Hava Durumu

#İş

Yeni Marmara Gazetesi - İş haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İş haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Değişen iş şartları nedeniyle işten çıkarılan işçi soluğu mahkemede aldı Haber

Değişen iş şartları nedeniyle işten çıkarılan işçi soluğu mahkemede aldı

Kontrol analisti olarak çalışan işçi, değişen iş şartları sebebiyle pandemi sürecinde işten çıkarıldı. İş Mahkemesi'nin kapısını çalan mağdur işçi, fesih yasağının kaldırılmasıyla birlikte işverence kapı önüne konulduğunu öne sürdü. Herhangi bir evrak tebliğ almadığını, insan kaynakları sorumlusunun whatsapp üzerinden noter ihbarnamesinin ekran görüntüsünü gönderdiğini, feshin usulüne uygun olmadığını, tüm bu nedenlerle feshin geçersizliğine, davacının işe iadesine karar verilmesini talep etti. Davalı şirket avukatı ise; davacının pandemi sebebiyle ücretsiz izne çıkartıldığını, bu durumun davacıya tebliğ edildiğini hatırlattı. 'Değişen iş şartları ve iş organizasyonunda ihtiyaç bulunmaması' nedeniyle feshedildiğini, fesih yasağının sonuna gelindiğinde davacının iş görme ediminden faydalanılmaması sebebiyle davacının çıkarıldığını öne sürdü. Davacının iddialarının gerçeği yansıtmadığını, tüm bu nedenlerle davacının davasının reddine karar verilmesini talep etti. Mahkeme davanın kabulüne hükmetti. Kararı davalı avukatı istinafa götürdü. Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) Hukuk Dairesi, emsal nitelikte bir karara imza attı. Kararda, patronların kafasına göre soyut gerekçelerle personel çıkaramayacağı vurgulandı. Kararda şöyle denildi: "Dosyanın incelenmesinden ispat yükü üzerinde bulunan davalı işverenliğin dosyaya ibraz ettiği evraklarla istinaf dilekçesine konu yaptığı, hususları delillendiremediği anlaşılmıştır. Fesih bildirimindeki fesih sebebi ile bağlı olduğu, fesih bildiriminde fesih sebebi olarak değişen iş şartları ve organizasyonda ihtiyaç bulunmamasının fesih sebebi olarak bildirildiği ancak davalı tarafın iş yerinde bu şekilde bir yönetimsel karar alındığına dair herhangi bir karar norm kadro çalışması yapıldığına dair herhangi bir delil sunulmamıştır. Bu şekilde yasal olarak işletmesel kararını ibraz etmediği gibi bu kararı keyfilikten uzak, tutarlı, sosyal seçim kriterleri dikkate alınarak ve feshin son çare olma ilkesine uygun şekilde ispatlayamadığı ortadadır. İlk derece mahkemesi kararınıj objektif değerlendirmeye dayalı istinaf sebeplerini karşılar yeterli yasal gerekçeye sahip olduğu kanaatine varılarak istinaf müracaatının esastan reddine karar verilmiştir."

Hayırsever iş insanı Altan, memleketini unutmadı Haber

Hayırsever iş insanı Altan, memleketini unutmadı

Uzun yıllardır Avustralya’da yaşayan Orhangazi doğumlu iş insanı Devrim Reşat Altan, memleketini unutmadı. Ramazan öncesi Avustralya’da gerçekleştirdiği bir organizasyon ile toplanan bağış ve yardımlarla Orhangazi’de onlarca ihtiyaç sahibi aile için Ramazan Öncesi yardım yapılmasını sağlayan İş adamı Devrim Reşat Altan, daha önce de Avustralya’dan Orhangazi’ye birçok ihtiyaç sahibine ulaştırılması için yardımda bulunmuştu. Avustralya’da restoran işletmeciliği yapan Altan, gerçekleştirdiği organizasyonların devam edeceğinin altını çizerek; “Burada yaşayan Türk vatandaşlarımız hayır işleri konusunda çok duyarlılar. Bizler vasıtası ile böyle bir hayra vesile oldukları için kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. Avustralya’da bulunan Orhangazili bir hayırsever İş Adamı Devrim Reşat Altan’ın katkıları ile yardımlar Orhangazi’de 750 aileye dağıtımı hayır sever kurumlar tarafından gerçekleştirildi. Ramazan ayı boyunca Orhangazi’de ihtiyaç sahibi ailelere yönelik gıda yardımı çalışmalarına devam edeceklerini belirten yetkililer “Hayır sahibi kardeşlerimiz Avustralya’da hayırsever iş adamı Devrim Reşat Altan’ın öncülüğünde birlik olup Orhangazili ihtiyaç sahibi 750 aileye et  dağıtılması için 30 adet adaklık kurban bağışında bulundular. Ailelerimizin sevinci bizim sevincimizdir, ihtiyaçlarını gidermek öncelikli görevimizdir. Biz hayır sahipleri ile ihtiyaç sahibi aileler arasında köprü olmaya, hayırlarınızı yerlerine ulaştırmaya adadık kendimizi. Kapı komşusunu düşünen ve Avustralya’da olsa bile buradaki ihtiyaç sahibi aileleri dert edinen ve bu hayra vesile olan başta hayırsever iş adamı Devrim Reşat Altan olmak üzere tüm hemşehrilerimize ailelerimiz adına teşekkür ederiz” ifadelerini kullandılar.

Gaziantep Şahinbey'de 18 m² iş yeri mahkemeden satılıktır Haber

Gaziantep Şahinbey'de 18 m² iş yeri mahkemeden satılıktır

Bir borçtan dolayı aşağıda cins, miktar ve değerleri yazılı mallar satışa çıkarılmış olup mahcuzun ayrıntılı görsellerine, artırmaya ilişkin şartlara ve ayrıntılı açıklamalara esatis.uyap.gov.tr adresi üzerinden 2022/8 SATIŞ sayılı dosya numarası ile erişim sağlanabilir. Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, mahiyeti, bulunduğu yer, muhammen kıymeti ve önemli vasıfları: 1 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri : Gaziantep İli, Şahinbey İlçesi, KARATARLA Mahalle, 547 Ada, 53 Parsel sayılı taşınmazda (289) Nolu Bağımsız Bölüm ticari amaçlı kullanılmakta olan iş yeri nitelikli yapı olup, ana yapının birinci katında yürüyen merdivenin sol kanadında bulunan hol üzerinde sıralanan kısımdadır. Brüt alanı 18 m2dir. Taşınmaza girildiğinde, iç cephe duvarlarının duvar kağıdı, zemin laminant parke kaplama olup tavanı asma tavan, gömme aydınlatma ve tavan nişleri ile donatılmıştır. İç ve dış doğramalar, alüminyum ve cam malzemeden mamuldür. 20-25 yıllık olduğu düşünülen yapı betonarme karkas tekniği ile inşa edilmiştir. Taşınmaz şehrin ticari dinamiğinin yoğun olduğu gözde oluşumlardan olan Turistlik Gaziantep Çarşısında bulunmaktadır. Şehrin tam merkezinde, kültür yolu, kamu binaları, bankalar ve iş merkezleriyle çevrili bir konumdadır. Eski Saray caddesine cepheli olup, Zincirli Bedestene 190 m, Karagöz caddesine 150 m ve Gaziler caddesine ise 270 m uzaklıktadır. Yüzölçümü : 18,00 m2 İmar Durumu: "Hmax: 18.50 Kapalı Otopark, Bitişik Nizam 5 Katlı Ticaret Yapı Adasına" gelmektedir. Kıymeti : 850.000,00 -TL KDV Oranı : %18 Artırma Bilgileri   İLANIN DEVAMI İÇİN TIKLA ÖĞREN 

Gürsu Belediyesi 2 bin 500 kişiyi iş sahibi yaptı Haber

Gürsu Belediyesi 2 bin 500 kişiyi iş sahibi yaptı

“İstihdam odaklı birçok proje ve hizmete imza atarak, bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz 50 istihdam buluşmamızda, 5 bin vatandaşımıza iş imkanı sunduk” diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “İstihdam buluşmalarımıza katılan 5 bin vatandaşımız arasında 2 bin 500’ü iş sahibi oldu. Firmaların ihtiyaç duyduğu personellerde aranan niteliklere göre iş arayan hemşehrilerimizin başvuru yapmasını sağlayarak, iş ihtiyacı olan kişilerin de kendi beklentilerine uygun işlere başvuru yapmalarına imkan sunuyoruz. Gürsu sınırları doğrultusunda başlattığımız istihdam buluşmalarımızda geldiğimiz noktada artık Gürsu dışından da başvuruların yapılıyor olması yaptığımız hizmetin faydasını görmemiz açısından bizleri motive ediyor. 2021 yılında faaliyete aldığımız Kollektif Kariyer Merkezi’miz, Gürsu ve Bursa’mızın sınırlarını aşarak birçok ilden de talep alır hale geldi” dedi. Gürsu Belediyesi'nden 50. istihdam buluşması Gürsu Belediyesi hizmet binasında gerçekleştirilen 50. istihdam buluşmasında, Yazaki Firması yetkilileriyle 'üretim operatörü' pozisyonuna uygun olan adayların görüşmesi sağlandı. İstihdam buluşması çerçevesinde başvuru ve mülakat işlemleri gerçekleştirilerek, 18-40 yaş arası kişilerin iş görüşmesi gerçekleştirmesi için fiziki ve psikolojik bir ortam oluşturuldu. “İstihdam seferberliğine katkı sunmak amacıyla çalışma arkadaşlarımızla birlikte dikkate değer bir çaba ortaya koyuyoruz. Bu amaçla oluşturduğumuz Kollektif Kariyer Merkezi’mizle, belediyemize iş başvurusunda bulunan kardeşlerimizle firmalarımız arasında köprü olmaya devam ediyoruz. Her yönüyle işin özelliklerinin belirtildiği duyurularımızla organize ettiğimiz istihdam buluşmalarında, iş arayan hemşehrilerimizin kendilerinin beklentileri ve yeterliliklerine göre iş başvurularını yapmalarını sağlıyoruz. Tüm iş kollarında hizmet veren firmalarla kurduğumuz bağlantılarla tüm hemşehrilerimizin kendilerine uygun niteliklerde iş imkanları elde etmelerine imkan sunuyoruz. Böylece şirketlerin eleman ihtiyaçlarını gidermelerine, iş arayan vatandaşlarımızın da iş imkanlarına ulaşmalarına destek olarak dertlerine derman oluyoruz. Hem iş arayan kardeşlerimize hem de personel ihtiyacı olan firmalarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Bunun yanında sanayicimizin en çok ihtiyaç duyduğu iş dallarında eleman yetiştirilmek üzere meslek edindirme kursları, girişimcilik kursları da düzenliyoruz. Böylece şirketlerin ihtiyacı olan ara eleman ihtiyacının giderilmesine katkı sağlıyoruz. İstihdam buluşmalarımıza katılan tüm firmalara istihdama destekleri için teşekkür ediyorum“ dedi.

İş dünyası yeni destek paketlerini bekliyor Haber

İş dünyası yeni destek paketlerini bekliyor

Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, Türkiye ekonomisinin Temmuz-Eylül dönemi büyüme performansını değerlendirdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Gayrisafi Yurt İçi Hasıla’nın (GSYH) 2022 yılı üçüncü çeyreğinde yüzde 3,9 artış kaydettiğini belirten Başkan Özer Matlı, “Yılın ilk çeyreğinde yüzde 7,5 ve ikinci çeyreğinde yüzde 7,6 büyüyen Türkiye ekonomisinin büyüme performansı, küresel büyümeye yönelik belirsizlikler ve jeopolitik risklere rağmen hız kesmiş olsa da dünyadan pozitif yönde ayrışmayı başarmıştır. Büyümeye iç talep 3,2 puan, net dış talep ise 0,7 puan katkı sağlarken, ikinci çeyrekte yüzde 2,9 oranında daralan tarım sektörü, yılın üçüncü çeyreğinde ise yüzde 1,1 artış kaydetmiştir” dedi. “Büyümenin devamı için desteklemeler sürmeli” Maliyetlerdeki artış ve tedarik sorunlarına rağmen Türk iş dünyası olarak üretim ve yatırım için çalıştıklarını belirten Başkan Özer Matlı, “Pandemi döneminin olumsuz etkilerine karşın sektör temsilcilerimizin her şeye rağmen üretime devam etmesi ve ihracat ağını yeni pazarlarla genişletmesi, Türkiye’nin büyüme dinamizmini sürdürmesinin en önemli belirleyicisi olmuştur. Avrupa’da resesyon krizinin derinleştiği önümüzdeki süreçte; üretim, yatırım, istihdam ve ihracat odaklı kapsayıcı ve sürdürülebilir büyümenin devamı için yüksek enflasyona odaklanılmalı, iş dünyasının üzerindeki maliyet baskısı azaltılmalı, katma değerli üretim modeli teşvik edilmeli, krediye ulaşımın kolaylaştırılarak ek destek paketleri hayata geçirilmelidir” diye konuştu.

BURSA PTT BAŞMÜDÜRLÜĞÜ'NDE İŞÇİLER İŞ BIRAKMA EYLEMİ YAPTI Haber

BURSA PTT BAŞMÜDÜRLÜĞÜ'NDE İŞÇİLER İŞ BIRAKMA EYLEMİ YAPTI

İşçiler sorunlarının çözüme ulaşacağı güne kadar iş bırakma eylemlerini sürdüreceklerini dile getirdi. PTT'de çalışan 520 taşeron işçi, son zamanlarda yapılan mobbing ve daha düşük maaşlı sözleşmeyi imzalamaya mecbur bırakıldıkları gerekçesiyle bugün itibariyle iş bıraktı. Taşeron PTT çalışanlarının seslerini duyurmak için Beşevler Mahallesi'nde bulunan PTT Başmüdürlüğü önünde PTT-Sen tarafından basın açıklaması yapıldı. Sendika adına açıklamayı genel sekreter Emin Bil okudu. PTT Sen Örgütlenme Sekreteri Emin Bil, geçmiş yıllardaki sözleşmelerde asgari ücret üzerinden yüzde 30 ila 40 üzerinden fark alırken şimdi yeni sözleşme ile ancak yüzde 10 gibi bir fark alabileceklerini söyledi. Bil, "Yol ve yemek resmi gazetede 51 lira iken yeni sözleşmede 21 lira teklif ediliyor. Biz 21 lira ile her gün iki mahalleyi nasıl dolaşacağız. Her gün 75 gönderi bırakmamız gerekirken adreslere sabah 07.00'dan akşam 19.00'a kadar 120 gönderi bırakıyoruz. Fazla mesailerimiz ve tatil günleri, resmi bayramlarda çalışmamız göz ardı ediliyor. Anayasa'da biz meslek grubu koruma altında iken mobbing ve baskıyla kamu kurumlarına ait resmi evrakların tebligatı yaptırılıyor. Sendikal haklardan mahrumuz. İş sağlığı ve güvenlik uzmanlarının PTT A.Ş. Kontrolör görevli personel sahaya inerek çalışma şartlarını üst makamlara rapor etmesi beklentimizdir. Sesimizin duyurulması talebimizdir. Sözleşmeyi imzalamayan personelin iş akdinin sonlandırılması yetkili taşeron şirket tarafından bu konuda bize baskı yapılıyor. PTT Genel Müdürlüğü, Çalışma Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı'nı çağrımızı duymaya dertlerimizi sonlandırmaya davet ediyoruz' dedi.

BAŞKAN IŞIK, İŞ ARAYANLARA BEKLENTİLERİNE GÖRE İŞ SEÇME OLANAĞI SUNUYORUZ Haber

BAŞKAN IŞIK, İŞ ARAYANLARA BEKLENTİLERİNE GÖRE İŞ SEÇME OLANAĞI SUNUYORUZ

Gürsu Belediyesi’nin istihdam ve gençlik projeleri odaklarında hayata geçirdiği Kollektif Kariyer Merkezi, iş bulma ihtiyacı olan kişilerle, personel alımı yapacak firmaları buluşturarak, istihdam köprüsü oluşturuyor. Kollektif Kariyer Merkezi’nin kuruluş amacının çok daha üstünde fayda sağladığını vurgulayan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Kollektif Kariyer Merkezimiz hedeflediğimiz hizmetlerin sınırlarını aşarak beklentilerimizin çok daha üstünde hizmetleri hayata geçirmemizi sağladı. Bunda, hedeflerimize odaklıözveriyle çalışan ekibimizin payı çok büyük. Firmaların ihtiyaç duyduğu personellerde aranan niteliklere göre iş arayan vatandaşlarımız başvuru yapmasını sağlayarak, iş ihtiyacı olan kişilerin de kendi beklentilerine uygun işlere başvuru yapmalarına olanak sunuyoruz. Bu bağlamda, her yönüyle işin özelliklerinin belirtildiği duyurularımızla organize ettiğimiz istihdam buluşmalarında, iş arayan hemşehrilerimizin kendilerinin beklentileri ve yeterliliklerine göre iş başvurularını yapmalarını sağlıyoruz. Tüm iş kollarında hizmet veren firmalarla kurduğumuz bağlantılarla tüm vatandaşın kendilerine uygun niteliklerde iş imkanları elde etmelerine olanak sunuyoruz. Gürsu sınırlarında başlattığımız istihdam buluşmalarımızda geldiğimiz noktada artık Gürsu dışından da başvuruların yapılıyor olması yaptığımız hizmetin faydasını görmemiz açısından bizleri motive ediyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, yıl sonuna kadar, Mesleki Eğitim Merkezleri aracılığı ile 1 milyon genç istihdam hedefi doğrultusunda çalışma başlatarak, gençlerimizin yolun başında iş hayatlarına dair yönlerini belirlemelerinde de yollarına ışık oluyoruz. Staj Seni Çağırıyor Projemiz çerçevesinde, mesleki eğitim alan öğrencilere, okudukları meslek dallarında faaliyette bulunan iş yerlerinde staj yapma imkanı sunarak, iş hayatına hazırlanmaları ve sonrasında istihdamlarının sağlanması yolunda da önderlik ediyoruz “dedi. Gürsu Belediyesi hizmet binasında gerçekleştirilen ve Gürsu dışından da başvuruların olduğu istihdam buluşmalarında, ilgili firma yetkilileri ve iş arayan vatandaşlar buluşturularak, başvuru ve mülakat işlemleri gerçekleştirilerek işe alımlar yapılmakta.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.