Hava Durumu

#Kalite

Yeni Marmara Gazetesi - Kalite haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kalite haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Kalite, Bursa'da gelenek Haber

Kalite, Bursa'da gelenek

Kalite Yönetim Sistemi, Çevre Yönetim Sistemi, Enerji Yönetim Sistemi, Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi, İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi olmak üzere 6 belgeye sahip Bursa Büyükşehir Belediyesi, Entegre Yönetim Sistemi çalışmalarına hız kesmeden sürdürüyor. Türk Standartları Enstitüsü tarafından TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve TS EN ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemleri için gerçekleştirilen dış tetkik sonucunda üç belgenin de devamına karar verildi. Denetim gerçekleştirilen tüm Daire Başkanlıklarının yöneticilerinin de bulunduğu kapanış toplantısında söz alan TSE denetçileri, tavsiye ve önerilerinin yanında iyi uygulama örneklerini de katılımcılarla paylaştı. Vatandaşlarımızdan gelen tüm taleplerin ortalama 2 gün içinde sonuçlandırılması, hayvansal atıkların geri dönüşümü, saha personelinin yaka ve araç kameralarıyla hizmet verme oranın artırılması, yalın uygulamalarla sürekli iyileştirmenin bir kurum kültürü haline getirilmesi gibi örnekleri yerinde tespit eden denetçiler, verilerini bir rapor halinde Genel Sekreter Yardımcısı ve Yönetim Temsilcisi Ahmet Aka’ya sundu. ÖNCELİK VATANDAŞ MEMNUNİYETİ Kapanış konuşmasında konuşan Genel Sekreter Yardımcısı ve Yönetim Temsilcisi Ahmet Aka, yaptıkları tüm hizmetlerin öncelikli amacının vatandaş memnuniyetini artırmak olduğunu söyledi. Aka, “Bize ulaşan tüm taleplerin en hızlı şekilde çözülmesini son derece önemsiyoruz. Kaynağı kurumumuz olmayan sebeplerden ötürü sonuçlandıramadığımız talepler için bile vatandaşımızı arıyor bilgilendirme yapıyoruz” dedi. Aka, yönetim sistemlerini bir yönetim aracı olarak kullanarak etkinliğini sürekli artıran çalışma ekipleri ile denetim sonucunda aktardıkları bilgiler için tüm denetçilere teşekkür etti.

Bursa Uludağ Üniversitesi'ne kalite ödülü Haber

Bursa Uludağ Üniversitesi'ne kalite ödülü

KalDer'in, tüm sektör ve kuruluşlarında mükemmellik kültürünün yaygınlaştırılması, yerel ve ulusal düzeyde kamu sektöründeki iyi uygulamaların ödüllendirildiği Tanıma Programı kapsamında hayata geçirdiği "İlham Veren Kamu Yönetimi Proje Ödülleri" Ankara'da düzenlenen 23. Kamu Kalite Sempozyumu'nda dağıtıldı. DEVLET ÜNİVERSİTELERİ KATEGORİSİNDE TEK Başvurusu yapılan projelerin 4 farklı kategoride ödüllendirildiği organizasyonda "Güvenli İnşaat İçin Bilinçli Kadro" projesi Bursa Uludağ Üniversitesi, Devlet Üniversiteleri Kategorisinde En İyi Proje ödülünü kazanmayı başardı. Törende hazır bulunan Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu ve Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ödülü, Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Funda Coşkun, Proje Yürütücüsü ve İSG Koordinatörü Prof. Dr. Nurettin Yamankaradeniz, Öğr. Gör. Yasemin Özdemir, Öğr. Gör. Hüdayi Taşçı, Öğr. Gör. Gizem Akalp, Öğr. Gör. Uğur Saklangıç, Dr. M. Sami Döven,İMSİAD Yöneticileri ve ekip üyeleriyle birlikte aldı. ÖZEL PROJEYE ÖZEL ÖDÜL BUÜ ve İMSİAD ortaklığında yürütülen Güvenli İnşaat için Bilinçli, Kadro Projesi, iş sağlığı ve güvenliği alanında ilk olma özelliğine sahip. Avrupa Birliği Projesi olarak yürütülen çalışma kapsamında Üniversite Kampüsü sınırları içerisinde İSG DİEM (Dijital İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Merkezi) kuruldu. İş sağlığı ve güvenliği eğitimlerine inovatif bir katkı sağlamayı amaçlayan proje sayesinde çok sayıda personel nitelikli iş sağlığı ve güvenliği eğitimi alma şansını yakaladı.

‘Hizmette kalite’ eğitimi Haber

‘Hizmette kalite’ eğitimi

Büyükşehir Belediyesi ve MBB Yerel Yönetimler Akademisi işbirliği ile düzenlenen, Büyükşehir Belediye ile 17 ilçe belediyesi ve BUSKİ personelinin katılımıyla gerçekleşen eğitim, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Mehmet Veysi Tutkun’un açılış konuşmasıyla başladı. Eğitimin ilk gününde Eğitmen Fatih Arslan, eğitim gerekçe formunun oluşturulması, eğitim ihtiyaç analizinin yapılması, eğitim ihtiyaçlarının tespiti, fayda/maliyet analizi ile doğru eğitim programının seçilmesi, kısa/orta/uzun vadeli eğitim programının hazırlanması, eğitim organizasyonunun planlanması ve uygulanması, ölçme değerlendirme sisteminin uygulanması, eğitim faaliyet raporunun hazırlanması, belediyelere uygun ölçme değerlendirme sisteminin kurulması ve başarılı uygulama örnekleri konularında katılımcıları bilgilendirdi. Eğitmen Önder Özmen de, stajyer çalıştırmanın yasal mevzuattaki yeri, belediyelerin yasal yükümlülükleri, çalıştırılacak stajyer kontenjanını belirlenmesi, stajyer alım ilanı, stajyer başvuru süreci, stajyer ücretlerinin tespiti ve ödenmesi, stajyer anket çalışmasının yapılması ve analizi konuları hakkında bilgilendirme yaptı. Eğitimde, temel eğitim programının planlanması ve uygulanması, hazırlayıcı eğitim programının planlanması ve uygulanması, staj programının planlanması ve uygulanması, yemin töreninin planlanması ve uygulanması konuları da ele alındı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.