Hava Durumu

#Idari Para Cezası

Yeni Marmara Gazetesi - Idari Para Cezası haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Idari Para Cezası haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

"Teşkilat mısınız" diyen alkollü sürücüye polisten anlamlı cevap: "Polis teşkilatıyız" Haber

"Teşkilat mısınız" diyen alkollü sürücüye polisten anlamlı cevap: "Polis teşkilatıyız"

Kaza yerinde önce kavga eden sürücü ve kardeşi ardından görev başındaki polis ekiplerine zorluk çıkarırken, yapılan kontrollerde kaza yapan sürücünün 1,00 promilin üzerinde alkollü olduğu belirlendi. Polis ekiplerine "Teşkilat mısınız?" diyen sürücüye trafik polisi, "Polis teşkilatıyız." diyerek anlamlı bir cevap verdi. Ehliyetsiz olduğu belirlenen sürücüye ilgili maddelerden toplamda 265 bin TL idari para cezası yazıldı. Edinilen bilgiye göre, Hunat Mahallesi Sivas Bulvarı'nda meydana gelen trafik kazasında, A.E. yönetimindeki 38 YC 579 plakalı otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüje çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrollerde kazada yaralanan olmadığı belirlenirken, A.E. ve yanında bulunan yolcu arkadaşı polis ekiplerine A.E.'nin sürücü olmadığını sürücünün kaza yerini terk ettiğini söyledi. A.E.'nin beyanını inandırıcı bulmayan ekipler tarafından yapılan kamera incelemelerinde sürücünün A.E. olduğu belirlendi. Bu sırada A.E. ile kaza yerine gelen kardeşi M.E. arasında kavga çıktı. Kavga kısa sürede yatıştırılırken, iki kardeş ekiplere sürücünün A.E. olmadığını, M.E.'nin sürücü olduğunu söyleyerek, zorluk çıkardı. Polis ekiplerinin alkol testi yapmak istediği sırada alkolmetreyi üflemeyerek, trafik polisine "Teşkilat mısınız?" diyen A.E.'ye polis memuru, "Polis teşkilatıyız." diyerek, anlamlı bir cevap verdi. Karakola götürülen A.E.'nin yapılan kontrollerde 1,00 promilin üzerinde alkollü ve ehliyetsiz olduğu belirlendi. Alkollü sürücüye trafiğin ilgili maddelerinden 265 bin TL idari para cezası yazılarak, hakkında ‘trafiğin güvenliğini tehlikeye sokmak' suçundan adli işlem başlatıldı. Sürücünün kendisi olduğunu söyleyen M.E. hakkında da yalan beyandan adli işlem başlatılacağı öğrenilirken, otomobil çekiciyle otoparka kaldırıldı.

Bursa'da 1,55 promil alkollü sürücü paniği, vatandaşlar peşinden koştu Haber

Bursa'da 1,55 promil alkollü sürücü paniği, vatandaşlar peşinden koştu

Olay, Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Güzelyalı Burgaz Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, sokak aralarında hızlı şekilde ilerleyen ve el freni çekerek tehlikeli hareketler yaptığı öne sürülen 34 DNU 585 plakalı otomobilin sürücüsü, çevredeki vatandaşların tepkisini çekti. Bir kahvehanenin önünde bulunan vatandaşlar, aracın bir çocuğa çarpma tehlikesi oluşturduğunu öne sürerek otomobilin peşinden koştu. Araca yetişemeyen vatandaşlar, durumu emniyet ekiplerine bildirdi. Polis merkez'in önünde durduruldu İhbar üzerine otomobil, Mudanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Güzelyalı Ek Hizmet Binası önünde durduruldu. Sürücü G.S., ekipler tarafından polis merkezine götürülürken aracın arkasından gelen kalabalığın tepkisi üzerine bölgede gerginlik yaşandı. Polis ekipleri, sürücüyü güvenlik amacıyla karakola aldı. Yasal sınırın 3 katından fazla alkollü çıktı Yapılan alkol kontrolünde sürücü G.S.'nin 1,55 promil alkollü olduğu belirlendi. Hususi otomobiller için 0,50 promil olan yasal sınırın 3,1 katı seviyesinde alkollü olduğu belirlenen sürücüye 25 bin TL idari para cezası uygulandı. İşlemlerinin ardından polis merkezinden çıkan G.S.'nin elleri cebinde yürüyerek dışarı çıkması dikkat çekti. Otomobilinin başında bir yakınının aracı teslim almasını bekleyen sürücü, bu sırada aracının içinde oturarak çay içti. Elindeki çay bardağını bırakmaması da dikkatlerden kaçmadı. Kimsenin canını tehlikeye atmam İhlas Haber Ajansı muhabirinin sorularını yanıtlayan sürücü, alkollü araç kullandığı için üzgün olduğunu belirterek, "Vallahi yaşamım boyunca ilk kez" dedi. İnsanların üzerine araç sürdüğü ve bir çocuğa çarpma tehlikesi oluşturduğu iddialarını reddeden sürücü, "İnsanların üzerine araç sürmedim. Vallahi sürmedim, billahi sürmedim. Ben asla kimsenin canını tehlikeye atmam" ifadelerini kullandı. Alkollü araç kullandığı için özür dileyen sürücü, "Her yaşananlar için ben vallahi billahi kimsenin canına kastetmedim. Çok özür dilerim" diye konuştu. Polis merkezindeki işlemleri tamamlanan sürücünün otomobili, bir yakınına teslim edilerek polis merkezinden ayrıldı.

Alkollü motosiklet sürücüsüne 235 bin lira ceza, ehliyeti de iptal oldu Haber

Alkollü motosiklet sürücüsüne 235 bin lira ceza, ehliyeti de iptal oldu

Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde farklı noktalarda alkol denetimlerini sürdürüyor. Son olarak merkez Osmangazi ilçesi Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde denetim yapan ekipleri gören Anıl Ç. yönetimindeki 52 AGT plakalı motosiklet, ters istikamete kaçmak istedi. Başarısız olacağını anlayan sürücü yakayı ele verdi. Anıl Ç.'ye yapılan testte, 1.02 promil alkollü olduğu tespit edildi. Sürücüye, 3 farklı maddeden toplam 235 bin lira idari para cezası kesilirken, ehliyeti ise iptal edildi. "Bu scooterla nasıl kaçayım, kaçmak istesem kaçardım" Polis ile sohbet etmeye başlayan alkollü sürücü Anıl Ç., "Abi ben kaçmaya çalışmadım. Bu scooterla nasıl kaçayım" dedi. Bunun üzerine polis memurunun, "Yakaladık zaten" demesiyle beraber Anıl Ç., "Kaçmak istesem kaçardım ki" diye cevap verdi. Gazetecinin çekim yaptığını gören Anıl Ç., kameraya dönerek, "Ehliyetsiz de süreriz, sıkıntı yok" dedi. Polis memurunun, "Yakalanırsan 200 bin lira yersin" demesine ise, "Bundan sonra durmam zaten" diye cevap verdi. "Türk Polis Teşkilatı'na beni yakaladıkları için teşekkür ederim" Kameraya konuşan alkollü sürücü Anıl Ç., "Ben polisten kaçmadım. Ters şeride girmişim, farkında değilim alkollüyüm. Cezamızı öderiz. Şuan evime gidip uyuyacağım, yarın 12.00'da mesaim başlıyor. Bir tane motosiklet bulacağız artık. Ehliyetim yok ama mecbur çalışacağım. Türk Polis Teşkilatı'na beni yakaladıkları için teşekkür ederim. Alkollü araç kullanmayın, ben kullandım pişmanım" dedi. Motosiklet otoparka çekilirken, 1.02 promil alkollü çıkan sürücü ise ifade vermek için karakola götürüldü.

Bursa’da 8 ayda 1,4 milyon ürün denetlendi, 42 milyon lira ceza kesildi Haber

Bursa’da 8 ayda 1,4 milyon ürün denetlendi, 42 milyon lira ceza kesildi

Bursa Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kent genelinde piyasa denetimlerinin aralıksız sürdüğü belirtildi. Okulların açılmasının yaklaşmasıyla birlikte özellikle kırtasiye ürünlerine yönelik denetimlerin artırıldığı ifade edildi. Denetimlerin ağustos ayı başında başladığı ve kırtasiye sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin ziyaret edilerek gerekli bilgilendirme ve uyarıların yapıldığı kaydedildi. Okulların açılmasına kısa süre kala ise ekiplerin denetimlerini daha da yoğunlaştırdığı bildirildi. Etiket ve kasa fiyatları kontrol ediliyor Kırtasiye ürünlerine yönelik denetimlerde, ürünlerin üzerinde fiyat etiketi bulunup bulunmadığı ile raf fiyatı ve kasa fiyatı arasında farklılık olup olmadığı kontrol ediliyor. Yapılan açıklamada, raflarda fiyat etiketi bulunmaması veya etiket fiyatı ile kasa fiyatının farklı olması durumunda her bir aykırılık için 3 bin 973 TL idari para cezası uygulanacağı belirtildi.Ekiplerin ayrıca ürün fiyatlarını da inceleyerek okulların açılmasını fırsat bilerek haksız ve fahiş fiyat artışı yapan işletmeleri tespit edeceği, söz konusu işletmeler hakkında gerekli işlemlerin yapılması amacıyla Bakanlığın İç Ticaret Genel Müdürlüğüne bildirimde bulunulacağı ifade edildi. Fahiş fiyat artışı yaptığı tespit edilen işletmelere Bakanlık tarafından 180 bin 617 TL ile 1 milyon 806 bin 177 TL arasında idari para cezası uygulanabildiği aktarıldı. Bursa’da 4 bin 800 işletme denetlendi Öte yandan Bursa genelinde 2026 yılının başından bu yana piyasa denetimlerinin de devam ettiği belirtildi. Bu kapsamda yaklaşık 4 bin 800 işletmede 1 milyon 400 bin ürünün denetlendiği açıklandı. Yaş sebze ve meyve alanında faaliyet gösteren hal işletmelerinin de dahil olduğu denetimlerde yaklaşık 42 milyon TL idari para cezası uygulandığı bildirildi. Ayrıca 600 işletmenin, fahiş fiyat artışı uygulaması nedeniyle haklarında gerekli işlemlerin yapılması amacıyla Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğüne gönderildiği kaydedildi

Yüz Ağdası
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.