Hava Durumu

#İsmail

Yeni Marmara Gazetesi - İsmail haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İsmail haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

İsmail Ertekin: “Geçmişten ders almamışız” Haber

İsmail Ertekin: “Geçmişten ders almamışız”

Bursaspor Teknik Direktörü İsmail Ertekin, Batman Petrol Spor maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde antrenman öncesi konuşan tecrübeli teknik adam, 1-1 sona eren Afyonspor müsabakasıyla alakalı, “Geçmişten ders almamışız. Acemilikten başka bir şey değil. Zaman çalmayı kötü bir şekilde değerlendiriyoruz. Panik yaptığımızdan dolayı, son 10 dakika sıkını yaşadık. Bu sezon 3 veya 4. kez böyle gol yiyoruz. İnanılmaz üzüldük. Çok değerli 2 puan kaybettik. Batman’da telafisini yapacağız. Gerekli çalışmaları yapıyoruz” diye konuştu. “Bu haftaki tercihimiz bizim istediğimiz gibi olmadı” İsmail Ertekin, Afyonspor maçında yaptığı tercihlerle alakalı olarak, “Devre arasında Eren Tunalı Milli Takım’a gitmişti. Mustafa Genç’i orada oynatabilir miyizi düşündük. Hazırlık maçlarında Mustafa iyi oynamıştı o bölgede. Ama istediğimiz, beklediğimiz gibi olmadı. Eren Tunalı’nın da kötü oynadığı maçlar oldu. Bireysel ve isim olarak değerlendirmemek lazım. Sıkıntımızı biliyorsunuz. Müdafada çeşitli oyuncuları oynatıyoruz. Kim verimliyse onu görmek istiyoruz. Bu haftaki tercihimiz bizim istediğimiz gibi olmadı” ifadelerini kullandı. “Daha iyi bir seviyede olacağımızı görüyoruz” Afyonspor’la 1-1 berabere kalınan mücadeleyle ilgili takımın son durumunu değerlendiren Bursaspor Teknik Direktörü İsmail Ertekin, “Bireysel olarak değinmeyeceğim ama genel olarak sezonun ilk yarısından daha iyi mücadele ettiğimizi gördük. Bundan dolayı sevinçliyiz. Biraz daha ilerletmeliyiz. Daha iyi bir seviyede olacağımızı görüyoruz. ‘Bu takım daha iyi iş yapabilir’ pozisyonunuz var. Bunu da becereceğiz” dedi. Batman Petrolspor müsabakasının seyircisiz oynanacak olmasına da değinen Ertekin, “Futbol seyircili bir oyun. Özel maç gibi olacak. Böyle olunca da belki zevkli bir maç olmayabilir ama puan ihtiyacımızdan dolayı bu maçı iyi konsantre şekilde oynamalıyız. Taraftarsız oynanması bizi bozmaz. Üç puan alıp gelmeliyiz. Bu tür maçlarda gençlerimiz daha iyi oynayacaktır” şeklinde konuştu. “Hasan Ayaroğlu’nu önümüzdeki haftadan sonra” Deneyimli teknik adam, ‘Hasan Ayaroğlu’nu ne zaman sahada göreceğiz?’ sorusuna şu cevabı verdi: “Hasan Ayaroğlu’nu önümüzdeki haftadan sonra sahada göreceğimizi düşünüyorum. Salonda çalışıyor. Dönüş için çabalıyor. Tecrübeli oyuncularımız sahada, tecrübesini ortaya koyunca artı 1 öne geçiyoruz. O isimler geri gelince gençlerimize daha iyi yol gösterecektir. En yakın zamanda gelirler.” “Transfer açılırsa bizim için milli piyango olacak” Bursaspor Teknik Direktörü İsmail Ertekin, transfer tahtasıyla ilgili konuyu değerlendirdi. Ertekin, “Şu ana kadar transfer yapılmayacakmış gibi savaşa devam ediyoruz. Böyle düşünüyoruz ve hareket ediyoruz. Transfer açılırsa bizim için milli piyango olacak. Görüntü o. İnşallah açılır. Benim söyleyeceklerim bu konuda sınırlı. UEFA’dan gelecek habere göre hareket edeceğiz” açıklamasında bulundu.

İsmail Ertekin: “Arnavutköy maçından puanlarla döneceğiz” Haber

İsmail Ertekin: “Arnavutköy maçından puanlarla döneceğiz”

Bursaspor Teknik Direktörü İsmail Ertekin, Cumartesi günü TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta oynanacak olan Arnavutköy Belediyespor maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ertekin, “Bahar havası vardı takımımızda ve şehirde ama geçen hafta son oynadığımız maçta bir 60 dakikalık bahar havası bizi başka bir yere itti. Çok da iyi oynamadığımız bir dönem var ama sonra tepki gösterdik, uğraştık, didindik ama çok acemice bir golle kaybettik. Futbolda bunlar var. Acemilik başa bela diye söylüyorum. Bunları yapmamalıyız. Ölenle ölünmüyor. Bu hafta Arnavutköy deplasmanında buranın acısını çıkarmak istiyoruz, çalışıyoruz. İnşallah 3 puanı alıp döneceğiz. Arnavutköy’ü izledik. Analiz ettik puan veya puanlarla döneceğimizi düşünüyoruz. Büyük ihtimalle de öyle olacak. Geçen haftaki maç zor bir maçtı bu maç biraz daha yumuşak. Oyuncularımız istediklerimizi yaparsa galibiyet ile dönebiliriz” dedi. “Sakatlıklar bizi çok yordu” Tecrübeli teknik adam sakatlıkların kendilerini yorduğunu şöyle devam etti: “Önümüzdeki hafta Hasan Ayaroğlu’nun dönme durumu var. Ertuğrul’un durumu belli olmaz. Hasan Sabri Karaca bu hafta Vakıfköy’de forma giymeye başlayacak. Gelirlerse gücümüze güç katıyorlar. Şu anda bu şansımız yok. Elimizden gelen tüm çabayla genç oyuncularımız mücadele edecek ve bu isimlerin eksiklerini kapatacak. Sakatlıklar bizi çok yordu. Eren Güler, Hasan Ayaroğlu şimdi Ertuğrul Kurtuluş. Hakikaten güç dengesinde zayıflama oldu. Bunların hiç birini bahane etmeyeceğiz. Önümüzdeki 4 maçta en yüksek puanı almaya devam edeceğiz.”

Prof. Dr. İsmail Balık'tan koronavirüs aşısı açıklaması Haber

Prof. Dr. İsmail Balık'tan koronavirüs aşısı açıklaması

Ankara Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan aşı haritasının son halini ve koronavirüs yoğun bakımlarındaki son durumu değerlendirdi. "ÖLÜM ORANI YÜZDE 100 ÖNLENMİŞ OLUYOR" Prof. Dr. Balık, "Sayın bakanımız haritayı açıkladı ve illere göre yapılan aşı haritamızda hiç kırmızı alan kalmadı. Yani tek doz aşılama oranlarımız istediğimiz noktalara yaklaştı diyebiliriz. Ama şunu da unutmayalım ki bu bizi rehavete sevk etmesin çünkü tek doz aşı deltaya karşı neredeyse hiç etkili değil. Dolayısıyla aşı haritamızda çift doz mavi görmemiz gerekiyor. O yüzden bir an önce aşı haritamızı bundan sonra çift doz oranlarına göre renklendirme yapmamızda yarar var. Çünkü vatandaşımızın bir kısmı özellikle buna bakarak rehavet içinde olabiliyor. Üstelik tam doz aşılıların bile rehavete kapılmaması gerekiyor. Onların da maske, mesafe ve hijyene mutlaka uymaları gerekiyor. Çünkü dünyada şu anda piyasada olan aşıların hiç birisi virüsü engellemeye yönelik dizayn edilmedi. Aşılar; ölümü engellemeye, ağır enfeksiyonu önlemeye göre dizayn edildi. Dolayısıyla net olarak bildiğimiz bir şey var ki tam aşılarını yaptırmış olan kişilerde hastaneye gitme yüzde 93 oranında azalıyor. Ölüm ise neredeyse yüzde 100 oranında önlenmiş oluyor. Elimizde böyle bir güçlü silah varken bizim de bir an önce çift doz aşılarımızı yaptırmamız gerekiyor" dedi. ÖĞRETMENLERE AŞI ÇAĞRISI Prof. Dr. Balık, daha sonra aşı olmayan öğretmenlere de aşı çağrısında bulunarak, "Öğretmenlerimiz de lütfen hızlı bir şekilde aşılarını olsunlar. Biz öğretmenlerimizin yüzde 100'ünün aşılı olmasını arzu ediyoruz. Çünkü onların örnek olması gerekiyor. Doktorların içinde aşılanmayanların oranı yüzde 1'den daha az. Maalesef son zamanlarda az sayıda da olsa aşılanmamış olan meslektaşlarımızı da kaybetmek bizim için son derece üzücü. Dolayısıyla buradan vatandaşlarımızın ders çıkarması gerekiyor. Her gün ekranlara yansıyan acillerden, oradan da yoğun bakımlardaki koronavirüs hastalarının pişmanlık hikayelerini anlatan yansımaları ekranlarda görüyoruz. Yoğun bakımlarda aşı olmayanlar maalesef o kadar pişmanlık cümleleri kuruyorlar ki oksijen maskesiyle beraber hissettikleri nefessizlik duygusu, nefes alamama, boğulma hissi ve ölüm korkusu, bu pişmanlığı o kadar çok yansıtıyor ki onları öyle gördükçe inanın biz de çok üzülüyoruz" diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.