Hava Durumu

#İnegölde

Yeni Marmara Gazetesi - İnegölde haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İnegölde haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

İNEGÖL'DE RAMAZAN BİR BAŞKA Haber

İNEGÖL'DE RAMAZAN BİR BAŞKA

 Çocukların Karagöz-Hacivat başta olmak üzere farklı maskotlar ve oyunlarla eğlenceli anlar yaşadığı Mahalle Şenlikleri, ramazan ayının ilk hafta sonunda Yeniceköy ve Cerrah Mahallelerinde gerçekleştirildi. İnegöl Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif ayında düzenlediği Mahalle Şenlikleri ile eski ramazanları yeniden yaşatıyor. Hafta sonları Karagöz ve Hacivat başta olmak üzere farklı maskotların yer aldığı, eski ramazan eğlenceleri ve yarışmaların yapıldığı Mahalle Şenlikleri ile çocuklar ramazan ayının eğlenceleriyle kucaklaşıyor. İlk durak Yeniceköy ve Cerrah İnegöl Belediyesi’nin maskot ve hediyelerle donatılan Kültür Sanat Otobüsü ile ramazan coşkusu tüm şehri sarıyor. Ramazan boyunca hafta sonları yapılacak etkinliklerin ilki Cumartesi günü Yeniceköy Mahallesinde gerçekleştirildi. Yeniceköy Spor Salonu bahçesine gelen Kültür Sanat Otobüsü, burada 16.00-18.00 saatleri arasında eğlence dolu anlar yaşattı. Pazar günü ise Cerrah Mahallesinde Pazar alanında yapılan gösterilerde Mahalle Şenliği etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Çocuklar hem yarıştılar hem de eğlendiler Hem Yeniceköy Mahallesi hem Cerrah Mahallesinde gerçekleştirilen etkinliklerle mahalledeki çocuklar unutulmaz anlar yaşarken, düzenlenen çuval yarışması, sandalye kapmaca yarışmaları ile heyecan doruğa ulaştı. Yetişkinlerin de keyifle izlediği etkinliklerde, zaman zaman ebeveynler de yarışmalara dahil oldu. Yarışmalarda kazanan çocuklar hediyeleri kaparken, maskotlar ise eğlenceli anlar yaşatmaya devam etti. Şenlik coşkusu tüm İnegöl'ü saracak Sabit bir aladan ziyade şenlik havasını tüm İnegöl’ü saracak şekilde yapmayı planlayan İnegöl Belediyesi, Ramazan Mahalle Şenliklileri çerçvesinde her hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri birbirinden güzel etkinlikleri ile farklı farklı mahallelere konuk olmaya devam edecek.

İnegöl’de ilk teravihi Ayasofya Camii İmam Hatibi kıldırdı Haber

İnegöl’de ilk teravihi Ayasofya Camii İmam Hatibi kıldırdı

İnegöl Belediyesi’nin ramazan programları çerçevesinde ilk teravih namazını Ayasofya Camii İmam Hatibi Kurra Hafız Bünyamin Topçuoğlu Kasımefendi Cami’sinde kıldırdı. İnegöl Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da ramazan ayına özel teravih programları ile ilçe halkını buluşturmak için hazırlıklarını tamamladı. İlk teravih gecesinde de Ayasofya Camii İmam Hatibi, aynı zamanda 3 Türkiye birinciliği bulunan ve 2009 yılında Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen 10. Uluslararası Kur’an-ı Kerim Yarışmasında Güzel Okuma dalında Dünya Birinciliğini elde eden Kurra Hafız Bünyamin Topçuoğlu İnegöl halkıyla buluştu. Tüm camilerde olduğu gibi Kasım Efendi Camisinde gerçekleştirilen teravih programına da ilçe halkının ilgisi yoğun oldu. Ramazan-ı Şerif’in ilk teravihinde, tüm camiler doldu taştı. Kasımefendi Camisinde teravih öncesi Kuran-ı Kerim tilavetiyle gönülleri mest eden Hafız Bünyamin Topçuoğlu, daha sonra teravih namazını da kıldırdı. Belediye Başkanı Alper Taban namaz sonrası cami cemaatiyle bir araya gelirken, namaz çıkışı vatandaşlara helva ikramları da yapıldı. Teravih programları İnegöl Belediyesi ramazan ayı boyunca 8 ayrı gecede teravih programı tertip edecek. Teravih programları çerçevesinde; 27 Mart Pazartesi akşamı Hafız Osman Bostancı Erenler Cami’sinde, 31 Mart Cuma akşamı Hafız Ferruh Muştuer Toki Hz. Ali Cami’sinde, 3 Nisan Pazartesi akşamı Hafız Alpcan Çelik Mevlana Cami’sinde, 7 Nisan Cuma akşamı Hafız Ali Derman Akşemseddin Cami’sinde, 10 Nisan Pazartesi günü Hafız Ahmet Yüksel Emir Sultan Cami’sinde, 14 Nisan Cuma günü Hafız Metin Çakar Alanyurt Esentepe Cami’sinde, 17 Nisan Pazartesi Kadir Gecesi’nde ise Hafız Adem Bilgetay OSB camisinde İnegöl halkıyla buluşacak.

İNEGÖL’DE ANNE VE ÇOCUKLAR İÇİN GASTRONOMİ ATÖLYESİNE BAŞVURULAR BAŞLADI Haber

İNEGÖL’DE ANNE VE ÇOCUKLAR İÇİN GASTRONOMİ ATÖLYESİNE BAŞVURULAR BAŞLADI

İnegöl Belediyesi, ara tatilde anne ve çocuklar için özel bir etkinlik düzenliyor. 6-9 yaş aralığındaki çocuklar ile annelerin katılacağı 15 Tatil Anne Çocuk Gastronomi Atölyesi için kayıtlar başladı.İnegöl Belediyesi, 2 haftalık sömestr tatilinde çocuklar ve anneleri için özel bir etkinlik hazırladı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 15 Tatil Anne Çocuk Gastronomi Atölyesi etkinliği gerçekleştirilecek. Kayıtları 25-30 Ocak tarihleri arasında alınacak etkinlik, 31 Ocak 02 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek.Çocuklar ve anneleri, etkinlik çerçevesinde İnegöl köfteli pizza yapacak. Başvuruların alınmasının ardından 31 Ocak Salı günü başlayacak atölye çalışması, 3 gün boyunca 14.00’da gerçekleştirilecek. 15 Tatil Anne Çocuk Gastronomi Atölyesi için kayıtlar İnegöl Belediyesi Kültür Sanat ve Gençlik Merkezinden, ayrıca 0 224 713 70 55 numaralı telefondan yapılabilecek.Belediye Başkanı Alper Taban, 6-9 yaş aralığındaki çocuklar ile annelerinin katılacağı etkinliğe ilişkin açıklama yaparak çocuklara ve annelerine davette bulundu. Kontenjanın sınırlı olacağı etkinlik için katılmak isteyenlerin zaman kaybetmeden kayıt yaptırmasını isteyen Başkan Taban, '15 tatili öğrencilerimiz ve velilerimizle renkli bir etkinlikle kutlamak istedik. Gastro İnegöl çalışmalarımıza da dikkat çekmek adına lezzetli bir çalışma ile velilerimiz ve öğrencilerimizi buluşturacağız. Etkinliğe katılmak isteyenler bugün itibariyle kayıtlarını yaptırabilirler. İnegöl’ümüzün küçük aşçıları ve annelerinin hünerlerini hep birlikte göreceğiz' dedi.

İnegöl’de 616 aileye 924 bin lira ısınma yardımı yapıldı Haber

İnegöl’de 616 aileye 924 bin lira ısınma yardımı yapıldı

İnegöl Belediyesi Umuteli Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, ihtiyaç sahibi ailelere yardım elini uzatmaya devam ediyor. 2022-2023 kış dönemi için Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından toplam 616 aileye ısınma yardımı yapıldığı açıklandı. İnegöl Belediyesi Umuteli Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Geçtiğimiz yıl itibariyle hava kalitesine etki eden kömür ve katı yakıtların yakılmasının yasaklanmasının ardından, Umuteli Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü olarak ilk defa Şubat ayında ısınma yardımlarını nakdi yardım şeklinde yapmaya başlamıştık. 2022-23 kış dönemi için de ısınma yardımlarımız nakdi yardım olarak ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırıldı. İnegöl Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz tarafından 616 ailemize her aileye bin 500 lira olmak üzere tek seferlik ödeme gerçekleşiyor. Havaların soğumaya başladığı günlerde, ısınma yardımları 516 ihtiyaç sahibinin hesaplarına yansıdı. Hesap açacak durumda olmayan, yaşlı ve bakıma muhtaç 100 ailenin ısınma yardımları da ekiplerimiz tarafından bizzat evlerine gidilerek elden teslim ediliyor. Sosyal Yardım İşlerinde daha evvel kaydı bulunan, güncellemesi sürekli aktif tutulan ihtiyaç sahibi ailelere her yıl tek seferlik ısınma desteği veriliyor. Geçtiğimiz yıl 516 aileye 600 lira yatırılmıştı. Önümüzdeki günlerde başvuru yenilemesi gerekenler, daha evvel kaydı olmayıp ihtiyaç durumu bulunan ailelerin ise kayıtları alınmaya devam ediyor”.

İNEGÖL’DE CUMHURİYETİN 99 YILI COŞKUYLA KUTLANDI Haber

İNEGÖL’DE CUMHURİYETİN 99 YILI COŞKUYLA KUTLANDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıldönümü, ülke genelinde olduğu gibi İnegöl’de de düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi İnegöl’de de coşkuyla kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, İnegöl’de sabah 10.00’da Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde bulunan Kaymakamlık Makamında Kaymakam Eren Arslan ve Belediye Başkanı Alper Taban’ın tebrikleri kabulü ile başladı.Vatandaşların bayramını kutladılarTörenler, tebriklerin kabulünün ardından yıkılan Hükümet Konağı yanında Atatürk Bulvarı üzerindeki alanda devam etti. Vatandaşların da yoğun katılım gösterdiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında; Kaymakam Eren Arslan ve Belediye Başkanı Alper Taban vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutladı.Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindirSaygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kaymakam Eren Arslan kürsüye çıkarak günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Arslan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 'Bugün tarihi şan ve şerefli dolu olan aziz milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, yedi düvele karşı göğsünü siper ederek kurduğu, gözümüzün nuru cumhuriyetimizin 99’uncu kuruluş yıl dönümü. Millet olarak yeniden dirilişimizin simgesi olan Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun, daim olsun, ilelebet olsun. Cumhuriyet, 29 Ekim 1923 tarihinde yani bundan 99 yıl önce ‘Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ ülküsü doğrultusunda ilan edilmiştir. Cumhuriyet, aziz milletimizin tabiatı ve geleneklerine uygun, yüksek ahlaki değer niteliklere dayanan, erdemli, faziletli insanlar yetiştiren, yeni ve sağlam esaslarıyla Türk Milletini istikbal yolunda hızla ilerleten, halkın gelişimini ve yükselişini sağlayan, birlik ve beraberlikten, bağımsızlık ve hürriyetten asla taviz vermeyen, çağdaş dünyada hak ettiği onurlu yeri alma kararlılığını tüm dünyaya gösteren çağdaş bir yönetim şeklidir. Ulu Önder Atatürk’ün ifadesiyle; Türk ulusunun yaradılışına en uygun olan yönetim, Cumhuriyettir.'Kaymakam Arslan’ın konuşmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okundu. İnegöl Belediyesi Halk Dansları Ekibinin gösterisinin ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Yine günün anlam ve önemine ilişkin öğrencilerin gösterileriyle devam eden kutlamalarda, İnegöl Tarihi Mehter Takımının verdiği mini konser vatandaşlar tarafından alkış aldı. Mehter takımının ardından bando takımı eşliğinde tören geçidiyle 29 Ekim kutlamaları devam etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.