Hava Durumu

#İlgili

Yeni Marmara Gazetesi - İlgili haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İlgili haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

TGF'den depremde hayatını kaybeden ve hala enkaz altında olan gazetecilerle ilgili açıklama Haber

TGF'den depremde hayatını kaybeden ve hala enkaz altında olan gazetecilerle ilgili açıklama

Asrın felaketi olarak gösterilen, 10 ilde yıkıma sebep olan 7.7 ve 7.6'lık Kahramanmaraş depreminin ardından bölgeye giderek incelemelerde bulunan TGF Başkanı Nuri Kolaylı, depremin etkili olduğu illerde yaşayıp görev yapan 16 gazetecinin hayatını kaybettiğini söyledi. Kolaylı yaptığı açıklamada, "Depremde şu ana kadar 16 gazeteciyi kaybettik. En büyük kayıp 7 gazeteci ile Adıyaman’da. Halen enkaz altında olan gazeteciler var. Dualarımız onlar için" dedi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın bölgedeki bütün vilayetlerde başka şehirlerdeki müdürlerini görevlendirdiğini aktaran Kolaylı, "Sağ olsunlar onlar da basın ekiplerine yardımcı oluyorlar. Gaziantep'te gazeteci arkadaşlar iletişim müdürlüğünü kullanıyor. Bölgede görevli arkadaşlar sıkıntı yaşadıklarında hemen müdahale ediyorlar. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na da bu hassasiyetlerinden ötürü teşekkür ediyoruz" dedi. Basın Ilan Kurumu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mehmet Ergün ve Konya Yenigün Gazetesi Sahibi Mustafa Arslan ile birlikte bölgedeki çalışmalara destek olmaya devam edeceklerini ifade eden Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, “Deprem bölgesine gerekli yardımı ulaştırmak ve yaraları sarmak en büyük görevimiz. Meslektaşlarımız, kurtarma ve yardım ekipleriyle birlikte fedakarca görev yapıyor. Biz de tüm olanaklarımızla yanlarındayız. Deprem felaketini yardımlaşma bilinciyle, daha büyük acılar yaşamadan atlatmak ümidiyle tüm milletimize başsağlığı diliyorum" diye konuştu Depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden gazetecilerin isimleri ve şehirleri şöyle: Ayşe Figen Arlı (İskenderun Ses), Aziz Çevlik (Manşet/Kahramanmaraş), Burak Alkuş (Adıyaman Ses), Burak Milli (AA / Hatay), Gökhan Aklan (Hatay), Hidayet Özdemir (Gazeteci-Yazar/Adıyaman), İskender Korkut (Mercan TV/Adıyaman), İzzet Nazlı (DHA/Hatay), Kemal Öner (Adıyaman Telgraf), Meltem Özgen (TV sunucu/Adana), Muhammed Akan (Adıyaman Haber) Mustafa Yüzbaşıoğlu (Bugün/Kahramanmaraş), Neşet Alkan (Haber Ekspres/Hatay), Ruhi Akan (Jet Haber/Adıyaman), Yunus Emre Doğan (Mercan TV/Adıyaman), Erhan Yılmaz (Hatay/23 Temmuz Gazetesi).

Gizemli hepatitle ilgili ilk ciddi uyarı geldi: Kusma, ishal, karın ağrısı... Haber

Gizemli hepatitle ilgili ilk ciddi uyarı geldi: Kusma, ishal, karın ağrısı...

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), İngiltere'de ortaya çıkan ve daha sonra 16 ülkede görülen nedeni belirsiz hepatit virüsünün belirtilerini taşıyanlar için "standart hijyen kurallarını uygulama tavsiyesinde bulundu. DSÖ'den yapılan yazılı açıklamada, "Kusma, ishal ve karın ağrısı gibi mide ve bağırsakla alakalı belirtileri olan her çocuğun basit hijyen kurallarını uygulaması ve düzenli olarak el yıkaması oldukça önemlidir." ifadesi kullanıldı. 170 ÇOCUKTA GÖRÜLDÜ Açıklamada, bu belirtilerin devam etmesi ve ağırlaşması durumunda tıbbi yardım alınması gerektiği belirtildi. DSÖ Araştırmacısı Dr. Philippa Easterbrook, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisinin dünkü basın toplantısında, hepatit virüsünün şimdiye kadar 16 ülkede 1 ay ve 16 yaş arası 170 çocukta görüldüğünü açıklamıştı. Easterbrook, virüs bulaşan çok az çocuğun Covid-19 aşısı yaptırdığı bilgisini paylaşarak, vakaların Kovid-19 aşılamalarıyla bir bağlantısı olmadığını vurgulamıştı. GİZEMLİ HEPATİT VAKALARI AKILLARA COVID-19'U GETİRDİ DSÖ, 16 Nisan'da yaptığı yazılı açıklamada, İngiltere'de 74 çocukta sebebi belirlenemeyen hepatit virüsü tespit edildiğini duyurmuştu. DSÖ'ye göre şimdiye kadar en az 170 çocuğa virüs bulaşırken, bu rakam Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi'ne (ECDC) göre en az 190 olarak belirtildi. Virüsün tespit edildiği çocuklarda son bir aydır sarılık, ishal, kusma ve karın ağrısı gibi belirtilerin görüldüğü, 16 çocuğun ağır karaciğer iltihabı geçirmeleri nedeniyle karaciğer nakli yapılarak tedavi edildiği bildirilmişti. Hastalığın "gizemli" veya "nedeni belirsiz" olarak tanımlanması, akıllara Covid-19 virüsünü getirirken, yeni bir "küresel salgın" ihtimalini de gündeme taşıdı. Covid-19, henüz adı konulmadan önce "gizemli bir akciğer rahatsızlığı" olarak tanımlanıyordu. 

Kimlik kartları ile ilgili yeni uygulama başladı Haber

Kimlik kartları ile ilgili yeni uygulama başladı

Kimlik kartlarıyla ilgili yeni uygulama devreye alındı. Buna göre hastanelerde nüfus tescil işlemi uygulaması başladı. Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen e-rapor sistemi sayesinde yeni doğan bebeklerin nüfus cüzdanları artık hastanede verilebilecek. UYGULAMADAN NASIL YARARLANILACAK? Ailelerin Nüfus Müdürlüğüne gitmesine gerek kalmayacak olan uygulamadan yaralanmak için doğum raporunu hastanedeki ilgili birime iletmesi gerekiyor. İlgili birim, ailelerin resmi nikah ve kayıtlı bir ikametgah adresleri olup olmadığını kontrol ettikten sonra Nüfus Müdürlüğü'nün de görebildiği sistem üzerinde işlemleri yapacak. İşlemleri tamamlanan aileler, yeni doğan bebeğin ismini de belirledikten sonra başka bir işleme gerek kalmadan bebeklerine nüfus cüzdanı alabilecekler. Ailelerin kurumlar arasında geçirecekleri zamanı artık çocuklarına ayıracaklarını söyleyen Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doğumhane Sorumlusu Sümeyye Topuz Söyler, “Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak doğum yapan her annemize daha iyi bir hizmet sunabilmek için bebeğin kimliğinin çıkarılması işlemleri İl Nüfus Müdürlüğü'ne gidilmeden hastanemizden yapılabilmektedir. Normal doğum veya sezaryen ile doğum yapmak için hastanemize başvuran her gebe bu haktan faydalanabilmektedir. Doğum yaptıktan sonra doğum raporu çıkarılırken, bunu bize iletmeleri yeterli olacaktır. Doğum yapmadan önce bebeğin ismini belirlediyseniz, resmi nikahınız varsa ve sistemde kayıtlı ikametgah adresiniz bulunuyorsa bu haktan faydalanabiliyorsunuz. Bu sayede annelerimiz kimlik işlemleri için ayıracakları zamanı bebeklerine ayırabilirler” diye konuştu. 

Hava durumuyla ilgili Meteorolojiden güzel haber! Tarih verildi, bahar geliyor Haber

Hava durumuyla ilgili Meteorolojiden güzel haber! Tarih verildi, bahar geliyor

Hava durumuyla ilgili son tahminlerini paylaşan Meteoroloji, adeta baharı müjdeledi. Mart ayı boyunca etkili olan soğuk ve yağışlı hava yurdu terk ediyor, sıcaklıklar artıyor. İşte hava durumuyla ilgili Meteorolojinin son değerlendirmeleri... METEOROLOJİ TARİH VERDİ: BAHAR GELİYOR Meteorolojinin son hava durumu raporuna göre yağışlar pazar gününden itibaren yurdun doğusuna kayacak. Pazar günü Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda ise kar yağışı görülecek. Mevsim normalleri altında seyreden hava sıcaklıklarının hafta sonundan özellikle pazar gününden itibaren artarak mevsim normalleri civarına çıkacağı tahmin ediliyor. Meteorolojiden yapılan açıklamada "Mevsim normalleri altında seyreden hava sıcaklıklarının Pazartesi gününden itibaren artarak mevsim normalleri civarına çıkacağı tahmin ediliyor" denildi. İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR'DE HAVA DURUMU Ankara'da yarın kar yağışı, pazar günü ise parçalı bulutlu ve güneşli hava bekleniyor. Pazartesi günü sıcaklıklar başkentte 13 derece olacak. Kentte pazar gününden itibaren yağış beklenmiyor. İstanbul'da yarın yer yer sağanak yağış görülecek. Pazar günü parçalı bulutlu ve güneşli 13-15, pazartesi günü ise yine parçalı bulutlu ve güneşli 16-19 derece civarı Sıcaklık bekleniyor. İzmir'de ise hafta sonu yağış beklenmiyor. Sıcaklıkların pazartesi günü 21 dereceyi bulması tahmin ediliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.