Hava Durumu

#Karacabey

Yeni Marmara Gazetesi - Karacabey haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Karacabey haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Yaren Leylek Amerikan Basınında Haber

Yaren Leylek Amerikan Basınında

Bursa'nın Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, geçtiğimiz günlerde uluslararası alanda önde gelen basın kuruluşlarından New York Times’a röportaj verdi. Özkan, röportajında Eskikaraağaç Leylek Köyü, Adem Amca ile Yaren Leylek hikayesini anlattı.  Başkan Özkan, Eskikaraağaç Leylek Köyü, Adem Amca ile Yaren Leylek hikayesini konu alacak yazı dizisi için ilçeye gelen New York Times Türkiye Büro Şefi Ben Hubbard ile Muhabir Şafak Timur Özkan ile görüştü. Dünyaca ünlü Amerikalı basın kuruluşu New York Times Türkiye Büro Şefi Ben Hubbard, muhabir Şafak Timur ve Foto Muhabiri Ivor Prickett ile birlikte Karacabey’e gelerek Adem Amca ve Yaren hikayesini araştırdı. Ekip hikayenin yaşandığı leylek köyünde Adem Yılmaz başta olmak üzere diğer köy halkıyla da röportajlar gerçekleştirdi.  “Adem Amca ve Yaren Leylek bölge için bir marka”  Konu çerçevesinde Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ile de bir araya gelen Hubbard ve ekibi, Eskikaraağaç başta olmak üzere doğa üzerine yapılan projeler ve farkındalık çalışmaları hakkında görüştü. Başkan Özkan bu ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, ilçeye dair çeşitli çalışmaları kendilerine aktardı. Özkan konuşmasında, Adem Amca ve Yaren Leylek’in artık bölge için bir marka değeri haline geldiğini ifade ederek, “Şu an Eskikaraağaç Köyü’ne Adem Amca ve Yaren Leylek’i görmeye yüzlerce turist geliyor. Bu hem ilçemiz hem de Eskikaraağaç adına çok büyük avantaj. Adem Amca ve Yaren Leylek hem kırsal kalkınmaya, hem doğaya dikkat çekmeye hem de ekoturizme öncülük eden bir hikaye oldu” dedi 

Karacabey tohumculuğun da merkezi haline geliyor Haber

Karacabey tohumculuğun da merkezi haline geliyor

Başkan Ali Özkan, ilçede 3T vizyonu çerçevesinde gerçekleştirdikleri çalışmaların ve yatırımların meyvesini son yıllarda aldıklarını belirterek, Karacabey’in özellikle tohumculuk sektöründe de merkez haline gelmeye başladığını söyledi. Başkan Ali Özkan bu kapsamda, ilçede yatırım yapan tohumculuk firması yetkilileri ile bir araya geldi. Özkan, Japonlar tarafından ilçeye kurulan Takii Seed Tohumculuk firmasının Karacabey Şube Müdürü Sadettin Tezyener, CMC Tohumculuk Celalettin Öztürk ve Muhammed Cabbaroğlu ve May Tohumculuk adına Metin Şahin ile tarımsal yatırımlarla alakalı verimli görüşmeler gerçekleştirdi. “Karacabey’imiz tohumculuğun da odak noktası olacak dedik ve girişimlerimizle birlikte CMC, Rayel ve Takii tohum firmaları Karacabey’imizde üretime başladı” diyen Başkan Ali Özkan şu cümleleri kurdu; “İnşallah en kısa zamanda MAY Tohumculuk da Karacabey’de bir fabrika inşaatına başlayacak. Yine bu adını saydığımız firmalar da yatırımlarını çoğaltacak. Salçalık domates, dondurulmuş gıda konusunda yatırımlar bölgemizde faaliyete geçecek. Şu anda inşaatı başlayan bir patates, cips fabrikasında 400 kardeşimiz 12 ay boyunca inşallah çalışacak ve alternatif ürünler gündeme gelecek.” Alternatif tarım ürünlerinin de üreticiye iyi bir seçenek olduğunu belirten Özkan, tarım ve üretime dayalı tüm çalışmalarda hem sanayiciye hem de üreticiye her türlü desteği sağlamaya devam edeceklerinisöyledi. Başkan Ali Özkan, bu tarz yatırımcılarla sürekli dirsek temasında olduklarını ve hem üreticiye hem sanayiciye katkı sağlayan ve bunların sonucunda hem yerel hem bölgesel kalkınmaya ve milli ekonomiye katma değer üreten bir şehir olmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Özkan, ilçede son olarak geçtiğimiz yıl açılan Japon Takii Seed tohum firmasının 60 bin m2 alanda faaliyete başladığını ve henüz 1 yıl doldurmadan şu anda Bursa genelinde 400 üretici ile sözleşmeli tarım yapıldığını belirtti. Takii Seed Tohumculuk firmasının Fabrika Müdürü Tezyener de görüşmede 10 yıl içerisinde 400 bin m2 kapalı alanda olmak üzere ve bunun yanında da 3 bin 500 dekar açık alanda sebze ve çiçek tohum üretiminin yapılmasını planladıklarını belirterek, 10 yılın sonunda binden fazla üretici ile sözleşmeli tarım yapacaklarının altını çizdi. Tezyener ayrıca verilen desteklerden dolayı Özkan’a teşekkürlerini iletti.

Karacabey Gölecik Barajı'nda sona doğru Haber

Karacabey Gölecik Barajı'nda sona doğru

Tarımda modern sulamanın yaygınlaşması, tarım arazilerinden en yüksek faydanın sağlanması, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ayrıca yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için Türkiye'nin dört bir yanında baraj inşaatları hızla devam ediyor. Sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkılırken, 2016 yılında başlanan Karacabey ilçesindeki Gölecik Barajı'nda sona gelindi. Yüzde 84,10'u tamamlanan projenin tüm aşamalarının tamamlanmasıyla başlanan sulu tarım ile Türkiye ekonomisine yıllık 159 milyon lira katkı sağlanması hedefleniyor. Gölecik Barajı, 45 bin 870 dekar arazinin sulanmasının yarı sıra, Karacabey ve çevresinin ihtiyacı olan yıllık 7,44 milyon metreküp içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak. Şimdiye kadar yapılan çalışmalarda yaklaşık 511 bin metreküp SSB dökümü gerçekleşirken, 82,50 metre kotuna kadar gövde dolgusu tamamlandı. Eş zamanlı olarak, enjeksiyon ve drenaj galerisi imalatları yamaçlara doğru yükselerek devam ettirildi. Su alma şaftı cebri boruların montajına başlanmış olup gövde dolgusu ile eş zamanlı olarak su alma yapısı imalatı 83,40 metre kotunda sürdürülmektedir. Asansör ve havalandırma şaftı 84,10 metre kotunda ve prekast merdiven imalatına 83 metre kotunda da gövde dolgusu ile birlikte devam edilmektedir. Enerji kırıcı havuz imalatları tamamlanmış olup, dolusavak duvar imalatları 63 metre kotunda devam edilmektedir. Gölecik Deresi üzerinde 2016 yılında inşaat çalışmaları başlayan barajın 35,86 milyon metreküp su depolama hacmine sahip olacak.

“Bardağınla gel, çorbanı al” etkinliği ile sıfır atığa dikkat çekildi Haber

“Bardağınla gel, çorbanı al” etkinliği ile sıfır atığa dikkat çekildi

Marmara Belediyeler Birliği’nin (MBB) Türkiye Koordinatörü olduğu Avrupa Atık Azaltım Haftası (European Week for Waste Reduction - EWWR) etkinlikleri kapsamında, Karacabey’de de anlamlı bir etkinliğe imza atıldı. Avrupa Atık Azaltım Haftasında atık önleme, yeniden kullanım ve geri dönüşüm kavramları her yıl farklı bir tema işlenirken, bu yıl ambalajların önemi ve paketli ürün kullanımının azaltılması ön plana çıkarıldı. 18-26 Kasım tarihleri arasında 15. Avrupa Atık Azaltım Haftası kapsamında, Karacabey’de de Karacabey Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından, Bardağınla Gel, Çorbanı Al; sloganıyla başlatılan sosyal sorumluluk kampanyasıyla, atık azaltımına destek vermek ve sıfır atık uygulamalarına dikkat çekmek amaçlandı. ÖĞRENCİLERE SABAH ÇORBALARI BELEDİYEDEN Bu kapsamda, ilçede üç gün boyunca üç farklı lokasyondaki okullarda öğrencilere çorba dağıtımı etkinliği gerçekleştirilirken, Başkan Ali Özkan da Ertuğrul Gazi İmam Hatip Ortaokulu önünde cam bardaklarıyla gelen ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen çorba dağıtımı organizasyonuna katıldı. Sürdürülebilir kaynak ve atık yönetimi hakkında bilinçlendirme eylemlerinin uygulanmasını teşvik etmek amacıyla düzenlenen bu etkinliklerle atık yönetimi konusunda farkındalık yaşatmayı amaçladıklarını ifade eden Başkan Ali Özkan, bu yöndeki çalışmaların yılın her döneminde devam edeceğini söyledi. Başkan Özkan, “Halkımızı, sürdürülebilir bir yaşam tarzına yönlendirme ve ambalaj kullanımının azaltımı, atık önleme ve yeniden kullanımı yaygınlaştırmaya hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. Herkes destek olabiliyor Öte yandan, Avrupa Atık Azaltma Haftası, bir hafta boyunca sürdürülebilir kaynak ve atık yönetimi hakkında bilinçlendirme eylemlerinin uygulanmasını teşvik etmeyi amaçlayan bir girişim olup; belediyeler, kamu kurumları, atık yönetim şirketleri, özel şirketler, sivil toplum örgütleri, okullar ve üniversitelerin yanı sıra vatandaşlar da bireysel olarak katılım sağlanabiliyor.

AK Parti’de belediye başkan aday adayları belli oldu Haber

AK Parti’de belediye başkan aday adayları belli oldu

Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, başvuruda bulunan bütün aday adaylarına AK Parti'ye gösterdikleri teveccühten dolayı teşekkür etti. AK Parti'de, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimleri için belirlenen süre 9-17 Kasım olarak açıklanmış, daha sonra bu süre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 22 Kasım 2023 Çarşamba saat 19.00’a kadar uzatılmıştı. Aday adaylık sürecinin sona ermesinin ardından belediye başkanlık müracaatlarına ilişkin değerlendirme yapan AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, "Başlamış olan ‘Türkiye Yüzyılı’nın yereldeki en güçlü isimleri olan belediye başkan adaylarımızın belirleneceği bu süreçte, dünya liderimiz sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu vizyon ve kararlılık ile Bursa’mızı dünyanın marka şehirleri arasına taşıyacak en güçlü adayları belirlemek için yoğun bir çaba harcıyoruz. Öncelikle, bu süreçte belediye başkanlığı için partimizi tercih eden tüm aday adaylarımıza, partimize gösterdikleri bu teveccüh için teşekkür ediyorum. 9 Kasım’da başlayan ve 15 gün süren başvuru sürecinde, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 1 aday adayı başvuruda bulundu. Büyükşehir dışında 17 ilçemizde ise toplam 99 belediye başkan aday adayımız var. Meclis üyeleriyle ilgili başvuru süreci ise 3 Aralık’ta sona eriyor. Dolayısıyla meclis üyelikleri ile ilgili bugün için herhangi bir şey söylemem mümkün değil. Şimdi 26 Kasım Pazar günü saat 10.00-16.00 saatleri arasında Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde, dijital ortamda yapacağımız temayül yoklamasıyla teşkilat mensubu arkadaşlarımız aday adayları ve mevcut başkanlarıyla ilgili fikirlerini beyan edecekler. Temayülün ardından da başkan adaylarımızın isimleri genel merkezimiz tarafından değerlendirildikten sonra netlik kazanacak" dedi. İlçelerde ise aday adaylığı için Büyükorhan’da 7, Gemlik’te 4, Gürsu’da 10, Harmancık’ta 2, İnegöl’de 9, İznik’te 5, Karacabey’de 8, Keles’te 5, Kestel’de 7, Mudanya’da 3, Mustafakemalpaşa’da 3, Nilüfer’de 2, Orhanel’de 7, Orhangazi’de 8, Osmangazi2de 14, Yenişehir’de 3, Yıldırım’da 2, toplam da 99 isim ilçe belediye başkan aday adaylığı için başvurdu. İlçelerde belediye başkan aday adaylığı için başvuran isimler; Büyükorhan: Erol Öztürk, Hasan Taş, Mehmet Vadi, Nihat Öztürk, Ömer Arı, Önder Sak, Üzeyir Tüfekçi Gemlik: Ercan Barutçu, Mehmet Şamil Yiğit, Refik Yılmaz, Zafer Işık Gürsu: Abdullah Birgül, Ali İhsan Yaylacı, Fatih Yıldız, Halit Şefikoğlu, İbrahim Arslan, Muhammet Altoprak, Musa Aydın, Mustafa Tuna, Osman Aktaş, Samet Kurumehmetoğlu Harmancık: Hülya Gedik Çelik, Şirfan İpek İnegöl: Bülent Temelli, İsmail Kösen, Kamuran Tanrıverdi, Mahsuni Canbay, Mehmet Serdar Nalcı, Nedim Bayram, Ridvan Kocaağa, Sedat Öpçiner, Yavuz Uğurdağ İznik: Halil İbrahim Gökbulut, Osman Sargın, Selda Meriç, Serdar Küçükkoçum, Tamer Mahmut Hersek Karacabey: Ahmet Candan, Ertem İşcan, İsmail Ulker, Murat Erol, Şenol Erol, Vedat Tezol, Yelit Karakaşlar Yılmaz, Zeki demir Keles: Ali Mersin, Ali Doğru, Arif Doğru, Emre Kahraman, Ziya Aydemir Kestel: Abdülkadir Karlık, Ali Zeybek, Ali Ergün, Mert Vahit Arslan, Mustafa Sayılgan, Osman Yıldız, Şemsettin Hacıoğlu Mudanya: Erdal Bilen, Gökhan Dinçer, Necati Şimşek Mustafakemalpaşa: Adem Çelik, Hüseyin Tunçer, Sadettin Akkoyunlu Nilüfer: Halil Gülce, Hatice Kübra Gönder Yarar Orhaneli: Ali Osman Tayır, Ekrem Çohadar, Elif Özdemir, Ertuğrul Tunca, İdris Kaydul, Kemal Altın, Kemalettin Özcan Orhangazi: İsmail Özbey, Mithat Kardaş, Muammer Kara, Mustafa Kaya, Necmettin, Recep Alemdar, Sadettin Höçük, Selahattin Çelik, Osmangazi: Ahmet Yıldız, Ali Yılmaz, Ali Altınoğlu, Bülent Karaaslan, Cem Kürşad Hasanoğlu, Cüneyt Karlık, Hasan Hüseyin Erdönmez, İrfan Tatlıoğlu, Mehmet Yetim, Mustafa Çaltılı, Nazım Maral, Semih Peksert, Serkan Işık, Yusuf Kudret Nalbant Yenişehir: Berkun Can Topaler, Emrah Taşcan, Süleyman Çelik Yıldırım: Ali Mollasalih, Zeynep Kardeş Sürecinin sona ermesi ile birlikte, AK Partiden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı için başvuru yapan tek isim Deniz Üzülmez oldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.