Hava Durumu

#Kala

Yeni Marmara Gazetesi - Kala haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kala haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Uludağ’da yarı yıl tatiline bir hafta kala doluluk oranları yüzde 90’ları buldu Haber

Uludağ’da yarı yıl tatiline bir hafta kala doluluk oranları yüzde 90’ları buldu

Kayak ve kış turizminin gözde yerleri arasında gösterilen Uludağ’da bu yıl sezon aralık ayında açıldı. Geçen sene karın geç yağması sebebiyle ocak ortalarında sezonu açan otelciler, bu yıl yarı yıl tatiline dolu dolu girmeyi hedefliyor. Kışın haftanın her günü misafirlerini ağırlayan Uludağ’da kar yağışının yarı yıl tatilinde de yoğun olması bekleniyor. Uludağ'da kar kalınlığı 45 santimetre olarak ölçülürken, hava sıcaklığı en düşük eksi 15, en yüksek eksi 8 derece olarak kayıtlara geçti. Monte Baia Uludağ Hotel Genel Müdürü Erdem Başarır, “Bu sene erken kar gelmesinden dolayı çok sevinçliyiz. Muhteşem bir karla sezon geldi. Otel dolulukları sadece bizde değil herkeste aynı. Bizde yüzde 90 civarlarına geldi. Aynı şekilde bu doluluk oranlarıyla devam ediyoruz. Uludağ'daki otelcilerle yapmış olduğumuz görüşmelerde, aynı şekilde doluluk oranlarının olduğunu belirtiyorlar. Şimdilerde ise sömestre heyecanı sardı bizi. Çok güzel bir yarıyıl geçireceğimizi düşünüyorum. Çocuklarımız için değişik faaliyetlerimiz olacak. Onun içinde özel bir animasyon ekibi kurduk. Sömestre başlangıcında ekibimizle birlikte çeşitli etkinliklerle çocuklarımız eğlendirmeyi düşünüyoruz. Ebeveynleri de kayağa göndereceğiz” dedi. Başarır, “Dün itibariyle yoğun bir kar yağışı başladı. Önümüzdeki üç gün de bol şekilde kar yağışı olacak. Yarıyılın ilk günü itibariyle ortalama bir metre kalınlığında kar geleceğini düşünüyoruz. Sömestre dönemi başladığında fiyatlarımız kişi başı 3 bin liradan başlayacak. Gecelik oda fiyatlarımız 6 bin lira civarında olacak. Burada Uludağ'ın her şey dahil tek oteliyiz. Biz sezon başında Polonya ile bir anlaşma gerçekleştirdik. Yapmış olduğumuz anlaşmaya istinaden aralık ayının son haftasından başlayarak, martın 19'una kadar misafirlerimiz otelimize gelecek. Sömestre tatilinde de yine aynı şekilde Polonyalı turistlerimizi de misafir edeceğiz. Ayrıca Polonya'dan da 4 kişilik mini kulüp ekibi gelecek. Çocukları eğlendirmek için çeşitli faaliyetler yapacaklar. Bu eğlencelere bizim Türk misafir çocukları da katılabilecek” şeklinde konuştu.

Kısıtlamaya saatler kala Uludağ’da yine aynı manzara Haber

Kısıtlamaya saatler kala Uludağ’da yine aynı manzara

Hafta sonu kısıtlamasına saatler kala, Uludağ'a akın eden Bursalılar veya yakın illerdeki vatandaşlar, gönüllerince eğlenme fırsatı buldu. Kimi kayak takımlarıyla düşe kalka kaymaya çalışırken, kimi ise sadece beyazın vermiş olduğu huzuru seyretti. Otelde konaklayanların da pistlere gelmesiyle zirvede adım atacak yer kalmadı. Günübirlik gelen vatandaşlar, pistlerin haricinde kızakla kayılan alanda da eğlencenin doruğuna çıktı. Kimi kızaktan düştü, kimi tümseklerden atlamanın heyecanını yaşadı. Günübirlik gelen vatandaşlar, "Uludağ her zaman çok güzel bir yer. Fırsat buldukça çıkmaya çalışıyoruz. Ama bir de kayak yapmayı bilsek daha zevkli olacak. Herkesin görmediyse buraları görmesi gerekiyor" dedi. Kayak ve Snowboard Öğretmenler Derneği Başkanı Yahya Usta ise, "Uludağ'ın havası belli olmuyor. Bir gün kar yağışı aralıksız devam ediyor. Ancak bir gün gelip güneş açıyor. Ancak şu anda yağan kar yağışı ve beklenen kar yağışı bizim sezonunu tamamlamamıza yeter. Hafta sonu beklenen yoğun kar yağışının da burada etkili olacağını sanmıyorum. Şu an hava kayak yapmaya çok elverişli" diye konuştu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü beş günlük hava durumunda pazar gününden itibaren ise kar yağışı beklendiğini açıkladı. Uludağ'da sıcaklığın en yüksek sıfırın altında 8, en düşük sıfırın altında 9 derece olması beklenirken, kar kalınlığı 9 santimetre artarak 43 santimetreye yükseldi. Uludağ yolunda etkili olan sis, görüş mesafesini kısaltırken sürücülere de zor anlar yaşattı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.