Hava Durumu

#Kapi

Yeni Marmara Gazetesi - Kapi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kapi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

MHP YENİŞEHİR’DE ÇALINMADIK KAPI SIKILMADIK EL BIRAKMIYOR Haber

MHP YENİŞEHİR’DE ÇALINMADIK KAPI SIKILMADIK EL BIRAKMIYOR

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde çalmadık kapı, gidilmedik yer bırakmayan Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatları ve Belediye Başkanının ziyaretleri vatandaşlar tarafından memnuniyetler karşılanıyor.Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, 'Hizmetler yapılır, istekler giderilir. Bizim için en önemlisi gönüllerde yer almaktır' dedi.Belediye Başkanı Davut Aydın, ' Makamlar mevkiler gelip geçicidir. Bizlere inanarak bu göreve layık gören hemşehrilerimizin güven ve desteklerini boşa çıkarmamak için Milliyetçi Hareket Parti’mizin çok kıymetli teşkilatları ve İlçe Başkanımız Arif Eren ile birlikte çalmadık kapı gidilmedik yer bırakmıyoruz. Biz hiçbir zaman halkımızdan kopmadık. Onların gönüllerine girmek için çalışıyoruz. Hizmetler yapılır, istekler giderilir. Bizim için en önemlisi gönüllerde yer almaktır. Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçelinin belirttiği gibi ve bizlere talimatlarıyla, 'Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben' anlayışımız bu inanmışlığın tezahürüdür. Biz tutarlıyız, ilkeliyiz, dürüstüz ve ahlakın burcuyuz. Bu yönde ilçemize bağlı 71 mahallede halkımız ile gece gündüz demeden bir araya gelmeye devam edeceğiz' diye konuştu.Kendilerini çat kapı ziyaret eden Belediye Başkanı Davut Aydın’ın bu ziyaretlerinden dolayı memnun oldukları ifade eden Yenişehirliler kendisine başarılar dilediler.

Kapı önüne ayakkabı bırakana Yargıtay'dan kötü haber Haber

Kapı önüne ayakkabı bırakana Yargıtay'dan kötü haber

Apartmanlarda ve sitelerde ortak kullanım alanı olarak sayılmasa da binada kapı önleri ortak geçiş alanı olarak değerlendiriliyor. Daire kapısı önüne kat malikleri ve kiracıların ayakkabı ya da herhangi bir eşya koyması mahkemelik olabiliyor. Apartmanlarda kapı önlerinde ayakkabı bırakmak kat maliklerinin ortak kararı ile yasaklanabiliyor. Bu yasaklama hükmü yönetim planına da işlenerek genel bir kural haline dönüştürüyor. Bu yönde karar alındıktan sonra kat malikleri ve kiracılar kapı önlerinde ayakkabı bırakamıyor. Bu karar alındıktan sonra kapı önüne ayakkabı bırakmak kanunen yasaklanmış bir hale geliyor. Daire kapısı önüne ayakkabısını koyan komşu hakkında diğer kat malikleri müdahalenin önlenmesi talebiyle Sulh Hukuk Mahkemesi'nde dava açıyor. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin yolunu tutan bir apartman yöneticisi, binada kiracı olarak oturan kişinin, merdiven boşluğuna ayakkabılık koymasından şikayetçi oldu. Davacı apartman yöneticisi; kiracının merdiven boşluğuna koymuş olduğu ayakkabılığın ve ana yapının teras betonuna dikmiş olduğu çanak antenin kaldırmasına, bağımsız bölümdeki balkon tamiratının yaptırılmasına, bodrum katta sığınağa koymuş olduğu odun kömür ve yanıcı maddelerin kaldırılmasına karar verilmesini dava etti. Mahkemece; davanın kısmen kabulüne, davalı tarafından merdiven boşluğuna konulan ayakkabılığın kaldırılmasına, bodrum katta bulunan sığınağa konulan eşyaların kaldırılmasına, ana yapının teras betonuna konulan anten direğinin kaldırılmasına hükmetti. Kararı davalı kiracı temyiz edince devreye Yargıtay girdi. Yüksek Mahkeme kararında şöyle denildi: "Mahkemece dava konusu taşınmazdaki projeye aykırılıklar bilirkişi raporu ile belirlenip ortak alan olduğu anlaşılan yerlere davalı tarafından yapılan müdahale tespit edilerek müdahalenin önlenmesine ve tayin edilen süre içerisinde eski hale dönüştürülmesine karar verildiğine göre, yazılı olduğu şekilde davanın kabulüne karar verilmesinde bir isabetsizlik bulunmamıştır. Mahkeme hükmünün onanmasına oy birliği ile karar verilmiştir."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.