Hava Durumu

#İlçe

Yeni Marmara Gazetesi - İlçe haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İlçe haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ 108. YILDA AYNI RUHLA İZNİK’TE ALINDI Haber

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ 108. YILDA AYNI RUHLA İZNİK’TE ALINDI

Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitler Günü nedeniyle İznik’te ilk tören İznik Belediyesi’nde düzenlendi. Törenler İlçe Şehitliği’nde devam etti.İznik Belediyesi Şehit Piyade Komando Çavuş Fehmi Barcın Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ilk program Şehit Sedat Pelit Anadolu Lisesi tarafından hazırlandı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda duygu dolu anlar yaşandı. Öğrencilerin İznikli Şehitlerin resimlerini çıkardıkları anlarda katılanlar gözyaşlarını tutamadı.Buradaki programa İznik Kaymakamı Recai Karal, Belediye Başkan Vekili Halil Arslan, Cumhuriyet Savcısı Sayın Muhammed Cuma Yanmaz, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Çağlar Önderışık, İlçe Emniyet Müdürü Mithat Öztaş, Gaziler Derneği Başkanı İbrahim Eroğlu ve yönetimi, Şehit Aileleri ve yakınları, Siyasi parti temsilcileri, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, öğretmenler ve öğrencilerin yanı sıra İznikli vatandaşlar da katıldı.Bir sonraki program ise İznik Şehitliği’nde gerçekleşti. Burada İznik Kaymakamı Recai Karal ve Belediye Başkan Vekili Halil Arslan’ın şehitler anıtına çelenk sunmalarının ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. İznik Kaymakamı Recai Karal Şehitlik defterine 'Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı. Düşün altında binlerce kefensiz yatanı. Sen Şehit oğlusun incitme yazıktır atanı. Verme dünyaları alsan da bu cennet vatanı. Diyerek ruhunu teslim eden sayısız ecdat. Sizlerle aynı ülküde ve aynı inançla emanetinizin değerini bilerek sadakatle ve onu sonsuza dek koruyacağız. Aziz, pak, yüce hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz, ruhunuz şad olsun' metnini not düştü.Günün anlam ve önemi belirten konuşmayı Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş İsmail Güven gerçekleştirdi. Yapılan duanın ardından ilçe genelindeki tüm Şehitlikler ve Şehit Aileleri İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından ziyaret edildi.

BURSA’DA HATİMLE TERAVİH NAMAZI KILINACAK CAMİLER BELLİ OLDU Haber

BURSA’DA HATİMLE TERAVİH NAMAZI KILINACAK CAMİLER BELLİ OLDU

On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte hatimle teravih namazı kılınacak camiler belli oldu. Bursa’da 28 camide hatimle teravih namazı kılınmaya başlanacak.Osmangazi ilçesinde 10, Nilüfer 4, İnegöl’de 2, Mustafakemalpaşa 2, Yıldırım 2, Gemlik, Kestel, Mudanya, İznik, Orhaneli, Karacabey, Yenişehir ve Gürsu’da 1 camide olmak üzere toplam 13 ilçe ve 28 camide hatimli teravih namazı kılınacak. Hatimli teravihler Ramazan ayı boyunca devam edecek. 22 Mart Çarşamba gecesi ilk teravih namazıyla başlayacak hatimli teravih namazlarında her akşam bir cüz okunacak.Camiler Bursa İl Müftülüğü tarafından belirlenirken, hatimle teravih kılınacak camiler şöyle:İnegöl’de Hacı Bahattin Arslan Camii, Çardak Camii, Yenişehir’de Çınarlı Camii, Osmangazi ilçesinde Orhan Camii, Demirtaş Organize Sanayi Camii, Nakkaş Ali Paşa Mescidi, Çiftehavuzlar Mh. Süleymaniye Camii, Hüdavendigar Mh. Lami Çelebi Camii, Celal Karakaş Camii, Emek Adnan Menderes Park Camii. Demirtaşpaşa Mh. Timurtaşpaşa Camii, Karaağaç Camii, Başcıibrahim Cami, Karacabey Pazaryeri Öktemler CamiiMustafakemalpaşa Vıraca Camii, Atatürk Camii, Mudanya Hasanbey Camii, İznik Hacı Hamza Camii, Nilüfer Demirci Eski Camii, Şinasi Yürek Camii, Ticaret Merkezi Camii, Nilüfer Yeni Camii, Yıldırım Zeyniler Camii, Mimar Sinan Hicret Camii, Gürsu Orta Camii, Orhangazi Muhammedül Emin CamiiGemlik İbrahim Karsaklı Camii, Kestel Hacı Selahattin Yıldız Camii

OSMANGAZİ’DE EKOLOJİK YAŞAM EĞİTİMLERİ BAŞLADI Haber

OSMANGAZİ’DE EKOLOJİK YAŞAM EĞİTİMLERİ BAŞLADI

Yerli ve milli tohum kullanımını yaygınlaştırarak, tarımsal verimliliği arttırmayı hedefleyen Osmangazi Belediyesi’nin zengin yarınlar bırakmak adına düzenlediği ‘Ekolojik Yaşam Eğitimleri’ başladı.Türkiye’nin en verimli topraklarının yer aldığı Bursa Ovası’nın büyük bölümünü ilçe sınırları içerisinde barındıran Osmangazi Belediyesi, bereketli topraklarında ata tohumu ile üretimi yeniden yaygınlaştırmak ve sağlıklı nesiller bırakmak adına birbirinden önemli çalışmalar yürütüyor. Bu çerçevede Ekolojik Yaşam Eğitimleri’ni başlattıklarını söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Prof. Dr. Ümran Ertürk eşliğinde gerçekleştirilen incir yetiştiriciliği konulu ilk eğitime katıldı.Dünyada tarımın her zaman önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Dündar, 'Türkiye olarak tarıma dayalı gelişen bir topluma sahibiz. Bizler, bu anlamda yerli ve milli tohumun yaygınlaştırılması için Ekolojik Yaşam Merkezi’ni hayata geçirdik. Projeyle birlikte ata tohumuna sahip çıkmak ve işbirliklerimizi güçlendirmek adına geçtiğimiz yıl Bursa Uludağ Üniversitesi ile ‘Tarımsal Eğitim Protokolü’ imzaladık. Daha sonra balkon sebzeciliği konusunda katılımcılarımıza bilgilendirmelerde bulunduk. Şimdi ise bu çalışmamızı ‘Ekolojik Yaşam Eğitimleri’ ile taçlandırdık. Hayırlara vesile olmasını diliyorum' diye konuştu.Dünyanın en kaliteli inciri olan Bursa Siyahı’nın tanıtımını yapmak ve markalaşmasını sağlamak amacıyla Ovaakça Mahallesi’nde geleneksel olarak Siyah İncir Festivali düzenlediklerini söyleyen Dündar, 'Festivaller, yetiştirilen ürünlerin tanıtıldığı, verilen emeğin, dökülen alın terinin karşılığının alındığı etkinliklerdir. Bizler, çiftçilerimizin emeğini taçlandırmak adına 20 yıldır bu festivali düzenliyoruz. Standartları ve özellikleri itibariyle dünyada eşine rastlanamayan Bursa’nın siyahı, gerçek anlamda müstesna bir üründür. İlçemizin köylerinde yetiştirilen incirlerimiz, her bakımdan kalitelidir. İnşallah, burada gerçekleştirdiğimiz eğitim ile köylü ve şehirli hemşehrilerimiz arasında bağlar kuracağız' ifadelerini kullandı.Konuşmaların ardından Prof. Dr. Ümran Ertürk ise Osmangazi’de 15 bin ton civarında yetiştiriciliğin olduğunu vurgulayarak, ağaç başı verimin de en yüksek burada bulunduğunu katılımcılara anlattı.Program sonunda Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, incir yetiştiriciliğinin tüm inceliklerini aktaran Prof. Dr. Ümran Ertürk’e teşekkür hediyesi takdim etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.