bu anlar güvenlik kameralarına yansıdı.  İşe gitmek için aşağı inen Raha H. aracının çalındığını fark edince durumu polise bildirdi. Olay yerine Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri sevk edildi. Bölgeye gelen ekipler güvenlik kameralarını incelemeye başladı.  Oto hırsızlık polisleri kamyoneti çalanların Arzu Y. ve Aykut T. olduğunu tespit etti. Aykut T. evine yapılan operasyonda gözaltına alındı. Sevgilisi Arzu Y.’nin de bir süre önce başka bir suçtan yakalanıp tutuklandığı belirtildi.  “Bir yere gideceğiz, bu aracı çalalım”  Emniyetteki sorgusunda kendisini savunmak için sevgilisi Arzu Y.’yi suçlayan Aykut T., ”Arzu’nun evinde içki içerken, sokaktaki kamyoneti gösterip, ‘Bir yere gideceğiz, bu aracı çalalım’ dedi. Sonra direksiyona geçip, aracı da itmemizi istedi. Aracı park edip, bir eve girdi. Ben de evime döndüm” dedi.  Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Aykut T. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.