Hava Durumu

#İnegöllü

Yeni Marmara Gazetesi - İnegöllü haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İnegöllü haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

İnegöllü 9 sporcunun milli takım heyecanı Haber

İnegöllü 9 sporcunun milli takım heyecanı

İnegöl Belediyesi Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) Oryantiring Takımında 2021-2022 sezonunu kendi kategorilerinde şampiyon olarak tamamlayan 9 sporcu, milli takım heyecanı yaşıyor. Geçtiğimiz hafta sonu Kocaeli’de gerçekleştirilen milli takım seçme kampına katılan DOSTUM sporcusu Hilal Oruç, 25-30 Haziran 2022 tarihinde Danimarka’da yapılacak Büyükler Dünya Şampiyonasında ülkemizi ay yıldızlı formayla temsil etme hakkı kazandı. Öte yandan, 20-23 Haziran 2022 tarihinde yine Kocaeli şehrinde yapılacak olan seçme kampına ise Sporcularımızdan 20 yaş kategorisinde; Semanur Özdemir, Gamze Bayrak ve Sueda Berksoy Portekiz’de yapılacak dünya şampiyonasına katılmak için mücadele verecekler. 16 yaş kategorisinde de Ahmet Yazıcı, Gürhan Horasanlı, Aleyna Minden, Azra Coşkun ve Nehir Karakoçak Macaristan’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonasına katılabilmek için mücadele verecek. Belediye Başkanı Alper Taban, milli takım heyecanı yaşayan 9 sporcu ile bugün bir araya geldi. Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa, Spor İşleri Müdürü Hüseyin Kurt, DOSTUM Tesisleri Sorumlusu Ali Şeker ve Oryantiring Antrenörü Tarık Şeker’in de hazır bulunduğu buluşmada sporcuları tebrik eden Başkan Taban, “İnegöl Belediyesi olarak Oryantiring sporunda sporcularımızın özverisi, antrenörlerimizin destek ve katkılarıyla bu işin zirvesine geldiğimizi ifade edebilirim. İnşallah bundan sonra daha güzel başarılar da gelecektir. Sağlam bir şekilde altını doldurdunuz bunun. Disiplinli çalışıyorsunuz, sürekli çalışıyorsunuz. Ben sizlere başarılar diliyorum ve tebrik ediyorum. Yöneticilerimize ve antrenörlerimize de teşekkür ediyorum katkılarından dolayı. Sizler aynı zamanda gittiğiniz her yerde şehrimizi, İnegöl Belediyesi’ni ve DOSTUM’u tanıtıyorsunuz. Bugün de sizlerle buluşarak seçmeler öncesi desteğimizi göstermek, başarılar dilemek istedik” ifadelerinde bulundu.

İnegöllü mobilyacıların Ukrayna'ya fuar çıkartması Haber

İnegöllü mobilyacıların Ukrayna'ya fuar çıkartması

Kurulduğu günden bu yana üyelerine yeni ihracat pazarları kazandırmaya çalışan İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS), 2022 yılının ilk yurtdışı fuar katılımını gerçekleştiriyor. İMOS, bu kapsamda Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenlenen Interior Mebel Fuarı’na üyeleri Eleganica, Gümüşev, Enmobi ve Arreda ile katılım sağladı. 03 - 06 Şubat tarihleri arasında açık kalacak fuarda 160 metrekarelik stantta ürünlerini sergileyen İnegöllü firmalara ziyaretçiler fuarın ilk gününde yoğun ilgi gösterdi. Fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan İMOS Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aybil, “İnegöl, ülkemizin mobilya üretim ve ihracatında lokomotifi. İnegöl’deki mobilya markalarını temsil emek amacıyla kurulan İMOS olarak, üyelerimizin ihracatta yeni pazarlara ulaşmaları sağlamak amacıyla gerek yurtiçinde gerekse yurt dışında fuarlara katılım sağlıyoruz. Bu kapsamda hedef ülkelerden biri olarak belirlediğimiz Ukrayna’da da Interior Mebel Fuarı’na katılmayı uygun gördük” dedi. Türkiye ile Ukrayna arasındaki olumlu ilişkilerin fuara olumlu yansıdığını ifade eden Aybil, “Ukrayna, hem ilişkilerimizdeki gelişmeler, hem coğrafi yakınlık olarak derneğimizin ilgilendiği pazarlardan biri. Bu fuar sayesinde Ukrayna başta olmak üzere komşu ülkelerde mevcut durumumuzu pozitif yönde değiştirecek iş bağlantıları yapmayı hedefliyoruz” dedi.

İnegöllü Minikler Oyuncak Hikayesi İle Eğlendi Haber

İnegöllü Minikler Oyuncak Hikayesi İle Eğlendi

İnegöl Belediyesi’nin Yıldızların Altında Açık Hava Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Cuma akşamı düzenlediği “Oyuncak Hikayesi” isimli çocuk tiyatro gösterisi, minik seyircilere eğlence dolu anlar yaşattı. Amfi tiyatroyu dolduran çocuklar, oyuncakçı dedenin torunu Clara’nın oyuncaklar dünyası yolculuğuna eşlik etti. İnegöl Belediyesi’nin düzenlediği “Yıldızların Altında Açık Hava Kültür Sanat Etkinlikleri” tüm hızıyla sürüyor. Pandemi nedeniyle uzun süre yapılamayan etkinlikler Temmuz ayı ile birlikte her hafta sonu farklı bir gösterim ile yeniden start almıştı. Ücretsiz biletli ve pandemi koşullarına uygun şekilde gerçekleşen etkinlikler, dün akşam Oyuncak Hikayesi isimli çocuk tiyatro gösterisiyle devam etti. Oyuna İnegöllü minik izleyiciler ve aileleri büyük ilgi gösterdi. 21.00’da Amfi Tiyatroda başlayan gösteride, oyuncakçı dedenin torunu Clara’nın oyuncaklar dünyasına yolculuğu anlatıldı. Murat Altınok’un yazıp yönettiği oyuna, izleyici minikler de alkışlar ve kahkahalarıyla dahil oldu. Doğum gününde Clara’nın dedesinin oyuncak dükkanında bulduğu eski bir kitap, sihirli bir yolculuğun anahtarı olur. Oyuncaklar Ülkesine yapılacak bu yolculukta Clara’ya oyuncak dostları Teneke Sovalye, Balerin, Dinozor Boni ve Kurşun Asker eşlik eder. Bu macerada arkadaşlığın, fedakarlığın, cesaretin ve paylaşmanın önemini yeniden keşfedecek olan kahramanlar, birbirinden ilginç akıl oyunları ile karşılaşırlar. İyiliğin önemini vurgulayan güzel bir son ile tamamlayan oyunu ilgiyle izleyen çocuklar, oyun içerisinde yer alan danslar, etkileyici kostümler ve ışık efektleri ile unutulmaz bir gece yaşadı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.