Hava Durumu

#Karacabeyde

Yeni Marmara Gazetesi - Karacabeyde haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Karacabeyde haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Karacabey’de Yusuf Güney ile ‘Zafer Bayramı’ coşkusu Haber

Karacabey’de Yusuf Güney ile ‘Zafer Bayramı’ coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın bu yıl 100. yılını kutlamanın heyecanı ve mutluluğu ile kutlamalar erken başladı. Karacabey Belediyesi tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri çerçevesinde sevilen şarkıcı Yusuf Güney, Cumhuriyet Meydanı’nda sahne aldı. Öncesinde Dj Ali Toprak, Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran Karacabeylilere çaldığı şarkılar ile enerjiyi yükseltti. Ardından O Ses Türkiye yarışmasındaki performansıyla gönüllerde taht kuran Furkan Kesat, sahne performansıyla alanı dolduran insanlara müzik keyfi yaşattı. Gecede sahne alan sevilen şarkıcı Yusuf Güney, şarkılarıyla Zafer Bayramı coşkusunu zirveye çıkarttı. ‘Melekler Seni Bana Yazmış’ şarkısı ile konserine başlayan Güney, ‘Duydun mu?’, ‘İki Romantik Deli’, ‘Sualsiz’ şarkılarını seslendirdi. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan teşekkür konuşmasını yaparak ünlü şarkıcıya çiçek ve hediye takdim etti. Yusuf Güney, 10. Yıl Marşı’nı seslendirdiği esnada coşku tavan yaptı. Rafet El Roman ile yapmış oldukları ‘Aşk-ı Virane’ şarkısını seslendiren şarkıcı geçmişi yad etti. Sahneye davet ettiği roman çocuklar ile roman havası oynayan şarkıcı sahne performansıyla Karacabeylileri kendisine hayran bıraktı. Sık sık dinleyiciler ile sohbet eden Yusuf Güney, doğum günü olan bir dinleyicisine imzalı albüm CD’sini hediye etti. ‘Melekler Seni Bana Yazmış’ şarkısı ile konserini bitiren Güney, Bursalılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Karacabey’de eğitime destekler sürüyor Haber

Karacabey’de eğitime destekler sürüyor

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Bakırköy Mahallesinde eğitim veren Özel Eğitim Meslek Okulunu ziyaret etti. Okul Müdürü Müslüm Karataş ve Bakırköy Mahalle Muhtarı Kazım Önen’in de yer aldığı ziyarette Özkan, öğretmen ve öğrencilerle birebir sohbet ederken, Karacabey Belediyesi tarafından okulda yapılan çalışmaları da yerinde inceledi. Okul Müdürü Karataş ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken,“Okulumuzun tesisatının yenilenmesi ve bahçemizin düzenlenmesinde Karacabey Belediyesi’ninçok ciddi anlamda katkıları oldu. Değerli katkılarından dolayı Başkanımız Ali Özkan’a teşekkür ediyoruz” dedi. Mahallemiz için çok güzel oldu Muhtar Kazım Önende yaptığı açıklamada,“Okulumuzun eski hali harabelikti. Çalışmalar ve katkıları için Başkanımız Ali Özkan’a teşekkür ediyoruz. Çocuklarımız ve mahallemiz için çok güzel oldu”dedi. Başkan Ali Özkan da yaptığı açıklamada,“Muhtarımızın ve müdürümüzün ifade ettiği gibi burası harabelik, eski bir okuldu,bu yüzden de böyle bir çalışma düşüncesi hasıl oldu. Gerçekten de güzel oldu. Karacabey Belediyesi olarak çevre düzenlemesini yaptık,okulun içinde ve dışında gerekli tadilat çalışmasını gerçekleştirdik, şirin bir eğitim yuvası ortaya çıktı. Çocuklarımız da burada cıvıl cıvıl maşallah.Onları görmek, onlarla bir arada olmak bizi gerçekten mutlu etti. Tabi öğretmenler okula severek gelirlerse, verimleri onlarca kat artar.Severek yapılacak bir iş olarak görülüp, idealist bir felsefe ile yürütüldüğünde, çocukların hayatına dokunulduğunda,eğitimciliğin gerçekten çok olumlu sonuçları oluyor.Bu okulda da gördük ki çocuklarımız, eğitimcileri ile kaynaşmış ve burada olmaktan da çok mutlular, hepsinin yüzü gülüyor. Bu anlamda desteklerimiz devam edecek” dedi.

Karacabey’de arazi yollarına rahat ve güvenli ulaşım için düzenlemeler sürüyor Haber

Karacabey’de arazi yollarına rahat ve güvenli ulaşım için düzenlemeler sürüyor

Ekipler, kırsal mahallelerde yürüttükleri çalışmalarla özellikle çiftçiler tarafından kullanılan ancak yağışlarda bozulan arazi yollarını kullanılabilir hale getiriyor. Karacabey Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, kırsal mahallelerde yürüttükleri çalışmalarla özellikle çiftçiler tarafından kullanılan ancak yağışlarda bozulan arazi yollarını kullanılabilir hale getiriyor. Karacabey Belediyesi’nin arazi yollarındaki düzenleme faaliyetleri, üreticilerin de yüzünü güldürüyor. Kararlı bir şekilde devam edecek Bu çerçevede ekiplerin sahada aktif bir şekilde çalıştığını ifade eden Belediye Başkanı Ali Özkan, “2022 yılında Yeşildere, Gölecik, Ovahamidiye, Arız, Muratlı, Doğla, Canbaz ve Karakoca mahallelerimizde, toplam 12 km arazi yolu tesviyesi yapılmış olup çalışmalarımız devam etmektedir. Tarım, ilçemizin en önemli başlıklarından birisidir. Üreticilerimiz için verimli topraklar ve onların ulaşabilir olması da ayrıca önemli. Bu noktada ekiplerimiz, kışın bozulan arazi yollarını düzenleyerek çiftçilerimizin kullanabilecekleri hale getirmeye gayret gösteriyor. Bu anlamda çalışmalarımız kararlı bir şekilde devam edecek” dedi. Yenilenen araç filosu ile daha güçlü Karacabey Belediyesi hem merkez hem kırsaldaki çalışmaları daha pratik hale getirmek için aldığı araçlarla da bu çalışmalara önemli katkı sağladı. Son 2 yılda alınan 19 yeni araçla birlikte 8 yıllık görev süresi boyunca toplamda 52 hizmet aracını ilçeye kazandırdıklarını belirten Özkan, “Bu dönemde, böylesine önemli bir yatırımı yapan ender belediyelerden birisiyiz. Nitekim hala alımlarımız da devam ediyor. 1-2 ay içerisinde 10’a yakın yeni araç daha filomuza dahil olacak. Ve bunlar özellikle merkez ve kırsalda halkımıza hizmeti kolaylaştıracak yatırımlar. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Karacabey’de ramazan etkinliklerine yoğun katılım Haber

Karacabey’de ramazan etkinliklerine yoğun katılım

 17 Nisan’da başlayan etkinliklerde, çocuklar ve yetişkinler için hazırlanan ramazan programında ilk 2 gün geride kaldı. Cumhuriyet Alanında planlanan ancak hava muhalefeti nedeniyle Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezine alınan etkinlikler yoğun bir katılımla sürüyor. Ramazan programı; fasıl grubu, meddah gösterileri, Karagöz-Hacivat oyunları, tiyatro gösterilerinin yanı sıra önceki akşam Grup Çelebi’nin ilahi dinletisi ile devam etti. Etkinlikler boyunca çocuklara ücretsiz ikramlar yapılırken, kurulan atölyelerle el becerileri geliştirilerek eğlenceli oyunlar ve kurslar gerçekleştirildi. Ünlü Yazar Hayati İnanç Karacabeylilerle buluşuyor Ramazan etkinliklerinin üçüncü akşamında ise Ünlü Yazar Hayati İnanç, hava muhalefeti nedeniyle Atatürk Kapalı Spor Salonunda dinleyicileri ile buluşacak. Saat 21.30’da başlayacak etkinliğe yoğun katılım olması bekleniyor. İnanç etkinlikte, ‘Can Veren Pervaneler, Hayata Şiirden Bakmak’ adlı programını Karacabeylilere icra edecek. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Ramazana özel hazırlanan etkinliklere tüm halkı davet ederek,“Hem çocuklarımız hem yetişkinler için yoğun bir program hazırladık. Tamamı ücretsiz gösteriler, konserler, dinletiler, ikramlar ve hediyeler var. Hem bilgilendirici, hem geliştirici içerikler var. Halkımızın da katılımlarını bu anlamda bekliyoruz” dedi.

Karacabey’de Ramazan coşkusu doyasıya yaşanacak Haber

Karacabey’de Ramazan coşkusu doyasıya yaşanacak

Karacabey Belediyesi hazırladığı Ramazan programında, Karacabeylilere Ramazan coşkusunu yaşatmaya hazırlanıyor. Ramazan’a özel ışıklandırılan Cumhuriyet Alanında 8 gün sürecek etkinliklerde, her akşam iftar sonrası farklı aktiviteler Karacabeylilerle buluşacak. 17 Nisan Pazar akşamı başlayacak iftar sonrası programları çerçevesinde Sanatçı Aytek Önal’ın Karagöz oyunu, Grup Çelebi ilahi konseri, gölge oyunları, illüzyon gösterileri, meddah gösterileri, tiyatro, çocuklar için geleneksel yarışmalar ile İkizler’in ‘Ramazan özel konseri’ etkinliklerde yer alacak. 23 Nisan Çocuk Bayramı Cumhuriyet alanında Karacabey’de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri de bu yıl Ramazan’la birleştirilirken, çocuklar için coşkulu bir program hazırlanıyor. Bu çerçevede, 14 Eylül Orta Okulu Müzik Öğretmeni Irmak Erdoğan yönetimindeki ilçe okullarının da yer aldığı Çocuk Korosu, halk konseri gerçekleştirecek. Müziğe yetenekli çocuklardan oluşan koronun, ilçede büyük ses getirmesi bekleniyor. Hayati İnanç Karacabeylilerle buluşacak Öte yandan, katıldığı programlarda anlatımlarıyla büyük beğeni toplayan ünlü Yazar Hayati İnanç da Ramazan etkinlikleri çerçevesinde 19 Nisan Salı günü Karacabeylilerle buluşacak. ‘Can veren Pervaneler’ başlığı altında ‘Hayata Şiirden Bakmak’ programını Karacabey’de icra edecek olan İnanç, Ramazan programının gözde konukları arasında. Etkinlikler, İlçe Müftülüğü tarafından hazırlanan Ramazan sohbeti ilahi dinletisi ve kuran tilaveti ile 24 Nisan’da son bulacak. Çocuklara özel atölyeler Ayrıca Karacabey Belediyesi, 8 günlük program boyunca Ramazana özel açılacak platformlarda çocuklar için iki farklı atölye çalışması ile ücretsiz yiyecek ikramı vermeye hazırlanıyor. Atölye çalışmalarında yüz boyama, sokak oyunları, davul yapımı, ramazan feneri yapımı gibi birçok alanda çocukların becerilerini olumlu yönde geliştirmeye yönelik kurslar, öğreticiler eşliğinde çocuklarla buluşacak. Başkan Özkan’dan etkinliklere davet Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da yaptığı açıklamada tüm Karacabeylileri Ramazan coşkusuna ortak olmaya çağırırken, “Karacabey’de unutulmayacak bir Ramazan geleneğini başlatmayı düşünüyoruz. Bunun için Cumhuriyet Meydanını ışıklandırdık ve bu, halkımız tarafından çokça beğeni topladı. 17 Nisan’da başlayacak ve 24 Nisan’da bitecek etkinlikler, iftardan sonra Cumhuriyet Alanında vatandaşlarımızla buluşacak. Çocuklu ailelerin de özellikle bu eğlencelere katılmasını tavsiye ediyoruz. Sadece eğlence değil çeşitli yetenek geliştirme atölyeleri, eğlenceli ve öğretici oyunlar ve gösteriler de onlar için sahne alacak” dedi.

Karacabey’de sıfır atık için yeni adım Haber

Karacabey’de sıfır atık için yeni adım

Karacabey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri yaptıkları ortak çalışma ile ilçe genelinde faaliyet gösteren 22 eczaneye atık ilaç toplama kutusu bıraktı. Eczanelerde bilgilendirici görsellerin de yer aldığı bu kutularla, vatandaşların tarihi geçmiş ilaçları çöp yerine bu kutulara atması isteniyor. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi tarafından titizlikle sürdürülen Sıfır Atık Projesine, Türkiye'de yoğun bir katılım olmuş ve proje geniş alanlarda ilgi uyandırmıştır. Bu kapsamda bizler de çeşitli çalışmalarla projeye destek olmaya çalışıyoruz. Zabıta ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimizin ortak çalışması ile ilçemizde faaliyet gösteren tüm eczanelere ilaç toplama kutuları bırakıldı. Geri dönüşüm ile hem ürünlerin yeniden ekonomiye kazandırılmasını hem de doğaya etkisini en aza indirmeyi azaltmayı hedefleyen önemli bir proje. Bu kapsamda vatandaşlarımızdan ricamız, evlerinde tarihi geçen tüm ilaçları en yakın eczanelerde bulunan bu atık kutularına bırakmalarıdır. Özellikle bu ilaçların çevreye etkileri sandığımızdan daha büyük. Herkesi bu noktada duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi. Öte yandan yapılan çalışma ile ilçe genelinde dağıtılan atık toplama kutuları, Karacabey Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünce rutin aralıklarla toplanıp geri dönüşüme aktarılacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.